Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Deneme Özelliği Xbox One'a Teşrif Ediyor

 
     Xbox 360'ın uygulamalarından birisi olan "Oyun Deneme - Game Trials" özelliği Xbox One için de geliyor. Oyunların tam sürümlerini dijital olarak alabilir veya demoları deneyebilirdiniz ancak Game Trials özelliği ile demosu çıkmamış olan oyunları dahi deneyebilir ve beğenip satın alırsanız hiç bir ek indirme olmadan oyuna sahip olabilirsiniz.
 
Tabii bu uygulama Microsoft tarafından Xbox One üzerinde açıldı ancak destek verecek olan yapımcılar. ID@Xbox kapsamında gelecek olan bir diğer değişiklik ise daha basit bir oyun arama/bulma arayüzü olacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Yokai Watch 2, Japonya'da 814.000 Ön Sipariş Aldı Söylenti: GTA 5'in Yeni Nesil Sürümü 14 Kasım'da Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.7.2014 13:14:13

+1
@devstator Aynen dedigin gibi olsun ruyalarinda bahtiyar ol zaten istesende elle tutulur bi cevap veremezsin. O yuzden gerek de yok

İdrak İstimlak

14.7.2014 12:58:38

-1
@BSC Misafiri 12:36:34 Doğru 13 ülkede satışa çıktı, Eylül'de Fas, Cezayir, Suudi Arabistan'da satışa sunulunca PS4'ü satışlarda geçecektir. MS'nin konsolu bu 13 ülkede raflarda duruyor hala, adamlar perakendecilere yolladıkları konsolların çoğunu satamadı ki, bu 13 ülke de satış potansiyelinin en yüksek olduğu öncelikli ülkeler, kalan ülkelerdeki satış rakamları genel tabloyu etkilemez. Mesela bir Türkiye satışlarının katkısı ne olur bu rakamlara hesabınızı siz yapın. Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa gibi satışların büyük bir kısmını oluşturan ülkelerde çıkmış ve bu tablo oluşmuşsa, tablo bu saatten sonra değişmez. Hatta bir çok XBox fanı arkadaş PS4'te oyun yok diyor, yani oyun olmayan hali ile bu kadar fark atmış PS4, bir de oyunlar 2015 gibi gelmeye başlayınca durumu siz hesap edin artık. MS E3 2013'te gösterdiği bir çok videoya göre oyunlar çıktığında downgrade yedi, hadi Forza'daki seyircileri, araçlardaki poligon kısılmaları, efektlerdeki downgrade'i görmedin diyelim, Ryse'daki karakter modellemelerini yarı yarı poligon kesintisine gittiğini de mi duymadın? Hatta bu yarı yarıya kesintiye rağmen bu oyun 900p gelmedi mi, nadiren 30 fps görebiliyor bu kadar kesintiye rağmen. E3'te MS'nin sunumunda kullandığı PC'lerin resimleri forumlarda az konuşulmamıştı. Adamlar Win 7 üzerinde oynattı o oyunları. Valla havalar sıcak, sen git serin bir yere otur, mesajlarından anlaşıldığı üzere bayağı bir kızmışsın, sakin biraz... Bu arada konu amacından çok saptı, bu mesajdan sonra yazdıklarına cevap vermeyeceğimi farz ederek yorum yap. O kadar açıkladık, daha fazla uğraşamam...

BSC Misafiri

14.7.2014 12:36:33

-2
@devstator 13 ulkede satisa cikmis ve yaklasik 6milyon satis yapmis bi konsola olu dogdu demek. Fantiklikde son nokta. Ayakta alkisliyorum seni. Bravo. Exclusive de bu defa MS kanadi cok daha guclu. Orda bi suphen olmasin.Aci ama gercek olan bu. Forza ne zaman CGI viedeo oynatti pc uzerinsen? Adamlar bi 2d seyirci koydu diye saniyorlarki oyunda ne var ne yok downgrade ettiler. Sony'nin palavralarini burda yazmaya kalksam destan olur. O yuzden bosver gitsin. Anavataninda daha az satti cunku ilk olarak kotu bir izlenim birakdilar yanlis politiklarla ama artik yok bitti. MCC dan sonra olayin renginin degisecegine kesin gozuyle bakiliyor PS4'unde Japonya da iyi gittigi soylenemez 600.000 adet satilmis ve Wii U nun arkasinda.

İdrak İstimlak

14.7.2014 11:35:53

-1
@BSC Misafiri 10:21:12 Valla kendini aştın, bir taraftan Sony'yi remake oyunlar için eleştiriyor, diğer taraftan remake bile olmayan Halo paketi ile övünüyorsun. Sanırım 2. oyun hariç diğer oyunların remastered olarak geldiğini, remake ile remastered arasındaki farkı biliyorsundur. Ayrıca koca bir nesil 6-7 Halo oyunu ile geçirip, üstüne yeni nesilde de bu oyunların aynısının oyunculara sunulmasını nasıl iyi bir gelişme olarak değerlendiriyorsun anlayamadım??? Sony önceki 3 konsolunda da işi exc. oyunlar ile götürdü, bu nesilde de daha farklı bir tablo olmaz. Adamlar hem donanım olarak dah kuvvetli, hem de oyun olarak. MS'nin maalesef hiç bir şansı yok gibi duruyor, E3 2013 itibarı ile ölü doğmuş bir konsol XBox One. Anlamadığım nokta aylardır XBox One'ın anavatanı Amerika'da bile PS4 daha fazla satarken bizim ülkede böyle sizin gibi ölümüne savunan insanların olması. Dünya geneli satışlarda resmen ikiye katlanmış bir konsolu savunmak, beklentiye de girmek enteresan bir durum olsa gerek. Bu arada E3 2013'te oyunları PC üzerinde sunan, Forza sunumunda oyundan çok daha farklı CGI grafikleri millete yutturan MS değil miydi?

BSC Misafiri

14.7.2014 10:21:12

-2
Sitenin kendisi ayri basli basina bir PS4 odakli site.PS4 ile ilgili en ufak video,en ufak olumlu bi haber paylasilir is Xbox'a gelince bisiler goremiyoruz.Hele burda bide bi kac PS4 fanatigi var kimseye konusma hakki tanimiyorlar neredeyse.Gecen gun ki bi haberde adam Xbox oyunlarinin en ust cozunurluk ve fps oranlari ile cikis yapmasi icin calisiyoruz dedigi zaman,editorun yorumuda MS bile aradaki donanim farkini kabul etmis gozukuyor diye sacma sapan bisiler yazmis.Bu cumleden de bunu cikartan adama bravo.Bide DC'in yagmurlu videosu onu ondan almis.Ne aldi?Ben o oyunu oynadim.Mesut'un dedigi gibi grafikleri orta seker kivaminda ve 0 AA.Bas yagmuru sulu bi ortamda yansimlar gercekci gozuksun oh ne guzel dunya.Yahu Sony bu oyun dunyasinin en yalana ac firmasi.E3 de BFHL 1080p 60fps dediler betaya,900p 40fps cikti.Batman'in gösterimi pc üzerinden yapildi. @devstator Be kardesim,sen ne zaman konsol satislarinin oyunlara degilde donanima bagli oldugunu gordun? Don geri bak ilk Xbox ve Gamecube,PS2 den yaklasik 3-4 kat daha guclu cihazlardi ne oldu? Vita,3ds den kac kat guclu ne oldu? PS1,Nintendo64 den iki kat gucsuzdu ne oldu? Adi ustunde oyun konsolu,oyun nerdeyse insanlar orda.Bir Forza,bir Halo,bir Gears Of War oynamak icin milyonlarca insan saldiriyor Xbox'a.Quantum,Break,Sunset Overdrive,Scalebound hatta Shenmue 3'un Gamescom da aciklanacagi konusuluyor.Eger boyle bisey olursa Eylul de daha cok ulkede satisa cikmasiyla aradaki satis farki erir gider.Halo MCC su an Amazon da en cok satanda birinci sirada.Siz bilmezsiniz yurt disindaki sitelerde en agir PS4 fanlari bile lanet olsun bunun icin bir Xbox One almak zorundayim diyorlar adamlar.Sony exclusive konusunda su an tökezliyor.Elinde bir iki tane vardi onlarida ertelediler.Anca eski PS3 oyunlariin Remasterini getirsin.MP ve Indie oyunlarla idare ediyor konsol.Yurt disinda DelayStation ve IndieStation diye dalga geciyorlar. Hele bu sitedeki Sony fanatikleri tam bir fiyasko yaptiklari yorumlar bambaska fiyasko.KZSF'un 720p oldugunu anlamayan gozleri Xbox'a cikan bazi 720p oyunlarin 1080p ile farkini 10m'den bile anliyormus.Bundan sonra anlamazsinda cunku ESRAM olayini yapimcilar yavasdan yavasdan kaldiriyorlar.Alien Isolation,Batllefield Hard Line,Sniper Elite 3,Halo Collection,Destiny,Assasins Creed Unity,Forza Horizon 2 ve buyuk ihtimalle Project Cars hepsi Xbox One da da 1080p.Fazla hayallere girmeyin uzulursunuz sonra.

ferdi3312

14.7.2014 02:04:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Çok güzel olmuş Steam'e de gelse keşke :(
Bu özellik Steam'de bulunuyor zaten belli aralıklarla çoğu oyun 3 5 gün boyunca ücretsiz oynanabilir hale geliyor süre bittiğinde ise ya satın alırsınız yada pc'den silersiniz bu kadar basit

İdrak İstimlak

14.7.2014 01:28:06

-1
@BSC Misafiri 0:10:12 Exc. oyun olarak Sony platformu açık ara önde, eğer mesele oyunsa oyun çeşitliliği PS platformunda çok çok daha fazla. Kaç nesildir insanlar görüyor, koca bir nesli Geow, Forza ve Halo ile geçiren bir platformda bakıyorsunuz hala 3A oyun mantalitesi aynı, her türden oyun hala yok. Sadece online içeriğe dayalı oyunlarla ancak bu kadar oluyor. Geçen nesil MS hazır 3. parti firmalara oyunları time exc. yapmak yerine stüdyolar açsaydı daha farklı konuşuyor olacaktık. Ama Ensemble, Rare gibi firmaların başını yiyen Ms olmadı mı, Bungie gibi bir firma MS'den koşar adımlarla kaçmadı mı? Beni sanki takip ediyormuş gibi bir de ahkam kesmişsin ama bir şeyi de takip ettiğin falan yok. Bir defa Nintendo saygı duyduğum, sevdiğim firmaların başında gelir, bugüne kadar tek olumsuz kelimem olmamıştır forumda, MS'nin oyunlarına da çöp ifadesini kullanmamışımdır. Doğrusu bunların aksini yazarak saçmalayan siz olmuşsunuz. MS donanımla sağlam olarak gelmedi ama oyun olarakta platformunu destekleyecek yapımların kalitesini hep beraber görüyoruz. Ryse dediniz, metası 60 olan bir oyun çıktı ortaya, devamı ya gelmez ya da multiplatform olur, hatta almaz ya Sony alırsa Crytec'i, bir bakmışsın PS exc. olmuş oyun. Zaten olmasa daha iyi olur, hayatımda gördüğüm en saçma QTE sistemi bu oyunda. Kol konusunda da yine atar tutar tarzda bir şeyler yazmışsınız, açıklayalım tam anlayın bari... - X/Y/A/B tuşları dijital olup, basınca duyarlı değildir, DS3'te ise bu düğmeler basınca duyarlı analog özelliktedir. - Analog Stick'ler DS3'te kesinlikle daha hassas olup, 360 kolu deyim yerindeyse kütük gibidir. - D-Pad, bu da DS3'te açık ara iyidir. - Hafiflik ve ergonomi, DS3 yine farkını koyuyor. - L1/R1 - LB/RB biçimsiz ve ufak olan LB/RB hem daha çabuk bozulan bir yapıda, hem de ufak oluşundan dolayı DS3 gibi iş görmüyor. - Titreşim, kesinlikle DS3 bu konuda daha iyi, XBox kolu sadece aşırı derece titreşim özelliği olan bir kol. DS3'te yarış arabasını kullanırken hangi tekerin kaydığını anlayacak düzeyde titreşim özelliği sunar. Bir şeyin aşırı güçlü olması onun iyi olduğu manasına gelmez. - Son olarak tetik tuşu ki, XBox kolunun iyi olduğu tek alandır, bir de tabii analogların birbirinden daha uzak mesafe olması XBox kolu adına bir avantajdır. Sonuç olarak toplamda DS3 açık ara daha iyi bir koldur, çapraz analog, ele oturma gibi şehir efsanesine dönüştürülen söylentiler yerine bu tarz ifadelerle söyleminizi destekleseydiniz daha inandırıcı olurdunuz. Ayrıca her iki konsolda sonuçta eğlence cihazıdır, buna karşı nefret duyacak kadar mantıksız insanlar değiliz. Burada yaptığımız sizin gibi desteksiz ifadelerde bulunan kişilerin söylemlerindeki yanlışı ortaya koymaktır. Tabii verilen her cevapta hüsrana uğradığınız için olayı kişiselleştirmeniz normal bir sonuç... Son olarak madem bu kadar takip ediyorsunuz, DH üyeliğiniz de mi yok sizin, varsa niye BSC Misafirinin arkasına saklanıyorsunuz?

BSC Misafiri

14.7.2014 00:10:12

0
@d3vstator, konsollara sadece donanım odaklı bakmakla kendi üzerine baştan çizik çekmiş oluyorsun. Sony, Nintendo veya Microsoft ne türlü donanımla gelirse gelsin ÖZEL oyunları yüzünden hayranları tarafından yine ve her zaman tercih edileceklerdir. Konsollarda oyun desteği donanımın her zaman önündedir, 3DS vs Vita yahut en azından geçmiş nesillerde bunun pek çok örneğini takip edenler iyi bilirler. Sen şu yüksek donanım zihniyetinle farzet ki Xbox One 4K full destekli çok güçlü bir donanımla gelseydi PS4 ve özel oyunları yerine One'ı mı tercih mi edecektin? Hiç sanmıyorum, şahsen bende PS4'ün ve Wii U'nun kendi oyunlarıyla konsol satışlarında zirvede mücadele vereceklerini düşünüyorum, tabii Xbox One'ın da çok kaliteli Shooter oyunları var ve oyun kütüphanesini farklı oyun türleriyle de geliştirirse sonuna kadar son derece ciddi rakip olacaktır. Garibime giden nedir biliyor musun? PS4'e ve oyunlarına saygı isteyenlerin başka konsollarla ilgili olumlu veya olumsuz her haberde nefret veya kıskançlıkla saygısızlıklık yapmasıdır. Xbox One haber başlıklarına girip ''çöp'' demek veya Nintendo haberlerine girip aklınca dalga geçmek sefilliğin tescilinden başka birşey değildir. Xbox 360 kumandası da geçtiğimiz nesilin pek çok yönüyle en başarılı kumandasıdır. Saçmalaman bu gerçeği değiştirmeyecektir. Unutmadan, üyeliğim olmadığı için haliyle gizlemem de söz konusu olamaz, herkesi kendin gibi sanma.

BSC Misafiri

14.7.2014 00:09:45

0
Öncelikle önceki nesillerden gelişime bakarsan PS1'den PS3'e tasarım olarak pek gelişme olmamıştır fakat Xbox'tan 360'a son derece önemli tasarım ve gelişme kaydetmiştir. D-pad kullanan biri değilim fakat PS3 yine de biraz daha iyi gibi duruyor, analoglara gelince gerek aralarının daha açık olması gerekse çapraz olduklarından Shooter oyunlar için ekstra avantaj sağlaması nedeniyle Xbox 360 kumandası daha iyidir. Her iki kumadayı da en az 10-15 oyunda kullanmış biri olarak ne ağırlık ne de kramp gibi sorunlarla karşılaşmadım. Ele oturması ve LT ve RT tuşlarının rahatlığı PS3'e nazaran daha iyi.

bkaakco

13.7.2014 22:43:47

+2
quote:

Orijinalden alıntı: ungalath demodan farkı ne beyler ?
Demoda eksik -sınırlı- içerik olur. Ama oyun denemede sadece süre sınırı oluyor, oyun tam oluyor. Yani oyunu tam veriyor ama 1 saat oynayabilirsin sonra ya satın alacaksın ya da sileceksin diyor. Yanlışım varsa düzeltin.

İdrak İstimlak

13.7.2014 21:09:41

-1
Kolun iri olması ayrı mesele, analoglarının hassasiyetten yoksun olması ayrı (o kadar keskin ve hızlı hareket ediyor ki, hassasiyet ayarı yapılamıyor) X/Y/A/B tuşları dijital, PS3 kolu gibi basınca duyarlı değil, rezil ötesi d-pad ve çok fazla titreşim ile insanın elini kısa bir süre sonra felç ediyor. Bunlar 360 kolunun eksi yönleriydi ama oyuncular bu çapraz analog ile tetik tuşlarını fazla abarttı. Özellikle uzun süre 360 kolu kullananlar PS3 koluna geçtiklerinde hafifliğinden, hassasiyetini artık sert hareketlere alışmış parmaklarından dolayı alışamıyor, bu kol kötü diyorlardı. Halbuki ergononimin en temel kurallarına aykırı bir koldu 360 kolu. Keza bu nesilde de aynı şekilde eli felç eden bir tasarıma sahip, LB ve RB tuşlarından bir çok insan şikayetçi.

Zoginet

13.7.2014 20:39:17

+1
Xbox 360 kolu kadar rahat kullaniski ve ele oturan bir kol daha görmedim. Hatta bsc editorlerinin neredeyse hepsi bunu daha once dile getirmişti kolun cok iyi olduğunu. Kolun titresimi , ozelliklede capraz analogu cok cok iyi ...

BSC Misafiri

13.7.2014 20:35:18

-1
Çok güzel olmuş Steam'e de gelse keşke :(

Master_Evil

13.7.2014 16:04:29

0
geçenlerde titanfall'a 48 saat deneme süresi verilmişti onun gibi olacaksa süper

BSC Misafiri

13.7.2014 12:29:14

0
Playstation 3'de olan ve PS4'de hala devam eden birsey. Trials indirirsin 1 saat deneme suresi verir full oyun icin. Begenirsen hemen buy it now yapar aktive eder oyunu oynarsin. Birsey soylemek istiyorum. Ben bu ve bunun gibi Xbox 360 ve PS3'de standart olan bircok ozelligin Xbox one konsolunda oldugunu dusunurdum. Cunku ps4 konsolunda zaten ps3'de oldugu gibi ayni sekilde devam ediyor. Ama cok sasiriyorum. Canli yayin yapmaya sonradan gecen, video upload ozelligi sonradan gelen ve bu tip satin alma ve deneme ozellikleri sonradan gelen bir Xbox konsolu oldugunu ben bilmiyordum. Sizlerin haberleri ile ogrendim gercekten. Benim gibi bircok insan bu tip ozelliklerin Xbox One cikisindan beri oldugunu saniyordur kesin. Ama malesef boyle degilmis isin asli. Ben ps4 ilk ciktigi gun satin aldim. Aldigimdan beri facebook uzerinde 100'lerce video paylastim bir o kadar canli yayin yaptim, oyun ici goruntuler cekip twitter ve facebook upload yaptim. Tum bunlari xbox one ilk gunden beri yapiyordu saniyordum ama malesef daha 1-2 ay once canli yayin ve video upload ozelligi geldi sosyal medya icin. Cok enterasan geliyor bana. Windows 8 uzerine kurulu Xbox One konsolu ve yazilim devi Microsoft'un Sony gibi yazilim ozurlu bir firmadan geride kalmasi ve geriden takip etmesi cok enteresan.

BSC Misafiri

13.7.2014 12:27:44

+2
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Kaç yıldır PSN'de olan özellik sonunda XBox'a teşrif etmişte, maharetmiş gibi sunulması ilginç olmuş...
Hiç Xbox Live kullanmadığın için bu servisin özelliklerini ve ne kadar kaliteli olduğunu bilmiyorsun. Game Trials ve daha kaliteli pek çok servis zaten Live'da kullanılıyordu ve yeni nesil konsola da uyarlandı, PSN PS3'te ücretsiz servis vererek övündüğü gibi ücretli servis veren Live'a da sürekli paralı olduğundan yetkilileri atıfta bulunmuşlardı. Geçtiğimiz yıllarda 1 ay boyunca hacklenen PSN ve mağdur olan Playstatin kullanıcıları sonrasında bu servis artık PS4'te ücretli. Fanboylarda rüzgara göre fikir değiştiriyorlar, onlar da Sony yetkilileri gibi ücretli olduğu için Live hizmetini para sömürücü ve gereksiz olarak görüyorlardı ama aynı durum PS4'e gelince fanatizm yüzünden eleştiremediklerinden ücretli PSN konsolun olmazsa olmazı haline geldi. Üç konsol firmasının da konsollarına sahip biri olarak hangi marka olursa olsun fanboyluğunu at gözlüğü takarak yapanlara sadece acıyorum. Amaç kaliteli oyunu her platformda oynamak, belli markaya nikahlanır gibi bağlanmak değil.

positiveboy

13.7.2014 06:15:30

0
XBO nun bataklıktan kurtulması için daha çok şey yapması lazım kullanıcılar kendi lehine olan şeyleri her zaman grafikten üstün tutarlar daha iyi ataklar yaparsa ( PS4 geçmese bile ) düze çıkabilir bu konsol. Darısı Nintendo'nun başına

İdrak İstimlak

13.7.2014 04:11:04

+2
Kaç yıldır PSN'de olan özellik sonunda XBox'a teşrif etmişte, maharetmiş gibi sunulması ilginç olmuş...

ungalath

13.7.2014 04:07:04

+1
demodan farkı ne beyler ?

OldGamers86

13.7.2014 02:35:55

+1
Güzel olmuş bu. Bravo.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız