Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Metro Exodus PC'de Epic Games Mağazasına Özel Olacak

 
Epic Games, Metro Exodus PC versiyonunun bir yıl boyunca Epic Games mağazasına özel olacağını duyurdu.

Oyun bugün ilerleyen saatlerde Steam'de satıştan kaldırılacak. Eğer oyunu Steam'den ön sipariş ettiyseniz oyuna, güncellemelere ve gelecek indirilebilir içeriklere Steam üzerinden erişebileceksiniz. Ancak bundan sonraki tüm satın alımlar sadece Epic Games mağazası üzerinden yapılacak.
 
Valve tarafından yapılan açıklama:
 
"Bugün ilerleyen saatlerde, yayıncının oyunu başka bir PC mağazasına özel yapma kararı nedeniyle Metro Exodus'un Steam'deki satışlarına son verilecek.

Yayıncı ve geliştirici bize, oyunun Steam'deki satışlarının Steam'de gerçekleştirilmiş olarak kalacağının ve Steam sahiplerinin oyuna, güncellemelere ve gelecek indirilebilir içeriklere Steam üzerinden erişebileceklerinin garantisini verdi.
 
Oyunun kaldırılma kararının Steam müşterileri için haksızlık olduğunu düşünüyoruz, özellikle uzun bir ön sipariş döneminden sonra. Oyunun 15 Şubat tarihinde satışa sunulmasını bekleyen Steam müşterilerinden özür dileriz ancak biz de bu karar hakkında kısa bir süre önce bilgilendirildik ve herkese bildirmek için sınırlı bir süre verildi."
 
Metro Exodus PlayStation 4, Xbox One ve PC için 15 Şubat 2019'da çıkacak.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Epic Games Store Metro Edoxus 4A Games Yeni Metro Oyunu Dmitry Glukhovsky
Resident Evil 2'ye ‘The Ghost Survivors’ Modu 15 Şubat'ta Eklenecek Battlefield V'in İkinci Ocak Güncellemesi Yarın Yayınlanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

10.2.2019 03:28:47

0
PSP serisinde en eski GoW'dan başlayıp, 1-2'yi PS2 emulatörüyle, kalan yenilerini de eşten dostan ödünç PS4 ile bitirdim Ama sırf exclusive'ler bir adet konsol alacağım (ps olur o da).Çok kaliteli oyunlar var gerçekten.

Frobisher

1.2.2019 01:24:08

0
önsipariş gold edition geçmiştim 120 tl ilk fiyatından, önce korktum haberi görünce ama güncelleme ve içeriklerin steam'da da olacağına garanti edilmesi içime su serpti, ancak bu yapılan haksızlık oldu. Oyununu Steam üzerinden tanıt, reklamını yap sonra çıkmaya 1 ay'dan az kala satış kanallarını değiştir, resmen çakallık.

SOLID SNAKE

30.1.2019 19:41:16

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

RaymonD7

30.1.2019 13:09:29

+1
Steam akar, epic kazandıgı paraları nereye harcıyacagını şaşırmış olsa gerek zortnite oyuncuları epic store geçebilir sıkıntı yok.

Johnny Silverhand

30.1.2019 13:09:00

+1
Bir sene sonra fiyatı kalıcı 30 dolara düşer bize de 150₺ olarak gelir. Steam’den alır oynarız. Yapılacak en iyi şey bu.

# Ace #

30.1.2019 05:45:33

+4
Rekabet gelir dedik adamlar şerefsiz çıktı rıza baba...

Soğansız Dürüm

30.1.2019 01:48:45

+1
Ben sahsen almiyorum, Fortnite furyasi basladiginda actigim bir hesap vardi, ilk indirip oynadim 5 dakika sonra sildim ancak gel gelelim hesabi silme islemine. Bu kadar igrenc bir prosedur olamaz, sanki mahkemeye dilekce yaziyorum. Hesaba giris yaptigim TUM IP ADRESLERINI, hesabi acitigim tarihi,eger birseyler satin aldiysam satin aldigim urunlerin id numaralarini, satin aldiysam eger satin alma islemlerini yaptigim sehirleri, kredi kartimin son 4 hanesini, en son giris yaptigim zamani, vs bi' dolu bilgi istediler. Ulan ben devletle ugrasirken bile bu kadar detaya girmiyorum, hayirdir diye sormazlar mi adama? Benim hesaptaki verileri siliceksin eyvallah, ama bu verileri de 'kanit' olarak tutacaksin. E ne anladim bu isten? Zaten hesapta olan bilgilerin aynisini aliyorsun, hic bir anlami yok silmenin. O verdikleri oyunlar ise platforma uye cekmek, bu gelen uyelerden veri toplamak ve diger gelistiricilere manipule edilmis veriler sunmak. Bakin bizim platformda 10000 milyar trilyon uye var ve hepsi oyun 'satin almis', bedava bile olsa sonucta bir satin alma islemi bu. Ne guzel uyaniklilik. Ha birde ustune epic store'un tam bir spayware oldugunu soylesem sizlere? https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/a9lntx/ubisoft_needs_to_stop_with_this_always_online/ Bu reddit konusunu guzelce incelemekte fayda var.

bobsantino

30.1.2019 00:07:19

0
Epice laf edenler acaba Epicin 2 haftada 1 verdiği bedava oyunları alıyor mu?

Ambarad

29.1.2019 22:42:09

+6
İşte bu yüzden Steam'i savunuyoruz. Sadece oyun alıp oynadığın, işin bittiği zaman arkanı döndüğün bir yer değil Steam. Ben oyun oynamasam bile bütün gün açık. MSN devrini bilenler bilir. Bizim nesil için Steam, MSN görevi görüyor aynı zamanda.

Sarohan

29.1.2019 22:19:30

+2
Tırıvırı epicstore.

Sarohan

29.1.2019 22:18:58

+7

Ambarad

29.1.2019 20:39:43

+6
Rekabet nedir? Oyunun fiyatıdır. Bir yerde 309TL olan oyun, başka bir yerde atıyorum 200 liraysa, bu rekabettir. Ama fiyat her yerde aynıysa bu rekabet değildir. Üstelik bir PC oyununu 1 sene boyunca başka platformlarda kullandırmayıp, kendine mecbur ediyorsan, asıl tekellik budur. Epic Games'in bu politikası rekabeti doğurmaz. Nefreti doğurur. Kimse Steam gibi oturmuş ve geniş bir platform varken, bir AAA oyunu Epic Games'in oturmamış launcherından oynamak istemez. Yapacağın şey kendine özel kılmak değil, mağazana eklemek. Kim nereden istiyorsa oradan alır oynar. Steam'in de aklını başına alması şart. Aldığı komisyonda indirime mi gider, ne yapar bilmiyorum ama, yap artık bir şeyler. Hala ses yok adamlardan. Büyük yapımlar teker teker elden uçuyor. Steam'in senelerdir getirdiği bir rahatlık varken, başka platformlarla uğraşmak istemiyorum.

KortX

29.1.2019 19:46:28

0
Hocam vallahi vaktim kısıtlıydı o an okuyamadım. Hızlı hızlı bakıp geçtim ama şimdi baktım doğru demişsiniz. Kusura bakmayın.

Mütercim Bey

29.1.2019 17:26:36

+1
Kardeş yazdıklarımın tamamaını okusaydın zaten aynı şeyleri söylüyorum. Epic Games çirkince bir tavırla oyuncuları bölüyor, oyunculara bir yararı olmayan durum şu anki durum.

dark dragon

29.1.2019 16:39:47

0
21 yıl hiç konsol kullanmadıysan ne oyunlar kaçırmışsındır kimbilir.

Babblebabble

29.1.2019 14:25:24

0
Valla beyler gidişat pek iyi değil gibi sanki.Zaten memlekette döviz almış başını gidiyor.Bu tür olaylar bizim gibi fakir ülkeleri daha çok üzer.Epic bilmemne gidip indirim yapmaz, ya alamayız ya da yine korsana yöneliriz.Kendi adıma konuşursam en azından, durum böyle yani.Ya da bekle bekle yıllarca da oyna.E o da, yarına çıkacağımız belli değil ne malum.Bir de oyunun mantık dışı sistem gereksinimleri de cabası.21 yıllık PC oyuncusuyum, benim bile aklıma arada konsola geçmek gelmiyor değil gerçekten.Ama onda da ne yazık ki 3. dünya ülkesi olarak oyun fiyatları bariyerimiz var.Nereden tutsak işte sıkıntı.

thanatos13

29.1.2019 14:22:45

0
çok iyi, yakında valve den steam için ciddi değişiklikler ve yeni bir oyun geliştirilmesi haberi gelirse şaşırmam..

Soğansız Dürüm

29.1.2019 14:17:46

+4
Anlıyorum seni dostum, hepimizin şikayet ettiği şey yüksek oyun fiyatları zaten. Fakat burada ufak bir yanlış anlaşılma var gibi görünüyor. Öncelikle fiyatları Steam yükseltmiyor, fiyat artışına bizim ülkemizdeki Aral gibi çakal firmalar sebep oluyor. Şu şekilde söyleyeyim sana, normal şartlar altında geliştiriciler veya yayıncı şirketler oyunlarını Steam'a koydukları anda Dolar, Euro ve GBP haricindeki para birimlerini Steam otomatik olarak belirliyor, bizim ülkemiz için ise 1$ = 1.5TL olarak belirlenmiş ve eğer geliştirici/yayıncı buna müdehalede bulunmazsa bu fiyatlandırmalar bu şekilde kalıyor. Ancak bizim ülkemizdeki çakal şirketler gidip geliştirici/yayıncı firmaya ağlamaklı bir mail yazıp kutulu oyunları fiyat farkından dolayı satamadıkları beyan ettiklerinde, geliştirici veya yayıncı şirkette Steam'daki fiyatları arttırıyor. Steam'ın fiyatı falan arttırdığı yok yani, ileride Epic Store'de yerel birimlere geçerse aynı şeyi orada da göreceksiniz. Kutulu oyun fiyatları ile birebir olacaklar. Şimdilik Epic'in bizlere hiç bir avantajı yok yani indirim olmadığı için, gelelim bize zararlarına: 1- Berbat güvenlik sistemleri var, 2017 ve 2018 yılında yine bu dönemlerde olmak üzere 2 kere sızıntı yaşadı. 2017'de sayısı tam belli olmayan milyonlarca hesap bilgisi ŞİFRESİZ bir biçimde internete düştü, 2018 yılında ise aynı olay 9 milyon kişinin bilgisiniz sızması ile devam etti. 2- Destek ekipleri aşırı derecede kötü. Ben Steam'ın desteğinden nefret ediyorum ancak bu adamlarınki Steam'dan bile kötü. Bana kalırsa en iyisi Blizzard sonra EA sonra Ubisoft. 3- Yerel fiyatlandırma yok ancak bu gelebilir ileride. Ama dediğim gibi AAA oyunların hepsinde yüksek fiyat sorunu yaşayacağımız bir gerçek, ister Steam ister Epic olsun fark etmez. 4- Oyunları offline bir şekilde kesinlikle oynayamıyorsunuz, her an her saniye internet gerekiyor. Çok saçma. 5- Kontrolcü desteği, sohbet, ekran görüntüsü alma veya paylaşma, rehberler, forumlar gibi sosyal içerikler yok. 6- Başarımlar zaten yok, üstüne birde kayıt dosyalarının bulutta depolanması yok. 7- Birsürü avrupa birliği kurallarını yok sayıyorlar, Çinlilerin her zaman yaptığı şeyler. İleride tonlarca dava ile baş başa kalabilirler bu bence büyük bir risk. 8- İade kriterleri Steam ile aynı ancak çok daha uzun ve reddeilme olasılını çok daha fazla. 9- Steam ile fiyatlar aynı diyorsunuz fakat Steam'a ödeme yaparken sizden aracı ücreti vs almıyor, Epic Store ise "transaction fee" altında para alıyor. Tabiki bu farklı ödeme kanalları için geçerli ancak yinede bir eksik. (https://twitter.com/galyonkin/status/1083807010964025346) 10- Belki buradaki veya dünya çapındaki oyuncuların %99'unu ilgilendirmiyor ancak Linux desteği yok. Steam son zamanlarda bu konuda çok çok ilerledi ve benim çok hoşuma gitti bu güncellemeler, yakında Windows'tan tamamen kurtulabileceğiz bu sayede. Bana kalırsa artılarından çok eksileri olan bir platformu savunuyorsunuz, belki bu özelliklerin bazıları ileiki zamanlarda eklenebilir (ekran görüntüsü, chat, başarımlar, kontolcu, vs vs) ancak şu an Steam karşında durabilecek bir rakip değil ve kullanıcılara zara veren politikalar izliyor. Özellikle bu "Exclusive" saçmalığı ile. Umarım en kısa sürede bunun çok yanlış olduğunu anlar DeepSilver ve geri adım atarlar. Biraz uzun oldu fakat teşekkür ederim okuduğun için. Umarum kendimi doğru ifade edebilmiş ve bildiklerimi aktarabilmişimdir, amacım kötülemek değil, genel çoğunluğun iyiliğini düşünmek. İyi forumlar. Edit: 9. madde çok önemli, Epic Store %12 komisyon alıyor diye geliştiricileri çekmeye çalışıyor fakat bu "transaction fee" yi bizlerden almak çok yanlış. Bazı senaryolarda bu işlem ücretleri ürünün fiyatının %25'ine tekabul edebiliyor (WebMoney ve Skill için sanırım) ve bunu kullanıcılardan alırlarsa 60 dolarlık oyun 75 dolar olacak, hiç mantıklı değil. E bunu Epic Store karşılamayacak. Geliştiricilere patlarsa da Steamın aldığı %30 kesintiden daha fazlaya mâl olacak. Matematiği güzel yapmaları gerekiyor. Bakalım zaman neleri gösterecek.

Berkayselcuk

29.1.2019 13:50:57

0
Ya iste problem arttirilmis olmasi steamde de. Dun magazadan kaldirilmadan once hatta cok daha oncesinde o fiyat yukseltilmis. E yeni gelen oyunlar en iyi ihtimalle xbox magazasi civarinda fiyatla cikiyorlar ki ms in ozel fiyat cekiyoruz iddiasi yok steam gibi. O yuzden diyorum steam de ozel fiyat politikasini birakmaya basladi, steam i bununla savunmak dogru degil. Diger konularda pek fikrim de bilgim de yok. Beni asil rahatsiz eden yuksek oyun fiyatlari, kim nerde hangi sebeple oyun fiyatini sacma derecede yukseltiyorsa ben karsiyim sahsen.

Soğansız Dürüm

29.1.2019 12:55:11

+6
Ne demek aynı? Şu an görmüş olduğun fiyat yükseltilmiş fiyatı, hangi firmaların buna sebep olduğunu bence ikimiz de biliyoruz. Steam'a ilk girdiğinde 90 TL idi yanlış hatırlamıyorsam. 90 TL ile 60 Euro bana pek aynı fiyat gibi gelmedi. Not: Ayrıca Steam'ı körü körüne savunduğumu da düşünme lütfen, son 3 yılda tam bir çöplüğe döndü her gün yüzlerce saçma sapan oyun ekleyip duruyorlar, bunların temizlenmesi gerekiyor. Ancak bana kalırsa Steam hala en güvenilir platform ve öyle kalmaya devam edecektir. Tabi Epic fiyatları indirip, rekabeti arttırırsa o zaman bizim işimize gelir ve Steam eski güzel günlerine dönebilir belki.

BSC Misafiri

29.1.2019 12:28:49

0
Epicin özelliği olmalı ki steamdan epice geçelim epicin şu hali ile kullanabilirliği 0 neymiş aynı fiyatmış aynı fiyat olması zaten oradan almamamız için bir sebep hadi dersin daha ucuz olur alırsın aynı fiyat olursa epice geceğime oynamam daha iyi Steam haterleri .

BSC Misafiri

29.1.2019 12:01:10

0
çok iyi oldu tembel valve sürekli gelir kaybetmeliki artık half life 3 yapsın

BSC Misafiri

29.1.2019 12:01:08

0
Üzüldüğüm tek nokta,steam hesabımda Metro 2033 ve Last Light vardı.Şimdi steam hesabıma baktığımda 1 oyun eksik duracak.yada 1 sene beklerim ya ne kaybetçem

Berkayselcuk

29.1.2019 11:58:04

+1
55. kez yazayim da belki faydasi olur. Metronun steam ve epic fiyati ayni. Digerlerine bir lafim yok, onlar ayri tartisma konulari.

Soğansız Dürüm

29.1.2019 11:30:41

+11
Ben bu Epic Store'u savunan arkadaşları cidden anlayamıyorum, sizlere sadece birkaç sorum var. Gerisini kendiniz düşünerek bulabilirsiniz. 1- Yerel fiyatlandırma ile adam 1$ = 1.5 TL politikası ile şu dönemlerde bizlerin yüzünü güldüren Steam ile ne tür bir derdiniz var? Yoksa oyunları güncel Euro kuru ile almak hoşunuza mı gidiyor? Kimse kusura bakmasın ama bir oyuna gidipte 320 lira vermeye niyetim yok. 2- Hadi geliştiricilerden çok pay alıyor dedini eyvallah, peki kitlesel olarak düşündünüz mü? Ben bir oyun yapsam oyunu sadece 1 birim kişini satın alıpta %12 pay ödemektense, 10 birim kişinin alıp %30 pay ödemeyi tercih ederim. Şu an Epic'in uyguladığın sadece diğer firmaları gaza getirmek, eminim ki Metro için iyi para ödemişlerdir. Öbür türlü hiç gerçekçi bir senaryo değil. Amaç sadece bölmek. 3- Son ve bence en önemli madde. Epic hangi firmaya bağlı biliyorsunuz değil mi? Çin'in en büyük firmalarından olan ve daha önceki izinsiz kişisel veri sıkandalları ile ünlü olan Tencet. Kayıt olurken Epic Store kullanım sözleşmesini okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bölücü zihniyetle yaklaşmak çok yanlış, zamanla göreceğiz neler olacak. Ancak kusura bakmasınlar oyunlarını 'sadece' epic stora'a koyan geliştiriciye 1 kuruş işlemez benden. Ne şimdi ne de sonra. Ha ne olur, çok mu oynamak istedim, giderim 2. el PlayStation için alır geçerim.

Dark matter

29.1.2019 11:17:32

+2
İyiki steamden 130 civarına aldığım gold versiyonunu iade etmişim.Fiyat politikası yüzünmden sinirlenip iade etmiştim.Etmeseydim zaten bu nedenle iade ederdim.Tepkim steam e değil lanet olası oyun firmasına.Cpy reisi bekleriz.

BSC Misafiri

29.1.2019 11:12:59

0
Master race,’cilerin gözü yaşlı:d

IslakBanyoTerliği

29.1.2019 10:01:13

+6
PC'de exclusive politikasıyla ilerlerse zor.

Berkayselcuk

29.1.2019 09:52:54

0
Oyunun steam ile epic games fiyati ayni. Burada haterlik yapan arkadaslar da tipis tipis gececekler epic e 1 yil icerisinde. Kimse yedigi kaba pislemiyor. Gaben babasinin oglu degil kimsenin. Bu kadar kendinizi paralamayin epic e karsi. Her yeni store ciktiginda dalga gecilirdi steam e karsi nasil tutacak hehehoho diye, alin size steam e rakip store.

wolwes

29.1.2019 07:16:08

+1
Gaybenin gözleri yaşlı.

Wayward Son

29.1.2019 05:56:55

+6
Steam yoksa almam, ı-ıh. Kendimi duvarlara vura vura "Exodussss" diye sayıklarsam da konsol var. Zaten 1 sene sonra Steam'de ise hiç sıkıntı değil.

BSC Misafiri

29.1.2019 05:43:18

+5
Son derece vizyonsuz bir karar. Satışlarını ciddi bir şekilde etkileyebilir. F2P bir oyunun çok oynanmasına kanıp AAA fiyatlı oyunu sattırma hayali çok aptalca. Hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü o kitlenin çoğunluğu bedava oynuyor. Niye Epic Store’u bu kadar şişiriyorlar anlamadım. Rekabet güzel, güzel de ben niye her oyun için farklı program indireyim tek bir yerden uygun fiyatla oynamak varken? Hadi bunu geçtim. Kimsenin dikkat etmediği bir şey var. O da şu ki oyunun patlaması. Oyunun videosuna baktığımda ilk iki oyunun temel taşı olan dar, soğuk ve karanlık alanlardaki gerilim hissini alamadım. Metroyu metro yapan histir bu. Bu yoksa ne anlamı kalır ki? Gider Fallout, Stalker oynarım. Bu gibi şüphelerim yüzünden ön sipariş etmedim. İyi ki de etmemişim.

KortX

29.1.2019 05:27:19

+6
Rekabetle alakası yok. Rekabet edecekse ucuza koyacak. Oyuncuya dayatma yapıp PC'den oynayanlar sadece bu platform üzerinden oynayabilir dayatması saçmalıktır. Rekabet dediğin oyuncuların yararına olur. Burada bizim yararımıza birşey göremiyorum. Ben 50 tane hesap açıp bütün platformdaki şifrelerimi aklımda tutmak zorunda değilim. 50 tane hesap da açmak zorunda değilim. Dediğim gibi, dayatmadan başka birşey değil.

KortX

29.1.2019 05:24:23

+3
Kötülüyor çünkü bu bir başarı değil. Parayı basıp kendilerine çekmişler. Bunun başka açıklaması yok. Anca PC platformunu baltalarlar. Şu bölünme işi bana gereksiz geliyor. Aynı politikayı EA da uyguluyor.

KortX

29.1.2019 05:22:13

+1
Ölü doğacak bir oyun. Belli oldu. Çok da umrumuzdaydı. Şu PC platformunda EA gibi bu tip firmaları hiç anlayamayacağım. Anca PC platformunu baltalarlar. Neyse dediğim gibi, kendileri kaybeder. Steam'de daha çok kitleye erişebilecekken tek bir platform olarak Epic Store'u tercih etmek onların problemi.

Queen Hentai

29.1.2019 03:45:41

+3
Bunca sene PC platformunda o günün döviz kurundan bile ucuza oyun oynatan platformu, cebi aşırı para görünce ne oldum delisi olan kısacası kendini bi ... sanan firmaya karşı savunanları görünce pek şaşırmadım, şaşırmıyordum da. Bazı .... toplumların sahip olduğu ..... özellik ve kafa yapısı. Besle kargayı oysun gözünü. Bu kadar bencil ve nankör bir ...... yaşıyoruz lanet olsunki. Ortadoğu ...... nasıl olsa. Bu gün bu sonradan görme firma bir ayar çekse; bencil ve nankör olup karga olanlar nasıl linç ediyor bu övdükleri firmayı düşünmeye bile gerek yok. Komedi filmi.. Komedi, tıpkı 2-3 yaş oyuncuların oynadığı zortnite gibi. :D

porsux

29.1.2019 02:38:50

0
İyi oldu iyi... Valve bunu çoktan haketti aslında. Biraz gözümüz oyun görsün.

ezicioyuncu

29.1.2019 00:24:39

+1
aslında düşününce güzel birşey, 1 yıl sonra fiyatı makul seviyelere gelince steam üzerinden alınıp oynanır.

Watton1

29.1.2019 00:20:01

+1
Steam forumlarda adamların ne anası ne bacısı kalmış bu işten en çok konsollar karlı çıkacak o kesin.

BSC Misafiri

28.1.2019 23:57:55

0
anlaşıldı yine korsan indirip oynamak zorunda kalacağım bir oyun daha yırtık şeyden fırlayan şey gibi bu ne arkadaş önüne gelen bulut platformu kuruyor bari Steam kadar başarılı olasalar ama yanından bile geçemiyorlar..!

--CarpeDiem--

28.1.2019 23:50:42

0
Herkes neden kötülüyor anlamadım. Bu epic games in büyük bir başarısıdır. He tabi ki steamdeki fiyat olmayacak daha pahalı olucak ama bizim için o ayrı bir konu. Yurtdışından alan yine 60 dolarsa steamdeki fiyatı o fiyattan alicak epicden de. Dediğim gibi epic games çok büyük hamleler yapıyor. Baya bir oyuncu kitlesini de topluyacaktir.

Potato_GLaDOS

28.1.2019 23:44:41

0
Bir yıl bekler steam den ucuza alırım.

Mütercim Bey

28.1.2019 23:16:34

+5
Farklı platformların Steam'e rakip olmasını gerektiğini düşünüyorum, bu özellikle biz oyuncuların işine gelir çünkü rekabetin olduğu yerde oyunların ufak da olsa daha ucuza satış ya da platforma özel ekstralar sunulacaktır. Ancak şu an Epic Games'in yaptığı tamamen çirkinliktir. Nedeni ise oyuncular arasında zaten soru işaretleri barındıran exclusive oyun düzenini PC platformuna da taşıyarak oyuncuları sınırlamaktadır. Şurada daha DRM saçmalığından dem vurarken bir de üstüne platforma özel oyun konseptinin dahil edilmesi ile oyun şirketlerinin bir çok oyuncuyu kaybetmeleri ya da öngördükleri potansiyele tam olarak ulaşamamalarına neden olacaktır. En basit örnekle kim ister ki hem Steam'e, hem Origin'e, hem Uplay'e hem de EpicGames'e üyelik açıp hepsi arasında geçiş yapmak. Üstelik bu platformların çoğunun Steam'in ulaştığı noktanın %50'sine bile ulaşmadan sırf para basarak oyuncuları ayrıştırmaları da ayrı bir konu. O paraları Steam'in sunduğu iade özelliği, kullanıcı inceleme özelliği, offline oyun oynayabilme özelliği ve diğer ufak ama etkili özellikler gibi (bu özelliklerin tamamı her platformda yok) eksik yönlerini kapatmaya kullanabilirler. İşin bir başka boyutu ise - şu an konu Epic Games olduğu için onun üzerinden gidiyorum - bu platformların oyuncuya ekstra bir şeyler sunmak yerine oyun yapımcılarına ekstralar (düşük pay) sunması. Yani burada asıl önemli olan oyunculara ne sundukları iken yapımcılara ne sundukları ile ön plana çıkıyorlar. Zaten dikkat ettiyseniz TL destekleyen platformların fiyat politikası da birebir Steam ile aynı (diğer ülkelerin çoğunda da fiyat politikası birebir). Hani ben oyuncuları kendi platformuma çekeyim diye 20-30 TL daha ucuza satayım yok. Üstelik de yapımcılardan daha az pay aldıkları halde fiyatlar aynı. Yani özetle ortada biz oyuncuları ilgilendiren bir şey yok. Buraya kadar olayın iç yüzüne baktık ve büyük mutlulukla biz oyunculara aslında pek de bir yarar sağlamayacağı tam tersine platformlar arası hallaç pamuğu gibi savrulacağımızı öğrendik. Özellikle biz oyuncular bu "platforma özel oyun" saçmalığının durması gerektiği konusunda tepkimizi dile getirmeliyiz. Bu platform sahipleri gerçekten biz oyuncuları düşünüyorlarsa - ki düşündüklerini hiç sanmıyorum, herkes paranın derdinde - platforma özel oyun çıkarmak yerine oyunların her platformda bulunduğu, ancak aralarında fiyat farklarının ya da ekstraların bulunduğu bir sistem inşa etmeliler. Burada ilk adım oyunculardan, sonraki adım da yapımcılardan gelmeli. Yapımcılar demeli ki ben potansiyel gördüğüm bütün platformlara oyunumu çıkarıyorum ama A platformunda şu ekstralar olacak ya da B platformunda oyunu %10 daha ucuza satacağım. Bu sistem kurulursa işte o zaman biz oyuncuların yararına bir şeyler görürüz.

BSC Misafiri

28.1.2019 23:16:00

0
PC'dede özel oyun böyle oluyormuş demek ki.

BSC Misafiri

28.1.2019 23:15:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Berkayselcuk Simdi bu oyun yanlis hatirlamiyorsam steamde de 300 lira civariydi epic de 300 liraya satiyor. Ha steamden alinmis ha epicden farki yok.onsiparisle ucuza kapmis olanlari ayri tutuyorum tabi. Steam in de artik dolar kurunu yukseltmeye basladigi dusunulurse bizim tarafimizda cok da buyuk bir sikinti yok gibi duruyor.
Büyük yapımlar hariç dolar kuru indie yapımlar için hala işliyor aslında %60 %70 gibi indirimler

BSC Misafiri

28.1.2019 23:15:53

0
İçerik çalınmasın da Steam'den ben oradayım Gold aldık ya ucuza 120 küsüre. İlla bi gıcıklık çıkacak arkadaş, çıkmasa şaşardım zaten..

Berkayselcuk

28.1.2019 22:23:43

0
Simdi bu oyun yanlis hatirlamiyorsam steamde de 300 lira civariydi epic de 300 liraya satiyor. Ha steamden alinmis ha epicden farki yok.onsiparisle ucuza kapmis olanlari ayri tutuyorum tabi. Steam in de artik dolar kurunu yukseltmeye basladigi dusunulurse bizim tarafimizda cok da buyuk bir sikinti yok gibi duruyor.

Boone

28.1.2019 22:14:51

+2
Epic Games Store haberi gördüğümde nedense içimde bir kıpırtı oluşuyor. Valve iyice tekeli eline almıştı. Rekabetin artması güzel oldu. :)

dark dragon

28.1.2019 22:14:15

0
Gabe kıçını kaldırıp half-life 3 yapar artık, Epic sağlı sollu tokadı yapıştırıyor

TncyKrmn

28.1.2019 22:14:06

0
Güzel oldu böyle olması birazda. Valve hiç bir oyununda 3'e ulaşmadı , artık 3leme düşünmesi gerek. Gelsin Portal 3 - L4D3 - HL3 - Yeni CS - TF3

rambocuk

28.1.2019 22:08:37

0
bu fiyatlarla zaten biz ücretsiz mağazayı kullanmaya başladık sıkıntı yok

Settlers

28.1.2019 22:00:46

0
Steam'den oyunlar birer birer çekiliyor. O zaman HL3 confirmed :D

Uchigatana

28.1.2019 21:50:25

+13
Oh güzel oldu öyle suyun başını tutup yatmak yok.

BSC Misafiri

28.1.2019 21:47:14

+1
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz steamin yerinde olsam onsiparise acip geri ceken yayincilara guzel bi dava acardim yok oyle steamde onsiparisle kemik kitleye satip epic gamesden para yemek.
Steam adım atması lazım bi şekilde, adamlar neredeyse tüm büyük yayıncıları kaybetti neredeyse, ortada hala bi atılım yok

Akbaba89

28.1.2019 21:43:14

+1
Zamanında fiyat hatası ile gold editionu 100 lira ile ön sipariş geçmiştim. Epic store'un gelişmesi ülkemizdeki oyuncular için kötü olacaktır. Umarım valve ders alır komisyonları düşürür üstüne de half life 3'ü çıkarır.

alsndnz

28.1.2019 21:41:18

+6
steamin yerinde olsam onsiparise acip geri ceken yayincilara guzel bi dava acardim yok oyle steamde onsiparisle kemik kitleye satip epic gamesden para yemek.

İdrak İstimlak

28.1.2019 21:28:04

+11
Epic çirkin kapışıyor, durum artık hayrımıza mi olur, şerrimize mi, zamanla hep beraber göreceğiz...

CheKD

28.1.2019 21:27:26

+5
Oyun 14 Şubat 2020'de Steam'e tekrar dönecek yani diğer oyunlar gibi 1 senelik anlaşma yapmışlar. [twitter=https://twitter.com/pcgamer/status/1089948740222443522]

legendwarior3

28.1.2019 21:27:00

0
https://twitter.com/metrovideogame/status/874028997604253698?lang=da

BSC Misafiri

28.1.2019 21:21:51

+15
Steam ve Valve icin uyuma devri bitti.Artik onemli oyunlari ve yayincilari catir catir magzasina ozel kılan Epic var.Silkinip kendilerine gelmezlerse daha cok oyun kaybederler.

OMEGALUL

28.1.2019 21:19:14

+3
Hay epic games kadar başınıza taş düşsün. Steam'de sayfası açılıp kaldırılan kaçıncı oyun bu. Zaten denuvo ile geleceği de açıklandı. Almış olsam iade ederdim. Bu kadar da mal yerine konulmaz.

BSC Misafiri

28.1.2019 21:18:15

+2
epic başımıza bela oldu, steam de cs dota takılır artık.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metro Exodus
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız