Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun E3 Ön Konferansından Wii U Bilgileri

 
     Nintendo, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve E3 öncesinde bir ön sunum yapacağını belirtmişti. İşte bu sunum geçtiğimiz dakikalarda tamamlandı. Nintendo başkanlarından Satoru Iwata, firmanın yeni nesil ev konsolu için önemli açıklamalarda bulundu. Bizde anlatılan tüm başlıkları maddeler halinde derledik.
 
- Iwata öncelikle Wii U'nun 2008 yılından beri geliştirildiğini açıkladı. Yani firma o tarihlerde bile ne gibi yenilikler sunabiliriz konusunda Wii U'nun temellerini atmış. 
 
- Sunumda öncelikle farklı cihazlar ile uğraşan bir aile gösterildi. Yani aile bireylerinin kimi televizyon başındayken, kimisi ise telefonunu kurcalamak ile meşgul. Nintendo'nun amacı ise tıpkı Wii'de olduğu gibi yeni konsolda da aile bireylerini bir araya getirebilmek. Bu konuda hem konsol hem de sosyal yönden oldukça yeniliğe gidilmiş.

- Sunumda öncelikle Wii U'nun sürekli olarak gösterilen kontrolcüsünden bahsedildi. Bu kontrolcünün adı Wii U Gamepad olarak açıklandı.
 
- Gamepad üzerinde yer alan ve kısa bir süre önce gündeme gelen analog sistemler gösterildi. 3DS'teki gibi Slide sistem değil, daha önceki ekran görüntülerinde olduğu gibi analog bir sistem oyuncuları bekliyor.
 
- Bu Gamepad üzerinde ayrıca bir TV alıcısı bulunuyor (kumanda gibi)
 
 
- Gamepad üzerindeki ekran daha önce açıklandığı gibi dokunmatik ve çoğu dokunmatik cihazda olduğu gibi çizim gibi farklı işlevlere de sahip olacak.
 
- Bu gamepad üzerinde Motion ve Gyro sensörleri bulunuyor.
 
- Wii'de de kullandığımız Nunchuck, Wii kontroller ve Balance Board gibi aparatlar Wii'u da da kullanılabilecek. Ayrıca Wii U için tıpkı Wii'de olduğu gibi bir Pro Controller de bulunyor.
 

 - Açıklanan bu kısa özelliklerden sonra konsol için yeni bir tanıtım videosuna yer verildi. Bu videoda bir zombi oyunu vardı ve Gamepad'in dokunmatik özelliklerine vurgu yapıldı. Bu noktada özellikle chat özelliği oldukça dikkat çekici gözüküyor. Dokunmatik ekran sayesinde direk olarak Nintendo'nun online yapısından, chat sistemine giriş yapabiliyorsunuz.
 
- Üstelik chat özelliği cep telefonlarından da ulaşılabilecek. Yani bir yerde kaldığınızda bu gamepad üzerinden arkadaşlarınızdan yardım isteyebilecek ve muhabbeti koyulaştırabileceksiniz.
 
 
 
 - Bu da işe yaramaz ise gamepad'i ekranın yanına koyabilecek ve üzerindeki kamera sayesinde onu bir webcam gibi kullanabileceksiniz. gamepad tüm bu özellikleri ile birçok özelliği içerisinde barındırmış.
 
- Videoda ayrıca daha önce Rayman: Legend videosunda olduğu gibi figür kullanımına da yer verilmiş. Yani yanınızda bulunan bir figürü gamepad üzerindeki ekrana koyarak onu oyuna aktarabileceksiniz. Tabi bu sistemin ne şekilde işleneceği ve kapasitesinin ne olacağı hakkında bir bilgi şimdilik bulunmuyor.
 
- Bu video sonrası Mii Wara Wara adı verilen Wii U menüsüne yer verildi. Miiverse adı da verilen bu sistemde arkadaşlarınızın Mii'lerine, onların listelerinde yer alan Mii'lere veya sizinle aynı oyunları oynayan oyuncuların Mii'lerine ulaşabileceksiniz. Yani aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi oyun başlıkları altında milyonlaca Mii sıralanabilecek.
 
 
- Mii sisteminin en önemli özelliklerinden birisi de oyuncular kendi aralarında ekran görüntüsü paylaşabilecek.
 
- Daha sonra ise dokunmatik ekranın sağladığı chat gibi özelliklere yer verildi. Çizimlerin dahi yapılabildiği bu özellik, bu görünümü ile tabletler üzerinde yer alan sisteme oldukça benziyor.
 
 
Bu dokunmatik ekran bir nevi sosyal platform olarakta kullanılacak. Oyuncular arasındaki iletişim, yapımcıların yayınladığı özel videolar bu ekran üzerinden oynatılabilecek. Kısacası Nintendo, Wii U ile birlikte Nintendo Network'ün de başarılı temellerini atmış.
 
- Yeni nesilde ağ oyunculuğunun önemine odaklanan Nintendo, yeni duyurduğu Nintendo Network'ü ilk olarak Wii U, 3DS ve Miiverse için duyurdu. Nintendo CEO'su Satoru Iwata'nın söylediklerine göre daha sonra bu ağı sıradaki Nintendo konsolları da kullanmaya başlayacak.
 
- Gamepad üzerindeki bu ekran ayrıca internet tarayıcısı olarakta kullanılabilecek. Fotoğraf veya video çekip, tek bir el hareketi ile bu içerikleri televizyonunuzun ekranına gönderebileceksiniz.
 
     Nintendo'nun ön konferansı tıpkı geçen yıl olduğu gibi Gamepad üzerine odaklandı. Bu Gamepad için gösterilen özellikler ise gerçekten heyecan verici. Bunun dışında Nintendo'nun online altyapıya ve medya sistemlerine bu denli önem vermesi de oldukça sevindirici. Satoru Iwata, bir sonraki ve esas E3 sunumunda Nintendo'nun Wii U'dan ziyade en çok 3DS'e odaklanacağını belirtti. Umarız en azından Nintendo Wii U'nun donanım özelliklerini ve şu perde arkasında saklanan ana konsolu görme şansı buluruz diyoruz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console
E3 2012 Fuar Özel Sayfamız Açıldı Nintendo'nun Wii U Sunumunun Tekrarı Burada
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CaSsErDoDo

4.6.2012 13:57:56

0
nintendo zaten yıllardan beri sunum konusunda başarısız.en başarılısı bence microsoft.bu akşam görücez zaten.

No-One

4.6.2012 11:47:29

0
Bu ön sunumdu zaten. Biraz sıkıcı olması normal.

avatar78

4.6.2012 08:22:25

0
Iwata'nın aksanına dikkat ederken çok şey kaçırdım. Sunuma pek önem vermemişler.

DasheriM

4.6.2012 03:27:41

0
Nintendo gerçekten de sunum yapmayı hiç bilmiyor...

Pomeron_97

4.6.2012 02:36:00

0
Abi o sunum neydi öyle ya, resmen uykum geldi. Bir de ben sunumda figür özelliğiyle ilgili hiçbir şey görmedim.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız