Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, Wii U'nun Satışlarından Memnun


    Geçtiğimiz senenin son döneminde çıkışını yapan yeni nesil ev konsolu Wii U'nun satışları adına Nintendo cephesinden ilk yorumlar geldi. Nintendo başkanı Satoru Iwata, Wii U'nun satışlarından memnun.
 
    Reuters'e yaptığı açıklamalarda Iwata, "Konsolun çıkışı yılbaşı sezonuna denk geldiği için Amerika bölgesinde çok yüksek seviyede stok sıkıntısı yaşadık. Wii'nin çıkışındaki gibi bir popülerlik patlaması oldu. Fakat bunlara rağmen satışların iyi gittiğini söyleyebilirim. Wii U'nun satışları istikrarlı bir şekilde ilerliyor." sözlerini söyledi. Röportajında Iwata, net bir sayı paylaşmadı.
 
    Röportajının devamında Iwata, "Nintendo olarak, ilk kez iki farklı konsolu bir seferde çıkardık. Üretim konusunu dengelemek bizim için zorlayıcı oldu. Müşteriler Premium sürüme daha fazla ilgi gösterdiği için stok sorunları da burada yaşandı." eklemelerini yaptı.
 
    Röportajı bir kenara bırakıp, satışlara geri dönersek üçüncü parti analiz şirketlerinden gelen bilgilerde, Wii U'nun Japonya içerisinde 2012 yılında 638,339 adet sattığını görüyoruz. 8 Aralık'ta çıkan konsol için bu satış sonucu gerçekten olumlu gözüküyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console
Blizzard'ın Önemli Bir Oyunu Linux'a Geliyor App Store İndirmeleri 40 Milyarı Aştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

- The Stig -

8.1.2013 07:16:32

+1
ya youtube diye bir video paylaşım var.. madem çok merak eden var nasıl çalıştığını ne gibi özellikleri olduğunu bir zahmet wii u review yazsın baksın.. bu kadar mı zor?

furkangoth

7.1.2013 23:11:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: rasena Konsola ulaşılmıyo nereyi arasam bulamadm bukadarmı sorumsuz bir firma olr kardeşm
Firma ile ne alaka? Distrubitor battı Türkiye'de Nintendo'yu alanlar bir elin parmaklarını geçmiyor bu ülkede. Tüm dünya'da wii yok satarken bir Playstation 3 çılgınlığı tutturmuş gidiyorlardı hem de o fiyatına karşın haydi hayırlısı. Playstation adı altında ne çıkarsa alacak bir zihniyet yerleşti Türkiye'de PSvita'nın satışlarının bu kadar önde olduğu başka bir ülke var mı acaba insanlar wii ne 3ds ne onu bile duymamış varsa yoksa playstation. Zaten Türkiye'ye gelse 350 € olan konsol vergilerle filan olacak sana 1100 TL yurtdışından bir şekilde almaktan başka çaremiz yok.

rasena

7.1.2013 21:41:44

0
Konsola ulaşılmıyo nereyi arasam bulamadm bukadarmı sorumsuz bir firma olr kardeşm

cahitdikici

7.1.2013 18:28:30

0
bende cihaz var hatta ikinci oyunumu bitiriyorum bilgi isteyen varsa bana sorabilir :D

BSC Misafiri

7.1.2013 17:56:29

0
Nintendo kötü almayın diyecek hali yok. Övdükleri konsol PS3 360'ın yanından bile geçemedi. Yapımcılar islemcinin çok güçsüz olmasından şikayet ediyor, oyun yapmiyor. Birtane GOTY lik oyunu var mı gösterin. Haftalık satışlarda da PS3 360 uzak ara önde!

itachi237

7.1.2013 17:50:39

0
nintendo türkiye kapandı büyük bir ihtimal dh'ye cihaz ulaşmayacak. ama talha gidip cihazı parayla alırsa talhanın cihazını inceleyebilirler

alemburda34

7.1.2013 16:29:48

0
Mesut bey temin etmeye çalışıyoruz dedi ama ondan sonra bir açıklama yapmadı umarım hala inceleyecekleri arasındadır. Özellikle Talha'nın yorumlarını merak ediyorum

BalrogTR

7.1.2013 15:37:27

0
BSC neden hayla incelemesini yapmadı Wii U'nun? açıkcası merak ediyoruz nasıl bir konsol detayları nedir ne değildir diye.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız