Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lethal Company Benzeri Korku Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu

 
 
Geliştiriciliğini Skog, Zorro, Wilnyl, Philip ve ThePetHen’in üstlendiği ve yayıncılığını Landfall Publishing stüdyosunun yaptığı dört oyunculu çevrimiçi odaklı korku hayatta kalma oyunu Content Warning, Steam'de tamamen ücretsiz olmuş durumda.
 
Hayatta kalmaya çalışabileceğiniz ve ekip kurabileceğiniz bir deneyim 
 
 
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi çok oyunculu bir yapı bulunuyor ve arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyorsunuz. Ekibinizi kurabileceğiniz ve karakterinizi özelleştirebileceğiniz oyunda maceraya başlamadan önce ekipman satın alabiliyor ve eski dünyaya gitmek için kostümünüzü giyebiliyorsunuz. Korkunç canavarlarla ve tuhaf unsurlarla karşılaşabileceğiniz Content Warning'de bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor diğer yandan ise çıkış yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz.
 
Oyunda nefes alamadığımız bir dünyada yer alıyoruz ve oksijenimiz, kamera pilimiz ve diğer sınırlı kaynağa sahip donanımlarımız büyük oranda ön plana çıkıyor. Oyunda bunlara da dikkat etmemiz gerekiyor. Hayatta kalmaya çalışabileceğimiz bu yapımda yüzeye çıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve temel olarak Lethal Company oyunuyla benzerlik gösteriyor. Ancak bu oyunun grafikleri ve sanat tasarımı elbette direkt olarak ayrılan unsurlardan bir tanesi.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Arkadaşlarla beraber oynayabileceğimiz ve onları sürekli olarak kayda alabileceğimiz bu yapımda, ünlü olabilmek için elimizden geleni yapmaya koyuluruz. Aynı zamanda bu uğurda can vermek de mümkün olan mekaniklerden bir tanesi. Dikkat çekici sanat tasarımı ve ilgi çekici grafikleri ile karşımıza çıkan bu yapımda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan yanımıza çağırabileceğimiz arkadaşlarımızla beraber ünlü olmanın yollarını aramak durumundayız.

Orada arkadaşlarımızla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, ilgi çekici ortamlara geçiş yapabiliriz. Buraları keşfederken elimizdeki kamerayı kayda alarak yaşadıklarımızı başkalarına göstermek için büyük bir heyecanla ilerleyebiliriz. Elbette korkunç şeylerle de karşılaşabiliriz. Bu yapımda ortamların karanlık olduğunu ve daha fazla viral hale gelmek için burada ilgi çekici videolar ile yer almamız gerektiğini de aktaralım.

Ünlü olmaya çalışırken ölebildiğimiz bu yapımda, arkadaşlarımızla sıkı bir şekilde ilerlemeye, onlarla sohbet etmeye, kendimize ait planlamalar ve stratejiler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda viral hale gelebilecek videolar oluşturmaya başlıyoruz. Bunları oluşturmak için elimizdeki tableti kullanabiliyor ve kayda alabiliyoruz. Böylece farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Her bölge içerisinde yapacaklarımız değişkenlik gösterebiliyor.

Oyun birçok yapı ile beraber benzerlik gösteriyor ve elbette ilham aldığı birçok oyun bulunuyor. Dolayısıyla oyunun teması ne yazık ki eşsiz değil diyebiliriz. Fakat bu oyunun içerisinde de başarılı bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Nitekim oyun, geçtiğimiz günlerde ücretsiz olarak sunulmuş ve şu anda da düşük bir fiyatlandırma ile karşımıza çıkıyor. Eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındıran bu oyunu kütüphanenize eklemek isterseniz tam sırası diyebiliriz.
Bu tarz oyunlarla arkadaşlarınızla birlikte büyük bir mücadeleye atılabilir, korkunç şeyler yaşarken tüm bunları kayda alabilir, ünlü olmak için elimizden geleni yapmaya koyulabilir ve işbirliği yapmak için burada farklı şekillerde stratejilerimizi geliştirebiliriz.
 
 

Oyun zaten özünde yukarıda bahsettiğimiz gibi adım adım farklı bölgelere doğru ilerlemek, bu bölgeler içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken elbette ilgi çekici olaylarla karşılaşmak ve tüm bunları yaparken de elimizdeki tabletle beraber tüm bu yaşananları kayda almak. Oyun tamamen bu temel etrafında dönüyor ve ünlü olmaya çalışarak da burada farklı şekilde arkadaşlarımıza ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Burada arkadaşlarımızla beraber sohbet etmek, onlarla beraber çeşitli stratejiler benimsemek ve bir ekip olmak oldukça önem arz ediyor. Zaten çok oyunculuğu ve işbirliği moduyla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda yapacaklarımızla beraber oldukça değişkenlik gösteren bölgelerin olduğundan bahsedebilir ve tüm bu bölgeleri keşfederken ilgi çekici olaylarla da karşılaşabiliriz.
Bu yapım aslında korku temasını bünyesinde barındırıyor. Gideceğimiz yerlerin karanlık olduğunu ve yapacağımız hamlelerin de elbette doğru şekilde olması gerektiğini belirtelim. Dolayısıyla burada istediğimiz gibi ilerlemeye çalışabiliyor, görevleri yerine getirmeye ve arkadaşlarımızla beraber destek olarak başarımızı sürdürmek durumundayız.
 
İşbirliği moduyla beraber ilerlemeye çalıştığımız bu oyunda her bölgenin farklı zorlukları bulunuyor. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve farklı yapıların içerisine girebildiğimiz bu yapımda dikkat çekici karanlık ortamlara geçiş yapabiliyoruz. Buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elimizdeki aydınlatmayı sağa sola doğru tutabiliyor, arkadaşlarımızla beraber burada sohbet içerisine girebiliyor ve bir sonraki hamleyi burada düşünebiliyoruz.

Elbette oyun gerçekten de karanlık ortamı bizlerin karşısına çıkarıyor ve gerilebileceğimiz alanların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Ekibimizi kurabileceğimiz ve özelleştirme sistemi ile beraber kendi yüzümüzü özelleştirebileceğimiz bu yapımda her bir öğrencinin burada karakterleri aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak burada değişkenlik gösteren tek şey yüzümüzün olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yüz ifademizi, yüz rengimizi ve daha fazlasını değiştirebileceğimiz ve geliştirebileceğimiz bu yapımda yüzümüzün rengini ayarlayabilir ve istediğimiz şekilde turuncu, mavi, pembe veya daha fazla renkle beraber yüzümüzü özelleştirebiliyoruz. Ancak diğer taraftan herkesin bedeni aynı şekilde karşımıza çıkıyor ve astronot tarzı bir kıyafetle beraber ilerlemeye çalışabiliyoruz. Aynı zamanda arkamızda da birtakım ekipmanlar olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada standart bir şekilde karşımıza çıkıyor ve istediğimiz şekilde de tüm bu yaşananları filme alabiliyoruz ve böylece kendimizi ürkütücü ortamlarda bulabiliyoruz.

Oyunda öncelikle korku dolu alanlara atılmadan önce elbette bir toplanma noktası bulunuyor. Bu toplanma noktası içerisinde arkadaşlarımızla beraber ilerlemeye başlıyor, içerisine girebileceğimiz bir yapının içerisine girdikten sonra da bu korku dolu unsurlarla beraber karşılaşmaya hazırlandığımız bölgelere doğru gitmek durumunda kalıyoruz. Her bir şeyi adım adım yapmak durumunda kalıyoruz ve burada yapacaklarımız elbette oldukça önem arz ediyor.

Bunun dışında bölgelere atılmadan önce ve kontrol alanlarına geçiş yapmadan önce hem yüzümüzü özelleştirebiliyor ve diğer oyunculardan farklı olabiliyor hem de burada ekipman satın alabiliyoruz. Burada ekipman satın almak ve kendimizi geliştirmek oldukça önemli çünkü adım atmadan önce bu bölgelerde oldukça zorlu yapıların olduğundan bahsedebilir ve bu ekipmanlarla beraber de kendimizi aslında kurtarmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Bu ekipmanlar hayat kurtarıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de hem kendimizi özelleştirebiliyor hem de daha güçlü konuma gelmek durumunda kalıyoruz. Biraz ekipman satan alabileceğimiz, yüzümüze özelleştirebileceğimiz ve eski dünyaya giriş yapmak için dalış zilini kullanabileceğimiz yapımda yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle beraber her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Aslında burada her bir ekibin farklı bir deneyim elde ettiğini söyleyebiliriz.
 
 
 
İlgi çekici animasyonları ve korku dolu unsurların yer aldığı bu yapımda, dalış zilini kullandıktan sonra elbette korku dolu anlarda bulabileceğimiz ortamlara geçiş yapabiliyor ve burada çığlık çığlığa kalmak durumunda kalıyoruz. Fizik animasyonlarına sahip korkunç canavarlarla beraber etkileşime girebileceğimiz, onların bizi kovaladığı bir ortamda buluşabileceğimiz ve elimizden geleni yapmaya koyulabileceğimiz bu yapımda, lanetli ve kutsal emanetlerle beraber diğer nesnelerle de etkileşime girebiliyor ve diğer eserlerle beraber de burada karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Bir yandan bu eserlerle beraber elbette kendimizi kayda alabiliyor ve tüm bu kayıt sistemleri ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve daha fazlasını burada da gerçekleştirebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ekipman satın alabiliyor, korku dolu anlara geçiş yapmadan önce bu ekipmanlardan yararlanabiliyor ve emanetleri ve nesneleri burada elbette görüntülemekten de geri kalmıyoruz. Çünkü zaten hedefimiz boyunca tüm bu unsurları görüntülemek ve onlarla etkileşime geçmek oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber birer haline gelebilecek olan videoları açığa çıkarmak durumunda kalıyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak eski dünyayı burada keşfetmek durumunda kalıyoruz. Diğer eserlerle beraber karşılaşabileceğimiz, buraları keşfedebileceğimiz, sağda solda ve köşede çeşitli korku dolu unsurların bulunduğu bu yapım bizleri gerçekten güzel bir eğlenceli bir deneyimi sunmak istiyor ve arkadaşlarla beraber de burada oynanması zevkli bir oyun olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Diğer taraftan, oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi karakterimizin arka tarafında bir tüp kullanılıyor. Bu tüp aslında oksijen sistemimizi belirtiyor ve oksijen tüpü ile beraber giriş yaptığımız bu esnada oksijenimiz, kamera pilimiz ve arkadaşlarımız elbette tamamen bitmeden buradan çıkmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Korkutucu olayları çekebileceğimiz ve kayda alabileceğimiz bu yapımda, oksijen seviyemizi belirtebilecek bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve eski dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette buraları keşfederken zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Bunun dışında kamera pilimizin de burada bitebileceğini aktarabiliyor ve burada aslında zamana karşı yarışıyoruz diyebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlar içerisinde sınırlı ve süreli kaynaklar olduğundan dolayı yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor ve istediğimiz şekilde korkutucu olayları çekebiliyor ve bu korkutucu olaylar içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Kameramızı, pilimizi, oksijenimizi ve daha fazla unsuru kontrol edebileceğimiz bu yapımda, istediğimiz şekilde korkutucu unsurlarla beraber yer alabiliyor, hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Eğer hayatta kalırsak ve ekibimizin geri kalan üyelerine burada canlı bir şekilde ulaşabilirsek elbette izlenme sayımızın artmasını bekleyebilir ve bunları internete yüklediğimiz anda da izlenme rekorları kırmak durumunda kalıyoruz. İşte bu noktada yapacaklarımız değişkenlik gösterebilir ve elimizden geleni yapmaya koyularak burada dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, korku dolu unsurların üstesinden gelmeye başlıyor ve daha fazlasını gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda çekim yaptıktan sonra elbette kendi çekimlerimizi burada yer alan bir yükleme sitesine yüklemek durumunda kalıyoruz. Yükleme bittikten sonra izleyicilerin bu videoları izlemesini bekleyebiliyor ve izlenme partisi burada aslında oluşturabiliyoruz. İzlenme sayısının artmasını beklediğimiz ve kendi çekimlerimizi ortamına yüklediğimiz yapımda, etkileyici çekimlerimizle beraber diğer kullanıcıların ve izleyicilerin dikkatini çekmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda her bir çalışma ve kayıt 3 gün sürüyor ve ne kadar korkutucu şeyler çekersek o kadar çok ünlü hale gelebiliyor ve videomuz o kadar çok izlenebiliyor. Dolayısıyla videolarımızdan elde ettiğimiz reklam gelirleriyle beraber de daha iyi videolar çekmek ve aynı zamanda eski dünyada daha kolay bir şekilde hayatta kalmak için ekipmanlarımızı da yükseltebiliyor ve böylece oyunda güzel bir deneyimin ve sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Videomuzu çekiyor, videomuzu yükledikten sonra izlenme sayıları ile beraber paramızı kazanıyor ve bunlarla beraber de ekipmanlarımızı yükseltebiliyor ve daha iyi videolar çekmek durumunda kalıyoruz. İşte oyun özü ve temeli tamamen bu sistem üzerinde dönüyor ve biz de bu sistem ile beraber en iyi videoları çekmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve hatta burada ekibimize güvenmek durumunda kalıyoruz.

Elimizdeki şöhreti artırabileceğimiz ve bu şöhretle beraber 2 veya 4 kişilik bir şekilde çevrimiçi işbirliği moduyla beraber arkadaşlarımızla beraber atılabileceğimiz yapımda, aynı zamanda arkadaşlarımızla beraber konuşabileceğimiz bir sesli sohbet sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bunun dışında oyun içi elde taşınabilir bir video kameranın olduğundan da bahsedebilir ve bu video kamera ile beraber de oyunda yaşadıklarımızı kayıt altına alabiliyoruz.
 
Oyun için kayıtlar yapabileceğimiz, kaydedebileceğimiz ve etrafı aydınlatabileceğimiz bu yapımda korkunç animasyonlarda fizik canavarlarının olduğundan da bahsedebiliyor ve lanetli eserleri burada görüntülemek durumunda kalıyoruz. Zaten bir yandan korku dolu unsurların yanı sıra diğer yandan ise bu lanetli eserler oldukça ön plana çıkıyor ve izleyicilerin sayısını artırmak için bu eserlerle beraber etkileşime girmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
DayZ ve Rust Benzeri DUCKSIDE Duyuruldu: Oyunda Bir Ördeksiniz Discord Platformunda Reklam Dönemi Başlıyor

BSC Misafiri

5.4.2024 00:15:57

0
şuan bedava değil yalnız
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız