Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Last of Us Yapay Zekasında Kısıtlamaya mı Gidildi?


    Özellikle neslin sonuna yaklaşılan bu dönemde, demo karşılaştırma videoları moda olmaya başladı. Donanım yetersizliği ve Aliens: Colonial Marines karşılaştırmasında gördüklerimiz, oyuncuları bu tip videoları yapmaya itiyor. İnternette gördüğümüz demo karşılaştırma videolarına bir yenisi, The Last of Us tarafından eklendi.
  
    Yayınlanan videoda, The Last of Us'ın geçen seneki E3 demosuyla çıkış sürümü karşılaştırılıyor. Yayınlanan videoya baktığımızda The Last of Us'ın çıkış sürümünde bazı yapay zeka kıstılamasına gidildiği göze çarpıyor. Karşılaştırma videosundaki oynanış bölümleri, oyunun en zor seviyesi yani Survivor modundan alınmış. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
the last of us ps3 naughty dog sony
Yeni Assassin's Creed Oyunu Gözüktü! Planetside 2'nin Yeni Güncellemesi Dikkat Çekici
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.6.2013 22:37:00

-3
gerçekten belirgin farklar var demoyla arasında. tam sürümdeki adamlar mal mal bakıyorlar kaçmıyorlar. bu kötü olmuş. bazı animasyonlarda çıkarılmış. tam sürüm hali daha çok uncharteda benzemiş. ondada adamlar zor modda genelde bu şekilde kaçmak yerine hep saldırı halindeler.

- The Stig -

27.6.2013 20:46:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: konuşantahta Ayrıca bir oyun sitesinde oyunun burası aslında böyleymiş diye haber çıkıyor :) açıp aynı yeri afetzede de oynayıp "biz de oynadık gerçekten öyleymiş" diye video çekeceğinize elalemin videosuyla haber yapıyorsunuz. <img src="http://img.donanimhaber.com/image/s12.gif" align="middle" border="0" alt=""> Enteresan bir deneyim oldu bizler için.
güzel bir noktaya değindin ;) alışmışız işin kolayına kaçmaya.. zaten haberi yapan arkadaş oyunu afetzede olarak oynasa böyle birşeyin söz konusu olmadığını sırf oyuna çamur atılmak için yapılmış kolay zorluk seviyesinde oynanılan oyunun durdurularak survivor'a alınıp a bakın oyundaki yapay zeka kötü deniyor ve bu haber oluyor :D

konuşantahta

27.6.2013 20:30:07

+2
Ayrıca bir oyun sitesinde oyunun burası aslında böyleymiş diye haber çıkıyor :) açıp aynı yeri afetzede de oynayıp "biz de oynadık gerçekten öyleymiş" diye video çekeceğinize elalemin videosuyla haber yapıyorsunuz. Enteresan bir deneyim oldu bizler için.

Metal-Gear

27.6.2013 18:51:32

+3
Şundan eminim ki: sadece Last of Us'ı oynayamamış olanlar bok atmaya çalışıyor. Yani oyunu yapan ben değilim, firma da babamın oğlu değil ama şu son 5 yılda çıkmış en kral oyun. Bu kadar çok özenildiği belli olur bir oyuna, bir sürü duygusal gönderme var hikayeyi öyle bir sunuyor ki otur ağla oynarken. Hiç birbirini tanımayan iki insanın nasıl da yaşanan olayların etkisiyle baba - kız gibi birbirine bağlandığını öyle drama bir biçimde anlatıyor ki. Gelmişsiniz E3 gösteriminde düşman silah görünce kaçıyor da vay efendim niye tam sürümünde üstüne koşuyor. Bunu tartışıyorsunuz, ya oyun öyle böyle değil sana bu oyunu oynattıran şey düşmanın yaptığı hareketler değil zaten. Kaldı ki ben survivor mod da iki defa bitirdim thropy için, şu video da gördüğüm gibi değildi hiç birşey. Düşmanlar kuşatıyorlar yerini bildikleri zaman. Çatışırken de siper değiştiriyorlar sık sık. Sadece elinde sopayla üzerine gelen düşman hemen koşup vurmaya çalışıyor silahlıysan bile, e bırak onuda yapsın anasını satim bunu mu tartışacağız burada?

digimon52

27.6.2013 18:01:41

0
valla hic dikkat ettmedim ancak adami bir kac yumruk atikdan sonra yere ,onun kafasina silah dayadim adam yalvarmaya basliyordu " sakin ol ahbab" BENG BENG kafasini dagitim :D

BSC Misafiri

27.6.2013 17:16:42

-5
sonuna kadar bioshock infinite ulan ! the best game evermade !

Cihathalitt

27.6.2013 17:14:40

0
Hep böyle olur zaten. E3'te çok etkiler normal alıp oynayınca çok başka olur. Her oyun için böyledir. Orada oyun makyajlanır, tamamen sunuma göre işler, her şey belirlidir. Bizim oynadığımızda öyle değil.

Uncy

27.6.2013 16:46:25

0
Zorluğa göre değişiyor. Normal de de oynasanız bu tür hatalarla karşılaşabiliyorsunuz

konuşantahta

27.6.2013 16:44:36

0
videoyu çeken arkadaş gelip herkesi eksileyip kaçmış arkadaşlar.

iamburak

27.6.2013 15:40:58

-3
Videoyu izlediğimde The Last of Us gözümde değer kaybetmişti ama yorumları okuyunca bir oh çektim

Metal-Gear

27.6.2013 15:34:53

+1
Survivor ve Survivor + modlarında, Thropy'leri tamamlamak için iki defa bitirdim oyunu. Tek bir sahnesinde bile bu kadar saçmaladığını görmedim. Görsem evet haklılarmış derim oyunu savunmuyorum çünkü, silah doğrulttuğumda genelde kaçıyorlardı ve beni kuşatıyorlardı. Üstelik bunu sadece Survivor mod da değil, normal modda oynarken de yapıyorlardı. Kuşatıyorlardı bildiğin, tamam saçmaladıkları yerler var dibine de gitsen tam karşısına çıkmadığın sürece görmüyorlar. Bütün düşmanlar da at gözlüğü varmış gibi davranıyorlar ve fazla sese duyarlı değiller. Yani pencereden atlasam bile ayak sesimi duymuyorlar. Ama gördükleri andan itibaren kan kusturuyorlar. Bu adamın şansına mı böyle denk gelmiş nedir anlamadım valla. Bide bir yerde demoda ki tuğlayla öldürme sahnesini karşılaştırmış. Hiç bir fark yok aynı, oyun demosundan farklı değil ki. Yapay zeka belki bir ölçüde daha kötü olabilir o da konsolun işlemcisine yüklenen bir mekaniktir yapay zeka diyip geçmemek lazım. Sonuçta bu oyun konsolu ciddi anlamda sömürüyor, yükleme ekranı bile en az 3 dakika falan. Hani grafiklerden ve kaliteden kısacaklarına yapay zekadan bir parça kısmış olabilirler bu mantıklı bir karar ama bu videodaki kadarda saçmalamıyor yani. :)

alito

27.6.2013 15:33:42

0
Ben zor seviyede bitirdim ve böyle şeylere rastlamadım. Sadece düşmanların sizin yanınızdaki kişilere aldırmaması, sizin hata yapmanızı beklemeleri biraz can sıkıcıydı.

BSC Misafiri

27.6.2013 15:19:35

+1
Düşmanlar özel harekat gibi saldırmasa da ciddi anlamda iyi bir yapay zekası vardı oyunun arkadaşlarından ses gelmeyince bakmaya gidiyolardı. Silah sıkınca siperlere koşuyorlardı. Gayet başarılıydı bence.

- The Stig -

27.6.2013 15:17:11

-2
oyunu ilk gün yüklediğim gibi 14 saatlik oynanışa yakın bir sürede bitirmiştim Normal+ seviyede.. Geçen hafta Afetzede olarak başladım ve bu bölümün olduğu yerdeyim (hotelde) ve şu videodaki gibi donma veya beklemelerle karşılaşmadım.. Oyun içinde en kolayda başlayıpta pause yaptıktan sonra survivor'a getirmek zorluğu çok etkilemiyor! Bence çamur atmak için yapılmış bir video.. Bu oyunun başarısını hiçbirşey gölgeleyemez.. ;)

BSC Misafiri

27.6.2013 14:51:44

0
Verilen youtube videosundaki yorumları okumadan neden haber yapılır hiç anlamam. Bu oyunda normal ve üstü zorlukta böyle bir yapay zeka davranışı yok. Belli ki troll lük olsun diye yapılmış bir video. Survivor diye başlatıldığı iddia edilen oyunda karşı taraf vurunca bu kadar az can götürmüyor kesinlikle! .

BSC Misafiri

27.6.2013 14:51:18

-4
The Last of Us sadece GOTY degil yüzyılın oyunu. Bu türde de daha iyisi yok. Unreal motorlu, koridor shooter'ı bioshock infinite diyenlere sadece gülüyorum :D

konuşantahta

27.6.2013 14:44:34

-2
survivor modda olduğuna ben şahsen inanmadım. ben oynadığım survivor ı çekip bu elemanın videosuyla karşılaştırsam bende bu adamı çürütürüm arkadaşlar. suçlamam da " başta survivor modda açıyosunda, sonra videoyu editlemişsin nasıl ispatlayabilirsinki hala survivor da olduğunu" olur. capture kartım olsa da size bi survivor çeksem aynı bölümde. oyundan beklediğini bulamayan bir arkadaş sanırım karalama yapmaya çalışmış. survivorda oynayanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim, ben bu kadar emek verilmiş ve gerçekten de bu tarz sorunlar ile karşılaşmadığım böylesine bir yapımı karalatmak istemem.

ultralisan

27.6.2013 14:21:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri last of us'ın ne kadar şişirme olduğuna güzel bir kanıt. İlk gösterildiği demodaki haline bir de şimdiki haline. Yine de iyidir. GOTY BioShock Infinite.

BSC Misafiri

27.6.2013 14:14:05

0
Ben afetzede'de oynarken kesinlikle bu kadar saçmaladıgını görmedim hele bi adam bana vurdugunda sopayla bayağı sağlıgımı götürüyordu sanırım adam ya easy'de oynamış yada normalde ve o kadarda sorun olabilecek hatalarda değil hani oyuna *ok atılmak için yapılmış bi video bence -_-

eko keko

27.6.2013 13:58:36

0
0:46 pek te afetzede modundan alınmış gibi değil.Çünkü ben afetzede modunda oynarkan adam çıktığı gibi bana headshot atıyordu.Tabi ki de oyunda yapay zeka hataları vardı ama hangi oyun kusursuz bir yapay zekaya sahip.

yaselvuz

27.6.2013 13:42:41

+1
Ciddi fark var ya, şaşırdım. Bu oyun gördüğüm bütün sitelerde tam puan almıştı ama AI böyleyse imkansız tam puan alması. Acaba öyle bi versiyon yapıp inceleme yapanlara onu mu verdiler?

GorkemM1903

27.6.2013 13:38:31

0
Saçma sadece yapay zekanın afalladığı sahneyi çekmişler yada ben oyunda fark etmedim.Yapay zeka beklenilen gibi değil ama kötü asla değil.Bu oyunun keyfi başka... Gece kolonlara veriyorum karanlık yerlerde terleye terleye oynuyorum hele tosuncuk kovalarken....

Alpins951

27.6.2013 13:28:19

+3
Ya ben hatırlıyorumda Joel'in tabancasındaki kurşun bitince ses çıkar ya tık tık diye adam onu duyup haha diye gülüyordu rehine olmasına rağmen sıkıyordu hemen ama şimdi o kadarda akıllı değil yapay zeka.

BSC Misafiri

27.6.2013 13:18:19

0
yapay zekada bazı sıkıntılar olduğu doğru da yapay zekasında sorun olmayan tek bi oyun dahi yok

PSAC

27.6.2013 13:15:08

-4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri last of us'ın ne kadar şişirme olduğuna güzel bir kanıt. İlk gösterildiği demodaki haline bir de şimdiki haline. Yine de iyidir. GOTY BioShock Infinite.
tabi tabi BioShock hayatında en fazla sıkıldığım oyunlardan bir tanesi..oyunu bitirdim ama pekde sevmedim .. bu oyunu the last of us daha iyi görmek saçmalık ve iki oyununda aldığı puanlar ortada (the last of us daha yüksek puan almıştır ) bu arada birde şişirme imiş tabi tabi .. oynayamamış konuşuyor ..

BSC Misafiri

27.6.2013 13:13:56

-4
ne yaparsanız yapın THE LAST OF US GOTY !! kıskananlar çatlasın (bkz; metacritic ) puhahahahaaaaaa kısıtlamaya gidilen hali buysa yani benim bitirdiğim oyun sa bu nesildeki en iyi yapay zekaydı ..

VEZ1R

27.6.2013 13:12:04

0
oyunun geneli böyle değil. adam yapay zekanın saçmaladığı anları kaydetmiş ki her oyunda olabilecek şeyler bunlar. bu videodaki bazı sahneler hiç başıma gelmedi mesela benim. öyle elinde sopayla karşında beklemesi falan...

BSC Misafiri

27.6.2013 13:05:48

-4
last of us'ın ne kadar şişirme olduğuna güzel bir kanıt. İlk gösterildiği demodaki haline bir de şimdiki haline. Yine de iyidir. GOTY BioShock Infinite.

BSC Misafiri

27.6.2013 13:04:32

+2
aynen bu yönden büyük hayal kırıklığı yaşadım oyunda oyunu satmak için yapılan bişi ve hiç sinematik aksiyon sahnesi yok demodaki gibi eğilirken koşamıyosun ama demoada bu var bi adamla dövüşürken korunabilosun demoda bu gibi şeyler

BSC Misafiri

27.6.2013 13:04:23

-2
burada bas bas bağırıyoruz yapay zeka vaadedilenler kadar iyi değil diye eksi yağmuruna tutuyorsunuz bizi trollük yapmıyoruz gerçektende öyle gene kötü değil yapay zeka ama kesinlikle söylenenler arasında ciddi fark var..

PSAC

27.6.2013 12:59:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price adamın giysisini nasıl değiştirmiş :D
oyunu bitirince kazandığın paralarla istediğin kıyafeti alabiliyorsun.. ben yapay zekada hiç sorun yaşamadım.. düşmanda yanına yaklaştığımda anında fark ediyordu bur da ise fark etmiyor tuhaf ..

Frozen Grenadier

27.6.2013 12:54:30

-1
adamın giysisini nasıl değiştirmiş :D

Mustafa

27.6.2013 12:50:02

0
Kesinlikle. Videolarda silahsız düşmanlara silah doğrulttuğumuzda tepki verip saklanıyorlardı. Fakat ben oynarken böyle bişey olmadı
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us
+ TAKİBE
AL
152 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız