Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Limbo ve Inside Tasarımcısından Cocoon Adlı Oyun Geliyor

 
Geometric Interactive tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından yayınlanacak olan bulmaca, macera, platform oyunu Cocoon, 29 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Limbo ve Inside oyunlarının baş tasarımcısı tarafından bizlere aktarılacak olan bu yapımda yine diğer oyunlarda olduğu gibi karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor. Oyun içerisinde karanlık atmosferin haricinde iç içe geçmiş çeşitli dünyalar ve bu dünyalara adım atmak tamamen bizim işimiz oluyor. Geliştirdiği diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da platform ve macera unsurları bizlere aktarılıyor ek olarak etrafı keşfederek de yeni içerikler ve ek hikaye kırıntılarına da buradan erişebiliyoruz. Genel olarak bakacak olursak geniş kapsamlı ve ilgi çekici bir macera bizleri bekliyor olacak.

Oyun içerisinde mevcut dünyamızı aşan çeşitli mekanikler bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber iç içe geçmiş diğer dünyalara doğru geçiş yapabiliyor ve diğer dünyaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde yer alan bu dünyalar silsilesi içerisinde farklı farklı bölgeler, farklı yapılar ve zorluklar bizleri bekliyor ve her bölgenin kendine ait yapısı, teması ve atmosferi bulunuyor. Bu dünyaları gezerek ve keşfederek istediğimiz şekilde maceradan maceraya koşabiliyor ve farklı bulmacaları da burada çözebiliyoruz. Oyunda karşımıza sürekli olarak çeşitli bulmacalar çıkabiliyor ve bu bulmacaları da çözmek öncelikle onun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmekten geçiyor. İlk etapta kolay ve çözülebilir bulmacaların karşımıza çıktığı oyunda ilerleyen süreçte daha zorlu ve daha kafa yakan bulmacalar geliyor.
 
Kafa yoran bulmaca içerikleri yer alıyor 
 
 

Dünyalar arası maceraya atıldığımız bu oyun içerisinde bulmaca macera türü tam olarak bizlere aktarılıyor. Dünyalar arasında atlamak temel mekanik olarak karşımıza geliyor ve bu mekanikle beraber sürekli haşır neşir olabiliyoruz. Oyun içerisinde yine kafa yormamız gereken çeşitli yapılar bizlere aktarılıyor ve bu yapılarla beraber ilerlememiz gerekiyor. Elbette yukarıda da bahsettiğim gibi kalaydan zora doğru bir bulmaca sistemi yer alıyor. Bu bulmaca sistemi ile beraber nesneleri birleştirebiliyor, farklı nesnelerin ne işe yaradığını bulmaya çalışıyor ve karşımıza çıkan nesneleri tekrardan düzenlemeniz gerekiyor. Her bulmaca içeriğinde yapmamız gereken farklı farklı noktalar bulunuyor ve bunları da bulmacanın özünü öğrenerek halledebiliyoruz.

Platform macera oyunu içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette farklı farklı farklı uygarlıklar ve bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Uzaylı ortamlarından eski uygarlıklara kadar kapsamlı bir içeriğin bizlere aktarılacağı oyunda farklı cihazlarla beraber etkileşime geçebiliyor ve bu cihazla beraber eski uygarlıkların ve uzaylı toplumların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor, bu bölgeleri tamamen istediğimiz şekilde keşfedebiliyor, mağaralardan farklı biyomlara kadar yolculuk edebiliyor ve buraları dilediğimiz gibi gezebiliyoruz. Gezdiğimiz bu noktalar ve farklı bölgeler birbirleriyle bağlantılı olarak karşımıza çıkıyor ve hikaye kapsamında da elbette bir bütün olarak yolunu buluyor. Dolayısıyla keşfettiğimiz bu bölgelerde yer alan nesneleri ve hikaye kırıntılarını öğrenebiliyor, bu hikayeyi kırıntılarıyla beraber ana hikayeyi birleştirebiliyor ve nasıl bir yapının ortada olduğunu görebiliyoruz.
 
Kürelerle beraber farklı yeteneklerin sahibi olabiliyoruz 
 
 

Cocoon içerisinde daha çok keşif odaklı ve gizli yolları açığa çıkarma odaklı bir yapı bizleri bekliyor. Oyundaki bu sır perdesi ile beraber ilerlemeye çalışıyor ve bunlarla beraber de yolumuzu bulmaya başlıyoruz. Oyunda farklı farklı küreler bulunuyor ve bu kürelerle beraber farklı yeteneklerin kilidini açabiliyor ve her bir küre oyunculara farklı bir yeteneği bahşediyor. Oyun içerisinde yer alan bu küreler benzersiz bir araca dönüşebiliyor, bu sayede gizli yolları ve nesneleri açığa çıkarabiliyor ve çeşitli anahtarları tetiklemek için de bu becerilerden faydalanabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla yetenek bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber de farklı kilit noktaları açabiliyor ve farklı mekanikleri de bu kapsamda tetikleyerek ortaya çıkarabiliyoruz ve bunun akabinde ise bulmacaları çözebiliyoruz.
 
Kürelerle beraber yetenekleri elde ettiğiniz oyun içerisinde zorlu alanlar bizlere aktarılıyor ve her alan içerisinde geniş kapsamda bir mekanik bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde yukarı aşağı doğru inip kalkan çeşitli sütunlar, sağdan sola doğru bize sıkıştırmaya çalışan çeşitleri tuzaklar ve karşıdan karşıya atlamamız gereken uzun yerler bizleri bekliyor. Yine bunların dışında oyun içerisinde farklı noktalarda yolumuzu aydınlatmak için çeşitli aydınlatma nesneleri bulunuyor, bu aydınlatma ile beraber kendi yolumuzu açabiliyor ve olmayan kapıları ve yolları bu aydınlatma sayesinde görebiliyoruz. Oyun içerisinde bu tarz farklı mekanikler ve ilgi çekici içerikler bizlere aktarılıyor.
 
Sadece bulmaca değil aynı zamanda düşmanlara karşı savaşabiliyoruz 
 
 

Farklı mekanlara ilerlediğimiz ve bu mekanlar içerisinde kaybolduğumuz oyunda gizli yolları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde oldukça fazla gizli yol bulunuyor ve bunları aşmak için elimizdeki farklı nesneleri kullanmaya çalışıyoruz. Bu bölgelerde her birinin farklı özelliklere sahip platformlar unsurları yer alıyor. Dolayısıyla bu platform unsurlarını ve platform zorluklarını aşmak için de etrafı keşfetmek ve elimizdeki nesnelerle beraber uğraşmak oldukça önem arz ediyor. Bu nesnelerle beraber kendi yolumuzu bulmaya ve kendi yolumuza aydınlatmaya çalışıyoruz. Oyunda karşılaştığımız bu platform zorluklarıyla beraber elbette ilk etapta bizlere karmaşık bir yapının sunulduğunu görebiliyor ancak burada biraz vakit geçirirsek olayların nasıl döndüğünü anlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde sadece bulmaca ve keşiflerle beraber ilerlemiyor aynı zamanda karşılaşacağınız çeşitli zorluklar ve muhafızlar da bulunuyor. Bu canavar muhafızlarla beraber karşımıza zorlu düşmanların çıktığını görebiliyor ve bu güçlü muhafızlar da oyun içerisinde bulunan her bir dünyayı koruma görevini üstleniyor. Oyun içerisinde sadece bulmaca çözmekte kalmıyor aynı zamanda bu muhafızlarla beraber savaşmak durumunda kalıyoruz ve her dövüş benzersiz olarak karşımıza çıkıyor. Elbette zorlu bir dövüş aksiyon sisteminin olduğu yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre tatmin edici bir savaş mekaniği bizlere sunulmaya bekliyor. Bu savaş mekaniği ile beraber karşımıza çıkan güçlü muhafızları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve elimizdeki yetenekleri bu muhafızlara karşı kullanmaya başlıyoruz. Ancak bu şekilde oyunda ilerleme sağlayabiliyor ve buraları daha güvenli bir hale getirebiliyoruz.
 
Steam sayfası 
 
 

Geniş kapsamlı platform macera ve aksiyon içeriğini bizlere aktarmayı hedefleyen Cocoon 29 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı oyun içi mekanikler ve sırlarla dolu bir ortam bizlere aktarılıyor. Farklı dünyaların iç içe geçmiş olduğu bu oyun Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığından haberdar olabilirsiniz. Steam sayfası üzerinden istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu sayede oyunun çıktığından veya güncelleme aldığından haberdar olabiliyorsunuz. Bu tarz platform oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Cocoon
Call of Duty: Modern Warfare III Resmi Olarak Duyuruldu! Yu-Gi-Oh! Duel Links'in Yeni Dünyası Yu-Gi-Oh! Sevens, 28 Eylül'de Kapılarını Açıyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

8.8.2023 13:44:12

0
tam istek listesine atmalık. teşekkürler

Dhalsim

8.8.2023 11:02:29

0
Hem Limbo hem Inside zihnimi bu dünyadan uzaklaştırmıştı. beyin nöronlarım bu oyunu istiyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız