Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Metro Exodus'un Seriye Getirdiği Bazı Değişiklikler

 
 
   Metro 2033 ve Last Light oyunları Moskova metrosunun içinde geçerken Exodus ile bu durum değişiyor ve Artyom yeni bir yaşam arayışı için yüzeye çıkıyor. Bu aynı zamanda daha büyük alanlar, tehlikeli yeni gruplar ve hayatta kalanlar için yeni bir tehlikeler anlamına geliyor.
 
   Exodus bir açık dünya oyunu değil ancak büyük bir dünyaya sahip. Ana hikaye görevleri ilk iki oyunda olduğu gibi çizgisel olmayacak ve ayrıca yan aktiviteler de bulunacak. Ancak bir alanda işinizi bitirdikten sonra geri dönmenin bir yolu olmadan bir sonraki bölüme geçeceksiniz. 4A Games'in Game Informer'a söylediğine göre Last Light'taki en büyük alan 200x100 metre civarındayken Exodus'un bazı alanları iki kilometrekareye kadar uzanıyor.
 
   Çok bir detay verilmese de savaş kısmında da değişiklikler var. Artık düşmanları ölümcül veya ölümcül olmayan yollarla indirmek arasında seçim yapabileceksiniz. Animasyonlar da çeşitli olacak. Düşmanı indirme animasyonu hangi silahı kullandığınıza, yaklaşımınızın hızına ve düşmanınıza nereden yaklaştığınıza göre değişecek. Yapmış olduğunuz eylemler diğer gruplar ile ilişkinizi belirleyecek. Bir grubun üyesine zarar vermek o grup tarafından düşmanca karşılanmanıza sebep olacakken nazik davranmak dostça karşılanmanıza sebep olacak.
 
   Artyom bu yeni yolculuğunda araç kullanabilecek. 4A Games araç çeşitliliği hakkında detay vermekten kaçınıyor ancak Game Informer oynama fırsatı buldukları demoda Artyom'un Aurora'nın dışında bir teknesi olduğunu görmüş.
 
   2033 ve Last Light'taki olaylar birkaç gün içinde gerçekleşirken Exodus'un hikayesi 1 seneden fazla bir süreye yayılarak anlatılacak ve farklı mevsimlere tanık olacağız.
 
   Silahların bakımı göz ardı edilmemesi gereken bir konu olacak. Eğer istasyonunuzda silahınızın bakımını yaptırmazsanız silah kirlenecek, tamamen çalışmaz bir duruma gelmeyecek ancak düşmana verdiği hasar azalırken hedef tutturma da zorlaşacak. Ayrıca silahlara farklı ve daha gelişmiş dürbün, namlu ve şarjör gibi eklemeler yapmak mümkün olacak, hatta bir alanda silah bulduğunuzda silahı komple almak zorunda değilsiniz size lazım olan araç gereçleri çıkararak envanterinizde uyumlu olan silaha da takabilirsiniz. Ayrıca cephane ve cephane craft etmeye yarayacak materyallar için etraftaki istasyonları araştırmaya şimdiden hazırlanın.
 
   Yan görevler oyunculara direkt olarak sunulmayacak. Oyuncular buldukları notları okuyarak, karakterlerle konuşarak ya da konuşmalara kulak misafiri olarak yan görevler hakkında bilgi edinebilecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Metro Edoxus 4A Games Yeni Metro Oyunu Dmitry Glukhovsky
League of Legends, 2018 Yükselme Ligi'nin 2. Haftası Tamamlandı OpTic Gaming, Yeni CS:GO Kadrosunu Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

8.2.2018 14:56:02

+2
Modaya uyup açık dünya bir oyun yapmamaları iyi olmuş. Metro serisi her zaman atmosferi ile kendine bağlayan bir seriydi bence açık dünya yapısı oyunun atmosferine pek uymazdı. Fakat geniş alanlar olması güzel. Zaten eski oyunların çoğu kapalı ve dar alanlarda geçse bile detaylandırmaları çok iyiydi. Eğer aynı şekilde daha büyük alanlara geçiceksek, araştıracak çok fazla mekan olacak demektir. Last Light'da da az çok yan görevler vardı diye hatırlıyorum. Size göstermiyordu ya da söylemiyordu ama iyi sonda bitirmek için küçük çocuğun oyunca ayısını bulmak gibi basit yapmanız gereken şeyler vardı. İlk oyunun vuruş hissi ve yapay zekası aşırı kötüydü, bunu Last Light'da düzelterek çok daha iyi bir oyun yaptılar umarım bu kalitede devam ederek harika bir oyun çıkartırlar.

BlackLead

8.2.2018 12:30:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri SPOİLER!! Benim anlamadığım; ben Metro Last Light bitirdiğimde oyunun sonunda Artyom öldü. (İki farklı son var diğer sonda Artyom ölmüyor). Bu oyunda tekrar Artyom ile mi oynayacağım ?
[spoiler=3748131469]artyom 'un ölmediği sondan devam edecek oyun yani iyi sondan [/spoiler] aslında hikayeyi anlamak için last light'tan ziyade metro 2035 kitabını okumasını öneririm hikayeyi tam kavramak isteyenler için.Oyun o kitabın sonundan başlıyor.Yani kitaplardan bağımsız bir oyun olacak.

xX.3B.Xx

8.2.2018 12:01:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri SPOİLER!! Benim anlamadığım; ben Metro Last Light bitirdiğimde oyunun sonunda Artyom öldü. (İki farklı son var diğer sonda Artyom ölmüyor). Bu oyunda tekrar Artyom ile mi oynayacağım ?
Mesajını düzenle bence hocam yine de istemsiz olarak okuyabilir kullanıcılar. İlk oyunu kötü son olarak, ikinci oyunu ise iyi son ile devam ettirecekler.

BSC Misafiri

8.2.2018 09:52:36

0
SPOİLER!! Benim anlamadığım; ben Metro Last Light bitirdiğimde oyunun sonunda Artyom öldü. (İki farklı son var diğer sonda Artyom ölmüyor). Bu oyunda tekrar Artyom ile mi oynayacağım ?

C.H.N

8.2.2018 09:50:39

0
Şu silahların bakım gerektirmesi kadar gıcık bir şey yok. Farcry2 de vardı bu çok sinir bir şey.

xLordRealx

8.2.2018 03:43:59

+3
2 dakikada bir gaz maskesi değiştirmicez umarım?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metro Exodus
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız