Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku Odaklı Harvest Hunt 22 Mayıs'ta Geliyor

 
 
İlgi çekici ortamlarda yer aldığımız ve karanlık atmosferlere doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda köyümüzü istiladan kurtarmaya çalışıyoruz. Ayrıca veba salgını ile beraber karşılaşabiliyor ve bu salgın ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Karanlık ortamlarda ilerlemeye başladığımız esnada elbette tek koruyucu muhafız olarak bizim olduğumuzu görebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca vebadan etkilenen tuhaf canavarların ve yaratıkların olduğunu aktarabiliyor ve karanlık sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmak için farklı şekillerde eylemlerde bulunabiliyoruz. Tüyler ürpertici karanlık ortamlara geçiş yapabildiğimiz yapımda elbette gölgelerle farklı diyarlara ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, etraftan çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve elimizdeki kısıtlı kaynaklarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Kara ölümünün pençesinde yer aldığımız süre boyunca etrafın ne kadar da korkutucu ve ürkütücü olduğunu görebiliyor ve bunlarla beraber tüylerimizi diken diken eden bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Kana susamış düşmanların yer aldığı bu yakında hem canavarların hem de yaratıkların olduğundan bahsedebiliyor ve istediğimiz gibi bu dünya içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz, köyümüzü takip eden bu kabus gibi yaratıklara karşı gelebileceğimiz ve burada muhafız olarak yer alabileceğimiz yapımda. Diğer taraftan gizemli unsurları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyulurken, aynı zamanda hayatta kalmak için burada zorlu bir mücadele verebiliyoruz. Sürekli olarak bir şeyleri deneyebileceğimizi, yenilebileceğimiz ve tekrar yola düşeceğimiz yapımda denemeler yaparak elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bunlarla beraber de ilgi çekici ortamlarla karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Roguelike unsurları bünyesinde barındıran bu yapımında bir yandan ilgi çekici ortamlarda ve karanlık atmosferlerde kendimizi bulurken, diğer yandan ise kaçmak durumunda kalıyoruz, elimizdeki silahları veya diğer unsurları kullanarak düşmanların üstesinden gelebileceğimiz kapana kısılmış ve izole edilmiş bir köye içerisinde yer bulabileceğimiz yapımda her şeyin göründüğü gibi olmadığını ve buradan gerçekten değiştiğini hissedebiliyoruz. Muhafız olarak kaderimizi belirleyebileceğimiz ve yapabileceğimiz seçimlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda her bir seçimle beraber kaderimizi burada şekillendirmek durumunda kalıyor ve lanetli ruhların burada koruyucusu olmak dışında elbette yaklaşan karanlığa karşı da burada elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Nitekim oyunda ilerlerken, elbette bu topraklar üzerinde gerçekten de zorlu bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bu toprakları savunmak için de burada farklı eylemlerde bulunmak durumunda kalıyoruz. Gece ortaya çıkan yaratıklarla ve canavarlarla yüzleşebileceğimiz, onları alt edebileceğimiz ve yaratıklara karşı durabilecek tek muhafızın, yani koruyucunun biz olabileceği bu yakında karanlık atmosferler içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor ve aynı zamanda üretici ortamlarda yolumuzu bulurken hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda ilerlerken elbette ilgi çekici ortamlarla karşılaşabiliyor, her bölge içerisinde farklı yaratıklarla ve canavarlarla karşılaşabilir ve düşman türlerinin burada oldukça farklı olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Her bir düşman türü burada farklı şekillerde bizlere saldırabilir ve onların saldırılarını öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacaklarımız her bir hareketle beraber farklılık gösterebilir ve bu farklılıklarla beraber de düşmanların üstesinden gelmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
Vebanın hızlı bir şekilde yayıldığı ve aynı zamanda yalnızca koruyucuların bu vebaya karşı gelebileceği yapımda, biz de burada bir muhafız olarak yer alıyor ve hem karanlığa karşı hem de vebaya karşı elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bana hızlı bir şekilde geldiği ve çürümenin ve korkunun bir anda ortaya çıktığı bu yapımda elbette vebadan etkilenenlerin burada dikkat çekici bir yapıyla karşımıza çıktığını ve aynı zamanda tuhaf yaratıkların ve canavarların dönüşünü aktarabiliyoruz. Kendinden geçmiş insanların adeta korkutucu unsurlarla bir araya gelmesiyle beraber oluşan düşmanlar üzerimize farklı şekillerde gelebiliyor ve hem insanlar hem de hayvanlar bu durumdan oldukça etkilenmiş durumda karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Hayvanların ele geçirildiği, gelişen toplumun sona erdiği bu yapımda bir yandan insanları kurtarmaya çalışırken diğer yandan canlıları kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. İşte bu amaçla beraber yer alabildiğimiz yapımda toprağı ve mahsulleri kurtarmaya çalışıyor, insanları tekrardan bir araya getirmeye başlıyor ve canlıları da aynı şekilde burada kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda farklı şekillerde eylemlerimiz bulunuyor ve akşam karanlığı içerisinde sadece karanlıkta değil, aynı zamanda tuhaf bir dehşetle beraber de buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.

Avcı olarak ilerlemeye çalıştığımız ve akşam karanlığında sürekli olarak yer aldığımız yapımda, elbette dehşet verici ortamlarla karşılaşabilir ve her bölge içerisinde farklı yaratıkların ve canavarların olduğunu aktarabiliyoruz. Daha önce görülmemiş dehşetleri fısıldayan Mısır tarlalarından terk edilmiş köylere kadar farklı bölgeler içerisinde yer alabilir ve buralarda kedinin fareyle oynadığı gibi aslında bir yakalamaca içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda hayalet içerikli varlıklar bulunuyor ve bunlarla beraber elbette vebadan etkilenen canlıların ve yaratıkların da olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaratıklarla beraber ilgilenirken elbette hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu da anlayabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca hemen dikkat etmemiz gereken türlü türlü tehditler yer alıyor.
 
Çarpık kaderimize boyun eğebileceğimiz, hayatta kalmanın mimarı olabileceğimiz yapımda ilgi çekici becerileri ve araçların da olduğunu aktarabiliyoruz. Oyundaki ilerleyen süreçlerde kendimize ait becerilerin kilidini açabiliyor, bu becerileri üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve elimize farklı silahlar alabiliyoruz. Aynı zamanda ilgi çekici bir silah cephaneliğinden kendimizi alıkoyamıyor ve bu silah cephaneliği içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda cehennem labirenti içerisinde ilerleyebiliyor, gizlilik ve strateji unsurlarını birleştirebilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü burada yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebilir ve bu değişkenlikle beraber de kendi yolunu seçebilir ve bununla beraber de gidişatımızı yönlendirebiliriz. İşte bu noktada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir.
 
 

Gecenin karanlığında yer alabildiğimiz ve farklı türdeki düşmanların yer aldığı yapımda, aynı zamanda benzersiz sınavlara doğru adım atabiliyor ve bu sınavlardan başarıyla ayrılmak için elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan bir deste sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz, bu deste sistemi ile beraber hem kendi becerilerimizi ön plana atıyor, çeşitli bonuslar ve avantajlar yakalayabilir ve bunlarla beraber de istediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliriz.
 
Bu sistemlerle beraber yer alabildiğimiz ve aynı zamanda sistemleri özelleştirebildiğimiz yapımda elimizden geleni yapmaya koyularak burada hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyoruz. Her bir bölüm içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette ilgi çekici ortamlarına karşılaşabilir, bu ortamlarda kendimizi bulabilir ve benzersiz bir sınav içeriği ile buradaki yerimizi alabiliriz. Toprağı sızan lanetli unsurlarının yer aldığı bu yapımda, kendimizi aslında bir zeka ve irade sınavı içerisinde bulabiliyoruz. Bu sınavlardan başarıyla ayrılmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, elimizdeki silahları ateşleyebiliyor, gizlenebiliyor, stratejimizi kendimize göre ayarlayabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
Dolayısıyla tüyler ürpertici oynanışı ve içerikleri ile beraber yer alabildiğimiz yapımda, kendimizi korku ve hayatta kalma deneyimiyle beraber ön plana atmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu unsurların ya da sıra strateji ve ilgi çekici olayların olduğunda da bahsedebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda elde çizilmiş ortamların bulunduğu ve ilgi çekici manzaraların yer aldığı bir dünyada kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve bunlarla beraber de oyundan gerçekten de keyif almak durumunda kalıyoruz.
 
Diğer taraftan oyunda öylece bir hikayeden olabileceğinden bahsediliyor ve kendimizi bir avcı olarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz ve kültürel açıdan ve diğer taraftan dünya açısından ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir bölge içerisinde rastgele olaylarla beraber yerimizi almaya karar veriyor ve aynı zamanda Avrupa'dan kültürüne dayalı bir yapıdan burada bahsedebiliyoruz, daha karanlık ve daha derin bir yapıyla beraber yer alabileceğimiz yapımda 5 gecelik bir hayatta kalma deneyimi bizleri bekliyor ve her muhafız oyunda kötü niyetle ve lanetli bir şekilde birbirine bağlanıyor, diyebiliriz.
 
 
 
5 amansız gece içerisinde ortaya çıkan unutulmaz hikayeleri deneyimleyebileceğiniz ve her birinin kendi sistemi ile beraber yer alabileceği yapıda hikayeleri burada keşfetmek durumunda kalıyor. Aynı zamanda güçlü yönlerinden yararlanabiliyor ve bu muhafızları her birine tek tek kontrol etmek durumunda kalıyorsunuz oyunda tekrar tekrar oynayabileceğiniz bir yapı yer alıyor ve tarot'tan ilham alan yapımda elbette sonsuz olasılıktan ilham alan yapının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Diğer taraftan fısıltı sistemi olduğunu söyleyebilirim ve her döngü içerisinde yüzlerce rastgele olayların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu rastgele olayları ile beraber yolculuğumuz gerçekten de farklı yönlere doğru evrilebilir ve kendi yolculuğumuz burada özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda gerçekten nişancı ve aksiyon unsurları ön plana çıkan ve aynı zamanda hayatta kalma ve korku deneyimini bizlere sunan bir yapı bulunuyor. Bu deneyimle beraber kendimize özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor. Bu deneyimle beraber kendimize daha da yukarılara doğru çıkarabilir, güçlendirebilir ve daha fazla etkileşimle beraber buradaki yerimizi almaya koyuyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgeyi burada keşfetmek durumunda kalıyor ve bölgeler arasında geçiş yaptığınız süre boyunca gerçekten de yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Diğer taraftan, oyun içerisinde burada bulunduğumuz esnada yapabileceklerimiz tamamen diğer oyunculardan farklılık gösterebiliyor. Çünkü stratejilerimizi ve planlarımızı buna göre ayarlayabiliyoruz.
 
 
 
Bu ayarlama esnasında ise tarot'tan ilham alan yapılarla kendimize farklı döngülere koyabiliyoruz. Bu döngüler içerisinde hayatta kalmak için farklı stratejileri ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve bölgeler arasındaki çeşitli düşmanları nasıl bir yapıda olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Çünkü her bölge içerisinde farklı düşmanlarla beraber karşımıza çıktığından dolayı, bu düşmanları nasıl alt edileceğini tamamen biz karar verebiliyoruz ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Çünkü oyun gerçekten özünde hayatta kalma ve korku deneyimini bizlere aktarıyor ve bir korku deneyimini bizde kendi içimizde özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.

Bu tarz bir oyun deneyimini adım atmak istiyorsanız, bu yapım 22 Mayıs 2024 tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilersem Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunacağından dolayı, elbette beklentilerinizi üst seviyede tutmanız gerekmiyor. Dolayısıyla, beklentilerinizi dengeli tutmanız hemen hemen her oyun için faydası oluyor. Çünkü beklentiler ne kadar yüksek olursa, oyuna geçiş yaptığınız süre boyunca elbette bu beklentiler karşılanmadığı sürece ne yazık ki pek fazla keyif alamıyorsunuz. Ancak düşük beklentiyle girdiğiniz oyunlardan elbette çok daha fazla keyif almanız mümkün diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Activision'dan Temizlik: 27 Binden Fazla Call of Duty Hilecisi Banlandı Bedenleri inceleyebileceğiniz Autopsy Simulator Yolda

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız