Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Switch Fiyatı, Çıkış Tarihi ve Diğer Detayları

-Nintendo Switch 3 Mart tarihinde çıkış yapacak. (Amerika, Avrupa ve Japonya)

-Nintendo Switch'in fiyatı $299, €299 ve 29,980 yen.
 
-Nintendo Switch'in oyun fiyatları genellikle $60.

-Tüm Switch yazılımları Region-Free olacak yani bölge kilidi bulunmayacak. 
 
-Batarya süresi oyuna göre değişecek ancak genel olarak 2.5 - 6.5 saat arası olacak.
 
-Nintendo Switch ekranı dokunmatik panel kullanıyor. 
 
-Nintendo Switch ekranı 1280 x 720 6.2 inch
 
-Video Çıkışı: HDMI; TV modunda oynatıldığında 1080p çözünürlüğe kadar (elde taşınabilir modda oynatıldığında 720p'ye kadar) destekler.
 
-Sistem, arkadaşlarınızla çevrimiçi olarak birlikte oynamaya, davet etmelerine, oyun randevularını ayarlamalarına ve akıllı telefonlarından daha fazlasını yapmalarına olanak tanıyan bir çevrimiçi hizmet sunacak. Online hizmetler başlangıçta ücretsiz olacak, ancak 2017 sonbaharında ücretli bir hizmet haline gelecek.
 
-Nintendo Switch Online üyelik alana her ay NES ve SNES oyun bedava. 
 
-Local wireless multiplayer oyun oynarken 8 kişiye kadar destek sunulacak.
 
-Cihazın yanlarına eklenen Joycon denetleyicileri; siyah, neon kırmızı ve neon mavi renk varyasyonlarıyla satışa sunulacak. Daha belirgin L ve R düğmelerine sahip olan bilek kayışları da vardır. Kontrollerde hareket sensörleri, dahili bir IR kamera ve HD rumble da bulunmaktadır. 
 
-Konsol microSDXC kartıyla genişletebileceğiniz 32GB dahili depolama birimini kullanacak. Oyun kartuşlarına da "oyun kartları" adı verilecek.
 
-Paket aşağıdakileri içerecektir:
 
Nintendo Switch console
Left and right Joy-Con controllers
Joy-Con wrist straps
Joy-Con Grip
Nintendo Switch Dock
HDMI cable
Nintendo Switch AC adapter
 
-Eğer kontrolcüler tek olarak satın alınmak istenirse:
 
Nintendo Switch Pro Controller - $70
Joy-Con Controllers (set of two, L and R) - $80
Joy-Con L or Joy-Con R (sold separately) - $50
Joy-Con Charging Grip - $30
Nintendo Switch Dock Set - $90
Joy-Con Wheel (set of two) - $15 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
PS4'e Özel Nioh için Yeni Ekran Görüntüleri Paylaşıldı Nintendo Switch için Duyurulan Diğer Oyunlar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

_Nintendo_

17.1.2017 07:53:17

0
15 milyon satmaz diyorsun ama Gamestop'ın ilk parti tahsis ettiği rezervesi 2 günde tükenmiş şimdi yoğun talep için Nintendo'dan daha fazla rezerve istiyor. sırf abd'de 3900 mağazası olan bir firmadan bahsediyorum. Aynı durum amazon, bestbuy, target, walmart gibi parekendeciler içinde geçerli, abd'de vasıfsız bir işçinin saatlik çalışma ücreti 10 dolar civarında olunca onlar için pek sorun olmuyor demek ki. Fiyat olarak bende dahil pek çok kişi 300 doları yüksek buldu, yalnız bu tür ürünler abd, Japonya ve Avrupa gibi Dünya'nın geri kalan bölgelerine göre toplam satışların %85'leri bulduğu pazarlar gözetilerek belirleniyor. 2013'te dolar ülkemizde 1.7 seviyesinde iken 300 dolar 510 lira yapıyordu, gümrük vergisi ve kargoyu eklersek taş çatlasa 630 lira ile o zaman satın almak mümkündü, şimdi alım gücü dibe vurduğu için fiyat bize haliyle çok geliyor. Yalnız diğer konsollarda oyunlara 60 dolar ve online servise yıllık ücret ödeyenlerin burada gelip Nintendo'yu bu konuda eleştirmesi de acayip saçma olmuş. 3DS'in 250 dolardan çıkıp şimdiki modelinin 200 dolara satıldığı, PS Vita'nın 250-300(wifi ve 3G) dolardan piyasaya çıkıp şimdi 200 dolara 1. parti desteği bile olmadan satılan ve 5-6 yıllık donanımlara nazaran Switch taşınabilir bir ev konsolu olarak büyük pazarlarda çok satacaktır. Wii U gibi fazla satmayan bir konsola pek çok özel oyun geliştiren Nintendo birde el konsolundaki Monster Hunter, Pokemon ve Bravely Default gibi serileri Switch'e taşıdığında 3DS'ten başarılı olacaktır. Duyurudaki oyun sayısı çok az kabul ancak Haziran'da E3 fuarı da var. Bizim alım gücümüzün düşüklüğü ve meşhur vergilerimiz sadece oyun sektöründe mi sıkıntı yaşatıyor?

esmerbuyucu

17.1.2017 01:30:31

0
Zaten online hizmete para verilmesinin asıl sebebi adı üstünde "online" oynayabilmek. Dolayısıyla buna para veren kişi arkadaşlarıyla ister Nintendo'nun chat uygulamasıyla konuşur ister başka bir şeyden konuşur. Sonuç olarak değişen bir şey yok. Bu kadar felaket gibi bahsedilecek bir durum yok ortada. Online oynamayan kişiler gelsin de sadece chat için para ödesin diyen yok ki. İnekleri meta olarak göstermeleri hoş değil. Ayrıca paylaştığın gif oyunun tanıtımına ait değil, treehouse etkinliğinden bir görüntü.

Guest-E87629FD5

16.1.2017 20:46:21

0
İnek sağma gifini izlerken utandım, bunlar çekilirken utanmamışlar o da iyi. Whatsapptan konuştuğumuz gibi, ben 15 milyon satamaz diyorum. Tersi olursa 300 katrilyon server cloud gücü fanboyu olayım

ozi_41

16.1.2017 18:16:42

0
bune lan boyle yav almayı dusunuyorum sirf mario zelda gibi oyunlardan sebep nintendo da online oyun cok umurumda degil ama hakikatten hem para alip hemde boyle bir hizmet sunmak rezillik

_Nintendo_

16.1.2017 13:35:45

0
Bildiğim kadarıyla cep telefonundaki bir yazılımla haricen desteklenecek olan sesli sohbetti ki bu bile başlı başına saçmalıktır. PS2 döneminde bile olan bir sistemi ısrarla reddetmelerinin hiçbir mantığı olamaz. Şimdiye kadar hiçbir konsolumda kullanmasam bile kullanmayı isteyecek milyonlarca kişi açısından olmalıydı.

alican88

16.1.2017 11:10:29

0
nasil yani bildigimiz ps yada xboxtaki gibi chat yapamayacakmiyiz?

İdrak İstimlak

16.1.2017 10:03:50

+4
Konsolun duyurusunda sonra Nintendo nun başarisi için hep olumlu yorumlar yaptık ama cidden bazı bilgiler Nintendo nun ciddi yanlışlar içinde olduğu gösteriyor. Öncelikle konsolda para karşılığı yaptiracaklari chat için konsol yazılımında herhangi bir program yok. Chat için mobilden bir program vasıtası ile arkadaşlarınızla konuşacaksınız. Cidden bunu anlayabilmiş değilim, madem mobil bir cihaz kullanacağız sana niye para ödeyelim, bir dünya bedava program varken? Bir de sunumda kaçırdığım inek sağma oyunu için bir şey demiyorum. Neymiş bugüne kadar tüm oyunlari ekrana bakarak oynuyormusuz da, artık bakmak zorunda değilmişiz. Nedir abicim bu birisi lütfen izah etsin? Bana sorsalar, oyun tarihinin en fail konsol tanıtım videolarından birisidir.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Sadece resime tıklayın ve gif i izleyin...

BSC Misafiri

16.1.2017 01:45:15

+1
Donanım specleri belli değilken çöp sisteme nu para fazla diyen var. Şarj çok az gidiyor diye bok atanlar var. Arkadaşlar sizin gaming laptoplarınız 8 saat skyrim oynatıyor da biz mi yanlış biliyoruz? Nvidianın açıklamasına göre sistem tegra x1 değil, çok uzun süredir üzerinde çalıştıkları switxh'e özel custom gpu ile geliyor ve modern grafik kartlarının mimarisinde olacak(çok büyük ihtimalle Pascal) . Böyle güçlü bir donanımda Skyrim, nba2k, fifa falan oynayacaksınız taşımabilir olarak, tabii ki şarjın 3 saat dolaylarında bitmesi doğal, usb type c ile priz bulduğunuz her yerde şarj edebilirsiniz ki zaten taşınabilir olmak bu konsolun İKİNCİL özelliği. Aslen wii u'nun devamı niteliğinde bir ev konsolu bu ve zaten çoğunluk olarak evlerimizde televizyona bağlı bir şekilde 1080pde oynayacağız dolayısıyla şarj sorunu olmayacak. Uçak seyahatlerinde, dışarıda arkadaşlarla ya da ev partisi ortamlarında Taşımamız gerekecek onda da 3-6 saat şarj aralığı gerçekçi ve makul. 3000 küsür lira verirken sesinizin çıkmadığı Iphone da bu seviyelerde şarj sunuyor üstelik asıl görevi taşınarak kullanmak iken.

Babblebabble

15.1.2017 19:39:13

0
Tam diyordum mutlaka bi bit yeniği olmalı diye.İyi ki ne güncel bir konsol ne de el konsolu sahibiyim.Online hizmetlere sürekli para ödemek nedir ki.Neyse...

Jurgen Klopp

15.1.2017 13:15:52

0
Switch 2TB'lık SDXC Kart Destekleyecek Switch'in 2TB'lık SDXC kartları destekleyeceği resmi olarak açıklandı. Ancak şu an piyasada 2TB'lık SDXC bulmak mümkün değil. Yine de, çıktığı zaman Switch'in 2TB'lık kartları destekleyeceği ilan edildi. +Bu kartın 256 GB'lığı 450 lira. Bi Switch parası da bu karta verirsiniz. Geçmiş olsun.

deliliktir

15.1.2017 00:19:12

0
Htc'nin yeni telefonu gibi, ilgi çekici ama pahalı.

Ginga Bishounen

14.1.2017 21:43:52

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Rezil firmanın rezil konsolu birde bu çöp donanımla 299$! Ederi en fazla 99$ 0-6 yaş bebelere doğum hediyesi olarak satarlar artık
Konsolunda Smurf oynadığına göre seninde zeka seviyen 0-6 yaş aralığında olmalı. Her Switch başlığı altinda bu konsola laf atarken, konsolunda oynadığın çöp oyunlar aklina gelmiyor belli ki.

Dovahkiin

14.1.2017 20:00:50

0
Hybrid konsol işi fikir olarak gayet iyiydi ama bu fiyat ve pil ömrüyle işi çok zor. Hele ki paralı online hiç olmamış. Bir de haberde yazmayan bir detay daha var. Verdikleri oyun sürekli sizde kalmıyor, 1 ayı dolunca oynanamıyor. Ulan 20 yıllık snes oyununu bile demo olarak vermek neyin kafası? Joystick fiyatları ayrı bir saçmalık. Getirdiği hiçbir yenilik yok. Bir de üzerine dandik çin malı görünümü...

BSC Misafiri

14.1.2017 19:30:45

+1
Çok abartmışsınız konsolun donanımı ne olursa olsun hem ev hem el hemde wii gibi hareket sensörlü oyun zevki sunuyor. Martta çıkacak 3 ay sonra E3 te bir sürü oyun duyurunca şuan ki olumsuz yargı düzelecektir.Beğenmeyen ps4 pro veya scorpio gibi donanım canavarlarını alabilir.Bizi bize bırakın...

Jurgen Klopp

14.1.2017 18:33:47

+1
Çeşitli Nintendo konsollara sahip biri olarak fikirlerimi belirteceğim. 1. Konsol fiyatı çok çok pahalı. Controlleri ayrı bi para, oyunu ayrı bir para. 1 oyuna 60 dolar vermek? Bu konsola, oyunlara, online sistemine vs. Nintendo fanlarından başka hiçbir Allah'ın kulu bu parayı vermez. Kandırmayalım birbirimizi. 2. Daha kaç sene Mario, Bomberman, Zelda vs oynayacağız? Güncel trend oyunların hiçbiri yok. Nintendo PC ve PS ortamındaki trendleri göz önünde bulundurup, kullanıcıya sunmalıydı.. 3. Switch'e kim ne destek verecek, ne çıkacak, ne gelecek belli bile değil. Ulan daha nasıl oynanacağı tartışıyordu iki gün öncesine kadar. Şu özellik olabilir. Şu özellikle olmayabilir. Hafızası bu kadarmış. vs vs vs.. 4. Ön siparişi verenlere, çıktığı gibi alacaklara şimdiden geçmiş olsun diyorum. Kimsenin malını, parasını sorgulama gibi bir niyetim yok kesinlikle. Zevkler tartışılmaz fakat bu konsola bu para verilmez. Bu oyunlara bu paralar verilmez. Konsolun ekürilerine bu paralar verilmez. 5. Nintendo'dan daha adam akıllı bir konsol beklerdim. Eminim bu Switch'in leşliklerin, anormalliklerin düzelmiş olduğu 2. versiyonu/modeli de çıkacaktır. O zaman fiyatı 299 dolar değil de 199 dolar olsa belki alınabilir.

2K

14.1.2017 15:52:13

+1
Sabah akşam COD, BF oynayıp ya da her şeyi zaten önümüze sunan, anlatan oyunları oynayıp Nintendo'un oyunlarına sırf renkli grafiklerine bakıp çocuk oyunu diyenleri görmek gerçekten üzücü. Oyuna kanlı, gerçekçi grafikler ekleyince hardcore olmadığı gibi renkli, çocuksu grafikler ekleyince çocuk oyunu olmuyor. Gerçi bunu diyenler zaten hayatında Zelda oynamamış arkadaşlar olduğu için ne söylesen boş. Nintendo'un kendi hayran kitlesi var ki PS3 ve Xbox 360 zamanı millet forumda hangisi daha çok satmış diye birbirini yerken (biliyorunuz bazı arkadaşlar için bu firmada çalışanlardan daha önemli) Wii araya 30 milyon falan fark koymuştu. O yüzden Nintendo konsol tasarlarken kendi kitlesini düşünüyor. Oyundan anlıyorum diye geçinen arkadaşlar 'abi texture kalitesi, AA ayarları' derken Nintendo'dan kimse inanılmaz gerçekçi grafikler beklemiyor ne de istiyor. WiiU sahibi biri olarak WiiU ile Nintendo gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı yeni bir Zelda oyunu olmayan tek Nintendo konsolu olarak tarihe geçti, umarım bu hataları Switch ile de tekrarlamazlar.

farsch

14.1.2017 14:51:48

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

dinazorkulagi

14.1.2017 13:31:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu Araba şarjı denen bir şey var. Takarsın arabana, şarj derdin kalmaz. Artık metrobüslerde bile USB-A girişleri var. Fakat sizin derdiniz ekseriyetle bu tür sorunların çözümlerini düşünmek değil. Nintendo Switch gibi koca bir aleti güneşli bir günde sahile götürüyorsan demek ki yanında çanta taşıyorsun. Madem çanta taşıyorsun yanında harici batarya taşıyabilirsin. Azıcık mantığınızı kullanın. Kasıtlı olarak böyle yorumlar yapıyorsanız amacınızı direkt belli edin. Böyle ucuz numaralar kimseye sökmüyor.
Tabiki de amaç sorun çözmek değil. Aldığın ürünün olası sorunlarını firma kendi düşünmeli.300$lık bir makinanın yanına yedek şarj vereceklerini hiç sanmıyom. Keza bunu sony kendi extra kontrol verdiğinde yanına şarj kablosuda vermez. Sen bir ürün aldığını düşün ve senin sorun yaratacak olayları düşün. O zaman oturup sorunu mu çözecen yoksa sorunsuz bir ürün mü isteyecen. Bu arada kafana göre yargılama nihayetinde bu aygıtı merakla bekleyen biriyim. Sırf yorum olsun diye yazmıyorum.

Woogyboo

14.1.2017 12:46:04

0
300$ fiyatı(Türkiye'den alma işine girmiyorum bile) Oyunlarının fiyatı(Kimse kusura bakmasın Zelda hariç ordaki hiçbir oyuna 60$ veremem.) Ücretli online üyelik(Bu çok büyük eksi işte.) Üzgünüm, o paraya şu konsol alınmaz. Nintendo'nun hitap ettiği kitle bellidir ama bu konsol o kitleyi bile böler. WiiU'su olanın Switch alması için 300$'lık bir sebebi yok. Akıllı biriyle kör fanboyu ayıracak bu konsolun satışları, hadi bakalım. Hatta şuraya da yazıyorum, yıl sonunda 250$'a düşecek fiyatı.

dikiştutmazsabri

14.1.2017 03:38:07

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Kennnn

14.1.2017 00:42:04

+3
Her eleştiriyi anlarım da oyunlar için 60 dolar fazla diyorsunuz da nasıl yani kocaman stüdyo'yu 1,5 - 2 hatta daha fazla yıl meşgul et sadece grafikleri ps4 xbox kadar iyi değil diye 60 dolar çıkacak kalitede bir oyunu 30 dolara mı satsınlar ben böyle bir mantık ne duydum ne gördüm.

0MG90

14.1.2017 00:10:30

+1
Valla kusura bakın veya bakmayın ama 300 dolara değmez. Daha belirli birkaç oyun var. O oyunlardan da ben oynasam Mario, Zelda oynarım sadece. Gider PS4 alırım daha iyi.

PlayerX

13.1.2017 22:20:42

0
Switch ilginç bir konsol olsa da Nintendo'nun fiyatlamasını yanlış buldum. İstedikleri satış rakamları olmadığında epey indirime giderler diye tahmin ediyorum.

Toyoda

13.1.2017 21:51:14

0
Acikcasi baya heyecanliydim konsol icin de beni tatmin edemedi. İlk soylentiler gibi 200 dolar olarak cikis yapsaydi sansi yuksekti bence ama heleki bu kurla ulkemiz icin mantikli oldugunu soyleyemem. Daha yeni 2DS almis biri olarak New 3DS XL indirimini bekliyorum denilebilir. Upgrade'i yaparim sonrasi oyun abanirim full, oynayacak cok sey var zaten

esmerbuyucu

13.1.2017 20:59:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt Taşınabilir ev konsolu olarak lanse edildi Switch. Xbox ve PS ise ev konsolu. Alıp istediğim yerde kullanayım denebilecek yapıda değiller. Kalite olarak da ps ve Xbox kalitesinde grafik anlamında güçlü değilken 60$ çok. Mario gibi klasikler bir nebze ama skyrim gibi oyunlar için fazla bana kalırsa.
Tamam işte "normal" demen yersiz olmuş. Klasik konsol diyebilirdin diğerlerine. Oyunların grafik kalitesi farklı olabilir ama oyunlar yine aynı oyun değişen bir şey yok. PS4 Pro oyunları PS4 ile aynı kutuda, aynı fiyata satılıyor. Ama grafik kaliteleri gayet farklı.

Venomstr

13.1.2017 20:57:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt Taşınabilir ev konsolu olarak lanse edildi Switch. Xbox ve PS ise ev konsolu. Alıp istediğim yerde kullanayım denebilecek yapıda değiller. Kalite olarak da ps ve Xbox kalitesinde grafik anlamında güçlü değilken 60$ çok. Mario gibi klasikler bir nebze ama skyrim gibi oyunlar için fazla bana kalırsa.
Ne taşınabiliri yahu? Kafanızdan bir şeyler uydurmayın. Hybrid konsoldur. (Home Console + Handheld) Taşınabilir kısmı artı özellik. Konsolun kendisi ev konsolu.

rambocuk

13.1.2017 20:57:14

0
Dijital mağza olacaktır tabiki , eski oyunlarla uyumlu değil ama sevilen oyunlar tekrar cila görüp gelecek

rambocuk

13.1.2017 20:48:06

+2
Herkesin atladığı birley var wii deki kontrollerin aynısı hatta çok daha fazlası olan iki kontroller geliyor , wii deki başarıyı yakalaması işten bile değil , bu kontroller ile harika oyunlar yapılır . Yeni nesil taşınabilir wii gibi bişey

Firaristt

13.1.2017 20:38:03

0
Taşınabilir ev konsolu olarak lanse edildi Switch. Xbox ve PS ise ev konsolu. Alıp istediğim yerde kullanayım denebilecek yapıda değiller. Kalite olarak da ps ve Xbox kalitesinde grafik anlamında güçlü değilken 60$ çok. Mario gibi klasikler bir nebze ama skyrim gibi oyunlar için fazla bana kalırsa.

wustti

13.1.2017 20:28:53

0
şimdi ben bu cihazı almak istiyorum ama oyunlarına sonra nasıl ulaşacam. bumda da online market olacak mı acaba. yani cihazı alınca online servisini de alınca derdimiz bitecek mi yoksa bi de oyunlarına filan ulaşmak zor olacak mı. online markete bağlanıp oyun almak için hizmeti satın almak gerekecek sanırım acaba ücreti ne olur. daha önce nitendo kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi acaba bu sony den de microsoft dan da bi cacık olmayacak bari mario filan oynayalım adam gibi. nes snes oyunları da vereceklermiş. bi de bu nitendo cihazları birbiriyle geriye uyumlu mu eski mario oyunlarını zelda oyunlarını bun da alsam oynayabilir miyim?

IamxMSFT

13.1.2017 20:21:19

0
299 $ a 720p bu batarya suresi 3.parti desteginin az olmasi aksesuarlarin bi tin para olmasi vs. #Riptendo

esmerbuyucu

13.1.2017 20:19:47

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt Oyunları kazık. Bu fiyata olduktan sonra gider normal konsol alırım.
Switch anormal bir konsol mu ki, o nasıl bir cümledir.

Firaristt

13.1.2017 20:15:00

+1
Oyunları kazık. Bu fiyata olduktan sonra gider normal konsol alırım.

farsch

13.1.2017 20:06:32

+2
quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo-

Gerçekleri konuşmak acı geliyor size babanızın malı gibi bide savunmuyormusuz şu çöpü gerçekten Nintendo yalakası olmaktan öteye gidemiyorsunuz.
hani anladık biz çöp yiyici yalaka aptallarız sen nesin maskeli kahraman mı ? en yapıcı eleştirin her konuya çöp demek firma üzerine her konuda aynı yorumları yaparak ne yapmayı planlıyorusun hz. zorroya iman edip nintendo yok swicth yalan mı demeliyiz ? ben en çok acı veren ne biliyormusun zorro ? Yaşını başını almış adamların kreş çocuklarından daha çocuk olmaları ki bunun da örneği sensin.şu yorumlarını okurken kızmaktan çok utanıyorum.

MrNtlu

13.1.2017 20:04:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Hocam ben 80'li yılların başından beri oyun oynarım, en güzel yıllarım da PS1 ve PS2 zamanıydı, o zaman rakibi mi vardı PS'ın? MS bu pazardan çekilirse pazar 2 firmaya kalmaz, illaki ya bir firma Xbox markasını alır ya da başka bir firma pazara girer. Bahsettiğiniz oyunlardan Halo zaten 3. oyundan sonra bitti, Bungie gönülsüz olarak yaptığı Reach'ten sonra zaten koşar adımlarla MS'tan uzaklaştı. Forza'da bilenler bilir, Sega Dreamcast'teki Sega GT'nin ruhani devamcısıdır, üstelik daha başka ne serileri kendisi bitirdi MS'un, PGR, Fable gibi artık anılarımızda kalan oyunlara MS'un kendisi son vermedi mi? Aslında MS'un varlığı bu oyunlar üzerinde bir tehdit. O yüzden tekel anlayış ile ilgili bir endişeye kapılmamak lazım.
Microsoft tekel olsa Xbox'ı sevmeme rağmen almaya korkardım açıkçası çok aç gözlüler ama Sony ne yapardı bilemiyorum :) Dediğim gibi Xbox kolay kolay batmaz Nokia'da yaptıkları hata gibi büyük hatalar yapmazlarsa belli bir seviyede devam ederler en kötü. Halo 5 Story bakımından bilemem fakat Online'da eğlence sunduğu kadar hardcoreda eşit veren nadir oyunlardandı benim için. Belki Phil Spencer arkasında Microsoft baskısı olmasa bence güzel iş yapabilirdi. Adam ikilemde kalıyormuş gibi geliyor bana çünkü her röportajda kendiyle çelişiyor. Umarım yanılıyorumdur da microsoft aç gözlülüğü bırakıp gerçekten sağlam bir konsol+oyun ile gelir. Scorpio çıkartmakla iş bitmez çünkü developerlarıda zorlamak lazım bazı konularda bazıları uğraşmadan yattıkları yerden para kazanmaya çok hevesli olabiliyor çünkü en büyük örneği Ubisoft Pro'ya sözde güncelleme getirdi Assasins Creed için oyun rezalet ötesi oldu direk sattım oyunu 4K diyorlar ama 480p'den beterdi.

9Tales

13.1.2017 20:03:39

0
Benim tahmin ettiğim bu fiyatlar nintendonun kendi fiyatı ama bu direk firma fiyatları ile genelde satış olmuyor birt ürünün resmi sitesindekli fiyat ile amazon fiyatı arasında hep fark oluyor konsol çıktıktan bir kaç ay sonra bakmak lazım piyasaya bu şekilde yoksa aksesuarları falan çok pahalı

farsch

13.1.2017 19:48:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

en güncel derken ?
yalan değil canım şimdi düşününce yeni zelda mario arms xeno vb çıkıyor güncel mi güncel tabi arkadaş aaa oyunları kast etti galiba genede bir reddede bazı oyunlar da çıkar diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

13.1.2017 19:39:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kevin Garnett
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony

Hemde deli deli para
Deli para mı? Elde taşıyabileceğin ve en güncel oyunları hem evde hem elde oynayacağın bir konsol için 300 dolar deli para mı? Şu fanboylar yüzünden en yakın zamandan bu forumdan ayrılmak lazım ya. Oyun kültürleri desen yok, konsol kültürleri desen yok. Konuşacak doğru düzgün biri yok ya.
en güncel derken ?

BSC Misafiri

13.1.2017 19:39:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: gmdoctor Millet yanlış bilgi vermeyi ne kadar seviyor arkadaş ya ... Switch el konsolu değil ev konsolu ...Taşınabilir ev konsolu yani o yüzden 3 saat gibi bir süreyi yadırgamamak lazım.Amacı TV'e bağlayıp oynamak ama dışarıda da ve ya TV'den bağımsız bir şekilde oyuna devam edebilmek.Zaten 3ds'in yerine değil wii u'nun yerine çıkıyor.
reklamlarında ev konsolundan çok el konsolu havası hakim ama.valla nintendo yine riskli bir işe girdi bakalım bu sefer tutturabilecek mi :D

BSC Misafiri

13.1.2017 19:39:10

+2
quote:

Orjinalden alıntı: gamerasi Pro Controller 70 dolar bir de yanına oyun aldın mı toplam 430 dolar. Hani cihaz teknoloji harikası olsa anlarız da, o da değil. Bunlar direkt donanımdan da geçirelim derdindeler. Ha bir de online'dan da geçirecekler. Nintendo, fanlarını öpmeye, pardon geçirmeye geliyor. Fanları dışında kimse kolay kolay bu paraları vermez.
Switch'in kendi kumandası zaten var ve pek çok oyunda 2 kişiye kadar oynama imkanı veriyor, harici kolu alırken başka firmalar ücretsiz mi veriyor? PS4 alırken birde oyun aldın mı 60 dolar eklenmiyor mu fiyata, yoksa oyunlar sadece Switch'te mi 60 dolar? PS4 online servisinden 3 yıldır sana senin tabirinle geçirdiği için artık alışmış olman lazım değil mi? Nintendo'ya niye ayrımcılık yapıyorsun Japonsa o da Japon :) Online ücret konusunda eleştirebiliyorsan Playstation'ı da eleştir ama onda susup konu Switch olunca ''online'dan da geçirecek'' deyince aklıma Nintendo'nun başı kel diye sormak zorunda hissediyorum.

BSC Misafiri

13.1.2017 19:38:55

+1
Switch çok bir konsol ve adam gibi kaliteli oyunları var. PS4 PC'nin yanına Switch alınır. Azıcık piyasadan anlıyorsanız donanım fiyatlarının arttığı ve AMD'nin mucizeler yapamayacağı belli birşey. Pahalı fiyat, oyunsuzluk, beklentinin altında kalma konusunda en beteri Scorpio olacak. Üstelik oyunları da pcye geliyor zaten.

İdrak İstimlak

13.1.2017 19:31:02

0
Hocam ben 80'li yılların başından beri oyun oynarım, en güzel yıllarım da PS1 ve PS2 zamanıydı, o zaman rakibi mi vardı PS'ın? MS bu pazardan çekilirse pazar 2 firmaya kalmaz, illaki ya bir firma Xbox markasını alır ya da başka bir firma pazara girer. Bahsettiğiniz oyunlardan Halo zaten 3. oyundan sonra bitti, Bungie gönülsüz olarak yaptığı Reach'ten sonra zaten koşar adımlarla MS'tan uzaklaştı. Forza'da bilenler bilir, Sega Dreamcast'teki Sega GT'nin ruhani devamcısıdır, üstelik daha başka ne serileri kendisi bitirdi MS'un, PGR, Fable gibi artık anılarımızda kalan oyunlara MS'un kendisi son vermedi mi? Aslında MS'un varlığı bu oyunlar üzerinde bir tehdit. O yüzden tekel anlayış ile ilgili bir endişeye kapılmamak lazım.

MrNtlu

13.1.2017 19:19:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Bak hocam bu aralar başka bir başlıkta yazmıştım, isterseniz oradan da okuyabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123197468 MS ciddi manada konsol oyunculuğu için tehdittir, önceki mesajda Aaron Greenberg'in verdiği röportajda söylediği diğer hususlara da dikkat edin. Bu adamlar zamanında konsol pazarına girdiklerinde de, Zune ile müzik piyasasına el attıklarında da, Nokia ile telefon pazarına girdiklerinde de hep aynı amaca sahiptiler, konsol pazarında da farklı bir amaçları yok. PC oyunculuğu ile konsol oyunculuğunu aynı çatı altında buluşturmak isteyen bir anlayışın exc. oyunlara devam edeceğini kim iddia edebilir? Bana göre konsol oyunları, konsol oyunları, PC oyunları, PC oyunları gibi kalabilmeli. Hatta daha da özelinde atıyorum Nintendo oyunları da, Nintendo oyunları gibi olabilmeli. Açıkçası birbirini ikame edebilen sistemlere kökünden karşıyım. Ben evime oyun oynamak için 2. veya 3. bir cihazı aldığımda farklı farklı oyunları oynayabilmeliyim, birbirini en az düzeyde ikame edebilmeli. İşte yıllardır buralarda bu yüzden exc. oyun, exc. oyun diye yazarız. Ha neden exc. oyun, onu da açıklayayım. Multiplatform oyunlar birden fazla platforma çıktığı için, çıktıkları platformun özelinde özelliklerle gelemezler. Mesela, atıyorum WiiU'ya çıkmış bir Call of Duty ile yine WiiU'ya çıkmış bir Zelda oyunu WiiU'nun tabletinin özelliklerini sonuna kadar benzer düzeyde mi kullanır? Tabiki de hayır. Bu çok özel bir örnek oldu ama temelinde çeşitlendirilebilecek farklı farklı özelliklerden dolayı konsola özel oyunlar insanlarda çok farklı tatlar bırakabilir, bu oyun dünyası adına bir zenginliktir. İşte bu yüzden exc. oyunlar olmalı, bu yüzden 1. parti firmaların oyunları gelmeli. MS'un yaptığı gibi arkası arkasına iptal edilmemeli. Diğer yazımı da okursanız MS'un neden başarısız olmasını istediğimin gayet mantıklı bir açıklaması olduğunu göreceksiniz ama bu tamamı ile kendi bakış açımdır, ne firmayı, ne de bir başka kimseyi bağlar. Scorpio'nun işte bu nedenlerden dolayı başarısız olacağını düşünüyor ve hatta bunu istiyorum da. Tartışmaların düzeyine gelince, ben adamına göre davranırım, adam gibi konuşmak isteyen, forum, özelinde diğer ortamlarda her şekilde dostane bir şekilde konuşabilir, konuşulanı dinleyebilirim. Hatta sizin gibi arkadaşlara üşenmeden böyle uzun uzun da düşüncelerimi açıklayabilirim ama kalitesi artık yerin dibine girmiş kişiler de kimse kusura bakmasın bu tarz cevaplar yerine, onların hak ettiği türden cevaplar veririm, olayım budur...
Konsol geçmişi pek olan biri değilim o yüzden o konular hakkımda bilgim okuduklarım ile sınırlı fakat çoğu kişi aynı noktada birleşiyor Microsoft oyuncuların dilinden konuşmayı bilmiyor. Doğrudur yanlış diyemem fakat benim korkum Microsoft biterse bitsin umrumda değil yanında Halo, Forza gibi serileri de bitirmemesi. Gerçekten çok zevkli seriler ve online olarak çok güçlüler. Şahsen online oyun hastası biri olarak bu beni çok üzer. Ayrıca Sony şuanda pazar payı bakımından açık ara önde. Türk Telekom örneğinde olduğu gibi tekel haline gelirse, kendine bir rakip olarak kimseyi bulamazsa kendini geliştirme gereği duymaz en azından eskisi kadar -ki böyle bir durum olacağını sanmıyorum- yine bizim zararımıza olur. Bu yüzden Microsoft'un yaptığı her hata bizim aleyhimize sonuçlanabilir ve bizi sömerecek yeni şeylerin ortaya çıkmasıyla devam edebilir. Inşallah böyle şeyler yaşamadan güzel zamanlar geçirebiliriz konsollarımızda.

MrNtlu

13.1.2017 19:10:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

XBOX'ta özel oyun yok ve ben bu duruma gıcık oluyorum. Oyuncularla dalga geçmektir bu. HALO ve GEOW'dan başka oyun yok konsolda.
Ben şahsen PC vs Konsol karşılaştırması yapmadığım için beni rahatsız etmiyor ama tabiyki bakış açısına göre değişir o yüzden bir şey diyemeyeceğim :) Bildiğim tek bi şey var oda Halo mükemmel bir oyun inşallah batırmazlar onu.

Chirrut Imwe

13.1.2017 18:51:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Scorpio ile Switch'i kıyaslayan adamı ciddiye almayın sadece gülün adam hayal dünyasında yaşıyor resmen ya da yaş itibari ile bunamış olabilir.
Ikiside var bence

Venomstr

13.1.2017 18:44:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: MrNtlu

Keşke her zaman böyle tartışmalar olsa benim demek istediğim buydu. Insanları sinir etmeye çalışmadan mantık çerçevesi içinde olan tartışmalar her zaman en iyileridir. Konuya dönecek olursak, tabiyki aynı yılda çıkıyorlar rakip sayılabilir ama benim demek istediğim Switch farklı bir tarz farklı bir konsept ve hitap ettiği kitle çok farklı oluyor genelde."not going to have console-exclusive games for Project Scorpio" demek istediği hangi oyun çıkacaksa mutlaka Xbox One'da da olacaktır. Evet bazıları yinede kabul etmiyor exc. olarak çünkü PC içinde çıkıyor. Düşünürsek aslında Windows platformda onların. Tabiyki bundaki tek amaç para oyuncuları düşünme vs. değil öyle olsa Steam'e çıkardı oyunlar ve çok daha iyi olurdu. Ama bende iyi bir PC yok açıkçası ve olsa bile hile, optimizasyon vs. ile uğraşmayı sevmiyorum kontrolcüye alıştıktan sonra çok rahat geliyor artık. O yüzden demek istediğim şey şuydu biten hiç bir şey yok yine Xbox satıcak milyonlarca, iyi hamleler gelirse belki PS'a bile yaklaşır (şuanlık zor). Xbox One bir hataydı başta amcam Microsoft'ta çalışıyor açık açık söyledi Xbox One çok acele çıkartılmış bir konsoldu ve büyük hata yapıldı diye. Sırf PS'ın önüne geçebilmek için yapılmış strateji hatasıydı. Inşallah bunu düzeltirlerse 3 farklı mükemmel konsolumuz olucak ve rekabet artıcak, rekabet arttıkça da bize yarıcak tabiyki :)
XBOX'ta özel oyun yok ve ben bu duruma gıcık oluyorum. Oyuncularla dalga geçmektir bu. HALO ve GEOW'dan başka oyun yok konsolda.

İdrak İstimlak

13.1.2017 18:43:11

0
Bak hocam bu aralar başka bir başlıkta yazmıştım, isterseniz oradan da okuyabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123197468 MS ciddi manada konsol oyunculuğu için tehdittir, önceki mesajda Aaron Greenberg'in verdiği röportajda söylediği diğer hususlara da dikkat edin. Bu adamlar zamanında konsol pazarına girdiklerinde de, Zune ile müzik piyasasına el attıklarında da, Nokia ile telefon pazarına girdiklerinde de hep aynı amaca sahiptiler, konsol pazarında da farklı bir amaçları yok. PC oyunculuğu ile konsol oyunculuğunu aynı çatı altında buluşturmak isteyen bir anlayışın exc. oyunlara devam edeceğini kim iddia edebilir? Bana göre konsol oyunları, konsol oyunları, PC oyunları, PC oyunları gibi kalabilmeli. Hatta daha da özelinde atıyorum Nintendo oyunları da, Nintendo oyunları gibi olabilmeli. Açıkçası birbirini ikame edebilen sistemlere kökünden karşıyım. Ben evime oyun oynamak için 2. veya 3. bir cihazı aldığımda farklı farklı oyunları oynayabilmeliyim, birbirini en az düzeyde ikame edebilmeli. İşte yıllardır buralarda bu yüzden exc. oyun, exc. oyun diye yazarız. Ha neden exc. oyun, onu da açıklayayım. Multiplatform oyunlar birden fazla platforma çıktığı için, çıktıkları platformun özelinde özelliklerle gelemezler. Mesela, atıyorum WiiU'ya çıkmış bir Call of Duty ile yine WiiU'ya çıkmış bir Zelda oyunu WiiU'nun tabletinin özelliklerini sonuna kadar benzer düzeyde mi kullanır? Tabiki de hayır. Bu çok özel bir örnek oldu ama temelinde çeşitlendirilebilecek farklı farklı özelliklerden dolayı konsola özel oyunlar insanlarda çok farklı tatlar bırakabilir, bu oyun dünyası adına bir zenginliktir. İşte bu yüzden exc. oyunlar olmalı, bu yüzden 1. parti firmaların oyunları gelmeli. MS'un yaptığı gibi arkası arkasına iptal edilmemeli. Diğer yazımı da okursanız MS'un neden başarısız olmasını istediğimin gayet mantıklı bir açıklaması olduğunu göreceksiniz ama bu tamamı ile kendi bakış açımdır, ne firmayı, ne de bir başka kimseyi bağlar. Scorpio'nun işte bu nedenlerden dolayı başarısız olacağını düşünüyor ve hatta bunu istiyorum da. Tartışmaların düzeyine gelince, ben adamına göre davranırım, adam gibi konuşmak isteyen, forum, özelinde diğer ortamlarda her şekilde dostane bir şekilde konuşabilir, konuşulanı dinleyebilirim. Hatta sizin gibi arkadaşlara üşenmeden böyle uzun uzun da düşüncelerimi açıklayabilirim ama kalitesi artık yerin dibine girmiş kişiler de kimse kusura bakmasın bu tarz cevaplar yerine, onların hak ettiği türden cevaplar veririm, olayım budur...

Project Scorpio

13.1.2017 18:41:31

+2
Scorpio ile Switch'i kıyaslayan adamı ciddiye almayın sadece gülün adam hayal dünyasında yaşıyor resmen ya da yaş itibari ile bunamış olabilir.

dikiştutmazsabri

13.1.2017 18:32:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kevin Garnett @-ZoRRo- Seni gidi Nintendo haterı seni, her Nintendo haberinin altına gelip Nintendo'yu kötülemekten başka bir şey yapmıyorsun. Sadece bir kaçı: Benim önerim bu gereksiz hatera blok atıp, yolunuza devam etmeniz. Böyleleri yüzünden insanlar yanlış bilgi alıyor, doğru düzgün bilgi alamıyor ve fikirlerini beyan edemiyorlar. En yakın zamanda diğer fanboylar ile birlikte ban yersin umarım. Konsol hakkında görüşlerim ise beklediğim gibi ne fazlası ne azı. Gayet uygun, Grafik ve çözünürlük olarak 8. nesile uyum sağlayabileceği için 3. parti oyunlar da çıkacakdır ve Wii'nin başarısını devam ettirecektir. 2-3 tane 3. parti çıkacak diyenlere bakmayın.
Gerçekleri konuşmak acı geliyor size babanızın malı gibi bide savunmuyormusuz şu çöpü gerçekten Nintendo yalakası olmaktan öteye gidemiyorsunuz.

MrNtlu

13.1.2017 18:29:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Yahu niye salağa yatayım, madem daha önceki mesajlarımı takip ediyordunuz, bu konu hakkındaki fikirlerimi de okumuş olmanız lazım. Bir defa PS4 denilen cihaz an itibarı ile 53 milyon kadar satmış bir cihaz ve rakibi olan XBox One'dan iki misli daha fazla bir satış başarısına ulaşmış ki, rakibi de bana göre bu konsoldur. Zaten o nesilde WiiU'da beraber değerlendirilmekte. Switch ve Socrpio'ya gelince bunlar aynı sene içinde çıkacak olan iki konsol ve birbirinin rakibi olacaklar. Aynı 7. nesilde Wii'nin PS3 ve 360'ın rakibi olup, nesli kazandığı gibi. PS5 diye bir konsol çıkarsa, o da bu iki cihazın rakibi olacaktır. Bu açıdan bakınca ki, ben şahsen bu açıdan bakıyorum Switch ile Scorpio'nun karşılaştırılması normaldir. Yani karşılaştırmak için illaki benzer grafik gücüne ve donanıma mı sahip olması lazım? Örnek olarak Wii, PS3 ve 360'ın donanım olarak ne kadarı güçlü idi? Zaten görünen durum Wii ile 360 arasındaki donanımsal güç farkının bir benzeri Scorpio ile Switch arasında da olacak. 7. nesilde de Nintendo yönetiminden PS3 ve 360'a rakip olmadıkları yönünde açıklamalar olmuştu, bu nesilde de olacak. Ama bu iki konsolu rakip olmaktan kurtarmaz, satışa sunulduktan sonra bu cihazların satış rakamlarının sık sık karşılaştırıldığının şahidi olacağız. Niçin RIP Scorpio dediğim meselesine gelince; ben hepinizin malumu MS isimli firmanın özellikle konsol oyunculuğu için ur gibi, kanser gibi bir firma olduğunu düşünüyorum. DLC, mikro ödeme, paralı online, 120 dolara tam deneyim içeren oyunlar gibi kötü olayların, oyunların kalitesizliği, yüzeysel olması, FPS ve TPS gibi türlere aşırı derecede önem atfederek oyun pazarındaki anlayışı adeta bir truva atı gibi değiştirdiğini iddia ediyorum. Katılırsın, katılmazsın, ben böyle düşünüyorum ve en büyük temennim MS'un konsol pazarında çekilmesidir. Son günlerde gelen iptal haberleri, kapatılan stüdyolar ile MS'un açık açık Scorpio'yu exc oyunlar olmadan sunacağını anlıyoruz. Bakın bunu bugün forumda okudum Aaron Greenberg ne demiş Aaron Greenberg: Microsoft is "not going to have console-exclusive games for Project Scorpio," it doesn't "think of [high-fidelity VR] as console gaming, and so with the VR experiences those will be new things that you will get on Project Scorpio." https://www.engadget.com/2016/08/17/microsoft-aaron-greenberg-qa-project-scorpio-vr/ Her ne kadar bizim troll'lerine bunu kabul ettirmek zor olsa da, MS'un tepesinden exc. oyunlar için gelen açıklama bu yönde ki, benim de bugüne kadar yazdıklarım bu yönde. Hal böyleyken benim iddia ettiğim konu yine exc. oyunu olmayan konsolun bu pazarda başarısız olmaya mahkum olduğudur. "RIP Scorpio" gibi iki kelimelik cümlenin özeti budur, yani maksadım troll'lük değil, asıl troll'lük yapanlara verdiğim cevapların işine gelmeyen insanların canını sıkmasıdır. Ben Sony hastası bir insan olsam ki fanıyımdır ama kör değilimdir, arkadaş sohbetlerinde de bir çok defa Sony aleyhine söylediğim şeyler olmuştur, olacaktır da. Vaktimi PC'de, WiiU'da, bazen eski nesil konsollarda geçiririm. Düşündüğünüz gibi biri değilim kısaca, benim hakkımdaki kanaatlere burada ki üç-beş kalitesiz troll'ün yorumlarına bakarak ulaşamazsınız. Bazen maalesef bu IQ yoksunu kalitesiz troll'lere cevap verirken sert davrandığım doğrudur ama ruhlarını bu plastik parçalarına satan bu seviyesizlerin de anlayacağı dil budur. Adam Switch'in 300 dolarlık fiyatına laf atarken (ki beklenenden biraz fazladır) Scorpio yarın öbür gün 600 dolara satışa sunulduğunda yağ yakacak derecede kör fanatiktir bunlar. Neyse daha fazla uzatmanın anlamı yok, düşündüğünüz gibi ortada salağa yatılan bir durum falan yok. Sonuç olarak bana göre yukarıda saydığım sebeplerden dolayı Switch, Scorpio'nun rakibidir.
Keşke her zaman böyle tartışmalar olsa benim demek istediğim buydu. Insanları sinir etmeye çalışmadan mantık çerçevesi içinde olan tartışmalar her zaman en iyileridir. Konuya dönecek olursak, tabiyki aynı yılda çıkıyorlar rakip sayılabilir ama benim demek istediğim Switch farklı bir tarz farklı bir konsept ve hitap ettiği kitle çok farklı oluyor genelde."not going to have console-exclusive games for Project Scorpio" demek istediği hangi oyun çıkacaksa mutlaka Xbox One'da da olacaktır. Evet bazıları yinede kabul etmiyor exc. olarak çünkü PC içinde çıkıyor. Düşünürsek aslında Windows platformda onların. Tabiyki bundaki tek amaç para oyuncuları düşünme vs. değil öyle olsa Steam'e çıkardı oyunlar ve çok daha iyi olurdu. Ama bende iyi bir PC yok açıkçası ve olsa bile hile, optimizasyon vs. ile uğraşmayı sevmiyorum kontrolcüye alıştıktan sonra çok rahat geliyor artık. O yüzden demek istediğim şey şuydu biten hiç bir şey yok yine Xbox satıcak milyonlarca, iyi hamleler gelirse belki PS'a bile yaklaşır (şuanlık zor). Xbox One bir hataydı başta amcam Microsoft'ta çalışıyor açık açık söyledi Xbox One çok acele çıkartılmış bir konsoldu ve büyük hata yapıldı diye. Sırf PS'ın önüne geçebilmek için yapılmış strateji hatasıydı. Inşallah bunu düzeltirlerse 3 farklı mükemmel konsolumuz olucak ve rekabet artıcak, rekabet arttıkça da bize yarıcak tabiyki :)

İdrak İstimlak

13.1.2017 18:03:10

+3
Yahu niye salağa yatayım, madem daha önceki mesajlarımı takip ediyordunuz, bu konu hakkındaki fikirlerimi de okumuş olmanız lazım. Bir defa PS4 denilen cihaz an itibarı ile 53 milyon kadar satmış bir cihaz ve rakibi olan XBox One'dan iki misli daha fazla bir satış başarısına ulaşmış ki, rakibi de bana göre bu konsoldur. Zaten o nesilde WiiU'da beraber değerlendirilmekte. Switch ve Socrpio'ya gelince bunlar aynı sene içinde çıkacak olan iki konsol ve birbirinin rakibi olacaklar. Aynı 7. nesilde Wii'nin PS3 ve 360'ın rakibi olup, nesli kazandığı gibi. PS5 diye bir konsol çıkarsa, o da bu iki cihazın rakibi olacaktır. Bu açıdan bakınca ki, ben şahsen bu açıdan bakıyorum Switch ile Scorpio'nun karşılaştırılması normaldir. Yani karşılaştırmak için illaki benzer grafik gücüne ve donanıma mı sahip olması lazım? Örnek olarak Wii, PS3 ve 360'ın donanım olarak ne kadarı güçlü idi? Zaten görünen durum Wii ile 360 arasındaki donanımsal güç farkının bir benzeri Scorpio ile Switch arasında da olacak. 7. nesilde de Nintendo yönetiminden PS3 ve 360'a rakip olmadıkları yönünde açıklamalar olmuştu, bu nesilde de olacak. Ama bu iki konsolu rakip olmaktan kurtarmaz, satışa sunulduktan sonra bu cihazların satış rakamlarının sık sık karşılaştırıldığının şahidi olacağız. Niçin RIP Scorpio dediğim meselesine gelince; ben hepinizin malumu MS isimli firmanın özellikle konsol oyunculuğu için ur gibi, kanser gibi bir firma olduğunu düşünüyorum. DLC, mikro ödeme, paralı online, 120 dolara tam deneyim içeren oyunlar gibi kötü olayların, oyunların kalitesizliği, yüzeysel olması, FPS ve TPS gibi türlere aşırı derecede önem atfederek oyun pazarındaki anlayışı adeta bir truva atı gibi değiştirdiğini iddia ediyorum. Katılırsın, katılmazsın, ben böyle düşünüyorum ve en büyük temennim MS'un konsol pazarında çekilmesidir. Son günlerde gelen iptal haberleri, kapatılan stüdyolar ile MS'un açık açık Scorpio'yu exc oyunlar olmadan sunacağını anlıyoruz. Bakın bunu bugün forumda okudum Aaron Greenberg ne demiş Aaron Greenberg: Microsoft is "not going to have console-exclusive games for Project Scorpio," it doesn't "think of [high-fidelity VR] as console gaming, and so with the VR experiences those will be new things that you will get on Project Scorpio." https://www.engadget.com/2016/08/17/microsoft-aaron-greenberg-qa-project-scorpio-vr/ Her ne kadar bizim troll'lerine bunu kabul ettirmek zor olsa da, MS'un tepesinden exc. oyunlar için gelen açıklama bu yönde ki, benim de bugüne kadar yazdıklarım bu yönde. Hal böyleyken benim iddia ettiğim konu yine exc. oyunu olmayan konsolun bu pazarda başarısız olmaya mahkum olduğudur. "RIP Scorpio" gibi iki kelimelik cümlenin özeti budur, yani maksadım troll'lük değil, asıl troll'lük yapanlara verdiğim cevapların işine gelmeyen insanların canını sıkmasıdır. Ben Sony hastası bir insan olsam ki fanıyımdır ama kör değilimdir, arkadaş sohbetlerinde de bir çok defa Sony aleyhine söylediğim şeyler olmuştur, olacaktır da. Vaktimi PC'de, WiiU'da, bazen eski nesil konsollarda geçiririm. Düşündüğünüz gibi biri değilim kısaca, benim hakkımdaki kanaatlere burada ki üç-beş kalitesiz troll'ün yorumlarına bakarak ulaşamazsınız. Bazen maalesef bu IQ yoksunu kalitesiz troll'lere cevap verirken sert davrandığım doğrudur ama ruhlarını bu plastik parçalarına satan bu seviyesizlerin de anlayacağı dil budur. Adam Switch'in 300 dolarlık fiyatına laf atarken (ki beklenenden biraz fazladır) Scorpio yarın öbür gün 600 dolara satışa sunulduğunda yağ yakacak derecede kör fanatiktir bunlar. Neyse daha fazla uzatmanın anlamı yok, düşündüğünüz gibi ortada salağa yatılan bir durum falan yok. Sonuç olarak bana göre yukarıda saydığım sebeplerden dolayı Switch, Scorpio'nun rakibidir.

gamerasi

13.1.2017 17:49:26

0
Sony benzer ne yaptı, Vita da olmazsa olmazı Memory kartı aşırı fiyata sattı. Ne yapalım şimdi Nintendo da doğru yolu buldu mu diyelim. Yurt dışı forumlarda, Nintendo fanları neler demiş bir bak istersen. Bu donanıma bu fiyatlar çok ama çok fazla.

MrNtlu

13.1.2017 17:40:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Birincisi mesajımda PS4 ile ilgili bir şey yazdım da haberim mi yok, ikincisi bende PS4 Pro da yok, büyük ihtimalle olmayacakta. Niçin Scorpio nun Switch ile rekabet içinde olacağı yönündeki mesajımı bu noktaya çekiyorsunuz ve Switch neden Scorpio nun rakibi olamıyor.?
Affedersin ama salağa yatmak niye? Her haberde PS4 Fanboyluğu ben yapmıyorum :) Ben sizin her haberde yaptığınızı söylüyorum. Bu haberin altına RIP Scorpio yazmanın mantığı nedir anlatır mısın lütfen? Scorpio çıktığı zaman rakipsiz olacak bu bir gerçek (Donanım ve bence oyun olarak). Switch kitlesi zaten ayrı onları saymıyorum. Fakat yakın zamanda PS mutlaka Scorpio'ya rakip çıkartacağı için (büyük ihtimalle daha güçlüsünü) pek fark etmeyecek. Son cümleye gelicek olursak bir kere Nintendo'nun böyle bir amacı yok. Kaç ay önceden adamlar söyledi amacımız onlara rakip olmak değil diye. Adamların kendi bildikleri ve yaptıkları güzel, farklı bir tarz var bunu koruyorlar. Bu yüzden ne Xbox'a nede PS4'e rakip değil bence.

İdrak İstimlak

13.1.2017 17:26:02

0
Birincisi mesajımda PS4 ile ilgili bir şey yazdım da haberim mi yok, ikincisi bende PS4 Pro da yok, büyük ihtimalle olmayacakta. Niçin Scorpio nun Switch ile rekabet içinde olacağı yönündeki mesajımı bu noktaya çekiyorsunuz ve Switch neden Scorpio nun rakibi olamıyor.?

gmdoctor

13.1.2017 17:22:47

0
quote:

Orjinalden alıntı: Scorpio bites a Pony
quote:

Orijinalden alıntı: Kevin Garnett

Görüş bildirmek yasak değil, estağfurullah ben ona karışamam. Ama saçmalamayı da yasak olmasa da belirterek yapın ya, sizin gibi tipler yüzünden millet oyun konuşamaz oldu.
Yahu ne alakasi var? Böyle düsünen bir tek Ben degilimki. Al sana NeoGAF http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1333545
Bence fiyatı pahalı demeniz de yanlış bir şey yok zaten 250 dolar gibi beklenirken 300 oldu.Millet o yüzden fazla diyebilir fakat benim takıldığım konu da el konsolu olmayan bi cihaza el konsolu denilmesi.Cihaz çünkü el değil ev konsolu yani PS4 ve X1'ın rakibi ps vita'nın değil.

MrNtlu

13.1.2017 17:22:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Bu sene Scorpio'yu zor günler bekliyor, bu cihaz rakibi Scorpio'yu hallaç pamuğu gibi atacaktır. Çıkış listesi beklentilerin altında olmasına rağmen, hiçbir exc. oyunu olmayan Scorpio'nun yüzüne kimsenin bakacağını sanmıyorum... RIP Scorpio
Şuan PS4 Pro sahibiyim.Uncharted 4'ü ve Gears of War 4'ü pek sevmemiş Last of Us, Halo 5 ve Forza Horizon'ı çok sevmiş biri olarak yorumlarınızın çoğuna anlam veremiyorum. Xbox One'dan yeni geçtim. Xbox'ı çok severim. Bir muhabbet dönüyor exc. yok xbox alınmaz vs. kime göre alınmaz acaba? Bence PS de Xbox da gayet güzel kendine özel konsollar zevkleri ve renkleri mi tartışalım yani? Biraz yapıcı mantıklı yorum yapmak yerine neden her zaman PS4/Xbox Fanlığı yapılıyor acaba çok ama çok merak ediyorum? Ben fanboy değilim normalde takmam böyle şeyleri ama tartışma çıkıyor her haberde ve yorumlarda insanlarla güzelce sohbet edilmiyor sayenizde. Konsol bu ya Allaha Şükür çoğumuzun durumu el veriyor alıyoruz ne gerek var burda abuk subuk kalp kırmaya, trollük yapmaya!?!?? PS4 Pro yanına inşallah Scorpio mu alıp Halo 5, Forza Horizon, Sea of Thieves, Horizon Zero Dawn ve umuyorum çıkarsa God of War 4 gibi bir çok sevdiğim oyunu oynayacağım. Her haberin altına PS4 Fanlığı veya Xbox Fanlığı yapmak yerine bunların konsol olduğunu isteyen ve durumu olan HERKESIN ulaşabileceği şeyler olduğunu unutmamak lazım bence :) Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Konuyla ilgili yorumumsa bence Nintendo güzel iş çıkartmış oyun sayısı artarsa güzel bir konsol özellikle Arms, Splatoon 2 ve 1-2'ydi sanırım adı çok ilgimi çekti.

Chirrut Imwe

13.1.2017 17:08:51

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kevin Garnett

Görüş bildirmek yasak değil, estağfurullah ben ona karışamam. Ama saçmalamayı da yasak olmasa da belirterek yapın ya, sizin gibi tipler yüzünden millet oyun konuşamaz oldu.
Yahu ne alakasi var? Böyle düsünen bir tek Ben degilimki. Al sana NeoGAF http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1333545

Kevin Garnett

13.1.2017 16:57:30

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony

Görüs bildirmek yasak mi arkadasim? Ne herseye aliniyorsunuz? Bu fiyat bu konsola benim icin cok.
Görüş bildirmek yasak değil, estağfurullah ben ona karışamam. Ama saçmalamayı da yasak olmasa da belirterek yapın ya, sizin gibi tipler yüzünden millet oyun konuşamaz oldu.

mehmetoguzderin

13.1.2017 16:57:23

0
Şimdi bu cihaza For Honor, Call of Duty, Metro, Battlefield, Mass Effect, Witcher, Elder Scrolls gibi oyunlar diğer konsollarla benzer zamanlı çıkış yaparsa apayrı bir ürün olur ve işletim sistemi elveriyorsa her geçen sene daha iyi bir mobil mimariyle kolayca donanımı yükselir (en büyük avantajlarından biri bu olacak bence, iOS cihazlar gibi ama eski ürünler bir kenara itilmeyecek), batarya sıkıntısı vs. kalmaz ortada neticesinde herkesde olan bir ürüne dönüşür (PS2 gibi). Ama üçüncü parti oyunlar benzer zamanlarda gelmez, hiç gelmez veya kötü port edilirse 3DS + WiiU kitlesi dışına pek yayılmaz.

Chirrut Imwe

13.1.2017 16:54:24

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kevin Garnett

Deli para mı? Elde taşıyabileceğin ve en güncel oyunları hem evde hem elde oynayacağın bir konsol için 300 dolar deli para mı? Şu fanboylar yüzünden en yakın zamandan bu forumdan ayrılmak lazım ya. Oyun kültürleri desen yok, konsol kültürleri desen yok. Konuşacak doğru düzgün biri yok ya.
Görüs bildirmek yasak mi arkadasim? Ne herseye aliniyorsunuz? Bu fiyat bu konsola benim icin cok.

Kevin Garnett

13.1.2017 16:25:54

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony

Hemde deli deli para
Deli para mı? Elde taşıyabileceğin ve en güncel oyunları hem evde hem elde oynayacağın bir konsol için 300 dolar deli para mı? Şu fanboylar yüzünden en yakın zamandan bu forumdan ayrılmak lazım ya. Oyun kültürleri desen yok, konsol kültürleri desen yok. Konuşacak doğru düzgün biri yok ya.

Chirrut Imwe

13.1.2017 16:11:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Bir el konsolu için fiyat çok fazla. Nintendo yine büyük kumar oynuyor. Büyük ihtimal kaybedecek.
Hemde deli deli para

gmdoctor

13.1.2017 16:03:14

+3
Millet yanlış bilgi vermeyi ne kadar seviyor arkadaş ya ... Switch el konsolu değil ev konsolu ...Taşınabilir ev konsolu yani o yüzden 3 saat gibi bir süreyi yadırgamamak lazım.Amacı TV'e bağlayıp oynamak ama dışarıda da ve ya TV'den bağımsız bir şekilde oyuna devam edebilmek.Zaten 3ds'in yerine değil wii u'nun yerine çıkıyor.

Kevin Garnett

13.1.2017 15:50:06

+2
quote:

Orijinalden alıntı: gamerasi Pro Controller 70 dolar bir de yanına oyun aldın mı toplam 430 dolar. Hani cihaz teknoloji harikası olsa anlarız da, o da değil. Bunlar direkt donanımdan da geçirelim derdindeler. Ha bir de online'dan da geçirecekler. Nintendo, fanlarını öpmeye, pardon geçirmeye geliyor. Fanları dışında kimse kolay kolay bu paraları vermez.
Sony aynısını yapıp 500 dolara oyunsuz falan satsa burada övüp durursunuz ama. Anlamıyorum ben bizim Türk oyuncu kitlesini ya. Sanki başka konsolu oyun ile alsa çok fark olacak.

GT_55

13.1.2017 15:14:50

0
Bir el konsolu için fiyat çok fazla. Nintendo yine büyük kumar oynuyor. Büyük ihtimal kaybedecek.

Project Scorpio

13.1.2017 15:00:52

+1
Day one yaparız bu aleti değil mi beyler?

Kennnn

13.1.2017 14:49:24

+2
Alet fıstık gibi büyük bir potansiyeli var Wii U'nun aksine...

gamerasi

13.1.2017 14:47:05

+13
Pro Controller 70 dolar bir de yanına oyun aldın mı toplam 430 dolar. Hani cihaz teknoloji harikası olsa anlarız da, o da değil. Bunlar direkt donanımdan da geçirelim derdindeler. Ha bir de online'dan da geçirecekler. Nintendo, fanlarını öpmeye, pardon geçirmeye geliyor. Fanları dışında kimse kolay kolay bu paraları vermez.

dark_hell_86

13.1.2017 14:22:56

+1
Öncelikle marioya laf edenin prensesi ejderhaya kaçsın diyorum. :D İphone için prize bağlı hayatlar diye dalga geçip 2.5 saatlik şarj süresini savunmak mantıksızlık oluyor bence. Araba şarjı var, powerbank var vs diyerekte iyice sıvıyorsunuz güzel kardeşlerim konsolu savunayım derken fanboy olup çıkıyorsunuz. Artıları eksileri güzelce yazın ama dayatma yapmayın birbirinize bir de dayanamadım o kadar çok marioyu ezmeye çalışmışlarki, mario bu yani komik olmayın mario demek çoğu oyuncunun oyun dünyasına açılan ilk kapı demek. Eksiler benim görüşümdür; -60 dolar oyun fiyatlar -ücretli online üyelik -ülkemize göre yüksek fiyat (bu bizim gibi ülkeler için bir eksi ama) yani eksiler tamamen maddi odaklı yoksa ne nintendo ne de oyunlarını eleştirmek mantıklı değil bence. Size hitap etmemesi ayrı bir konu.

Kevin Garnett

13.1.2017 14:13:28

+2
@-ZoRRo- Seni gidi Nintendo haterı seni, her Nintendo haberinin altına gelip Nintendo'yu kötülemekten başka bir şey yapmıyorsun. Sadece bir kaçı: Benim önerim bu gereksiz hatera blok atıp, yolunuza devam etmeniz. Böyleleri yüzünden insanlar yanlış bilgi alıyor, doğru düzgün bilgi alamıyor ve fikirlerini beyan edemiyorlar. En yakın zamanda diğer fanboylar ile birlikte ban yersin umarım. Konsol hakkında görüşlerim ise beklediğim gibi ne fazlası ne azı. Gayet uygun, Grafik ve çözünürlük olarak 8. nesile uyum sağlayabileceği için 3. parti oyunlar da çıkacakdır ve Wii'nin başarısını devam ettirecektir. 2-3 tane 3. parti çıkacak diyenlere bakmayın.

Dictattor

13.1.2017 14:05:58

+4
Hala daha 720p ekran, M.Ö. kartuş ve tanıtımlarına bakarsak oyunsuzluktan ölüp Wii U'dan beterim diye bağırsa da kendi developerlarının yaptığı oyunlarla ölüsü jenerasyonda forsu geçen iki konsoldan biri olmaya yeter. Zelda dışında doğru düzgün oyunlar geldiği takdirde Bilgisayar/PlayStation 4 Pro kombinasyonundaki yerini alır ancak.

farsch

13.1.2017 14:02:29

+1
Ulan yaşını başını almış adamsın.Milleti kızdırmaktan keyif mi alıyorsun yoksa yoksa 20 yıl kreşte mi kaldın anlamadım.

Chirrut Imwe

13.1.2017 13:46:25

0
Trollstator'ün Tek derdi Scorpio,bu konsol iyi satarsa garibim intihar eder diye korkmaya basladim . Swith'in aparatlatina bakin bi normal gamepad 90€ .

TheHarbinger

13.1.2017 13:40:11

0
Şuanlık bana göre tek eksisi paralı çevrimiçi servisleri.Microsoft yüzünden bütün yeni nesil konsollarda bu saçma politika yayıldı.Onun dışında bir tane WiiU kiralayıp yeni Zelda yı oynamak lazım.

esmerbuyucu

13.1.2017 13:18:01

+1
Araba şarjı denen bir şey var. Takarsın arabana, şarj derdin kalmaz. Artık metrobüslerde bile USB-A girişleri var. Fakat sizin derdiniz ekseriyetle bu tür sorunların çözümlerini düşünmek değil. Nintendo Switch gibi koca bir aleti güneşli bir günde sahile götürüyorsan demek ki yanında çanta taşıyorsun. Madem çanta taşıyorsun yanında harici batarya taşıyabilirsin. Azıcık mantığınızı kullanın. Kasıtlı olarak böyle yorumlar yapıyorsanız amacınızı direkt belli edin. Böyle ucuz numaralar kimseye sökmüyor.

dinazorkulagi

13.1.2017 13:12:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk 300 dolar paramı yahu Türkiye haricindekiler için ? bir haftalık maaşı sıf bi zelda oynamak için bile verir alır millet , biz bir oyun almak için bir haftalık maaşımızı vermiyormuyuz
Güzel ironi :))

KAKÁ

13.1.2017 12:50:01

0
Yeni bir mario, donkey kong, captain toad tarzı oyunlar duyurmaları şart, E3'te baya birşey tanıtırlar umarım.

İdrak İstimlak

13.1.2017 12:41:51

+5
Bu sene Scorpio'yu zor günler bekliyor, bu cihaz rakibi Scorpio'yu hallaç pamuğu gibi atacaktır. Çıkış listesi beklentilerin altında olmasına rağmen, hiçbir exc. oyunu olmayan Scorpio'nun yüzüne kimsenin bakacağını sanmıyorum... RIP Scorpio

ryoshi

13.1.2017 12:33:10

+1
Bolge kilidi nin kalkmasi fifa ile nba 2k nin cikacak olmasi sahane nintendonun kendine has oyunlari 3 parti destegiyle gameboy gibi fenomen olacaktir

rambocuk

13.1.2017 11:54:11

0
300 dolar paramı yahu Türkiye haricindekiler için ? bir haftalık maaşı sıf bi zelda oynamak için bile verir alır millet , biz bir oyun almak için bir haftalık maaşımızı vermiyormuyuz

BSC Misafiri

13.1.2017 11:50:16

+2
Bunun cahillikle alakasi yok.nes snes n64 gcube gameboy kullanmis biri olarak fiyatı ve onlinenin parali olmasi genel nintendocu kitleyi bile alip almama konusunda düsündürür.kisisel görüsüm beklenenin altinda kalacak bi konsol olacak yine.

dinazorkulagi

13.1.2017 11:41:11

+2
Ne cıvık bir ortam oldu! Birileri birilerine sırf laf sokmak ve her haber başlığının altında spikülasyon yapma gereği duyarken, diğerleri de yapılan şahsi yorumları kişiselleştirip kendi fikirlerini dayatıyor. Öncelikle insanların beklentilerini karşılayacak türden açıklamaların bulunduğu bir alette illaki eksiklikler olacak keza diğer firmalarda da var. Bence ev ve el konsolu yeniliğini çıkarttıysan beklentileri de karşılarsın. Neymiş dışarda 2.5 saat boş vaktin varmıymış var kardeş. En basidi trafikte bir yerden diğer yere 2 saatte gidiyorsun aç oyna. Yemek faslında aç oyna. Güneşli bir günde çık sahile tak kulaklığı keyfine bak. İnsanlar bunu hayal ederken pil ömrünü düşünür 5 dk çay molası için değil. Yorum atarken insanlara hakaret etmeden rencide etmeden yorumlarınızı atın bir zahmet.

BlackBeasT

13.1.2017 11:41:00

0
Oyun konsol dünyası iyice MR.olympia showuna dönmüşken, Nintendo Switch mütevazi konsolun ihtiyacı olan 3.party oyunlar desteğini alırsa exc. oyunlar için zaman kazandırır... Wii'de olduğu gibi başarılı satış rakamını yakalamaması için hiçbir sebep yok'DA zaman ne gösterir bilinmez...

İdrak İstimlak

13.1.2017 11:38:37

0
Oyunlar genel olarak çok güzel olsa da, çıkış listesi biraz daha iyi olabilirdi. Launch (March 3): The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence with Power Up Kit I Am Setsuna Puyo Puyo Tetris S Disgaea 5 Romance of the Three Kingdoms 13 with Power Up Kit Super Bomberman R Dragon Quest Heroes I & II Snipperclips 1-2-Switch April 28: Mario Kart 8 Deluxe Spring: Minna de Waiwai! Spelunker ARMS Summer: Splatoon 2 Winter: Super Mario Odyssey 2017: Xenoblade 2 TBD: Dragon Ball Xenoverse 2 Newest title in Shin Megami Tensei series Project Octopath Traveler Ultra Street Fighter II: The Final Challengers NBA 2k18 BlazBlue FIFA Sonic Mania Dragon Quest XI Dragon Quest X Fire Emblem Musou (Warriors) Project Sonic 2017 Derby Stallion Taiko no Tatsujin Arcade Archives "Tales of" series Story of Seasons (Harvest Moon) The Elder Scrolls V: Skyrim Minecraft

alican88

13.1.2017 11:30:16

+1
fiyati pahali olmus ama nintendo sever bizleri memnun edecektir..bir arkadas onemli olan japonyaya gelen yapimlarin ingilizce olarak gelmesi demis ve bence cok dogru demis fatal frameyi bu konsolda ingilizce olarak gormek istiyorum :) makul bir indirim yakalarsam yeni nesillerin yanina kesinlikle almak isterim.. ha birde mario oynayanlara ergenci yaftasi vuran bir tayfaya call of duty ve fifa dan baska bir oyun anlatamazsiniz yormayin kendinizi :)

KauFmaNXIII

13.1.2017 10:59:27

0
Vauvv çok ucuzmuş 5-6 tane alırım mahalledeki çocuklara dağıtırım sevinirler.

Venomstr

13.1.2017 10:48:46

+2
Nintendo'yu bilmeyen oyun cahili apaçiler kendilerini ifşa etmişler. Cahilsiniz anladık da bari yorum yazmayın afişe oluyorsunuz.

BSC Misafiri

13.1.2017 10:37:31

+2
İkinci wiuu vakası yolda.

powersmachine54

13.1.2017 10:34:07

0
Bu Nintendo Switch'in donanım özellikleri ne araştırdım CPU,GPU hakkında nasıl olduğunu bulamadım.

Project Scorpio

13.1.2017 10:33:00

+19
Rezil firmanın rezil konsolu birde bu çöp donanımla 299$! Ederi en fazla 99$ 0-6 yaş bebelere doğum hediyesi olarak satarlar artık

asaltek

13.1.2017 10:29:07

+4
Yurtdışı için bile pahalı bence. $250 den fazlası intihardı, başardılar. Bir de online'ı para ile yapmışlar, pazarlama ekibinin zekası müthiş. Amerikalının Avrupalının parası değerli ama, 5 kuruşun da hesabını yaparlar yeri geldiğinde. Ve ps4 pro nun $400 a satıldığı bir dünyada, bu şeyin $300 olduğunu kimseye anlatamazsın. Anca bizim gibi ülkelere kaktırırlar, bizimkiler alışkın $600-800 dolarlık telefonlara 4000-6000 TL vermeye.

İdrak İstimlak

13.1.2017 10:14:02

+2
Bu arada online in paralı olması kötü oldu.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

esmerbuyucu

13.1.2017 09:58:24

+11
Kıskançlık rüzgarları esiyor. İçten içe kıskanıyorlar. Güzel bir konsol gördüler tabii kötülemeleri gerek. Neymiş televizyona bağlanan el konsoluymuş. PC mimarili konsol olmadığı için el konsolu mu oldu yani Switch. Bu yazdıklarınıza gülerler.

İdrak İstimlak

13.1.2017 09:52:17

+2
Sunum genel olarak çok kötüydü ama cihaz bence güzel, duyurulan oyunların büyük kısmı çok iyi. 80'den fazla 3. parti yapımcının oyun geliştiriyor olması önemli. Eksi olarak gördüğüm en önemli noktalar 300 dolarlık fiyatı kesinlikle 250 dolar olmalıydı, aksesuarlar cidden çok pahalı. Batarya süresi gibi meselelere takılan kişiler cihazda özellikle eksik arayan tipler. Kaç kişi bu cihazı mobil olarak 3 saatten fazla kullanacak merak ediyorum. Gün içinde hem mobil olacaksınız, hem de 3 saat kesintisiz oynayacaksınız, geçiniz bu tip sallama eleştirileri. Gönül daha fazla süre dayanmasını isterdi ama elimizdeki süre bu. İnşallah başarılı olurlar, en büyük temennimiz bu.

Lord Melkor

13.1.2017 09:42:13

+7
Çoğu şeyi görmezden geliyorum ama batarya ömrü muhabbeti yapanlar beni benden alıyor. Yani siz diyorsunuz ki benim hergün dışarda 2.5 saat bunu oynayacak zamanım var öyle mi? Bir şeyi eleştirmeden önce düşünün tartın ben ne diyorum diye? Uzun yolculuğa çıkıyorsan powerbankini alırsın. Normal gün içinse 2.5 saat fazla bile Ayrıca 250 dolara çıkması imkansız yazdığjmda taşlanmıştım. 250 dolara adam gibi Android tablet bile vermiyorlarken bu içerikleri sahip bir ürünün 250 dolar olması hayal.

ReflexAction

13.1.2017 09:22:06

+2
Bu nintendo adam olmaz bu cihazı çıkaracağınıza wii u slim falan çıksaydı,güya taşınabilir olması dışında hiçbir fark yok batarya ömrü 1 senelik kullanımdan sonra ne hale gelir fiyatıda ortada üstelik online servislerde paralı olmuş.

_Nintendo_

13.1.2017 08:58:47

+15
quote:

Orjinalden alıntı: -ZoRRo- Kardeşim bu ev konsolu filan degil kendinizi kandırmayın. Nintendo ev konsolu pazarında sony ve microsofta karşı hiç bir sey yapamayinca el konsolunu tv ye bağla al sana ev konsolu diyor. Kim bunda saatlerce oyun oynar ki ? 300 dolar ps 4 xbox one satılırken kim ne yapsın bunu? Mario oynamak isteyen ergenler muhakkak alacaktır bu konsolu ama geneli hitap eden bir konsol olmiyacak.
Yapımcısı Nintendo diyor ben demiyorum ev konsolu olduğunu, yapan firmadan iyi bildiğini iddia ediyorsan hiç konuşmayalım. Hem 3-6 arası saat şarj yetmez diyorsun şimdi de ''kim bunda saatlerce oyun oynar ki'' diyorsun, nasıl bir kafaysa artık. Ayrıca insanların keyfinin kâhyası mısın ne alıp alamayacakları seni ilgilendiriyor? Beğenen alır beğenmeyen almaz o kadar basit. Onlarca 1. parti ve 80 civarı oyun geliştiriliyorken konuyu ''Mario ve ergenler'' çerçevesine getirdiğin için kapasiten ve zihniyetinin çapı ortaya çıkıyor. Aynı zamanda öteki başlığa ''Legend of Zelda'nın Wii U'ya da çıkması iyi oldu emülatörle PC'de oynarım'' yazmışsın. Dumur ettin beni...

dikiştutmazsabri

13.1.2017 08:55:59

+11
Sen bilirkisimisin her habere boş beles mesaj atıyorsun. Benim tablette televizyona bağlanıyor onada mı ev konsolu diyeceğiz.

Venomstr

13.1.2017 08:46:06

+6
quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo-

Kardeşim bu ev konsolu filan degil kendinizi kandırmayın. Nintendo ev konsolu pazarında sony ve microsofta karşı hiç bir sey yapamayinca el konsolunu tv ye bağla al sana ev konsolu diyor. Kim bunda saatlerce oyun oynar ki ? 300 dolar ps 4 xbox one satılırken kim ne yapsın bunu? Mario oynamak isteyen ergenler muhakkak alacaktır bu konsolu ama geneli hitap eden bir konsol olmiyacak.
Seviyesiz mesajınla iyice saçmalamışsın.

dikiştutmazsabri

13.1.2017 08:37:47

+11
quote:

Orijinalden alıntı: _Nintendo_

Şarj etmek diye bir şey var, Power bank var ve hatta istersen televizyona bağlayıp oynamak var, ev konsolu bu ama istediğin yerde de oynama imkanı veriyor. Ama senin amacın farklıydı doğru ya...
Kardeşim bu ev konsolu filan degil kendinizi kandırmayın. Nintendo ev konsolu pazarında sony ve microsofta karşı hiç bir sey yapamayinca el konsolunu tv ye bağla al sana ev konsolu diyor. Kim bunda saatlerce oyun oynar ki ? 300 dolar ps 4 xbox one satılırken kim ne yapsın bunu? Mario oynamak isteyen ergenler muhakkak alacaktır bu konsolu ama geneli hitap eden bir konsol olmiyacak.

_Nintendo_

13.1.2017 08:27:43

+11
quote:

Orjinalden alıntı: -ZoRRo- 2.5 saat elder scrool nba 2k oynarsın. Süper mario 3 4 saat arası şarjıı gider. Baştan aşağı çöp bir sistem. Wii u bundan daha iyiydi. Bide 300 dolar fiyatı var.
Şarj etmek diye bir şey var, Power bank var ve hatta istersen televizyona bağlayıp oynamak var, ev konsolu bu ama istediğin yerde de oynama imkanı veriyor. Ama senin amacın farklıydı doğru ya...

BSC Misafiri

13.1.2017 08:20:31

0
Yazın bir yere Türkiye'mizin karaborsacı satışcılar yüzünden bu fiyat 2300-2400 civarı olacaktır ve uzun süre böyle devam eder ve anca 1900-2000 TL'ye kadar düşüş yaşaar aynı wii u gibi :(((

BSC Misafiri

13.1.2017 08:20:29

0
Yahu region free olsa ne? Zaten Amerika'ya çıkan oyunlar avrupayada çıkıyor Nintendo da, önemli olan Japonya 'ya çıkan oyunları İngilizce olarak indirip oynayabilmek! Asıl kalite yapımlar Japonya'ya özel çıkanlar önemli, region free Japonca jrpg nasıl oynayacaz yahu :)))

dikiştutmazsabri

13.1.2017 08:16:15

+1
2.5 saat elder scrool nba 2k oynarsın. Süper mario 3 4 saat arası şarjıı gider. Baştan aşağı çöp bir sistem. Wii u bundan daha iyiydi. Bide 300 dolar fiyatı var.

tuilde

13.1.2017 08:14:16

0
Sunumu bastan sona izledim. Region free olmasi buyuk arti. Wii havasi var konsolda. Umarim wii gibi tutar. Amazon onsiparise acar yakinda

koskoca_BK

13.1.2017 08:03:11

0
Switchi cidden alacaktim, ama; 1-) fiyatin 250 dolar olmasini bekliyodum 2-) 2,5 - 6 saat sarj gercekten cok az, ki boyle dediklerine gore muhtemelen max 3-4 saat dayaniyodur. 3-) online oynamak icin para talep etmesin ya artik bu da. Ps4e ver buna ver ohooo. Bugunku aciklamalarla bomba gibi gelirler diyordum ama maalesef beklentilerimi karsilamadi. Yine de belki alirim bakalim konsolun gidisatina.

Chirrut Imwe

13.1.2017 07:48:24

+4
Bu donanima o para cok. 3.parti destegi ve saglam 1.parti oyunlar gelmezse ikinci Wii U yolda

dinazorkulagi

13.1.2017 07:31:43

0
Yurtdışı için bilmem ama yurtiçi için çok pahalı bu fiyat bir sony fiyagı şuan hatta daha pahalı, pil süresi bakımından da yeterli bir kapasiteye sahip değil. Almayı çok istiyordum lakin fiyat artık hayaller ve gerçekler oldu maalesef. Bölge kilidinin bulunmaması iyi haberde ücretli online kervanına katılmak istemesi sorunlu. Bir el konsolunda online oynamak için biz yine gider bi wi-fi ararız.

Enes Eyibil

13.1.2017 07:31:27

0
Suanlik cihaz karişik olmuş cihaz

_Nintendo_

13.1.2017 07:13:48

0
New 3DS ve PS Vita gibi eski konsollar 200 dolara satılıyorken 250 dolara çıkmasını bende çok isterdim de şimdi donanımın o parayı ne kadar hak edip etmeyeceği önemli bir konu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız