Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ouya'nın İlk İncelemeleri Gelmeye Başladı


    Microsoft, Sony ve Nintendo gibi konsol sektörünü yönlendiren firmaların aksine farklı bir tarz seçen Ouya, 99 dolarlık bir fiyatla birlikte Haziran döneminde çıkışını yapacak. Android işletim sistemini baz alarak çıkan Ouya'nın ilk incelemeleri gelmeye başladı.
 
    Kickstarter sürümü dağıtılmaya başlanılan konsolun ilk incelemesi Engadget sitesinden geldi. Konsolun fiyatını, boyutunu ve etkisini beğenen Engadget sitesi, kontrolcünün epey rahatsız edici olduğunu belirtti. Sitenin kontrolcüde rahatsız olduğu en önemli nokta olarak pillerin koyulduğu yer göze çarpıyor. Kontrolcünün üzerinde yer alan LED ekranı ayıran pil noktalarını sürekli takıp çıkarınca kontrolcüde bazı sorunların doğabileceği tahmin ediliyor.
 
    Bildiğiniz üzere Ouya, "ücretsiz oyun" hedefiyle birlikte çıkmış ve mağazasındaki bütün oyunların ücretsiz olarak sunulmasını sağlamıştı. Fakat Engadget'in belirttiklerine göre bütün oyunlar mağazada ücretsiz olarak gözükse de oyunları indirdikten sonra tam sürüme sahip olmanız için belli ücret talep ediliyor. Oyunun tam sürümünün fiyatı ise tanıtım sayfasında belirtilmiyor. Yani konsolda Final Fantasy III'ü ücretsiz görüp indirseniz de, oyunun tam sürümüne erişmek için aniden sizden 14.99 dolarlık bir fiyat isteniyormuş.
 
    Konsolun incelemesini yapan bir diğer site Verge, Ouya'nın sessizliğini ve küçüklüğünü övmüş. Sosyal iletişimsizlikten dert yakınan Verge, Ouya'nın oyunlarının tanıtıldığı bölüme "Neden bunları oynamak isteyeyim ki?" sorusunu kullanmış. Her ne kadar Ouya geniş bir oyun yelpazesiyle çıksa da bu oyunların çoğnun çağdışı ve Android cihazların sayesinde bayatlamış isimler olduğu belirtiliyor.
 
    Ouya'nın ilk incelemelerini yapan her iki site de üreticiye, konsolun çıkışına kadar bazı şeylerin değiştirilmesi gerektiğinin uyarısını yapmış ve eklemiş; "Düzenlemeler gelene kadar satın almayın.". Engadget incelemesinde bir puanlama yapmasa da Verge'in puanlamaları şöyle;
 
Tasarım: 6/10
Yazılım: 3/10
Oyun: 3/10
Kontroller: 6/10
Performans: 7/10
Gürültü/Sıcaklık: 9/10

Bu haberin bağlantısı
URL
ouya konsol android ev konsolu indie
Ücretsiz Tekken Oyunu PC ve Mobil İçin Çıktı Thief'in PS4 Sürümü 30 FPS'de Çalışıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CWaRRioR

6.4.2013 06:19:48

0
Yazılım puanı çok kötü vermişler, en kötüsü bu olsa gerek.

2K

6.4.2013 01:08:11

0
Bir çok kişi şimdiden kendi denemediği konsolu kötülemeye başlamış fakar bu konsolun arkadaşın dediği gibi COD ya da BF oynayan grafik , texture diye geberen kitle için geliştirirmiş ya da PS4 ve yeni Xbox ile yarışması için yapılmış bir konsol değil.Uygun fiyatı ile farklı bir deneyim sunma derdinde olan bir konsol.Böyle projelerin de olması oyun sektörü ve oyuncular açısından önemli diye düşünüyorum.

CrazyToonz

5.4.2013 23:52:27

0
Ya beyler adamların hedef kitlesi Call of Duty ya da Battlefield oynayan dişi telli çocuklar değil. Adamların temel amacı mobil oyunları televizyonda oynatmak. Gelip burada PS4'le falan karşılaştırmayın.

oyuncu11790

5.4.2013 21:39:39

0
Açıkçası modern atari olarak görüyorum ancak çıktığı dönem sakat neredeyse bu tarz oyunları sevenlerin hepsinde akıllı telefonlar mevcut bunlara ek tabletleri olanlarda azımsanmayacak kitleye sahip bu konsolun vaat ettiklerinin hepsi bunlarda mevcut insanlar ekstradan bu konsolu alıp televizyonlarına kuracaklarını sanmıyorum , ayrıca evinde oyun oynamayı seven birisi ya bilgisayara yada konsola sahiptir bu ikisinden vazgeçirecek kadar ekstra özellikleri yok ...

Kazumatr

5.4.2013 19:28:48

0
Su konsola kickstarter ile bagis yapip konsol almak isteyenlere allah akil fikir versin.Arkadas zaten android isletim sistemine sahip olucak ve telefonlardaki oyunlarin masaustu olarak oynamaktan baska bi ozelligi yok bu konsolu alipta bi cod veya bf uncharted vs vs gibi oyunlar beklenmeztelefonlardaki oyunlarin disina cikmaz mobil oyunlardan da bi cacik olmaz etrafimda bir surubmobil oyun oynayanlar varamabirininde para verip aldigini gormedim acikcasi.

ozqur333

5.4.2013 18:27:24

0
bitti gitti bu konsol ilk haberleri çıktığında ne de heyecan duymuştuk :D artık donanım olarak hiçbir artısı kalmadı

BSC Misafiri

5.4.2013 17:58:18

0
fena değil aslında gerekli oyunlar çıkarsa gerisi sorun olmaz..

ErdemZen

5.4.2013 17:31:58

0
Arkasında Google desteği olmadan çıkan Android'li konsolların başarılı olabileceğini pek sanmıyorum. Ama Google bu işe girerse durum değişir.

die.Rache

5.4.2013 16:06:49

0
Yav gider PS1 alirim bunu yine almam,ne lan bu..Kuslari telefonda ucuruyoz zaten,ne gerek var bu zamazingoya..

BSC Misafiri

5.4.2013 16:06:22

0
cep telefonu varken bunu kim ne yapsin .

aykut291

5.4.2013 15:57:50

0
Hiçbir + sı olmayan gereksiz bir konsol. Zaten millet Android, IOS da oynuyor o oyunları. ne yani basit oyunlar için nie alsınki bu konsolu. He onlive hizmeti diycek olsan. onuda istesen pc da zaten kullanabilirsin nie bu konsolu alasınki. Fiyatı hiçbirşey değil ama alırısn bir köşede süs aksesuar nietine durur bence.

furkangoth

5.4.2013 15:17:54

+1
Çok başarılı olamayacağı en başından belliydi.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ouya
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız