Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mortal Kombat 1'de Yer Alan Takılma Sorunu Nasıl Çözülür? İşte Cevabı

 
 
Dövüş aksiyon oyunu Mortal Kombat 1 şu anda Premium Edition sürümünü ön sipariş verenler için kullanımına sunulmuş durumda. Oyun resmi olarak 19 Eylül tarihinde çıkış yapacak ve ne yazık ki şu anda PC'de ara sahneler sırasında büyük takılma sorunları bulunuyor. Neyse ki bu takılmaları düzeltmenin ve sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamanın bir yolu yer alıyor.
 
Oyundaki takılma sorunları nasıl çözülür?
 
 
 
Beklenen dövüş aksiyon oyunları arasında yer alan Mortal Kombat 1'de ara sahnelerin oynatılması esnasında büyük takılmalar karşımıza çıkıyor. Bu takılmalar nedeniyle oyun içi ara sahneleri izlemek gerçekten işkence olabiliyor. Oyuncular tarafından belirtildiği üzere bu takılmalar çoğunlukla sabitlenmiş kare hızından (FPS) kaynaklanıyor.
 
Bilmeyenler için Mortal Kombat 1 oyun sırasında 60 FPS ile sabit kalıyor. X-Ray ve Fatality gibi bitirici vuruşlarda ise FPS 30'a sabitleniyor. Daha sonra kare hızı ara sahneler esnasında monitörünüzün desteklediği kadar yükseliyor. Bu da takılmalara yol açıyor.
 
Mevcut takılmaları çözmek için oldukça basit bir yöntem bulunuyor. Tek yapmanız gereken NVIDIA Kontrol Panelini açmak, program ayarlarınızdan Mortal Kombat 1'i seçmek ve maksimum kare hızınızı 60 FPS'ye ayarlamak. Ayrıca V-Sync'i etkinleştirmeniz de öneriliyor.
 
Ek olarak kare hızını 60 FPS'ye kilitlemek için MSI Afterburner ve Rivatuner gibi programları da kullanabilirsiniz. Kare hızınızı 60 FPS ile sınırladığınızda artık takılma yaşamazsınız. Sizin de çözüm önerileriniz varsa bunları yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming dövüş aksiyon macera
Starfield için 4,5 GB'lık 4K Doku Paketi Yayınlandı PUBG Nations Cup 2023 Kapsamında Milli Takımımız ile Özel Röportaj Gerçekleştirdik

BSC Misafiri

18.9.2023 15:36:27

0
pc master race :d böyle oyunları konsolda oyna geç.. ama sakın siviç'de oynamayın intihar edersiniz :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mortal Kombat 1
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız