Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft'un Apple ve Google'a Rakip Xbox Mobil Oyun Mağazası 2024'te Gelebilir!

 
 
Microsoft geçtiğimiz senelerde Apple ve Google'a meydan okuyarak oyunları doğrudan mobil cihazlarda sunmak için yeni bir Xbox mobil mağazası kuracağını duyurmuştu. İlk etapta oyunlar için inşa edeceği "yeni nesil" bir mağazanın ipuçlarını veren yazılım devi, bu hizmeti kısa sürede içerisinde piyasaya sürmeye kararlı. Geliştirilme aşamasında bulunan bu mağazanın 2024 yılında gelebileceği öne sürülüyor.
 
Microsoft'tan yeni bir hamle geliyor
 
 
 
Microsoft, Xbox mobil oyun mağazasını gelecek yıl / en kısa sürede kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Xbox patronu Phil Spencer, şirketin mağazayı açma sebeplerinin Apple ve Google olduğunu söylüyor. Bu kapsamda şirketlere meydan okuyan Microsoft mobil mağazaya yönelmiş durumda.
 
Öte yandan geçtiğimiz gün yeni bir haber paylaşmıştık. Bu haberde Microsoft'un yıllar önce Square Enix'i satın almak istediğini aktarmıştık. Square Enix'i satın almak isteyen Microsoft'un birçok sebebi bulunuyor ancak içlerinden bir sebep dikkat çekiyor. Açıklanana göre Microsoft "gelecekte mobil cihazlara özel Game Pass teklifleri" sunma konusunda kendisine yardımcı olması için Square Enix'i bünyesine katmak istemiş. Bu hamle Microsoft'un konsol ve PC'ye ek olarak Xbox Game Pass'i mobil cihazlara getirme hedefi olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Microsoft'un ilerleyen süreçte mobil oyun tarafına ağırlık vereceğini varsayabiliriz.
 
Microsoft tarafından sunulacak olan Xbox mobil mağazasının geliştiricilere geniş yetkiler sunacağı belirtiliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Theverge yazılım microsoft uygulama xbox mobil mağaza
Payday 3'ün Yeni Ekran Görüntüleri Sızdırıldı The Last of Us Part 2'nin Geliştirme Maliyeti Ortaya Çıktı: 220 Milyon Dolar!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Persona_6

5.7.2023 11:31:37

0
İzledim hevesim kaçtı, şarj olayı çok kötü ya.

arnavut_efe

4.7.2023 23:55:03

0
Enis kirazoğlu asus almış videosunu çekmiş bak istersen. Bende biraz beklemede kalıcam şu sıralar çok konuşuluyor yeni Nintendo konsolu umarım switch gibi hybird konsol çıkarırlar..

Persona_6

4.7.2023 15:19:36

0
Aynen dediğin mantıklı, dolar alıp koymak lazım kenara. Nintendo kesin alıcam da diğer el konsolunda kararsızım, 1-2 saat şarj süreleri var çok kötü ya

arnavut_efe

4.7.2023 10:03:28

0
ya sorma 3 senedir gerçekten hastalık gibi oldu bende al sat yapmak. Mario odyssey gerçekten harika oyun diğer mario oyunlarıda bence çok güzel nintendo kardeşimde vardı alıyorduk voucher 1.500 tl ye 2 nintendo exclusive oyun mis bende satmayacaktım normalde ama oynayacak oyun kalmadı artık o yüzden sattım. Aslında satmasaymışım diyorum keşke sırf pokemon unite yi televizyonda oynamak için bile yeniden alabilirim hali hazırda mewtwo da ekleniyor oyuna ama bu sefer ps5 kalacak xbox series x i satıp dolar alıp elinde tutabilirsin bence yeni nintendo konsolu gelene kadar hem paran sabit değerde kalır yada dediğin gibi steam deck alırsın. Ama benim fikrimi sorarsan Nintendo al derim yinede

Persona_6

4.7.2023 05:05:03

0
Switchim vardı 2 sene kullandım, Ps5 alıcam diye sattım. Mario Odysey, Mario and Rabbids , Luigi Mansion 3, Zelda BoW oynadım exclusive olarak bir tek. Mario Odyssey e bayıldım. Luigi idare ederdi, Zelda pek açmadı o yüzden sattım. Yenisi çıksın alıcam, şu son gösterilen 2d mario için. Benim için Nintendo Mario demek Zaten bu yıl sonu çıkacak diyorlar yeni Switch için, xbox ı satıp onu alma planım var. Yanına da bir el konsolu istiyorum Pc-xbox oyunları için de Asus Rog ile Steamdeck arasındayım. Bethesda oyunları beni açmıyor açıkcası, fallout 4 ü bitiremedim sıkıntıdan, skyrim i de öyle, starfield ı da bitiremem muhtemelen. Ben daha çok Prey, Wolfenstein seviyorum bethesdanın yayıncılığını yaptığı oyunlardan, kendi yaptıklarını sevmiyorum. Gears 6 için tutarsam tutarım xbox ı diyordum o da yok piyasada en iyisi elden çıkarmak. Sen de maşallah ticaretini mi yapıyosun her ay al sat böyle.

arnavut_efe

4.7.2023 01:28:31

+1
aynı cihazın laciverti :)) ikisine birden sahip olmak gereksiz bence ama şuan için söylüyorum, ileride starfield olsun yeni elder scrolls oyunu olsun onlar için elde varsa tutulurda yinede switch almanı tavsiye ederim iki oyunda skyrim gibi yıllarca oynanacak oyun olacak bence illaki fırsatın olur oynamak için switchte farklı oyun deneyimi sunuyor en azından

arnavut_efe

4.7.2023 01:17:49

0
Aynen belki sen alıştığın için olabilir. Ben çünkü hemen hemen 2-3 ayda bir konsol değiştirdiğim için aradaki farkı bariz anlıyorum hiçbirine alışamadan satıyorum 😂 daha switchi satıp joyconlardan kurtulduktan sonra xbox aldım onunda koluna alışamadan 2 ayda sattım ps5 aldım 😂 baya hastalık gibi bişey oldu şaka maka bu sene 3 tane switch aldım sattım 2 tane ps5 aldım birini sattım xbox series x aldım sattım series s aldım sattım 😅 xbox kolundanda daha güzel birşey varsa oda Nintendo switch pro kontroller avuç içine oturan kısmı muazzam xbox kontrollerdende güzel yapmışlar malzeme kaliteside çok iyi Switch imi satmasaydım keşke özledim 🥲 dual sense titreşimi bi ghost of tsushima da güzeldi onun dışında başka oyunda denemedim genelde titreşim kapalı oynuyorum online rekabetçi oyunlar oynadığım için :D bu arada tema olayı ps4 te mükemmeldi bence bu halini beğenmedim tabi herkesin zevki ayrı aynı temayı ps5 e getirsinler sadece tema için 200-300 tl olsun vermezsem namertim :)

Krone

3.7.2023 15:24:55

0
Bir zahmet artık. Xbox tarafının en büyük eksiği iyi bir mobil mağaza.

Persona_6

3.7.2023 13:41:10

+1
Arayüz Ps5 ile bana göre mükemmel hale geldi, Xbox bile kopyaladı arayüzü, onu da beceremediler ya neyse. Kol konusunda ise hiç katılmıyorum. Malzeme kalitesi olarak Xbox önde ama haptic titreşim işi arşa çıkarıyor. Bazı oyunlarda keyfi ikiye katlıyor. Xbox taki 2003 ten kalma motorola telefon titreşimi pil tüketmekten başka bi halta yaramıyor. Ele oturma konusunda da dualsense bence çok daha iyi, Xbox kolunu 2 saat kullansam elim ağrıyor. Ps e alıştığımdan da olabilir tabi. Online oyun sevmediğimden beni alakadar etmiyor çoluk çocuk dolu olması, 2 katından fazla insanda var bu konsol normal her türden adam olması.

Persona_6

3.7.2023 13:28:42

+1
Xbox’ın hayran olabileceğim bir tane oyunu yok. Bu konsolu alma sebebim PC de oyun oynamayı sevmemem. Yoksa 1 dakika elde tutmam. Zaten şu no man’s starfield e bakıp 30 fps ile gözümü bozup satacam aleti

BSC Misafiri

3.7.2023 13:07:05

+6
Phil Spencer buna bile Xbox satmış hasdhashgdhasgdhasgdhasgdhasgdhasgdhasgbd

arnavut_efe

3.7.2023 12:59:09

+2
Arayüz ve dualsense yorumuna katılmıyorum xbox kolunda oynamak çok daha rahat avuca tam oturuyor. Arayüz konusunda PS4 döneminde temalarla çok güzel görünüyordu ekran şimdi oyunların resimlerini göstermeleri güzel olmamış astral mountain sky teması yapardım [link]https://www.youtube.com/watch?v=Y8Nqk5LyRYY[/link] müziği olsun görselliği olsun oyun oynamasam bile ana ekranı izlerdim huzur verirdi :)) Exclusive oyunlar konusunda tartışılmaz zaten Ps üstün. Satış rakkamları konusu pek önemli değil aslında biz oyuncular içinde ps için şöyle bir gerçekte var, kimi insanın geçmişten gelen alışkanlığı var, kimisi xboxın ne olduğunu bile bilmiyor sadece pes fifa oynamak için playstation alıyor oyun dünyasından haberi yok, kimiside exclusive oyunlar için alıyor. Xbox için bomboş balon konsol çöp tenekesi vs demen çok saçma kimi insan exclusive oyun takmaz alır xbox oynar görende sabah akşam 1. parti oyun oynuyorsunuz hiç 3. parti oyun oynamıyorsunuz zanneder... online kitleside çok iyi xboxın playstationda troll ve velet dolu

arnavut_efe

3.7.2023 12:41:48

+4
quote:

Orjinalden alıntı: 7ender Hocam o üye Sony fanı değil; Xbox hater'ı. Üye, istisnasız her haberin altına Microsof/Xbox ile ilgili olmasa bile gelip kendince olumsuz mesajlar atıyor. Yani ben Xbox fanı olarak bu kadar yetişemiyorum. Resmen fırsat kolluyor.
gizli xbox hayranı bence :D xbox hesabına bakın redfall ın içinden geçmiş sorsanız gömer oyunu :D

Persona_6

3.7.2023 10:05:22

+2
Kimseye yalan borcum yok benim, altta imzamda hesabım yazıyor, sen yeni almışsın bu çöp tenekesini herhalde , heyecandan elin ayağın titremiş belli , yalan söyleyen biri varsa o da sensin.😂
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Erellach

3.7.2023 10:02:22

+5
Gerçekten sahip olsan yalan yorum yapmazdın. Eso, back 4 blood cyberpunk 2077 bak bakalım fps değerlerine üstünlüğü anlarsın dual sensenin pilleri çabuk bitiyor xbox için böyle bir dert yok geriye kalan aynı donanımsal olarak tetik tuşı bana göre çöp ama bu kötü olduğu anlamına gelmez gelişirse iyi olur ( kol için ) ps5 için sadece ssd takabiliyorsun ben Samsung 2tb 990pro taktım xbox için ise düzgün seçenek yok.xbox için 8-10 ve 12 bit seçenekleri var bu ps5 te yok.söylediğim gibi artılar eksiler ama iki cihazda güzel.

7ender

3.7.2023 09:59:48

+8
Hocam o üye Sony fanı değil; Xbox hater'ı. Üye, istisnasız her haberin altına Microsof/Xbox ile ilgili olmasa bile gelip kendince olumsuz mesajlar atıyor. Yani ben Xbox fanı olarak bu kadar yetişemiyorum. Resmen fırsat kolluyor.

Persona_6

3.7.2023 09:48:50

+2
ben de her cihaz var sen merak etme, series x in üstünlüğü kağıt üstünde, gerçeklikle alakası bile yok. Bomboş balon bir konsol. Ps5 her anlamda gerçek bir konsol; arayüz, dualsense, exclusiveler konusunda tartışmasız üstün , performans olarakta her ikisininde üstün ve geride olduğu oyunlar var. Öyle senin dediğin gibi bariz bir güç farkı yok. Çok üstün cihazsa madem, bütün dünya niye kapış kapış Ps5 alıyor? 16 milyon satış farkı koymuş Ps5 Xbox a

Erellach

3.7.2023 09:38:23

+3
Hem ne alaka seri x, ps5 ten çok üstün bir cihaz ( benim şahsi görüşüm ve deneyimim ) Sony yi iyi yapan bazı oyunları oda zaten firma alımları ile değilmeye başladı. Birde vr2 olayı var oda ayrı bir çöp. Activisionun satın alınma girişimi ile Sony ağlamaya başladı. Hani beğenmiyorsan alma xbox zorlayan yokya. NOT: seri x ve ps5+vr2 sahibiyim iki konsolunda artıları eksileri var ikiside iyi cihaz vr2 hariç.

Erellach

3.7.2023 09:30:25

0
Umarım ilk çeyrekte gelir rekabet iyidir.

Sarohan

3.7.2023 00:01:18

+1
Nerede boş eleman var bsc onları doluşturmuş.

Persona_6

2.7.2023 21:52:54

+2
Sonuna kadar destekliyorum , zaten exclusivelerin mobil oyundan halliceydi, tam layık olduğun yer o mecra senin microsoft. Konsol işini beceremedin, bunu bari becer
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız