Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ninja Gaiden Master Collection PC Portu İlk Günden Eleştiri Oklarını Üzerine Topladı

 
 The Ninja Gaiden Master Collection, bugün itibariyle çıkışını gerçekleştirdi. Ancak görünüşe göre oyunun PC sürümü epey sorunlu.
 
Oyunu PC üzerinde edinen kullanıcılar oldukça kısıtlı seçeneklerle karşılaştı. Bunların belki de en başta geleni PC için çıkan oyunun klavye ve fare desteğinin olmaması. Oyunu yalnızca PC'nize bir kontrolcü takarsanız oynayabiliyorsunuz. Bununla birlikte oyun, seçtiğiniz grafik ayarlarını her açılışta sıfırlıyor. Yani diyelim ki oyunu tam ekran moduna alıp çıkarsanız. Tekrar açtığınızda yine pencere moduyla açılıyor ve bu her seferinde tekrar ediyor.
PC portunun ilginç yanlarından biri de çözünürlük değiştirme şekli. Buna da yine müdahele edemiyorsun. Oyun, sistem özelliklerinize bakarak çalışabileceği çözünürlüğü kendisi ayarlıyor ve sadece 1920x1080 ile 3840x2160 seçenekleri mevcut. 1440p gibi ara çözünürlükler desteklenmiyor. Bunlara ek olarak oyun 60 FPS'ye kilitli şekilde geliyor.
 
Normalde pek çok oyunda çözünürlük değiştirmek, oyun içerisinde ayarlar menüsünden yapabileceğimiz bir şeyken Ninja Gaiden Master Collection'un PC sürümünde, özel bir çözünürlükte oyunu oynamak isterseniz Steam'deki başlatma seçenekleri kısmına oyunu çalıştırmak istediğiniz çözünürlükle alakalı yazı tabanlı bir kod satırı eklemeniz gerekiyor.
 
Özellikle oyunun geliştirilme aşamasında deneme şansı bulan oyuncular tarafından olumlu yorumlar aldığı yönünde haberler çıktıktan sonra böylesi sorunlu bir PC portuyla karşı karşıya kalmak görünüşe göre pek çok oyuncuyu küplere bindirmiş.
 Oyunun Steam sayfası, kullanıcılar tarafından yapılan negatif yorumlarla dolmaya başladı.
 
Geliştirici ekipten önümüzdeki günlerde bir açıklama veya bir düzeltme yaması gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer Ninja Gaiden: Master Collection Ninja Gaiden Sigma Ninja Gaiden Sigma 2 Ninja Gaiden 3: Razor's Edge
Battlefield 2042 Açık Beta Hakkında Bilmeniz Gerekenler Hideo Kojima, Death Stranding: Director's Cut'ı Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.6.2021 15:33:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: DING DING bu ne berbat bir oyun lan, bir de oynayan var bunları
Daha ilk miniboss'a ulaşamadan öldün değil mi, doğru söyle?

BSC Misafiri

14.6.2021 15:20:13

0
İnsanları ergen diye sınıflandıranlar var mı hala? Nesliniz tükenmedi mi sizin? bir insanı eleştiri yaptı diye oyunu beğenmedi diye hakaret etmek nedir? üstelik bunun için ergen kelimesini kullanmak!? Birde buraya üye. Nerede buranın modu yöneticisi? Hiç mi yorumları okumuyorsunuz? İsteyen istediği oyunu oynar yada beğenir beğenmez. Ps oyununu Emülatörde mi oyun oynuyoruz, bilgisayara portlanmış bir oyunu mu? Adı üstünde, Steam de de yayınlanmış pc ye çıkmış bir oyun. Zeka ve eğitim şart.

BSC Misafiri

13.6.2021 19:29:24

0
cadavaros bi bitmediniz, salak saçma fanlıklarınız oyundan soğutur en ufak bir şeyde bilmişlik taslamanız lazım... Bilgisayar portu adı üstünde, senin mantığında düşünürsek kol ile oynıcak adam konsolda oynar, bu tarz oyunlara ilgisi olmayan insan oynamasın yani? tam olarak sanane de oyunun portlanmasını eleştireni eleştiriyorsun ergen diyorsun? burda asıl ergen sensin lise ağzı ile sataşmadan yorum yapamıyor musun??

BSC Misafiri

13.6.2021 19:28:07

0
gerçekten ne kadar leş yorumlar var... midem kalktı, siz bu faşist kafa ile oyun filan oynamayın.

cadavaros

11.6.2021 13:14:50

0
Oyunu daha önce oynamayanlar yazmis belli inceleme yapan ergen de dahil oyunun hicbir zaman klavye mouse desteği olmadi kombolar kola göre yapildi uhuhuhu pcde mousela adam kesicektim diyenler baska oyunlara

Guest-386561231

11.6.2021 12:58:44

0
Gayet ciddiyim. Kontrolcü ile oyun oynayınca ellerim inanılmaz ağrıyor. Özellikle uzun süren oynanış sürelerinde. Klavye ve mouse ile böyle bir şey yaşadığımı hiç hatırlamıyorum ve yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi doğru tuş kombinasyonlarıyla klavye ile her oyun oynanabiliyor. Spor ve dövüş oyunları da dahil. (Dirt Rally gibi aşırı simulasyon yarış oyunları için direksiyon şart ama bak kontrolcü değil direksiyon) Sen yapımcının verdiği tuş kombinasyonunu kendine göre revize edemiyorsan bu oyunu oynadığın aygıtların suçu olmaz. Kontrolcü ile fazla revize etme şansı da yok ayrıca. Çoğu zaman yapımcı hangi kombinasyonu verdiyse onunla oynamak durumunda kalıyorsun. Her türlü klavye ve mouse daha konforlu bence. Hatta daha da arttırıyorum. Bu tarz oyunları geçiyorum ve God Of War, The Last Of Us gibi exclusive oyunların dahi PC'de daha fazla zevk vereceklerini düşünüyorum klavye ve mouse ile.

BSC Misafiri

11.6.2021 11:30:13

0
Dedi oyun profesörü senin sevdiğin oyunlara bin basar ona eminim birde oynayanlar var demiş senin zevkine göre mi oynayacağım oyunları ?

BSC Misafiri

11.6.2021 11:30:02

0
Ninja gaideni sen klawye ile bitiremezsin .zaten oyun zor birde beğenmiyorsan sizin gibilere getirmeyiyorlardı zamanında bu zamanda PCye çıkıyor artık şunun dediklerine bak sırf klawye desteği yok diye almiyacaklarmış hahaha sen korsanı sırf bunun için bahane ediyorsun klawyeyle oynayıp 1.bölümden sonra zor geldi deyip çekip giderdin

BSC Misafiri

11.6.2021 11:29:42

0
Ben joystikle de açamadım oyunu. En başta kalıyor hangi tuşa bassam ilerlemiyor.

Hudson51

11.6.2021 10:06:41

0
Daha en baştan yazmıştık. Yıl olmuş 2021 hala daha klavye fare desteği olmayan oyunu PC'e çıkarmaya çalışıyorlar. Bu baya tabiri caizce biz bu platformu söğüşlemeye geldik demek. E port olarak da berbat bir şey ortaya çıkınca geriye üzülmekten başka bir şey kalmıyor. Tabi ki zamanla klavye-fare desteği ve birçok optimizasyon güncellemesi ile oyun toparlanacaktır ama kötü çıkış maalesef istenen satışları getirmeyecektir. Ayrıca gamepad polisleri de deli gibi savunmuşlarda burada söz konusu olan şey oyunu ne ile oynamanız gerektiği değil. Öyle şu oyun şununla oynanır diye de ahkam kesmek en amiyane tabiriyle hadsizliktir. Birde bilmişlik taslıyorlar . İstediğim oyunu istediğim şey ile oynarım. Yapımcı firmanın görevi bana bu imkanı sağlamaktır ki Ninja Gaiden da da bunun sağlanmadığını görüyoruz.

DING DING

11.6.2021 06:45:39

0
bu ne berbat bir oyun lan, bir de oynayan var bunları

mementopolis

11.6.2021 04:14:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: mrF_T Gene başlamış "Bu oyun klavye-mouse ile oynanmaz"cılar. Oynanır arkadaşlar, bütün oyunlar klavye-mouse ile oynanır; yeterki konforunuza ve oynanış şeklinize göre özelleştirme imkanı olsun. Dark Souls, Hollow Knight, Dead Cells, Cuphead vb. birçok "sözde" klavye mouse ile oynanmayacak oyunu klavye ve mouse ile hiçbir sıkıntı çekmeden çok rahat bir şekilde bitirdim ve zevk aldım. Ortada yüze yakın tuş var, kendine göre özelleştiremiyorsan sorun klavye ve farede olmamalı. Ha, gamepad kadar rahat olmayabilir ama klavye ve mouse ile hiç oynanmaz lafına katiyen katılmıyorum. Ayrıca, bir oyunu PC platformuna getiriyorsan da o klavye ve mouse desteğini sağlayacaksın.
Kesinlikle klavye mous ile oyun oynanmaz demiyorum ancak; Arac sürdügün yaris ve simülasyon oyunlarinda Direksiyon mu tercih edersin yoksa Klavye maus mu?---- Yada aracin daha yavas gitmesi icin kontrolcülerdeki triggerlari da bilmiyorsundur? . Ucak yönlendirdigin bir oyunu düsünüyorum da :).. Tabii eldeki imkanlar izin verdikce.

mementopolis

11.6.2021 04:09:38

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Abomination Gamepad ile oynamak daha zor bence bu tarz oyunları. Hiçbir kontrolcü mouse ve klavyenin verdiği konforu veremiyor bana bu tarz oyunlarda.
Bunu yazarken ciddi olmadigini söyle. Yani bu oyunu oynamak icin en dogru kontrolcu dövüs oyunlarinda kullanilan "6 tuslu Arcade Stick" desem inamayacaksin onu da biliyorum. Lakin bu tür oyunlar da o dövüs stili ve kombolarini yapmak tam bir iskence. Ninja Gaiden gibi bir oyunla tanismamis birinin konu ile alakali empati dahi kurabilecegine inanmiyorum. Sorunlar bir kenara gameped olayi dogru bir karar ama klavye mouse koyarak oyuncunun insafiyetine birakabilirlerdi.. görüyor olurlardi nasil hata yaptiklarini.

Guest-386561231

11.6.2021 03:02:17

0
Gamepad ile oynamak daha zor bence bu tarz oyunları. Hiçbir kontrolcü mouse ve klavyenin verdiği konforu veremiyor bana bu tarz oyunlarda.

Dante

11.6.2021 02:38:15

0
Tam Nintendo Switch'te delirmelik oyun bu. Hepsini gençliğimde bitirmiş olarak Switch'te başlayacağım tekrar harika oldu.

mrF_T

11.6.2021 01:19:51

+7
Gene başlamış "Bu oyun klavye-mouse ile oynanmaz"cılar. Oynanır arkadaşlar, bütün oyunlar klavye-mouse ile oynanır; yeterki konforunuza ve oynanış şeklinize göre özelleştirme imkanı olsun. Dark Souls, Hollow Knight, Dead Cells, Cuphead vb. birçok "sözde" klavye mouse ile oynanmayacak oyunu klavye ve mouse ile hiçbir sıkıntı çekmeden çok rahat bir şekilde bitirdim ve zevk aldım. Ortada yüze yakın tuş var, kendine göre özelleştiremiyorsan sorun klavye ve farede olmamalı. Ha, gamepad kadar rahat olmayabilir ama klavye ve mouse ile hiç oynanmaz lafına katiyen katılmıyorum. Ayrıca, bir oyunu PC platformuna getiriyorsan da o klavye ve mouse desteğini sağlayacaksın.

arman09

11.6.2021 00:46:02

0
Oyunu gamepad ile oynarken normalde karakterin nereye gideceğine l3 ile karar veriyordum sonda ne olduysa birden bire ok tuşlarına geçti kontrol düzeltemedim öyle de oynayamıyorum alışmışım l3 e zeplin bölümünde ki boss da bıraktım

BSC Misafiri

11.6.2021 00:04:09

0
3 oyun da belirtilen problemler dışında sorunsuz çalışıyor, keyif almaya bakın derim.

chris92

10.6.2021 23:19:50

0
klawye fare ile oynanmaz bu oyun zaten bencede sorunları var ama update gelir büyük ihtimal mesela oyundan çıkarkene çık dedim çıkmadı durdurmak zorunda kaldım yinede 2.oyunu emülatörle oynayamamıştım süper oldu

BSC Misafiri

10.6.2021 22:13:58

0
Eee team ninja pc oyuncusu böyledir çıkarmayacaktın oyunu hiç

BSC Misafiri

10.6.2021 22:13:20

0
Oyun ciddi olarak remaster falan değil. Oyun zaten unreal engine ile yapılmıştı. Güncel sürümün içine sürükleyip bırakıp aaa çalıştı bir şeyi değiştirmemize gerek yok diyip direk paketleyip atmışlar steam'e ne Texturelerde değişme var ne modellerde ne animasyonlarda. Onu geçtim Unreal markette free options menuler var bari birini import edip arka planınıa ninja gaiden wallaper diye aratıp düz jpg ekleyeydiniz.En azından adam akıllı options ekranı ile kontrolleri ayarlama ekranı olurdu. Mouse ve fare ile Wii U emülatöründe oynadığım oyunda resmi port bile değil ama destekliyor. Orjinal portta yok bayyaaaa emek harcamışlar.ÇALIŞAN : Kaptan sürükleyip bıraktım Unreal 4'e dosyaları sıkıntı yok gibi çalışıyo napalım texture düzenleme, modellere retouch, gelişmiş güncel ayarlar ( gölge, kaplama vs . ) neyle başlayalım ? STÜDYO ŞEFİ : Çalıştı mı direk ? ÇALIŞAN : çalıştı valhha STÜDYO ŞEFİ : Ne uğraşıyon be paketle gitsin

BSC Misafiri

10.6.2021 22:12:37

+1
port etmeyi bilmiyorsanız o topa girmeyin aslanlar. bu piyasada yerler sizi

dikiştutmazsabri

10.6.2021 21:52:09

0
şu oyunu klavye mause kim oynar

evo_4

10.6.2021 20:35:01

0
Allah bugünlerimizi aratmasın. Ya Cyberpunk gibi olsaydı.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ninja Gaiden: Master Collection ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız