Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft: Donanım Karşılaştırmaları Anlamsız

Albert Penello benzer karşılaştırmaların önceki nesilde de yapıldığını belirtiyor

    Xbox One ve Playstation 4 duyurulduğu günden bu yana iki konsolun teknik özellikleri donanımlar üzerinden karşılaştırılıyor. Şuan genel eğilim Playstation 4'ün daha güçlü olduğu yönünde. Buna karşın Microsoft bu karşılaştırmaları anlamsız buluyor.
 
     Xbox ürün planlama müdürü Albert Penello, günümüzde artık 1990'lardaki gibi 16-bit ile 32-bit karşılaştırmaların yapılamayacağını, Sony'nin bazı rakamlar yayınlamasının anlamsız olduğunu söylüyor.
 
     Sony'nin konsol parçalarını önplana çıkardığını söyleyen Penello, kendi ekibinin Xbox One'ın her parçasını özel olarak ele aldığını ve mükemmel bir şekilde optimize ettiğini söylüyor. Penello ayrıca ne Microsoft, ne de Sony iki konsolun yazılımsal mimarisini de tam olarak bilmediğinden bu tür tartışmaların anlamsız olduğunu belirtiyor.
 
    Çok az sayıda oyuncunun donanımsal özelliklere bakarak konsol satın alacağını söyleyen yetkili, bir bakıma herşeyin yazılıma (oyun vs) bağlı olduğunu belirtiyor. Bakalım Sony cephesi bu açıklamalara bir yanıt verecek mi?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak OXM Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Tales of Xillia'nın Batı Sürümünden Görseller Gamestop Expo'dan Yeni Nesil Konsollar da Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.7.2013 01:04:18

0
Oyun Konsollarının ATASI Magnavox Odyssey'dir, BABASIDA PlayStation'dır. Hadi dağılın...

BSC Misafiri

30.6.2013 19:27:58

0
Arkadaşlar sonuçta hepimiz gamerız.Herkes kendine göre olan konsolu alacaktır.Örneğin mario pokemon gibi nintendo exc ler,inden zevk alan biri (mesela ben) nintendoya yönelecektir.Yan ihangi konsolun daha iyi olduğunu tartışmak anlamsız.Hele grafiklere bakarak bunu yapomak daha kötü.Örneğin n64 ün grafikleri psx e göre üstündü ama psx ds ve psp de olduğu gibi grafikler olmadan n64 ü ezdi.Yani diycem şu ki karşılaştırma yapmaya kötülemeye gerek yok herkes sevdiği konsola takılsın.Önemli olan eğlenmek.

Zarbo257

30.6.2013 17:51:28

0
İyi de kendi ağzıyla söylemiş oyuncular oyun vs. bakar diye bizde ex oyunlara baktığımız için hertürlü SONY diyoruz...

BSC Misafiri

30.6.2013 15:07:34

0
Hiçbir oyun üreticisi bir konsol üreticisini karşısına almak istemez, bu yüzden çıkan hiçbir oyun diğer konsolda daha iyi grafiklerle olmayacaktır. bu yüzden donanım tartışması yapmak gereksiz. xbox a özel çıkacak oyunlar zaten ps4 te çalışmayacağı için kalite farkını test etme şansı olmayacak. bu yarış tamamen pisikolojik olarak kalır. herkes kendi konsolunun daha iyi olduğu söylemeye devam edecektir. siz konsola özel çıkacak oyunları seçimeye bakın gerisi yalan

4Demir

30.6.2013 10:22:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sony oyunlarda üstün diyen misafir şu ana kadar açıklanan özel oyunlar dahil xbox one üstün bilmiyorsan öğren.
Neresi üstün kardeşim bana bir söyleseniz? Microsoft size zaten para veriyor kesin. Bu kadar fanboylukta olmaz yahu. Şu "BSC Misafiri"de kaldırılsın artık...

furkangoth

30.6.2013 02:41:15

0
Microsoft'un bu söylemi kesinlikle doğru oyunlara bakacağız ancak microsoft maalesef bu konuda sony'den daha az şey gösterdi. Evet mecburen kısıtlamalarını kaldırdılar, kinect de son teknoloji bir alet ama doğru düzgün oyun olmadığı sürece o aleti kim ne yapsın?

mert_gunes

30.6.2013 01:48:03

0
Anlamsız ha iyi o zaman gider kendime ps1 alırım burada mantıktan bahsediyoruz sadece ikisinden birini alacağız oyuncular para saçmıyor kimin daha iyi olduğunu daha iyi performans verdiğini anlamamız lazım ona göre alıyoruz.

Blue Dragon Ready

30.6.2013 01:02:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: saameet06 arkadaşlar microsoft , sony i direct 11.2 ile vurabilir .
Direct ne hocam yeni mi çıktı?

numenorian

30.6.2013 00:03:22

0
Adam çıkmış sanki müthiş yazılım yapabiliyormuş gibi biz yazılımla lider olcaz diyor.

Hoid

29.6.2013 23:55:43

-1
Microsofta güvenim tam boş kutu çıkartsınlar yine gider alırım

Cihathalitt

29.6.2013 23:42:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: saameet06 arkadaşlar microsoft , sony i direct 11.2 ile vurabilir .

SLaYeR KiNG

29.6.2013 22:14:39

-1
microsoft o kadar alçaldın ki , mac'e mi geçsem diye düşünmeye başladım..

TheBladeRunner

29.6.2013 21:53:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear MALTHAEL, Söylediklerimin hangisi yanlış bilgi, teknolojinin T'sinden haberin yok anlaşılan. Kuyruğun sıkışınca hemen ironiye vur, verebileceğin bir cevabın yoksa bari hiç bir şey yazma da bir şeyler öğrenmeye bak bari, insanın kendini bilmesi de haysiyettir bir noktada.
aynen katiliyorum daha once de BF4 720p de calisacak iddaasinda bulundu bu arkadas.Kendisinden daha sonra resmi bir Bilgi verip ispatlamasini istedim yapamadi:yapamayincada konuyu degistirmeye calisip sacmalamaya,hakaret etmeye basladi.Konsol ile pc donanimlari karsilastirilmaz.Biri sadece oyun amacli bir cihaz otekisi cok amacli ama gelde anlat neyse bosver...

digimoney

29.6.2013 21:37:18

0
PlayStation 4 donanimi cok iyi gercekden

BSC Misafiri

29.6.2013 17:16:48

-2
allah belanı versin microsoft

BSC Misafiri

29.6.2013 16:08:52

-3
doğru söylemiş ne var bunda, yani sony kendi işine geldiği gibi davranıyor aklı sıra, ps4 de pc ile kıyasladığında bu sefer sony söylüyor bunları, ''pc ile kıyaslamayın önemli olan optimizasyon'' :D :D he he de tartışmaya lüzum yok arkadaşlar biraz objektif olun lütfen. Ben çok şükür konsolu da pc yi de hakkını vererek kullanıyorum ve olay şu; pc de yeni nesil konsolun görseli zaten mevcut hatta ben yeni nesil geldiğinde pc de 2K ya geçmeyi planlıyorum. yani şunu demek istiyorum 27'' 1080p de ultra ayarlarda oynamayan sadece oyunları konsoldan 720p (grafikler acayip bulanık arkadaş) ibaret sanan arkadaşlar, :) killzone nin 1080p de videosunu defalarca seyrettim, benim için bir hayal kırıklığıydı hala bu oyunu en iyi grafik diye söyleniyorlar :D kz 2 nin ps3 için gösterilen çakma videosu daha iyi görsel olarak hala ulaşılabilmiş değil ve ne diyim gelin gösteriyim size grafiği gözünüz açılsın. :)

ultralisan

29.6.2013 16:08:16

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

okuma o zmn panpa?
Bölümü açınca 10 haberden 5 tanesi Microsoft haberi olursa mecbur okuyorsun

Metal-Gear

29.6.2013 15:43:48

+1
Bir şey bilmeyen sensin kardeşim, diğer arkadaşlarda bir sıkıntı yok. Sen hala aynı şekilde devam et, pc donanımından bir elemanı ps4'ünki ile karşılaştırıp "dandik" sonucuna vardığı halde xbox one'ı yücelten adam gelmiş bana fanboy diyor :D Neyse sen bir şey anlamasan da olur, senin gibi insanlardan maalesef çok fazla var. Konunun özüne cevap vermekten kaçınıp 10 yaşındaki bebekler gibi sağdan soldan videolar atıp hakarete başvururlar. Bu tip insanlar bilmeyen insanlardır, verecek cevapları yoktur öyle car car konuşurlar. Sende böylesin malesef, böyle olduğunu bilsem sana laf anlatmazdım en başından. ;)

WiiSmash

29.6.2013 15:38:42

0
doğru demiş herif aslında

Metal-Gear

29.6.2013 15:32:13

+4
MALTHAEL, Söylediklerimin hangisi yanlış bilgi, teknolojinin T'sinden haberin yok anlaşılan. Kuyruğun sıkışınca hemen ironiye vur, verebileceğin bir cevabın yoksa bari hiç bir şey yazma da bir şeyler öğrenmeye bak bari, insanın kendini bilmesi de haysiyettir bir noktada.

Hoid

29.6.2013 15:24:48

-10
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear MALTHAEL, Tflops dediğin işlem gücünü ifade eder ama teorik bir birimdir. Ona bakarsan PS3 ve Xbox 360 256 ve 512 mb belleklere rağmen Crysis 3'ü bile oynatıyor? Tamam grafikler daha kötü pc'ye göre ama sen 512 MB ram e sahip bir bilgisayarda en dandik grafiklerde bile Crysis 3 oynayabilir misin? Sen konsolun tflop değeri ile gitmiş pc'nin ekran kartınınkini karşılaştırmışsın olacak iş mi? Konsollar oyunlar için tasarlanan sistemlerdir yapımcılar bu sistem üzerine oyun yazarlar, yani PS4'ün Tflop değeri, senin ekran kartının çalıştıramayacağı oyunları 60 fps'de oynatır bunu bil. ;) Örnek Killzone Shadow Fall, o oyunu sen gidip bilgisayarına yüklesen, yani öyle bir imkanın olsa o kartlar bok oynarsın o gep geniş ve her tarafı net haritalardaki oyunu. Ayrıca obje sayısı çok yüksek her bina ve her malzeme ayrı ayrı çizilmiş gerçek zamanlı render ediliyor. Demek ki neymiş? Bu Tflop değerleri teorikmiş, PS4'ün şu anki gücü, firmaların optimizasyon yeteneklerini zorlamayacak seviyede. Zaten mesele bu, bu sebeple konsollar pc'lerden daha geri sistemlerle 5 - 10 yıl piyasada kalabiliyor. Yazılımın hangi sisteme yazıldığı önemli. Ayrıca ps4'ün tflop değerine laf etmişsin ama Xbox One'ın ki daha düşük buna ne diyeceğiz? :) Bir diğer şey ise, işte o kadar iyi donanımlı ps3 bile xbox 360'tan kötüydü multiplatform konusunda diyorsun özetle. Bak kendin söylemişsin, MULTİPLATFORM konusunda geri kaldı uzun bir süre. Bunun sebebi güçlü ama karmaşık donanım yapısı karşısında oyun yapımcılarının ilk optimizasyon tercihini Xbox'un pc tabanlı mimarisinden yana kullanmalarıydı. Yani donanımın zayıflığı değil, yazılımcının kolaya kaçması ile ilgili birşey bu. Zaten donanım gücünü oyunların ne kadar iyi grafikli olduğuyla karşılaştıracaksak, PS3 Xbox'ı yerden yere vurdu Exclusive oyunlarda. Bir Last of Us çıkardılar anasını satim oyundaki yüz detayları ve insanlardaki mesh kalitesi DX11'li Max Payne 3'te bile yok. İşte sistem gücü dediğin oyunlar üzerinde buna göre belirlenir. Eğer yapımcılar, PS3 mimarisine göre multiplatform oyun geliştirip, sonradan xbox'a port etselerdi Xbox'ın oyunları PS1 gibi dururdu ps3'e yazılan oyunların karşısında. ;) Kısacası donanımları hiç bir zaman "aaaa bak benim ekran kartımışn şu kadar Tflop değeri var, PS4 ünki şu kadarmış hiç bi cacık olmaz" mantığıyla karşılaştıramazsın. Bundan bir 5 sene sonra PS4'e çıkacak olan Exclusive oyundaki grafiği, sen o günün bilgisayarlarında bile göremezsin. Crysis 5'te görürsün anca, onuda 5 milyarlık sistem toplasan o bile tam randımanlı kaldırmaz :D:D Demek ki neymiş? Mimariyi optimizeye uygun yapacaksın, işlem gücünü de orta halli yapsan bile ana amacı oyun çalıştırmak olan bir konsolda harikalar yaratırsın. O yüzden pc ile konsolu karşılaştırma bile, Xbox ile karşılaştırdığın zaman bu gün PS4'ün mimarisi Cell'den çıktı zaten, buna rağmen hala Xbox One'dan güçlü bir işlem kapasitesi var. Şu an Microsoft niye esram güncellemesine gidiyor sanıyorsun? Koskoca yazılım devi bilmiyor mu ps4 şu anki donanımla kendilerinden önde olduğunu.
Şaka maka ne kullanıyorsunuz siz ? Bunlardan felansa aman ha hemen hastaneye gidin

BSC Misafiri

29.6.2013 15:03:47

+2
@29.06.2013 11:10:15 BSC Misafiri Alıntılayınca server hatasıyla karşılaşıyorum. Öncelikle şunu sormak istiyorum, PS3'ün var mı? PS3'e çıkmış olan hiç bir Exc. oyunu oynadın mı? Sony'nin bu konuda gerçekten nesillerdir sürdürdüğü mükemmel oyunları ve kaliteyi düşüreceğini mi düşünüyorsun yani? Daha yeni neslin ilk demlerindeyiz bu 1, henüz sadece firmaların özel konferanslarını ve E3'ü gördük, daha önümüzde Gamescom var (PS Vita ağırlıklı olacaktı sanırım) ve Sony'nin büyük ihtimalle daha da fazla oyun duyuracağı Tokyo Game Show var. Ayrıca, henüz Sony ağır toplarını ortaya koymamasına rağmen Order 1886,Killzone Shadowfall, Knack (Lütfen Nex gen değil bu, çizgi film grafikli diyen ilkokullu arkadaşların ense tıraşını görelim.) falan var ya. Ne yani Killer Instinct'in duyurusu mu çok heyecan verici oldu sizin için? Crytek'in foyası ortaya çıkan Ryse'ı mı? Titanfall,Quantum Break (sadece sinematik de gösterseler, Remedy bu.) falan tabi ki heyecan verici onu kabul ediyorum ama Sony henüz bütün kartlarını oynamadı. Ya Naughty Dog yeni Last of Us'ı bitirdi, bu adamların da 2 ekibi var, daha önce söylediğim gibi bir çok stüdyonun zilyon tane ekibi var Sony PS4'ü son derece iyi biçimde destekleyecek. 1-2 yıl sonra Naughty Dog'un yeni oyunu gelince "Öff keşke biriktirdiğim parayı Xbox One'a harcamasaydım" falan demezsiniz umarım.

BSC Misafiri

29.6.2013 15:03:37

+1
ben bir xbox one fanı ve xbox 360 sahibi olarak, şunu söylüyorum k, arada her ne az fark olsa da,belki xbox one hatta bazı exc. oyunlarda önde gibi gözükse de, gün gelecek uncharted 4, god of 4 vb.... ha MC gidip Tomb Raider' i exc cevirsin, hayvan gibi stüdyoları bassın, nathan drake karakterini bastıramaz ama bleki kafa tutar, gitsin o beklediğimiz Warrior Within gibi efsane bir şey yaparsa, buraya yazarım ki, Kratos falan kalmaz ortada.. Tabi bunlar imkansız, ryselerle, titanfallarla, 2-3 sene sonra da, yeni Gears of War la kafa tutmayı deneyecektir. Şu steambox cıksaydı, gözün kör olmasın demi valve...

BSC Misafiri

29.6.2013 15:03:09

+2
ps4ün exclusive oyun sayısı su an 25 xbox one ın ise 17.nasıl oluyorda xbox one özel oyunları fazla.bu bir gercek.ps4 bu nesilde xbox one ezecek.konsol cıkısında ki özeliikleri değiştiren bir firmadan ne beklersin.ps3 teki satış uygulmasını sony bu nesildede uygulyacak.xbox360 daha gecen yıla kadar satışta üstündü ps3 ten.ama şimdi satışta geride bıraktı ve hatta ps3 ün daha küçük yapıda slim modelleride cıkacak.exculusive oyunlarını saklayan sony gow 4 ve uncharted 4 ü şimdi değil ileriki zamanlarda konsol rekabeti durumunda cıkartacak...bekleyin ve görün

BSC Misafiri

29.6.2013 15:02:44

+3
X none'un güçsüz olduğunu onlarda kabul etmiş. Avutma modu on forza 5'te hava şartı bile yok, Cod'un rezil grafikleri var. Bunlar güçsüz donanım yüzünden oldu.

BSC Misafiri

29.6.2013 15:02:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan sıktı artık bu xbox vs ps haberleri
okuma o zmn panpa?

omeriyibas

29.6.2013 14:47:20

+3
Microsoft bırak boş hava sıkmayı... ucuza malolsun diye malzemeden çalmışsınız... şimdi konuştukça batıyonuz...

Metal-Gear

29.6.2013 14:19:24

+5
MALTHAEL, Tflops dediğin işlem gücünü ifade eder ama teorik bir birimdir. Ona bakarsan PS3 ve Xbox 360 256 ve 512 mb belleklere rağmen Crysis 3'ü bile oynatıyor? Tamam grafikler daha kötü pc'ye göre ama sen 512 MB ram e sahip bir bilgisayarda en dandik grafiklerde bile Crysis 3 oynayabilir misin? Sen konsolun tflop değeri ile gitmiş pc'nin ekran kartınınkini karşılaştırmışsın olacak iş mi? Konsollar oyunlar için tasarlanan sistemlerdir yapımcılar bu sistem üzerine oyun yazarlar, yani PS4'ün Tflop değeri, senin ekran kartının çalıştıramayacağı oyunları 60 fps'de oynatır bunu bil. ;) Örnek Killzone Shadow Fall, o oyunu sen gidip bilgisayarına yüklesen, yani öyle bir imkanın olsa o kartlar bok oynarsın o gep geniş ve her tarafı net haritalardaki oyunu. Ayrıca obje sayısı çok yüksek her bina ve her malzeme ayrı ayrı çizilmiş gerçek zamanlı render ediliyor. Demek ki neymiş? Bu Tflop değerleri teorikmiş, PS4'ün şu anki gücü, firmaların optimizasyon yeteneklerini zorlamayacak seviyede. Zaten mesele bu, bu sebeple konsollar pc'lerden daha geri sistemlerle 5 - 10 yıl piyasada kalabiliyor. Yazılımın hangi sisteme yazıldığı önemli. Ayrıca ps4'ün tflop değerine laf etmişsin ama Xbox One'ın ki daha düşük buna ne diyeceğiz? :) Bir diğer şey ise, işte o kadar iyi donanımlı ps3 bile xbox 360'tan kötüydü multiplatform konusunda diyorsun özetle. Bak kendin söylemişsin, MULTİPLATFORM konusunda geri kaldı uzun bir süre. Bunun sebebi güçlü ama karmaşık donanım yapısı karşısında oyun yapımcılarının ilk optimizasyon tercihini Xbox'un pc tabanlı mimarisinden yana kullanmalarıydı. Yani donanımın zayıflığı değil, yazılımcının kolaya kaçması ile ilgili birşey bu. Zaten donanım gücünü oyunların ne kadar iyi grafikli olduğuyla karşılaştıracaksak, PS3 Xbox'ı yerden yere vurdu Exclusive oyunlarda. Bir Last of Us çıkardılar anasını satim oyundaki yüz detayları ve insanlardaki mesh kalitesi DX11'li Max Payne 3'te bile yok. İşte sistem gücü dediğin oyunlar üzerinde buna göre belirlenir. Eğer yapımcılar, PS3 mimarisine göre multiplatform oyun geliştirip, sonradan xbox'a port etselerdi Xbox'ın oyunları PS1 gibi dururdu ps3'e yazılan oyunların karşısında. ;) Kısacası donanımları hiç bir zaman "aaaa bak benim ekran kartımışn şu kadar Tflop değeri var, PS4 ünki şu kadarmış hiç bi cacık olmaz" mantığıyla karşılaştıramazsın. Bundan bir 5 sene sonra PS4'e çıkacak olan Exclusive oyundaki grafiği, sen o günün bilgisayarlarında bile göremezsin. Crysis 5'te görürsün anca, onuda 5 milyarlık sistem toplasan o bile tam randımanlı kaldırmaz :D:D Demek ki neymiş? Mimariyi optimizeye uygun yapacaksın, işlem gücünü de orta halli yapsan bile ana amacı oyun çalıştırmak olan bir konsolda harikalar yaratırsın. O yüzden pc ile konsolu karşılaştırma bile, Xbox ile karşılaştırdığın zaman bu gün PS4'ün mimarisi Cell'den çıktı zaten, buna rağmen hala Xbox One'dan güçlü bir işlem kapasitesi var. Şu an Microsoft niye esram güncellemesine gidiyor sanıyorsun? Koskoca yazılım devi bilmiyor mu ps4 şu anki donanımla kendilerinden önde olduğunu.

Uncy

29.6.2013 14:07:19

+7

Executor06

29.6.2013 14:04:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Oguz_Cole Kendi donanımları daha iyi olsa sanki onlar öne çıkartmayacaklar. Geçen nesilde deseler bunları belki bir anlamı olabilirdi çünkü tamamen farklı mimarilere sahiplerdi ama bu nesilde işler bu şekilde değil aynı mimari yapı var bu yüzden donanım farkları önem kazanıyor. Yazılım konusu zaten konuşmaya gerek yok sanki o yazılım donanımda değilde başka birşeyde çalışıyor gibi konuşulmuş.
Ben de bunu diyecektim, kendileri geride gözüktüğü için bi farkı yok bunların diye açıklama yapıyolar. Üstün olmuş olsalardı ellerini ovuşturuyo olurlardı.

saameet06

29.6.2013 13:57:42

-2
arkadaşlar microsoft , sony i direct 11.2 ile vurabilir .

- The Stig -

29.6.2013 13:04:58

+10
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sony oyunlarda üstün diyen misafir şu ana kadar açıklanan özel oyunlar dahil xbox one üstün bilmiyorsan öğren.

ultralisan

29.6.2013 12:49:41

-3
sıktı artık bu xbox vs ps haberleri

teddybear01

29.6.2013 12:27:25

+1
Ya, ya öyledir. Sanki biri cell işlemcide diğeri x86, ikiside x86. Güzel güzel yapılır.

BSC Misafiri

29.6.2013 11:10:17

+1
Xbox one daha güçlü olsaydi öyle bir önemli olurdu ki :)

BSC Misafiri

29.6.2013 11:10:15

-12
Sony oyunlarda üstün diyen misafir şu ana kadar açıklanan özel oyunlar dahil xbox one üstün bilmiyorsan öğren.

BSC Misafiri

29.6.2013 11:09:51

0
"yha ama bzm dnnmmz kagit uzrnde geri duruo olblr ama bzm yzlmmz vr, ici bos bsru de exc. cikario gbi sey ediorz fln yni" -Microsoft Abi bırakın artık hakkaten komik olmaya başladı ya ahahahahah :D Yazılımsal mimari falan bunları geç aga zaten ya, Cell işlemcisinin olduğu saçma dönem bitti Sony için. X86 mimaride çalışan bi sistemi çözmeleri hiç de uzun zaman almaz. He ayrıca, oyun bakımından sırf "daha fazla oyun duyuruldu" diye XOne oyun konusunda kazandı gibi bir yakıştırma yapmak da komik yani. Sony'nin elinde bir sürü koz var. Daha ND büyük ihtimalle yeni bir IP veya serinin devamı üzerine çalışıyor, Santa Monica'nın elinde kozları var, Sony'nin 13 stüdyosunun içinde Guerilla'nın mesela 2 ekibi var, Japonya stüdyosunun çok fazla ekibi var, bunların bir çoğu da PS4 üzerine çalışıyordur. Aynı zamanda PS Vita üzerine de. Sony için güzel bir dönem geliyor en azından oyun yönünde bence :)

BSC Misafiri

29.6.2013 11:09:43

0
YA ARKADAŞ BİR TANEDE PC'Cİ ARTIK GELİP ŞURAYA "YOK PC'NİN YANINA YAKLAŞAMAZ' BİLMEMNE DEMESİN ABİ LÜTFEN YA, TAMAM ABİCİM HE PC DAHA GÜÇLÜ ALMA O ZMN KONSOL OLSUN BİTSİN NEDİR ARKADAŞ BU ÇEKEMEMEZLİK YA

Hoid

29.6.2013 10:59:49

-6
Size basit örnekler vereyim ben daha iyi anlarsınız . Bu arada istediğiniz kadar - + verebilirsiniz ben böyle basit küçük şeylerle uğraşmama isterseniz 1 milyon - verin hadi başlayayım yazıma [:'(] Tüm fifa oyunlarında XBOX 360 daha akıcı çalışıyor , Tüm Call of Duty oyunlarında XBOX 360 daha akıcı çalışıyor , BF3 te XBOX 360 çok daha iyi çalışıyor , R* oyunu Red Dead Redemptiona bakın XBOX ta 720p gibi çalışan oyun PS3 te 244p gibi çalışıyor inanmazsanız youtubeden kıyaslamalara bakın Sayarım daha da yeter li bu kadar . Mulktiplatformda Microsoft üstün EXC oyunların kalitesinde PS3 üstündü , PS3 te oynadığım en iyi grafikli oyun God of War 3 tür en kötü grafikli oyun ise Dantes İnfernodur EA yapımı ama oynamanızı tavsiye ederim konusu iyidir büyük ihtimallede 3 leme olacaktır . Durum ortada donanım olarak dağlara sığdıramadığınız cell ile yapılan oyunlar güçsüz gördüğünüz xbox 360 tan daha kötü grafikler sunuyor bunun nedeni yazılım desteğini veremiyor olmaları idi yeni yeni çözdüler nesilin sonuna doğru iyi oyunlar gelmeye başladı . Uncharted 3 gibi ondada çok iyi grafikler var hele çöl kısımı zaten başka da vurucu kısımı yok bana göre . XBOX ONE a güçsüz diyoprsunuz da teorikte 2 konsolda güçsüz PC nin yanına yaklaşmazlar ama optimize ve yazılım desteği ile TITAN FALL gibi oyunlar görüyorsunuz yıllar önce PC de görebileceğiniz şeylerdi bunlar sadece yazılım desteği sunmadıkları için göremediniz bunuda hatırlatayım tabi birde lanet konsolların çıkmış olması var [:'(] EKLEME : Teraflops gücüne bakacak olursak aşağı yukarı HD6870 ile aynı güce sahip PS4 ün gücü 1.84 Teraflops [:'(] Bende ki kart HD7990 8,2 Teraflops 2 tane var bende 16,4 Teraflops yaptı Kullanabiliyor muyum yok maximum 2-3 Teraflops anca kullanıyordur destekleyecek yazılım yok işte ondan bahsediyorum da anlamıyorsunuz bir türlü [:'(] Çok güçlü çok güçlü dediğiniz güç yıllar önce çıkan HD6870 ile aynı güce sahip hatta HD6870 daha iyi yaklaşık 2 Teraflops güce sahiptir [:'(] Ne anlatmaya çalıştım burada ben onada geleyim anlamazsınız siz şimdi PS4 te çalışan oyunu HD6870 de oynayamazsınız her ne kadar daha güçlü bir kart olmuş olsa da bunun sebebi yazılım desteğinini verilmiyor olmasıdır . Umarım anlatabilmişimdir ...

Wayward Son

29.6.2013 10:47:15

0
"bir bakıma her şeyin yazılıma (oyun vs) bağlı olduğunu belirtiyor". Eğer oyun olayına bakılırsa (ki bir konsolun en önemli olayı budur) Sony exc. olarak tokatlar.

mastergamer

29.6.2013 10:47:06

+2
yav he he

icteQ

29.6.2013 10:34:40

+1
gerçekten bu işten anlayan birileri EsRAM nedir anlatabilir mi? Apple yeni mac PRO'da DDR3 ram kullanıyor, Microsoft olsun diğer bilgisayar üreticileri olsun herkes DDR3 ram kullanıyor. GDDR5 ile EsRAM birbirlerine nerede üstünlük sağlıyor. Biraz telefonlara bakarak donanım olarak yüksek olanın hep kazanan olduğunu göremiyoruz.

omer112

29.6.2013 10:28:03

0
Keşke microsoft konsolunun bellegini GDDR5 Gpu sunuda ps4 gpu seviyesine çıkartsa ..keşke.Ama artık bu imkansız. :/ :/ :/

Hoid

29.6.2013 10:18:02

-9
Donanım olarak geriler zaten belli hiç detaya girmeyeceğim birisi uğraş vermeden 200gb/s bandwith sunuyor diğeri adresleme yaparak yaklaşık 200gb/s bandwith sunuyor aşağı yukarı aynı fakat APU da SONY 0,4-0,5 arasında daha iyi microsoftda bu farkı kapatmak için dx11.2 yazılımlara başvuracak , cloud ile ön planda tutmaya çalışacak ki tutadabilir .Donanım önemli bir şey ama yazılımsız bir şey ifade etmiyor . Bugün ferrariniz olsun o aracın chip ne girilen azami hız 200 km ise sen pedala 1 ton yük bindir 201 e ulaşamazsın bende 2 tane HD7990 var 1 taneside yeter ama fantezi olsun diye 2 tane aldım kullanabiliyor muyum yok 2k da 140 fps nin üstünde değerler alıyorumda 60-70 arası olduğu zaman yeterli destek veremiyorum yani . PS3 te the last of us ın çalışmasının sebebi chell in mimarisini çözmeleri ve artık o platformada ustalaşmaış yazılımcıların oluyor olmasıdır başka da bir açıklaması yok . Aynı donanım aynı yazılımı kullanan cihaz neden ilk başlarda bir şeyler yapamıyordu çünkü yazılımını işleyişini çözememişlerdi . Microsoftta yazılım desteği vereceği için sorun yok ortada .

GT_55

29.6.2013 10:05:41

+3
Microsoft bile kabul etti, donanım olarak geride olduklarını..

BSC Misafiri

29.6.2013 10:01:34

+1
microsoftun cevat yerlisi... E asil önemli olan oyunlar diyorsun. E sony ondada üstün ?

CWaRRioR

29.6.2013 09:49:28

+5
Donanımsal farklılıklarından dolayı aralarında kalite ya da fps farkı olacaksa tabiki Sony'ye yönelir oyuncular. Tabi konsolun asıl değerini exclusive oyunların gösterdiğini de unutmamak gerek -ki Sony bu konuda da Microsoft'tan çok daha iyi durumda, yeni nesilde de durumun değişeceğini pek sanıyorum, görmek lazım. Ama şu an bakınca Sony her yönden daha avantajlı görünüyor ve XO'a yönelmek için tek bir neden bulamıyorum.

BSC Misafiri

29.6.2013 09:41:32

0
Forza5 in gökyüzü prüzüs değil malesef :)

BSC Misafiri

29.6.2013 09:41:27

0
En az iki sene sonra fark açılır merak ettmeyin

Fatal1ty.

29.6.2013 09:38:13

+5
O çok az sayıdaki oyuncular için mi bunca donanımsal değişiklik?

Oguz_Cole

29.6.2013 09:36:29

+9
Kendi donanımları daha iyi olsa sanki onlar öne çıkartmayacaklar. Geçen nesilde deseler bunları belki bir anlamı olabilirdi çünkü tamamen farklı mimarilere sahiplerdi ama bu nesilde işler bu şekilde değil aynı mimari yapı var bu yüzden donanım farkları önem kazanıyor. Yazılım konusu zaten konuşmaya gerek yok sanki o yazılım donanımda değilde başka birşeyde çalışıyor gibi konuşulmuş.

aykut291

29.6.2013 09:36:00

0
Sony aklınca taş atmış. En önemli şey yazılım ve oyunmuşmuş. Ps3 yazılımı kötü ama Lst of Ous gibi dev bir oyunu olduğunu düşünmemiş hiç Sony bunu muhatap bile almaz

BlackBeasT

29.6.2013 09:30:19

+4
Yazılım ? yazılımında sorunusuz çalışması için iyi performanslı donanıma ihtiyacı var.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız