Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Mobil Oyun Sektöründen Çekiliyor

 
Nintendo, mobil oyun sektöründen emekliye ayrılıyor.

Bloomberg'den Takashi Mochizuki'nin haberine göre Nintendo, mobil oyunlarının finansal performanslarından pek memnun değil ve şirket bundan sonra sadece kendi konsoluna özel oyun yapmaya odaklanacak.
 
Analist Dr. Serkan Toto, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, sonbahar 2019'da çıkan Mario Kart Tour'dan bu yana Nintendo'nun herhangi bir mobil oyun üzerinde çalışmadığını belirtti. Şirketin böyle bir karar vermesindeki başlıca sebep Switch oyunlarının satışlarının çok yüksek olması mobil sektör üzerindeki baskıyı azaltmış. Özellikle Animal Crossing: New Horizons'ın finansal başarısından sonra böyle bir karara varılmış.
 
Sensor Tower'ın 2020'nin başlarında paylatığı rapora göre Nintendo; Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, Dragalia Lost, Mario Kart Tour, Super Mario Run ve Dr. Mario World oyunlarından 1 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Bloomberg Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
System Shock Remake - İlk Bakış Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hudson51

22.6.2020 22:27:15

+2
Affedersiniz Mobilde ne yapmışlarda hayal kırıklığına uğramışlar? Millet mobilde aldı yürüdü bunlar hala naz yapma peşinde. Zamanında nasıl para kazanmışlarsa o kadar berbat şeyler yapmaları adamlara dokunmuyor bile.

BSC Misafiri

22.6.2020 16:26:08

+4
Afedersiniz hızlı koşan atın moku seyrek düşer derlerya.Nintendo tam öyle bi firma.Mobil oyuna bakıyorsun oyundaki içerik veya bölümlere bakıyorsun fiyatlarına oha çüş dedirtecek cinsten.Senelerce kendi mağazasında bile indirim yapmayan firmanın böyle karar alması normal.Oyunları güzeldi fakat içerik oha çüş dedirtecek fiyatlardaydı.

lamuarte

22.6.2020 16:16:08

+1
Pokemon'un mobile 2 yeni oyun geliyor. Gamefreak'i bağlamıyor galiba bu karar. Bunun dışında mobilden çekilmeleri beni rahatsız etmiyor. Mobil için yaptıkları oyunlar gerçekten kötüydü. İlk çıktığı zamanlarda mario kart oynamaya çalışmıştım ve oyun aynı setup'ı 5 kere indirmemi istemişti. Öğreticide ufak bir maç yapıp bir daha da oynayamamıştım. Çünkü internet, telefon interneti ile bile sorun çıkarıyordu. Beceremeyeceklerse hiç bulaşmamaları iyi bir karar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız