Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nostalji Grafikleriyle Bahnsen Knights Yakında Geliyor

 
 
LCB Game Studio tarafından geliştirilen ve Chorus Worldwide Games tarafından yayınlanacak olan gerilim, macera, seçim oyunu Bahnsen Knights, 14 Aralık tarihinde geliyor.
 
Piksel grafikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım, gerçekten de ilgi çekici sanat stili ve grafik tarzı ile beraber bizlere sunulmayı bekliyor. Oyunda daha çok mor ve kırmızının hakim olduğu bir yapıyla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda karanlık bir atmosferin bulunduğunu da söyleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde daha çok dedektiflik ve gizem dolu bir macera içerisinde yer alıyor ve burada bulunan esrarengiz sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. 1986 yılının ortasında bulunduğumuz oyun içerisinde Amerika'nın Tornado Yolu kısmında yer alıyor ve burada Bahsen Şövalyeleri olarak bilinen kötü şöhretli bir tarikatın izini sürmeye hazırlanıyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca bu tarikatın izini bulmaya çalışırken elbette bir ajan olarak yakın arkadaşımızın ortadan kaybolmasını araştırmaya koyuluyoruz ve bunun da bağlantılarını bulmaya başlıyoruz. Dolayısıyla oyunun temeli aslında bu iki konsept arasında gidip geliyor ve bu temel üzerinde biz de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı farklı karakterlerle beraber yüzleşebiliyor, onların neler düşündüklerini ortaya çıkarabiliyor ve yaptığımız hamlelerle beraber gidişatı etkileyebiliyoruz. Dedektif temalı bir içerikle beraber karşılaştığımız oyunda din unsurlarının, tarikatların ve daha fazlasının olduğuna görebiliyoruz. Gizli bir ajan olarak yer aldığımız oyunda farklı nesneleri ve unsurları araştırarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve burada açığa çıkarılabilecek sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Nitekim karanlık ortamlarda yer aldığımız oyunda tehlikeli bir dünyada bulunuyor ve aynı zamanda burada eski arkadaşımızı bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Kaybolmanın ardındaki sırları açığa çıkarabileceğimiz yapımında yaptığımız her hamle oldukça önem arz ediyor ve bununla beraber de elimizdeki ipuçlarını korumaya ve kollamaya başlıyoruz.
 
Gizli bir ajan olarak yer aldığımız yapımda, yukarıda da bahsettiğim gibi farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor, araba satıcılarından farklı tarikat üyesine kadar buradaki karakterleri etkileşime girebiliyor ve onlarla beraber sürekli olarak diyaloglar içerisine geçiş yapabiliyoruz. Oyunda elbette daha çok sorgulama ve sorgu yapma üzerine kurulu bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla burada yaptığımız konuşmalar elbette ortaya çıkarılmak istenen sırlar etrafında dönüyor ve bununla beraber de sorduğumuz sorularla hikayenin özünü öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca burada neler olup bittiğini bu sorularla ve aldığımız cevaplarla beraber öğrenmeye başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak diyalogları içerisine girebiliyor ve etrafı araştırarak da burada ortaya çıkarılacak sırları bulmaya başlayabiliyoruz. Oyunun aslında temel mekanikler arasında bu iki unsur yer alıyor diyebiliriz.
 
Tarikat liderlerini araştırabildiğimiz ve bu tarikatın neler yaptığını öğrenmeye başladığımız oyunda elbette fanatik grupların ve aşırı sempatizan gruplarında da yer aldığını görebiliyor ve aynı zamanda burada neler olup bittiğini öğrenmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Çeşitli dini liderlerin bulunduğu yapım içerisinde elbette birçok kişinin kaybolduğunu görebiliyor ve çeşitli olayların akabinde de biz de gizli ajan olarak yer aldığımız oyunda farklı sırları açığa çıkarmaya başlıyoruz. Oyunda paranormal olayların da olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda piksel grafiklerle beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Gizem unsurlarının daha da artış gösterdiği ve neler olup bittiği konusunda elbette kafamızın karıştığı bu yapım içerisinde ilgi çekici olaylarla beraber karşılaşabilir ve bu olayların neden bu şekilde karşımıza çıktığını öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Oyunda diğer taraftan şeytan çıkarma ritüellerinin ve diğer dini unsurların olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada tuhaf olay örgüsünün olduğunu da görebiliyoruz. Farklı görev içeriğinin bizlere verildiği yapımda elbette tek oyunculu bir hikaye odaklı yapının bizlere aktarıldığını görebiliyor ve aynı şekilde bu oyunu bu şekilde bitirmeye başlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyundan ilerlerken farklı gruplarla beraber karşılaşabiliyor. Yine yukarıda bahsettiğim gibi bu gruplar içerisinde farklı karakterler yer alıyor ve her karakterin burada farklı bir yapısı bulunuyor. Dolayısıyla onların yalan söyleyip söylemediğini aynı şekilde burada bulmamız gerekiyor ve onları sorgularken de elbette ajan özelliklerinizden ve becerilerinizden yararlanmanız şart. Dolayısıyla o yönde sürekli olarak karakterlerle diyaloglara girebiliyor ve bu şekilde onların ağzını yoklayabiliyoruz.
 
Esrarengiz bir liderin yer aldığı yapım içerisinde tuhaf olayların yaşandığı bir bölgede bulunuyor ve yılların 1986'yı gösterdiği o dönemde bulunuyoruz. Teşkilat içerisinde yer aldığımız süre boyunca eski dostlarımızla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda diğer yandan farklı kişilerin de kaybolduğunu biliyoruz. İşte burada tam da biz devreye giriyoruz ve bu şekilde ortadan kaybolmaların sebebini bulmaya başlıyoruz. Bahsen şövalyelerinin en yüksek lideri olarak bulunan oyun içerisinde tuhaf karakterlerle karşılaşırken Tony adlı bir liderle burada bulunabiliyoruz. Bu lider elbette buranın en yüksek otoritesi olarak karşımıza çıkıyor ve bizim de amacımız buna ulaşarak olayların perde arkasındaki sırları öğrenmek.
 
İşte bu şekilde Tony'nin ortadan kaybolması ile beraber olaylar zinciri gerçekten de tuhaf bir hal almaya başlıyor ve en yüksek otoritenin bile kaybolduğu bu yapı içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette oyun içerisinde yer alan hikaye bazı zamanlarda gerçekten de kafa karıştırıcı bir hal alabiliyor. İşte burada olayları açığa çıkarmak için biz de ajan yeteneklerimize ve becerilerimizi kullanmaya başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor ve bununla beraber de hikayenin gidişatına etki edebiliyor. Aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici olaylarla beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca gizli görevdeki bir ajan olarak bulunuyor ve bu görevle beraber de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Oyunda birçok şey gördüğümüz olayların akabinde çok farklı durumların yer aldığını biliyoruz ve her gördüğümüzü aslında burada doğru bir şekilde sanmak yanlış olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla daha karanlık bir atmosfer ile beraber karşılaştığımız oyunda bazı noktalarda gerçekten de ilgi çekici olayların bizlere sunulduğunu görebiliyor ve bu durum bazı noktalarda çok şaşırtıcı ve iç karartıcı bir durumu beraberinde getiriyor.
 
Dini tarikatların, şövalyelerin, otorite liderlerinin ve farklı sempatizan grupların yer aldığı yapım gerçekten de bizlere arka planda ilgi çekici bir hikayeye sahip bir yapıyı aktarmayı hedefliyor. Oyunda hayatta kalmanın ne demek olduğunu öğrenmeye başlıyor ve her bir köşede farklı bir tehlikenin bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla farklı farklı grupların yer aldığı oyunda gerçekten de kime güveneceğimizi ve kime güvenmeyeceğimize tamamen biz belirlememiz gerekiyor. Dolayısıyla bunları açığa çıkarmak için de elbette diyaloglar içerisine girmemiz ve bu kişilerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmemiz ve arka planda yer alan amaçlarını da bulmamız lazım.
 
Oyun bizim elimizden tutmuyor. Bu kapsamda tamamen biz oyun içerisinde yer alan sırları açığa çıkarmaya çalışıyor ve bunun akabinde ise elimizdeki becerileri kullanmaya başlıyoruz. Hikaye kapsamında elbette geliştirici ekibin belirttiğine göre dallanıp budaklanan bir hikaye içeriğiyle beraber karşılaşabiliyor ve hikayenin gidişatı elbette yaptığımız hamlelerle beraber değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı seçimlerle beraber de hikayenin gidişatına farklı bir nokta koyabiliyor. Maceramızı kendimiz seçebileceğimiz ve kendi oynanışımızla beraber özelleştirebileceğimiz ve hatta karakterimizin kaderine yön verebileceğimiz yapımda soruşturma ve gizem odaklı bir yapıyı bizlere aktarıyor ve aynı zamanda birbirine bağlı dünya ile beraber ilgi çekici bir hikaye sunuyor.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda bu hikaye ile beraber ilerlerken elbette arka planda çeşitli bulmacaların olduğunu görebiliyor ve bu bulmacaları çözmek için de elbette zihnimizi kullanmamız ve zorlamamız gerekiyor. Nitekim burada yaptığımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda bu bulmacaları çözmek için elbette oyunun yapısını ve temelini öğrenmemiz lazım. Her bir oynanışta farklı bir tarzı benimseyebileceğimiz ve her seçimle beraber farklı noktalara doğru ulaşabileceğimiz yapımda bahsedilen şövalyeleri olarak bilinen bir kötü grupla karşılaşabiliyor ve bunları alt etmek için de elbette ustalıklarımızı sergileyebiliyoruz. Oyunda sağı solu keşfedebilir, etrafı araştırabilir, bulduğumuz ipuçlarını derleyip toparlayabilir ve büyük güçlerini elbette bunları ortadan kaldırmak için kullanabiliriz. Oyundan delil olmadan elbette hiçbir işlem yapamayız çünkü burada bir ajan ve ekip üyesi olarak yer alıyoruz.
 
Piksel grafikleri ile beraber bağımsız bir deneyimi sunmayı hedefleyen oyunda interaktif bir kurgu içeriği bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda buradaki kurguyla beraber de güzel detaylara sahip bir deneyim elde etmeye başlayabiliyoruz. Oyunun grafiklerine bakacak olursak gerçekten de ilgi çekici detayların bizlere sunulduğu ve çarpıcı illüstrasyonların bulunduğunu burada görebiliyoruz. Bağımsız bir deneyim olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda roman yazarı Nico Saraintaris ve sanatçı Fernando Martinez Ruppel tarafından yaratılan Pixel Pulps esintileri yer alıyor.
 
Diğer taraftan oyunda 80'li yılların ev bilgisayarlarında gösterilen piksel grafikler bizlere aktarılıyor ve hem arka planda yazılan yazılar hem de ilgi çekici grafikler bizlere aktarılıyor. Elbette roman içeriğinden ve 80'lerden ilham olan grafiklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, hastasına diyebiliriz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde maceramızı kendimiz seçebileceğimiz ve interaktif kurgu diyebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. İlgi çekici renklendirmeleri ve grafik tarzıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun grafik tarzını her bir oyuncu beğenmeyebilir. Dolayısıyla bu oyunu elbette bir türe hitap ediyor diyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde gizem odaklı bir yapı yer alıyor ve bir ajan olarak burada bulunabiliyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir, ön çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Daha önceki haberlerde de bahsettiğim gibi bir oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize eklerseniz, oyunun çıkış yaptığı zaman bir bildirimini alabilirsiniz ve böylece oyundan haberdar olabilirsiniz diyebilirim.
 
Öte yandan oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyor ve deneyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu satın almadan önce veya istek listenize eklemeden önce bu ücretsiz demo sürümünü denemenizde fayda var. Böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve aynı zamanda satın alıp almayacağınıza veya istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz. Kısacası bu demo sürümü oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
Çıkış tarihi fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Bahnsen Knights
Blood West, 5 Aralık'ta Tam Sürüme Kavuşuyor Gizem Dolu Bulmaca Oyunu To the Grave Aralık'ta Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız