Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Fallout 4 Olayından Sonra Oyunculara Özür Amaçlı 10 Dolar Veriyor

 
   Geçtiğimiz günlerde Xbox Store üzerinde Fallout 4 kısa bir süreliğine 0 dolar olmuştu. Bu durumu fark eden birçok NeoGAF üyesi sayesinde haber hızlıca yayıldı ve birçok oyuncu da Fallout 4'e ücretsiz bir şekilde sahip oldu.
 
   Bu olaydan sonra Microsoft yetkilileri oyuna ücretsiz sahip olan kişilerin oyunlarının silineceğini indirilmiş olunsa bile oynanmayacağını açıkladı.
 
   Neyse ki verdikleri rahatsızlıktan dolayı ve özür amaçlı olarak oyunculara Microsoft hesabında kullanabilecekleri 10 dolar vereceklerini de açıkladılar. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dualshockers.com Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
İşte E3 Kongre Merkezini Süsleyen Posterler Mirror’s Edge Catalyst, TPS Olarak Nasıl Görünüyor Dersiniz?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

otakaraha

12.6.2016 11:15:19

0
Eğer Steam'e indirimlerin ilk dakikalarında bakarsanız muhakkak hata olur. Bazı oyunlar daha pahalı bazıları ise çok çok ucuz olabiliyor. Eğer forumdaki steam başlığına bakarsanız bazı oyunları bu şekilde alanlar var. Ve o oyun kutuphanenizden silinmiyor. (Yanılmıyorsam) Steam geri almıyor ya da ben geri aldığına dair bir haber duymadım.

Jack Rabbit Slims

12.6.2016 02:23:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol

Tamam ben de biliyorum oyunun lisansına sahip oluyoruz ama lisansı iptal etmek için belli şartların yerine gelmesi gerekir ve bütün bunlar kullanıcı anlaşmasında yazar. Bence siz açıp bi kullanıcı sözleşmesini okuyun, " biz istediğimiz zaman istediğimiz hesabı kapatabiliriz ya da istediğimiz oyunu istediğimiz hesaptan silebiliriz" gibi bir madde var da ben mi bilmiyorum. Kullanıcı sözleşmesinde, eğer sahtecilik yaparsanız hesabınızı süresiz kapatma yetkimiz doğar ya da kredi kartınızdan ödeme alamazsak aldığınız ürünleri silme hakkımız vardır gibisinden maddeler vardır. Öteki türlü, " platform bizim, biz istediğimizi yaparız" gibi bir şey mümkün değil. Orası Türkiye değil, Amerika ve Avrupa'da kullanıcı hakları çok önemlidir ;) Aksi halde microsoft kalkıp millete 10 dolar vermezdi. Edit: ( Redditte bir kullanıcının mesajı ) I wonder what they'll do to guys like me and other Canadians. Canada's consumer protection laws have a section on advertised pricing. If a price is advertised or the price tag is set wrong, in this case free, the consumer gets to pay the advertised price and keep the product. Kısacası diyor ki bizim yasalarımıza göre eğer bir ürünün fiyatında yanlışlık olur ve tüketici de o yanlış fiyattan ürünü alırsa, ürün hiç bir şekilde geri alınamaz, o ürün artık tüketicinindir ;)
Sana hak veriyorum, ama hukuk düzeni kötü niyetle edinilmiş hakları korumaz. Yani o fiyat 100 dolar yerine yanlışlıkla 40-50 dolara düşse haklı olurdun, indirim gelmiş demek diye düşünmekte haklı olurdu insanlar. Ama Fallout 4'ün dlcleriyle birlikte bedava olmayacağını herkes bal gibi bilir.

2K

12.6.2016 02:16:13

0
Sorun şu hocam sizin attıklarınız doğru fakat siz bu platformlardan lisansını alıyorsunuz mülkiyetini değil. Yani mülkiyet yasaları değil lisans yasaları devreye girer, lisans yasaları sizin ürünü kullanma hakkınız korur fakat ürünün mülkiyeti firmada kalır. Yani bu örnekte sizin attığınız İngiltere yasası işlemiyor. Owning= full rights to do whatever you want with the software & code. The original creator has transfered full rights to you. Licensing= permission by the owner of the software to do certain things with the software, as detailed in the license agreement Bu ikisinin farkını araştırın isterseniz o zaman işler netleşecek.

smalsrol

12.6.2016 01:56:14

+1
Al bak bu da ingilterede geçerli olan yasa, yanlış ücretlendirme sonucu tüketici ürünü elinde tutma hakkına sahiptir diyor. If you’ve already bought it If the shop sold you an item at a lower cost than they meant to, you don’t have to give it back - they’re only legally entitled to ask you for more money if you’d talked about the price (eg £100) and they ended up charging you much less instead (eg £10). If you realise you’ve paid more for an item than it was advertised for at the time, ask for the shop to refund the difference between what you paid and what was advertised.

smalsrol

12.6.2016 01:42:29

+2
quote:

Orjinalden alıntı: 2K Öncelikle ben bu uygulamaları savunmuyorum ama durum bu. Reddit deki arkadaşın ve sizin düştüğünüz yanılgı siz mülkiyet ile lisansı birbirine karıştıyorsunuz, bahsettiğiniz yasalar ve durumlar mülkiyet için ama siz bu platformlardan lisans satın alıyorsunuz. Kullanıcı sözleşmelerinde yazanda siz mülkiyet sahibi (satın alan değil, firma, şirket) tarafından verilmiş kullanma lisansını alıyorsunuz. Tabi ki bir gün hepsi silmiş olsa yasal sürüç başlatılabilir hatta Blizzard'ın başına gelmişti sanırım fakat Microsoft'un durumda isteyen istediği kadar dava açsın. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/icon_smile.gif" align="middle" border="0" alt="">
Hayır hacı sen anlamıyorsun, ingilizcen varsa açıp okuyabilirsin, tüketici hakları online alışverişlerde ve fiziki olmayan ürünlerde de geçerlidir, illa fiziki bir ürün olacak diye bir kaide yok. https://ec.europa.eu/digital-single-market/code-eu-online-rights Edit: valve refund olayını niye getirdi sanıyorsun? Bir çok ülke senin kullanıcı sözleşmen bizim yasalarımıza aykırı diye dava açtı ve kazandı Valve da mecbur refund sisteminde köklü değişikliklere gitti. Firmalar kendi çiftliğinde at koşturuyor diye yaptıkları şeyler doğru değil. Biz lisans da satın alsak, bizim geçerli olan consumer rightlarımız vardır. Türkiyede tüketici hakları rezalet konumda olsa da Avrupada bir şahıs koskoca firmalara dava açıp, tazminat alabiliyor, hep haberlerde okumuyor muyuz böyle şeyler ?

2K

12.6.2016 01:32:28

0
Öncelikle ben bu uygulamaları savunmuyorum ama durum bu. Reddit deki arkadaşın ve sizin düştüğünüz yanılgı siz mülkiyet ile lisansı birbirine karıştıyorsunuz, bahsettiğiniz yasalar ve durumlar mülkiyet için ama siz bu platformlardan lisans satın alıyorsunuz. Kullanıcı sözleşmelerinde yazanda siz mülkiyet sahibi (satın alan değil, firma, şirket) tarafından verilmiş kullanma lisansını alıyorsunuz. Tabi ki bir gün hepsi silmiş olsa yasal sürüç başlatılabilir hatta Blizzard'ın başına gelmişti sanırım fakat Microsoft'un durumda isteyen istediği kadar dava açsın.

smalsrol

12.6.2016 01:27:26

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Antiboy <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: smalsrol <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.</blockquote> Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.</blockquote> Oyunu sahte bir yolla aldıgını biliyorsun dimi ?
Sahte bir yolla mı ? ^^ Ben gidip Steam store'yi hacklemedim veya bir açıktan faydalanmadım, Oyun yaklaşık %95 gibi bir indirime girdi ki hatalı veya değil bu beni ilgilendirmez ;) Bak güzel kardeşim nasıl ki 180 liraya satılan bir oyun 220 lira olunca "hop önce alanlar cıkın bakalım ekstra 40 lira" demeye hakkı yoksa hiçbir firmanın aynı şekilde yanlışlıkla da olsa bir ürünün market fiyatı düşer ve tüketiciler de bundan faydalanırsa hiç kimse kalkıp " ya aradaki farkı ödeyin ya da oyununuzu alıyoruz" diyemez. Ben sana şöyle örnek vereyim, ben Steam community market sistemini beta sürecinden beri kullanıyorum, bir defasında pahalı bir ürünü yanlışlıkla ucuza satmıştım ve bu bir çok kullanıcının başına geliyor. Steam supporta başvurdugumda bana olan cevapları şuydu"All purchases are final and can not be undone" Kısacası satılan bir ürün geri iade edilemez dediler ve bu bir kuraldır kardeşim ve bu kural bütün dijital eşya satışları için geçerlidir. Sırf sen platform sahibisin diye satışı gerçekleşmiş bir ürünü geri çekemessin. Bu konuda en çok Valve'yi taktir ederim, hiçbir zaman ürünleri geri çekmezler ki Steam en çok fiyat hatası yapan dijital satış platformudur. Microsoft da babasının hayrına 10 dolar dağıtmıyor ki o 10 doları da sadece oyunu bedava satın alanlara veriyor. Eğer microsoft samimi olsaydı bütün kullanıcılara 10 dolar verirdi ;)

Antiboy

12.6.2016 01:09:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: smalsrol
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.
Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.
Oyunu sahte bir yolla aldıgını biliyorsun dimi ?

Tuomir

12.6.2016 00:13:43

0
Sony olsa %10 indirim kodu verirdi. Onu da belirli oyunlarda geçerli kılardı. Bir şekilde sen o kodu kullanamazdın kısaca.

smalsrol

11.6.2016 23:42:40

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Woogyboo Adamlara bedavadan 10$ gelmiş, hala dava açmaktan falan bahsediliyor. Dimi siz bedavadan alın, millet enayi gibi 50$ versin. Tek zeki de sizsiniz zaten. İnsan gerçekten hayret ediyor.
Ne xbox one'ım var ne de oyunu bedava aldım, ben burda yapılan usülsüzlükten bahsediyorum. Asıl allah size akıl fikir versin, sen heralde şu bir oyun bedava dağıtılınca " ulan biz oyuna zamanında 50 dolar vermiştik" diye ağlayıp duran tayfadansın. Anlıyorum para vermişsin oyuna, millet bedava alınca sindiremiyorsun. Kusura bakma da suç microsoftun, ve eğer oyunları geri toplamasaydı oyun başı bethesdaya para ödemek zorunda kalacaktı ;)

Woogyboo

11.6.2016 23:09:02

+2
Adamlara bedavadan 10$ gelmiş, hala dava açmaktan falan bahsediliyor. Dimi siz bedavadan alın, millet enayi gibi 50$ versin. Tek zeki de sizsiniz zaten. İnsan gerçekten hayret ediyor.

smalsrol

11.6.2016 22:37:56

+1
quote:

Orjinalden alıntı: 2K <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: smalsrol <b><a id="ed117602385de" style="color:red" href="#" onclick="return toggle('d117602385d')"><br><img src="http://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d117602385d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.</blockquote></div> Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor. </blockquote> Öyle bir şey yok bu Steam, PSN ve Xbox Live dan indirdiğiniz her şey için geçerli siz oyuna sahip değil hakkına sahip oluyorsunuz yani bu tüm platformlar isterse para verip aldığınız oyunuda silebilir. Kullanıcı Sözleşmesini okuyun isterseniz.
Tamam ben de biliyorum oyunun lisansına sahip oluyoruz ama lisansı iptal etmek için belli şartların yerine gelmesi gerekir ve bütün bunlar kullanıcı anlaşmasında yazar. Bence siz açıp bi kullanıcı sözleşmesini okuyun, " biz istediğimiz zaman istediğimiz hesabı kapatabiliriz ya da istediğimiz oyunu istediğimiz hesaptan silebiliriz" gibi bir madde var da ben mi bilmiyorum. Kullanıcı sözleşmesinde, eğer sahtecilik yaparsanız hesabınızı süresiz kapatma yetkimiz doğar ya da kredi kartınızdan ödeme alamazsak aldığınız ürünleri silme hakkımız vardır gibisinden maddeler vardır. Öteki türlü, " platform bizim, biz istediğimizi yaparız" gibi bir şey mümkün değil. Orası Türkiye değil, Amerika ve Avrupa'da kullanıcı hakları çok önemlidir ;) Aksi halde microsoft kalkıp millete 10 dolar vermezdi. Edit: ( Redditte bir kullanıcının mesajı ) I wonder what they'll do to guys like me and other Canadians. Canada's consumer protection laws have a section on advertised pricing. If a price is advertised or the price tag is set wrong, in this case free, the consumer gets to pay the advertised price and keep the product. Kısacası diyor ki bizim yasalarımıza göre eğer bir ürünün fiyatında yanlışlık olur ve tüketici de o yanlış fiyattan ürünü alırsa, ürün hiç bir şekilde geri alınamaz, o ürün artık tüketicinindir ;)

2K

11.6.2016 22:24:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol

Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.
Öyle bir şey yok bu Steam, PSN ve Xbox Live dan indirdiğiniz her şey için geçerli siz oyuna sahip değil hakkına sahip oluyorsunuz yani bu tüm platformlar isterse para verip aldığınız oyunuda silebilir. Kullanıcı Sözleşmesini okuyun isterseniz.

BSC Misafiri

11.6.2016 21:21:14

0
Kaybettirdiği zamann hesabını yapamadım ama kotadan boşa harcattıkları alan için 10 dolar(29lira) bence fazla bile
quote:

Orjinalden alıntı: smalsrol
quote:

Orjinalden alıntı: Boone
quote:

Orjinalden alıntı: smalsrol
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.
Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.
200 lira verip alanların haklarını korudukları için mi illegal iş yapıyorlar? 10 doları da vermeyebilirdi. Kimse bir hata oldu diye 200 liralık oyunu bedavaya alamaz. Bence karaktersizlikten başka bir şey olmazdı.
Pardon da 200 lira verip alanların ne hakkı oluyor ? Bedava oyun alanların parasını 200 lira verenler ödemiyor, Microsoft kendi cebinden ödeyecekti. Aç da biraz tüketici haklarını okuyup öğren bence. 0 dolara da satılsa satılmış bir ürün alanın hakkıdır, mesela origin arada bedava oyun dağıtıyor, o dağıttı oyunlara dahi 0 dolar diye fatura kesiyor sence niye kesiyor güzel kardeşim ? Microsoft'un kafasına göre milletin hesabından oyun silmeye hakkı yok. Anca ne zaman silebilir, adam gidip sahte kredi kartıyla alışveriş yapar ya da Microsoft bankadan ödeme alamaz, o zaman kendilerine yasal hak doğar ve hesabındaki o oyunu silebilir. Aksi taktirde hangi hakka dayanıp da oyun silebiliyor ? Kendi hatalarının bedelini kullanıcıya ödetemez. Durum bu kadar ciddi olmasa millete 10 dolar ödeme yapar mıydı sanıyorsun? Parayı al da sesini kes diye yapılmış bir hamle bu. Öteki türlü 60 dolardan kim bilir kaç bin kopya microsofta girecekti.

BSC Misafiri

11.6.2016 20:51:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: smalsrol
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.
Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.
Aynısını ps store da the crew de yaşadım ve oyunum sonra gitti far cry 4 ve the crew beleş olmuştu hatta ikiside gitti ve hiçbirşey kalmadı :l

smalsrol

11.6.2016 20:25:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: Boone
quote:

Orjinalden alıntı: smalsrol
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.
Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.
200 lira verip alanların haklarını korudukları için mi illegal iş yapıyorlar? 10 doları da vermeyebilirdi. Kimse bir hata oldu diye 200 liralık oyunu bedavaya alamaz. Bence karaktersizlikten başka bir şey olmazdı.
Pardon da 200 lira verip alanların ne hakkı oluyor ? Bedava oyun alanların parasını 200 lira verenler ödemiyor, Microsoft kendi cebinden ödeyecekti. Aç da biraz tüketici haklarını okuyup öğren bence. 0 dolara da satılsa satılmış bir ürün alanın hakkıdır, mesela origin arada bedava oyun dağıtıyor, o dağıttı oyunlara dahi 0 dolar diye fatura kesiyor sence niye kesiyor güzel kardeşim ? Microsoft'un kafasına göre milletin hesabından oyun silmeye hakkı yok. Anca ne zaman silebilir, adam gidip sahte kredi kartıyla alışveriş yapar ya da Microsoft bankadan ödeme alamaz, o zaman kendilerine yasal hak doğar ve hesabındaki o oyunu silebilir. Aksi taktirde hangi hakka dayanıp da oyun silebiliyor ? Kendi hatalarının bedelini kullanıcıya ödetemez. Durum bu kadar ciddi olmasa millete 10 dolar ödeme yapar mıydı sanıyorsun? Parayı al da sesini kes diye yapılmış bir hamle bu. Öteki türlü 60 dolardan kim bilir kaç bin kopya microsofta girecekti.

Boone

11.6.2016 20:15:12

+2
quote:

Orjinalden alıntı: smalsrol
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.
Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.
200 lira verip alanların haklarını korudukları için mi illegal iş yapıyorlar? 10 doları da vermeyebilirdi. Kimse bir hata oldu diye 200 liralık oyunu bedavaya alamaz. Bence karaktersizlikten başka bir şey olmazdı.

Xan'ela

11.6.2016 19:51:53

+7
DH Ölücüleri gene ağlamaya başlamış

cikiacla

11.6.2016 19:35:50

0
aynı şey sonyde de oluyor ama onlar da gidip oyunu geri almıyor. sonuçta sen oyunu bedava da olsa satın almış oluyorsun. neogafı ve redditi takip ederseniz arada bunun gibi psn store fiyatlandırma hatalarına denk gelebilirsiniz.

Patren

11.6.2016 19:01:06

0
bence doğrusu oyunu verip üstüne 10 dolar vermekti

smalsrol

11.6.2016 18:52:38

+2
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch Güzel bir davranış olmuş.
Güzel bir davranış mı ? microsoftun şuan yaptığı şey illegal umarım bunun farkındasındır ? Kendilerinden kaynaklanan bir hatadan ötürü oyun bedava satılmış, bir çok oyuncu da bundan faydalanmış. Microsoft'un yasal olarak oyunu bedava satın alan oyunculardan geri alma hakkı yok. Benzer durumlar Steam'de de yaşanıyor, Valve hiç bir zaman " ulan sizi gidi beleşçiler oyunlarınızı geri alıyorum" dediğini duymadım. Ben zamanında Dishonered GOTY 'ını 0.67 dolara almıştım, oyun hala kütüphanemde duruyor. Diyeceğim o ki, biri kalkıp microsoftu dava etse %100 kazanır :) Microsoft da bunun farkında alın 10 dolar kupon veriyorum çenenizi kapayın diyor.

Guest-BB2CECC18

11.6.2016 18:26:24

+1
10 dolar güzelmiş sonuçta hata olduğunu bilerek indiriyorsun 10 doları alanlar bir şey demeyip susmalı

alike03

11.6.2016 18:11:13

0
Microsoft Fallout'u bedava edinenlerin hesabindan da kaldirabilirdi oyunu. Ama kaldirmamis.

GoldPunch

11.6.2016 17:30:58

+2
Güzel bir davranış olmuş.

Metal-Gear

11.6.2016 17:15:35

+10
Özürlük bir durum yok aslında yanlışlıkla bedava olmuş haliyle millet atlamış. Adam heralde yani geri alacak oyunu.

Grasyas01

11.6.2016 17:07:28

+5
Better than nothing
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız