Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Japon Geliştiricilerle Satın Almak için Görüşüyor

 
Microsoft, Japon geliştiriciler satın almayı planlıyor.
 
Küçükten büyüğe birkaç Japonya merkezli geliştiricinin Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, Microsoft bu geliştiricilerle iletişime geçerek onları satın almak için görüşmüş. Hangi geliştiriciler olduğu açıklanmadı. Anonim kalmak istemişler. 
 
Geçtiğimiz yıl da Xbox patronu Phil Spencer, Japon geliştirici satın almakla ilgilendiklerini belirtmişti.

"Bünyemize katmak için bir Asyalı stüdyo, özellikle Japon bir stüdyo, bulmak iyi olurdu. Japonya'da birinci parti çalışmalarımız olduğumuz zamanları seviyordum. Orada şu anda küçük bir ekibimiz var ancak daha fazlasını yapabiliriz diye düşünüyorum."
 
Ninja Theory, Double Fine Productions, inXile Entertainment, Obsidian Entertainment ve en son Bethesda Softworks'ten sonra Microsoft CEO'su Satya Nadella stüdyo almaya devam edeceklerini söylüyor ve görünüşe göre sırada Japon geliştirici var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Bloomberg Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
1 Milyon Dolar Ödül Havuzlu Flashpoint 2 CS:GO Turnuvasında Gruplar Belirlendi! Ghostbusters: The Video Game Remastered 17 Kasım'da Steam'e Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheNewAtilla

9.11.2020 18:36:19

0
Sega büyük ihtimal. Yakuza ve persona ho

BSC Misafiri

9.11.2020 16:59:56

0
from software, konami ve square enix.

BSC Misafiri

9.11.2020 16:39:24

0
Japonya da 1 numara her zaman Nintendo olmuştur oyunlarda da konsollarda da

BSC Misafiri

9.11.2020 15:40:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: gamer-x
quote:

Orjinalden alıntı: gamerasi Japon oyunları sadece Japonya da satılmıyor. Bu satın almanın batıdaki oyuncular üzerinde de büyük etkisi olur.
tabiki japon oyunları sadece japonyada satılmıyor ama sen halo ile gers of war ile japonya ve asya ülkelerinde at koşturamazsın onlarda bunu farkında zaten
Zaten dertleri asya piyasası değil Amerika yani en önemli pazar. Batılı oyuncu japon oyunlarını talep ediyor. Xbox tarafı bu konuda zayıf onu gidermeleri gerektiğinin farkındalar. Bu gelişmeler, duyurular bundan dolayı. Sega ya da Level-5 almaları olası diğerlerini alabileceklerini pek sanmıyorum. Nintendo ile sıkı fıkı olan Platinum gibileri ise kimseye bağlı olmak istemiyor, bir çatı altına girmek istemiyorlar, onları komple listeden çıkarın.

gamer-x

9.11.2020 14:22:39

0
quote:

Orjinalden alıntı: gamerasi Japon oyunları sadece Japonya da satılmıyor. Bu satın almanın batıdaki oyuncular üzerinde de büyük etkisi olur.
tabiki japon oyunları sadece japonyada satılmıyor ama sen halo ile gers of war ile japonya ve asya ülkelerinde at koşturamazsın onlarda bunu farkında zaten

gamerasi

9.11.2020 13:30:47

+1
Japon oyunları sadece Japonya da satılmıyor. Bu satın almanın batıdaki oyuncular üzerinde de büyük etkisi olur.

gamer-x

9.11.2020 13:04:40

0
Microsoft Japonya da tutunamaz; adamlar amerikan şirketlerine koydukları tutum ortada yılda 1000 konsol satamıyorlar (xbox satışları) bunu değiştirmeleri için çok uğraşmaları lazım Japonya da Nintendo ve Sony varken kimse xbox yüzüne bile bakmaz

Boone

9.11.2020 10:56:32

0
Konuyla biraz bağlantısız olacak ama Microsoft'un Bethesda'yı alma mevzusu çok erken duyuruldu. Üstelik gerçek satış daha 2021 de gerçekleşecekken. Konsol sattırma politikası olarak doğru bir şey ama bu; satın aldı, alacak, anlaştık ama almadık henüz gibi sözlerin ilerde boş çıkmasından korkuyorum. 2021 geldiğinde Bethesda ile anlaşmaya varamadık o yüzden satış iptal derlerse inanılmaz büyük bir nefret toplarlar.

BSC Misafiri

9.11.2020 10:48:27

+1
Konami gelsin lütfen bir de üstüne yeni silent hill duyurulsun bak bakalım Xbox satışları ne biçim artıyor

lamuarte

9.11.2020 10:34:30

+1
Anlaşıldığı kadarıyla irili ufaklı birden fazla japon şirketi alacaklar. Daha önce alabilecekleri 3 şirket saymıştım. Sega-Konami-Square Enix. En ihtimal vermediğim ise Square Enix'di. Şimdi hisse senetleri %14 düşmüş. Alınacaksa çok uygun zaman. Japon alacaklarsa Level-5 de gayet iyi olabilir. Ni No Kuni, Inazuma Eleven, Yo-kai Watch gibi çok güzel IP'leri var. Ama Konami'nin oyun haklarını alıp düzgün bir PES çıkarmalarını da bayağı istiyorum. Belki Ea böylelikle akıllanır diye. Umarım hayırlı olur da gamepass kütüphanesi iyice artar. Bu ekonomiyle başka türlü oyun oynayamayız.

JackTim

9.11.2020 10:03:58

0
SEGA'ı alacaklar galiba.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız