Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Miyamoto: "Mario Aslında Silah Kullanıyordu"

 
     Mario'nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto Mario'nun, ilk oyunun geliştirme aşamasında silah kullanan bir karakter olduğunu açıkladı. Miyamoto, Famitsu ile yaptığı röportajda oyunun o halinde A tuşunda silah ile ateş etme, B tuşunda koşma ve yukarı tuşunda zıplama özelliklerinin bulunduğunu belirtti.
 
     O zamanlar Mario'nun shoot 'em up türünde bir oyun olarak tasarlandığını beliten yapımcı, Mario'nun bulutların üstüne zıplayarak silah ile ateş edebildiğini söyledi. Fakat sonradan zıplama özelliğine odaklanılarak silah kullanımından vazgeçilmiş. Bildiğimiz Mario oyunlarında yukarı çıkarak ulaştığımız gök yüzü bölümleri de bu ilginç ayrıntının eseriymiş.
 
     Ayrıca bu prototipte Mario'nun önü şimdiki gibi fazla görünmüyormuş. İnsanlar gidecekleri yeri daha fazla görmek istemişler fakat Miyamoto Mario'yu daha fazla küçültmek istemiyormuş. Bu nedenle tüm oyununun görüntüsü küçültülüp, Mario eski haline büyültülmüş ve şimdiki sonuç elde edilmiş. Aynı zamanda tam bu noktada Mario'nun mantlarlar ile büyüyüp küçülebilme fikri ortaya atılmış.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
action nintendo wii nintendo Super Mario Galaxy 2 Mario Shigeru Miyamoto Prototip
Scribblenauts'un Geliştiricisi Geri Sayımda Football Manager 2011'in Demosu Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

=lachesis=

22.10.2010 15:17:03

0
mario strıke source kulağa hoş gelsede biz normal marıoyu istiyoruz.

Zoginet

22.10.2010 01:15:49

0
Ghost_player Burda bahsedilen silahın direk elinde tabanca olucak şeklinde değildir muhtemelen çiçek aldığında ateş etmesi gibi benzeri bir olaydır. Sonuçta mario da ateş etme var sayılır yani.

Ghost_player

22.10.2010 00:16:41

0
bana Shigeru Miyamoto söyledikleri yalan geldi :) nedeni ise mario ve silahla vurma kırma olayları falan çok uzak bu oyun daha çok şirin bir şey. silahlar alakası olmaz mario nun bu dönemlerde aksiyon oyunları tutulduğu için marioyu da buna benzer birşeye çevirmeye çalışıyorlar.yuh diyorum.bu oyunada böle bir şey düşündüyseniz.para için pes !

Nobody5

21.10.2010 22:33:24

0
mario strike :)

Jack Rabbit Slims

21.10.2010 22:09:29

0
Güzel haber olmuş :) Resim komedi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Super Mario Galaxy 2
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız