Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

League of Legends: Wild Rift'ten Yeni Detaylar

 
Riot Games, dün düzenlediği sunumda, konsollar ve mobil cihazlar için geliştirilen beşe beş çok oyunculu çevrimiçi arena oyunu League of Legends: Wild Rift'ten yeni detaylar paylaştı.
 
Her şey mobil ve konsollara özel olarak yeniden tasarlandı. Geliştirici ekip oyunun kontrolleri üstünde çok sıkı çalışarak anlık tepkiler verebileceğiniz yüksek hassasiyetli ve aynı zamanda rekabetçi oynanışın hız ve isabetlilik ihtiyaçlarını karşılayan bir kontrol düzeni oluşturdu.

Riot Games, PC'deki League of Legends gibi Wild Rift'in de uzun soluklu bir oyun olmasını umuyor. Oyunu iyileştirmek için sürekli toplulukla beraber çalışacaklar.

"Bazı oyuncuların mobil ve konsol oyunlarından beklentilerini bir üst seviyeye taşımak istiyoruz. Wild Rift'i gerçek ustalığınızı ve becerilerinizi yansıtabileceğiniz bir oyun olarak tasarlıyoruz. Bazı yerleşmiş mobil oyun tabularını yıkmaktan korkmuyoruz. Bu yüzden para karşılığında avantaj elde etme, oynamak için belli bir süre bekleme, binlerce sinir bozucu açılır pencere gibi şeyleri oyunumuza dahil etmiyoruz. Bunların hepsi Wild Rift'i basit bir uyarlamadan çok daha fazlası olarak gördüğümüz için. Wild Rift bize göre başlı başına gerçek bir League of Legends deneyimi sunan bir oyun."

"Wild Rift, League of Legends dünyasına ve onunla birlikte gelen her şeye yaraşır, anlamlı bir oyun olmalı. Buna muhteşem oyunculardan oluşan küresel bir topluluk, Runeterra'nın sürekli genişleyen oyun içi evreni, çeşitli müzikler ve dünya çapındaki espor ekosistemine erişim de dahil."
 
"Öncelikle Wild Rift'in, bir LoL PC uyarlaması olmadığını bir kez daha dile getirelim. Geliştirme sürecinin ilk aşamalarında Sihirdar Vadisi'nin birebir kopyasını yeni platformlara aktarmanın yeterli olmayacağına karar verdik. Oyunun hâlâ LoL gibi hissettirmesini istiyoruz. Deneyimli oyuncular, Wild Rift'e başlar başlamaz her şeyi kolaylıkla anlayabilmeli. Oynanışı ustalaşması zor olacak şekilde tasarladık."

"Bir diğer yandan, LoL deneyimini biraz daha erişilebilir kılmak istedik. Oyuncular yıllardır bize daha fazla kişiyle LoL oynamak istediklerini ama oynanışın çok zor olduğunu, öğrenmenin uzun zaman aldığını veya arkadaşlarının bilgisayar karşısında oturacak imkân ya da zamanının olmadığını söylüyor." 
 
Wild Rift'in sonuna kadar ücretsiz oynanabilmesi isteniyor. Yani oyun içinde diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan hiçbir şey sunulmayacak.

- Şampiyonları açmanın bin bir çeşit yolu var. Onları seviye atlama ödülleriyle elde edebilir, mavi özle alabilir, etkinliklerde açabilir veya ücretsiz şampiyon rotasyonundayken oynayabilirsiniz.

- Beklemenizi gerektirecek herhangi bir süre, enerji sistemi veya bir sürü açılır pencere eklenmeyecek.

- Oyun içinde harcama yapmak istemeyen oyuncular içinse oynarken kazanacağınız, poro para adlı yeni bir alışveriş birimi var. Bunları kullanarak kozmetik ödüller açabilirsiniz.
 
Minimum gereksinimlerle ilgili olarak, temel oynanıştan ödün vermemek için olabildiğince düşük tutulmaya çalışılmış ve oyuncuların oyunu sahip oldukları donanıma bağlı olarak ayarlayabilmesinin son derece önemli olduğu belirtiliyor. Yani yüksek özellikli bir telefona sahipseniz, oyunu 60 FPS'te yüksek kalitede oynayabilirsiniz. Fakat oyunun düşük özellikli telefonlarda da oynanabilmesi isteniyor. Oyunu ilk açtığınızda 60 FPS modu etkin olmayacak ama ayarlar menüsünden tüm grafik seçeneklerini cihazınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz.

Oyunun olabildiğince fazla cihaza uyumlu olması, karşılaşma başına fazla veri tüketmemesi, pil ömrünü hızlı bitirmemesi ve gecikme yaşanmaması için bir sürü optimizasyon çalışması yapılmış.

Açık beta Avrupa, Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki oyuncular için 10 Aralık'ta başlıyor.
 
basın bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
League of Legends: Wild Rift Riot Games beşe beş çok oyunculu çevrimiçi arena oyunu Mobil Konsol
Bloodstained: Ritual of the Night iOS ve Android için Çıktı Naxxramas Baskını Şimdi WoW Classic'te
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.12.2020 10:59:55

0
Geç kaldın babacım, 10 Aralık'tan sonra uzunca bir süre boş saatimiz yoktur.

YildirimBuyucusu

4.12.2020 18:53:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Konsollar derken acaba konsollara ne zaman gelecek? Birde hangi platformlara bellirli mi? Switch'e gelse aslında güzel olabilir.
Xbox ve Playstation tarafına geleceği kesin gibi. Switch için mutlaka çıkaracaklardır. Mobilde kaldıran bir oyunu Switch'e çok rahat uyarlarlar. Wild Rift çıkışıyla beraber mobil oyun dünyasının babası olacaktır. Buna hiç şüphem yok.

BSC Misafiri

4.12.2020 17:44:23

+1
Konsollar derken acaba konsollara ne zaman gelecek? Birde hangi platformlara bellirli mi? Switch'e gelse aslında güzel olabilir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends: Wild Rift
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız