Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Konsol Savaşları Kızışıyor! Sony, Playstation 6'nın Bilgilerini Microsoft'tan Saklayacak

 
 
PlayStation patronu Jim Ryan, yaptığı yeni bir açıklamayla beraber konsol savaşlarının yeni bir dönemine girildiğini aktarıyor. Bu doğrultuda Ryan, Microsoft'un 68.7 milyar dolarlık satın alımın onaylanması halinde bir sonraki konsol donanımının ayrıntılarını Call of Duty geliştiricisi Activision ile paylaşamayacağını aktarıyor.
 
Sony rest çekiyor
 
 
 
Microsoft'un Activison Blizzard satın alım süreci şu anda devam ediyor. Anlaşmayı engellemek için yasal işlemlerde bulunan ABD Federal Ticaret Komisyonu'na konuşan Ryan, Sony'nin "doğrudan rakip olarak gördüğü bir şirkete herhangi bilgi aktarımında bulunmayacağını ve böyle bir riske girmeyeceklerini" belirtiyor. Ryan, PS6 ayrıntılarını bilen Microsoft şirketinin Sony'ye verebileceği olası zarara ilişkin endişelerini de dile getiriyor.
 
Ryan ek olarak satın alımın gerçekleşmesi halinde Call of Duty gibi franchise'ların DualSense gibi benzersiz donanım özelliklerinden yararlanamayacağını belirtiyor. Ayrıca daha önce CoD oyunlarının kasıtlı olarak PS konsollarında düşük performansta çalışacağı da söylentiler arasında yer alıyor.
 
Öte yandan Microsoft geçtiğimiz süreçte bir sonraki CoD oyunlarının PC'ye veya Xbox konsollarına özel olmayacağını belirtmişti.
 
Avrupa Birliği'nin ve birçok ülkenin onay verdiği anlaşma, içerisinde bulunduğumuz süreçte hala sonuçlanmadı. Sony tarafından büyük bir endişe ile karşılanan bu satın alımda davalar görülmeye devam ediliyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer yazılım microsoft uygulama
Counter-Strike 1.6 Unreal Engine 5'te Nasıl Görünürdü? İşte Video E3 Devri Kapanıyor: 2024 ve 2025 Fuarı Şimdiden İptal Edildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Mirzant

26.6.2023 14:21:22

0
Öyle bir yazmışsın ki Sony sanki ak sütten çıkmış kaşık Sony'nin rakip konsolu yok edercesine yaptığı bir sürü hamle var. O zaman Sony tekelliğe yürümüyor zaten. Bunun en büyük kanıtı şu anki Japon konsol pazarıdır.

Outlaw-E

26.6.2023 14:09:47

0
Batmaları uzun sürmez lakin microsoft sony ide satın alır, hizmet verirler o şekilde.

BSC Misafiri

26.6.2023 13:15:48

0
Antikaruh gılgamış destanını yazmış

arda29

26.6.2023 13:13:01

+1
Konsolların hiç birini sevmemde en azından microsoft oyunlarını day 1 pc getiriyor ve game pass e koyuyor. Bu yüzden daha çok seviyorum. Sony ve buradaki fanboyları ağlamaya devam etsin nasıl olsa onay verilecek birgün, o oyunların çoğu da game pass e gelecek. 10 senelik Last of Us oyununun PC portunu beceremeyen Sony playstation oyunu yapmaya devam etsin zira PC ye port bile edemiyorlar. PS6'da da tekrar last of us remake yaparlar biraz daha iyi grafikli, fanboylarda bayıla bayıla aynı oyunu oynar. Adamlar işi biliyor. Yinede yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Oyunlardaki Türkçe düblaj ve alt yazı için Playstation teşekkürü hakediyor.

Persona_6

25.6.2023 10:33:40

+6
İmza.

Antikaruh

25.6.2023 08:27:13

+9
İnsanlar bunu neden anlamıyor, işte bende bunu anlamıyorum. Evet hepimiz Gamepass'imizde takır takır CoD'lar Diablo'lar oynamak isteriz de, Sony şu anda pazarda lider konumunda ve hem fiziksel hemde dijital oyun satışı manasında ev konsolu diye tabi edebileceğimiz tv altı eşyası olarak pastayı kaymaklı tarafından ısıran taraf. Mağazasından, her oyun satışı başına %40 komisyon alıyor Sony. COD satışarının bütün platformlar dahiliyetinde, %60'ı Sony'de. Fifalar öyle, NBA'ler öyle. Minimum 10-20 milyon arası satan her yıl fix olan oyunlar bunlar. Ve Sony'nin bir kamera lensi, birde konsol bölümü var, mücadele ede ede biz bu satışlarda öne çıktık, pazar payımızı bu konuma getirdik diyorlar. Şimdi Microsoft yenildiğini kabul ettiği bir yarışta, devasa bir şirket olmasının avantajı ile başka yerlerden kazandığı paraları (işletim sistemi, yapay zeka, bulut servisleri) çat diye oyun tarafına basıp, tarafları zor duruma düşürüyor. FTC'de diyor ki, evet haksız rekabet. Neden buna bu kadar şaşırıyor yada kızıyorsunuz ki ? Sony'nin bunun için savaşması kadar doğal bir şey yok. Havadan gelen %40 pay yok olup gidecek (sadece COD özelinde değil). O zaman Sony neden exc.lerini getirmiyor diye soranlar olacaktır, FTC'de sordu bunu, Microsoft'ta karşı atak olarak kullandı, ve Sony ben bu stüdyoları kendi içimde kurdum, kendim eleman yetiştirdim, 20-30 yıl içerisinde kendim oluşturdum, organik bir şekilde tecrübe ile gelişti dedi ve cevabı kabul edildi. Sen hem yarışı kaybeceksin, hemde gidip hakeme parayı basıp, yok ben kazanacağım diyeceksin. Böyle bir şeyi kabul eder miydiniz ? Adı üstünde, haksız rekabet. Microsoft oyun yapamıyor, konsolunu iyi pazarlayamıyor, savaşı kaybediyor, çat gidip bilmem Outlook bölümünden, bilmem Bulut bölümden kazandığı para ile Bethesda satın alıyor, Acti satın alıyor. Önceden satın aldığı Rare gibi firmaların hali de ortada mesela. Hem oyunculuğu, oyunların kalitesini o katmanda öldürme potansiyeli var, hem de Sony gibi pazarın olmazsa olmazlarından bir tanesini çok büyük zararlara sokacak, belki de piyasadan kalkmasına sebep olacak darbe indirme (2-3 tane fix her yıl çıkan tırttan oyun yüzünden üstelik) potansiyeli var. Yine söylüyorum, zamanı gelince imzamızı altına attık diye bu yorumları gösteririz. Microsoft'un satın alımları bu güne kadar kimseye bir şey katmadı, yaramadı. En fazla da biz oyuncuları üzecek. Ama herkes ekonomik şartlar yüzünden 1 tl'ye Starfield, CoD oynama derdinde. İlerisini görün lütfen.

Cpt. Miller

25.6.2023 06:56:44

+3
Horizon Forbidden West Ghost of Tsushima Forspoken The Last of Us Part II God of War: Ragnarök Stellar Blade Sony tarafında daha kaliteli oyunlar var. Spiderman ve The Last of Us serisi yeter sadece, Xbox severler kendini kandırmasın boşuna. Xbox ve PC tarafında Starfield güzel oyun olacak bu arada. Haberin içeriğine göre torum yaparsak, PS6'nın bilgilerinin saklanması önemli değil. İkisi de AMD donanımı kullanacağından, fazla birşey farketmeyecek aralarında. Zamanı gelince inceleme siteleri iki konsolun da donanımı hakkında bilgi verecektir zaten.

Persona_6

25.6.2023 03:02:13

+3
Saklamaya gerek yok 5 yıl sonra xbox diye bir konsol olmayacak çünkü.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

24.6.2023 21:05:43

0
arkadaş ne ağladın be Jim ne ağladın ya... 2023 yılında Spiderman2 ve FF 16 hariç bir tane oyunun yok, sonrası için gösterdiğin, duyurduğun elle tutulur oyun yok. anca film/dizi yap, sonra xboxa tak kafayı. Sen zaten açık ara öndesin konsol rekabetinde, git kendi kalitene, çizgine devam et. bu tehditkar rest çekmeler felan vizyonsuzluktur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız