Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Blood West, 5 Aralık'ta Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Hyperstrange tarafından geliştirilen ve yayınlanan korku, nişancı, gizlilik oyunu Blood West, 5 Aralık tarihinde tam sürüm olarak geliyor.
 
Eski tarz grafiklerle ve animasyon tarzı ile beraber karşımıza çıkan bu oyun, şu anda erken erişim sürümü olarak bulunuyor. Oyuncular, şu andan itibaren oyunu satın alıp oynayabiliyor. Ancak erken erişim sürümüne yakında son verileceğini ve oyunun artık tam sürüm olarak çıkış yapacağını belirtebiliriz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, 5 Aralık tarihli oyun, tam sürüne kavuşmayı bekliyor ve en stabil sürümle beraber yerini almaya çalışıyor.
 
Vahşi Batı temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan ve tam sürümle beraber de en sorunsuz deneyimi bizlere aktarmayı hedefleyen oyun içerisinde gizlilik odaklı bir yapı yer alıyor. Gizlilik odaklı yapı içerisinde elbette düşmanlara karşı gelebiliyor, onların arkalarından dolanabiliyor, sağa sola doğru gizlenebiliyor, saklanabiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Gizlilik odaklı içerikten dolayı elbette düşmanlara gözükmeden onları indirmemiz gerekiyor ve yapay zekanın burada iyi olması gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda yapay zekanın işleyişi ve yapay zekanın üst düzey bir sistemle beraber karşımıza çıkması oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla bu yapım içerisinde de aynı şekilde bu yapay zekanın iyi ve üst düzey bir şekilde karşımıza çıkmasını istiyoruz.
 
 
 
Ancak erken erişim sürümüyle beraber oyun Steam'de yer aldığı için bazı oyuncular yapay zekanın oldukça kötü olduğundan ve sadece yanından mermi geçtiğimde anca gördüğünden bahsediyor. Dolayısıyla, oyun içerisinde uzakta bir düşmanı ortadan kaldırdığımızda diğer yapay zeka bu durumu görmezden geliyor. Bu da yapay zekanın ne kadar düşük kaldığını ve düşük seviyeyle beraber karşımıza çıktığını gösteriyor. Fakat umuyoruz ki bu durum tam sürümle beraber düzeltilir ve yerine daha üst düzey bir yapay zeka sistemi getirilir.
 
Batı teması ile beraber karşımıza çıkan bu yapım içerisinde gizlilik odaklı bir yapı olduğundan bahsettik ve bunun yanı sıra nişancı ve aksiyon tarafının da oyunda ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizle beraber düşmanların arkasından dolanabiliyor ve bununla beraber de uzaktaki düşmanları veya yakındaki düşmanları elimizdeki silahlarla ve araçlarla ortadan kaldırabiliyoruz. Düşmanları arkadan yaklaşarak onlara tek hamlede indirebiliyor veya uzaklardan tabancamız ve silahımızla beraber de onları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda kullanabileceğimiz ve yağmalayabileceğimiz farklı farklı donanımlar bulunuyor ve bunlarla beraber de kendi karakterimizin envanterini genişletebiliyor ve oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan korku unsurlarının da bu oyun içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Aynı şekilde, yer aldığımız bu oyunda sürekli olarak kendimizi yalnız hissediyor ve ilerlerken de bu tuhaf yaratıkların karşısına çıktığını görebiliyoruz. Oyunda yer aldığınız müddetçe, elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfedebilir ve farklı koridorlarda kendinizi bulabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı koridorlarda da elbette farklı düşmanları karşımıza çıktığını görebilir ve üzerimize gelen düşman ve düşman gruplarından bahsedebiliriz. Oyunda daha çok düşmanlar toplu bir şekilde hareket etmiyor. Bunun yanı sıra, tek başlarına sağda solda devriye atıyorlar. Dolayısıyla oyunda tuhaf kuru kafalı düşmanların ve korku unsurlarının olduğunu görebiliyor ve elimizdeki silahımızı bu kapsamda ateşleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde, etrafı keşfetmek ve etraftaki unsurları yağmalamak oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca, karakterimizin envanter sistemi oldukça ön plana çıkıyor ve bu sistem içerisinde sağda solda bulduğumuz kaynakları ekleyebiliyor, çantamızı doldurabiliyor ve daha fazla cephanenin sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde her şekilde ilerleyebiliyor, işimize yarayacak malzemeleri sırt çantamıza atabiliyor ve geniş bir sırt çantamızın yani envanter sistemimizin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz oyun içerisinde etrafı keşfederek çeşitli donanımlara da sahip olabiliyoruz. Aynı şekilde, burada tuhaf yaratıkların ne olduğunu da görebiliyoruz. Bu yaratıklar daha çok lanetli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve onları alt etmek için elbette sahip olduğumuz her şeyden yararlanmaya başlıyoruz.
 
 
 
Oyunun grafiklerinden ve sanat tarzından bahsedecek olursak, oyun daha çok eski tarzın temasıyla beraber karşımıza çıkıyor. Yani daha çok piksel tarzı grafiklerle beraber karşımıza çıkmayı hedefler. O yüzden tam sürüm de aynı şekilde bu tarzla beraber karşımıza çıkacak ve bu oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca da grafiklerin eski ve bulanık olduğunu görebileceksiniz. Elbette grafik ve animasyon olayına takılanlar için bu oyunu belki de oynamak istemeyebilirsiniz. Çünkü eski tarz yapısı ile beraber daha çok nostalji tarzı bir deneyim yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Dolayısıyla durum böyle olunca bu tarz oyunlar hoşlananlar için gayet güzel bir deneyim sunabiliyor. Ancak hoşlanmayanlar ne yazık ki bu oyundan uzak durması gerekiyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamda ise bizlere farklı görevler veriliyor. Bu görevlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu görebiliyor ve aynı şekilde, bu bulunduğumuz diğer içerisinde büyük zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunu ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir ortamı bizleri bekliyor. Zorlu ortamlar içerisinde elbette farklı düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor, düşmanların üzerimize doğrudan geldiğini görebiliyor ve açığa çıktığımız zaman da elbette düşmanların toplu bir şekilde saldırdığını deneyimleyebiliyoruz. Ruhani varlıkların yer aldığı ve korkutucu unsurları bulunduğu yapımda elbette biz de elimizdeki silahı ateşleyebiliyor veya tamamen gizlilik odaklı yapı ile beraber düşmanlara karşı görevlerden ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken ve farklı arena tarzı kısımlarda bulunurken, sağda solda saklanacak oldukça fazla kısım bulunuyor. Bu kısımlarda çimenlerden gölgelere, duvarların arkasından farklı bölgelere kadar istediğiniz yere saklanabilir ve bu gizlilik odaklı yapı ile beraber düşmanları alt etmeye çalışabilirsiniz. Oyunda adımlarınızı akıllıca tasarlamanız gerekiyor ve planlamalarınızı ve stratejilerinizi bu kapsamda iyi değerlendirmeniz lazım. Dolayısıyla oyunda ilerlerken etrafı iyi analiz etmek ve bunun akabinde ise düşmanların hangi tarafta olduğunu bulmak oldukça önem arz ediyor. Ancak bununla beraber, kafanızda bir plan yani taslak oluşturabilir ve böylece düşmanlara üzerine gidebilir ve onları tek tek indirebilirsiniz.
 
Bölge bölge ilerleyebileceğimiz ve avantaj sağlayabileceğimizi düşünsek de sürekli olarak kendimizi saklanırken bulabileceğimiz yapımda bu saklanma olayı elbette bizim avantajımıza karşımıza çıkıyor. Planlarımızın elbette işe yaramadığını gördüğümüzde ve yolumuza çıkan düşmanlar bizi gördüğünde elbette onları aşmak için elimizdeki silahı kullanabilir ve üzerlerine Batı tarzı silahlarla beraber mermi yağdırabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca düşmanlara ateşlemekten korkmayıp sürekli olarak düşmanların üzerine bu mermileri yağdırmanız gerekiyor. Ancak böylece hayatta kalabilir ve bu bölgelerden sağ kurtulabilirsiniz. Zaten oyunun içinde hem gizlilik odaklı hem de aksiyon odaklı yapı yer alıyor. Dolayısıyla bu aksiyon odaklı yapı içerisinde hayatta kalma şansınız kendi tercihlerinize göre artış gösterebilir veya azalabilir. Bu tamamen sizin planlarınıza ve stratejinize bağlı.
 
 
 
Oyunun ekran görüntülerinden ve erken erişim sürümünden de görebileceğiniz gibi envanter sisteminin oldukça geniş kapsamlı bir şekilde bizlere sorulduğunu görebiliyor ve burada istediğiniz kaynağı ve istediğiniz cephaneyi buraya aktarabiliyorsunuz. Envanter sistemini istediğiniz gibi düzenleyebiliyor ve aynı şekilde buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda birçok malzeme bulunuyor ve bu malzemelerin elbette her birinin farkı avantajları veya dezavantajları bulunuyor. Dolayısıyla bunları akıllıca kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda kullanabileceğimiz malzemelerin çoğu tek kullanımlık veya sınırlı olarak karşımıza çıkıyor ve daha önceden bunları kullanmışsanız da ona göre kendi planınızı yapmaya çalışıyor ve envanter sistemine oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı görevler bizlere veriliyor ve bu görevleri yapmak için elbette tamamen bizim yaklaşımımız oyundaki sistem dahiline geçebiliyor. Dolayısıyla oyunda yeni numaralar yapabiliyor, kendimize ait farklı planlamalar ve stratejilerle beraber ilerleyebiliyor ve aynı şekilde iblisleri geldikleri yere göndermek için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Daha çok gizlilik odaklı bir yapı olduğundan dolayı elbette sürekli olarak aksiyonun dozu üst düzeye çıkmıyor ancak oyunda diğer düşmanlara karşı göründükten sonra elbette bu aksiyon da artış gösterebiliyor ve ona göre de kendi hamlenizi yapmaya çalışıyorsunuz.
 
 
 
Erken erişim sürümü ile beraber Steam üzerinden çıkış yapan yapım 5 Aralık tarihinde tam sürüm olarak gelmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda kullanıcı incelemeleri çok olumlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve dolayısıyla oyuncular genel anlamda bu oyundan zevk almış gibi. Tam sürümle beraber daha iyi bir deneyimi ve daha sorunsuz bir oyun hissiyatını sunmayı hedefleyen geliştirici ekip oyuncuların geri bildirimlerini bu kapsamda önemsiyor ve böylece oyunun sorunsuz bir şekilde çıkış yapması istiyor. Dolayısıyla şu anda oyuna daha ucuz bir şekilde satın alınabilir ve tam sürümle beraber de oyuna fiyat artışı olacağını doğru söyleyebiliriz. Çünkü geliştirici ekibin yayınladığı bir güncelleme ile beraber oyunun fiyatının artış göstereceği ve tam sürümle beraber daha fazla para ödemeniz gerektiği aktarıldı. Dolayısıyla bu oyunu satın almak istiyorsanız ve denemek istiyorsanız şu anda kütüphanenize eklemenizde fayda var. Böylece daha avantajlı bir duruma geçebilirsiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak oyunda eski tarz bir grafik ve animasyon stili yer alıyor. Daha çok nostalji oyuncularına hitap eden yapısıyla karşınıza çıkan oyunda birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber nişancı ve gizlilik odaklı bir yapıyla karşılaşıyorsunuz. Düşmanları ve iblisleri bu kapsamda istediğiniz şekilde alt edebiliyorsunuz. Oyunda yaklaşımınızı kendiniz belirliyorsunuz. İsterseniz doğrudan aksiyona geçiş yapabilir, isterseniz de gizlilik odaklı yapıyla beraber ilerlemeye çalışabilirsiniz. Ancak gizlilik odaklı yapı oyun içerisinde en çok tercih edilen mekanik arasında yer alıyor. Dolayısıyla oyunda gizlilik odaklı yapı da yer alıyor durumda. Ancak diğer taraftan da doğrudan aksiyona geçiş yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış durumda.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Eski tarz bir yapı ile karşılaşacağınız yapım içerisinde envanter sisteminin de oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliriz. Bunun dışında etrafı keşfetmenin ve kaynakların da çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Buradaki farklı düşman çeşitleri de olduğu için burada yapacağınız savaşlar oldukça önem arz ediyor. İlk etapta oyunu kolay bir şekilde karşınıza çıktığını ve daha sonrasında ise oyunu daha da zorlu bir yapıya büründüğünü deneyimleyebilirsiniz. Dolayısıyla oyunun alışma süreci gerçekten de güzel bir şekilde harmanlanmış durumda ve böylece siz de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 Çıkış Tarihi Açıklandı Nostalji Grafikleriyle Bahnsen Knights Yakında Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız