Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Siri'ye Rakip Olarak Halo Evreninden Cortana İle Geliyor


     Microsoft'un Windows Phone 8.1 güncellemesi ile birlikte gelecek olan ve Apple'ın Siri programına rakip olarak çıkardığı asistanı, Halo'da karşılaştığımız yapay zeka Cortana'nın ta kendisi.
 
     Oyunda da Cortana karakterine hayat veren Jen Taylor tarafndan seslendirilen program dijital bir not defteri tutacak ve telefon kullanıcısının ilgi alanlarını takip edecek.
 
     Microsoft'un açıklamasında "Cortana sizi tanıyan, güvenebileceğiniz bir ilişki kuran ve zamanla sizin hareketlerinize göre sorular soran, sizin bir şeye ilgi duyduğunuza karar vermeden önce bunu size soran tek dijital asistan." diyor. Bu sayede asistan sizin aslında ilgi duymadığınız bir şeye ilgi duyduğunuza karar verip, mesela Amazon'da saçma ve tutarsız önerilerde bulunmayacak. "Sizin ilgi duyduğunuz şeyleri tespit ediyor ve gün boyunca takip ediyor, böylece sadece sizi ilgilendiren şeylere odaklanmanızı sağlıyor."
 
     Cortana'nın sizi rahat bırakmasını veya daha iyisi, sadece belli kişiler aradığında size haber vermesini sağlayabilirsiniz. Böylece önemli bir telefon beklediğiniz durumlarda gelen alakasız kişilerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
 
     Cortana Bing tarafından destekleniyor ve üçüncü parti yazılımlarda size yardım edebiliyor. Böylece Skype üzerinden bir video araması yapmak isterseniz veya farklı bir program ile tv izlemek isterseniz, Cortana'ya gerekli komutu vermeniz yetiyor.
 
     Cortana'nın bir kişiliği var ve onunla eğlenmek programın bir parçası. "Cortana sadece basit bir bilgisayar değil. Tıpkı Halo oyununda olduğu gibi, Windows Phone Cortana'sı da bir miktar kişiliğe sahip." diye açıklıyor Microsoft. "Fakat neyden bahsettiğimizi anlayabilmek için onunla kendiniz konuşmalısınız."
 
     Cortana yakın zamanda beta sürecine girecek ve bu yılın ilerleyen zamanlarında Amerika, İngiltere, Çin'de çıkış yapacak. Diğer ülkeler ise 2015 yılında Cortana'ya kavuşacaklar.         

Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Windows Phone mobil Cortana Halo Siri
Cult County İçin Kickstarter Kampanyası Başladı Diablo 3'ün Ek Paketi, PC Üzerinde Bir Haftada 2.7 Milyon Sattı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.4.2014 11:29:18

0
''Her'' adlı filmdeki gibi duygusal olarak bağlananlar çıkmasında :D

imakenya dragons

4.4.2014 08:03:53

0
Yuru be cortana.

crossmatch

3.4.2014 23:36:11

0
Sesli asistanların temellerinde reklamdan kazanç olsa daha hızlı gelişebilirlerdi. Örneğin sesli komutlarda reklam verenin sonuçlarının sunulması gibi. Firmalar bence bu yönünü geliştirseler, akıllı asistanlar komple bir işletim sistemi halini alabilir. Ki zaten alacaktır belki 50 yıl sonra. Reklam işi ciddiye aldırabilir. Kimse bugün siriyi konuşmuyor. Cortanayıda konuşamayacaktır eğer halodaki gibi olmazsa :D

F355 Challenge

3.4.2014 21:07:47

+1
Halo 4'deki kadar seksi olursa tutar.

BSC Misafiri

3.4.2014 19:54:16

+1
Cortana Xbox One'a da gelir tutulursa gerçi Xbox One sesle yönetiliyor ama Cortana daha gelişmiş bir sistem

BSC Misafiri

3.4.2014 18:52:35

0
Siri kimdir ?Siri yokken Cortana vardı bir kere cortlayacak olan sirinin kendisidir.

thief garrett

3.4.2014 18:20:28

0
8.0 yohmi :D

BSC Misafiri

3.4.2014 17:40:58

0
cortana siri karşısında kısa sürede cortlamasında :) microsoft bu sonuçta her şey beklenir bunlardan....
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız