Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun Bir Sonraki Konsolu İçin Fikri Hazır

 
   Nintendo başkanı Satoru Iwata, yatırımcılarla gerçekleştirdiği Soru & Cevap etkinliğinde Nintendo'nun gelecekteki stratejilerine değindi.

Satoru Iwata açıklamalarında konuyla ilgili olarak şu sözlere yer veriyor:
 
"Her zaman olduğu gibi yeni bir platform çıkarır çıkarmaz bir sonraki konsol için hazırlanmaya başladık. Bir platformun oluşturulmasının seneler aldığının bilincinde olarak , şayet bize yeni platform hazırlığı içinde olup olmadığımızı sorarsanız, doğru cevap her zaman için yeni donanımlar geliştirdiğimiz olacaktır. Ancak tabii ki mevcut konsolumuza sahip olan müşterilerimizi memnun etmedikçe bir sonraki konsoldan iyi sonuçlar alamayız.
 
Yoğun bir şekilde çalışarak platformumuzu satın alan müşterilerimizi tatmin edecek ve diğer insanların da oyunlarımızdaki büyük değeri görmelerini sağlayacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki yeni konsolu hazırlıyoruz, üstelik yeni konsolumuzun hangi yönde ilerleyeceğine dair net bir fikrimiz var."
 
2012 Kasım ayında çıkışını gerçekleştiren Nintendo Wii U bugüne kadar 6.1 milyon satmayı başarabildi. Önümüzdeki 12 ay boyunca yeni bir masaüstü konsol çıkarmasına ihtimal verilmeyen firma, Wii U'yu yazılımsal olarak üst düzeyde desteklemek istihyor.
 
"Bu yıl içinde beklenen 3.6 milyonluk Nintendo Wii U satışının konsolun satış rakamlarının ayyuka çıktığı son nokta olacağına inanmıyoruz. Yapacağımız yoğun çalışmalarla sistemin anı yeniden yakalamasına yardımcı olacağız ve böylece bir sonraki finansal yıl sonu sonuçlarında daha başarılı bir tablo görebiliriz."
 
   Nintendo daha önce yapmış olduğu açıklamada "kaliteli yaşam" eğlence işine gireceğini duyurmuştu. E3 fuarı döneminde duyurulacak yeni bir cihaz bu konuda konsol satışlarına yardımcı olabilir. Nintendo'nun yeni konsolu ise tıpkı iOS sistemi gibi masa üstü ve el konsolunu bir araya getiren tümleşik yapıda bir sistem olarak karşımıza çıkacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer Nintendo Wii U finansal rapor yeni nesil
GTA V, Civilization V, Borderlands 2 ve BioShock: Infinite Satışları Açıklandı Astronotlar İçin Bir PipBoy 3000 Tasarlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dikiştutmazsabri

14.5.2014 20:31:16

0
muhtemelen 3ds tv duyuracaklar. sony vita tv si gibi.

OldGamers86

14.5.2014 16:40:05

0
.."mevcut konsolumuza sahip olan müşterilerimizi memnun etmedikçe bir sonraki konsoldan iyi sonuçlar alamayız..." cümlesinde de ifade edildiği gibi önceki nesilde insanları tatmin etmeden geçmezler yeni konsola sanırım..

onur89tr

14.5.2014 14:41:36

-3
Wii U başarıya ulaşamayacağına göre, Nintendo efsanesi buraya kadar.

dingo egret!

14.5.2014 12:20:20

0
"senelerce yıl almak" ?

Bowser Zeki

14.5.2014 11:26:41

0
Yeni konsol için henüz erken. 5 er sene arayla çıktığını varsayarsak 2017 de gelir en erken.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız