Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kojima: Sınırları Zorlamazsak Oyunlar Hiçbir Zaman Kültür Olarak Kabul Edilmeyecek

Metal Gear Solid V'te çocuk askerler bulunuyor.

      Metal Gear serisini yakından takip edenler serinin diğer oyunlarının sınırları zorlamasına alışıktırlar. Kojima, Ground Zeroes'da da bazı sınırları zorlayıp tartışmalara yol açmıştı. Bunun neticesinde Ground Zeroes, Amerika ve Kanada'da video oyunlarını yaş sınırlandırması çevresinde kategorileyen ESRB'nin nadiren verdiği cinsel şiddet kategorisine sokulmuştu.
 
      Hideo Kojima bu konu üzerine bir açıklama yaptı. Kojima, "Hassas konular üzerine konuşacak olursak, eğer oyunlarda bu sınırları aşmazsak oyunlar sadece oyun olarak kalır. Eğer bu sınırları aşmayı denemez ya da aşamazsak, filmlerin ve romanların elde ettiği başarıya ulaşamayız. Ben bu tür hassas olduğu düşünülen konulardan uzak durmayı istemiyorum. Fakat eğer bu sınırları aşamazsak oyunlar oyun olarak kalır asla bir kültür olarak kabul edilmez." sözlerini söyledi.
 
     Breaking Bad'in bazı konular hakkında mesaj vermek için sınırları zorladığını söyleyen Kojima, "Metal Gear Solid V'in en önemli özelliklerinden birisi intikam alma konusu. İleride oyundaki şiddet hakkında pek çok kez eleştirileceğimi biliyorum ama bazı şeyleri tam olarak resmetmek istedim." açıklamasını yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
metal gear solid 5 big boss mgs 5 metal gear solid 4 metal gear solid 3 snake eater operation snake eater outer heaven foxhound
Titanfall'un Season Pass'i 3 Harita Paketine Sahip Olacak ve 25 Dolara Satılacak Child of Light: Deluxe Edition Kutulu Olarak PC ve Sony Konsollarına Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Virtual Reality

6.3.2014 15:59:58

+1
MGS bir kültürdür ve gelmiş geçmiş en iyi video oyunu serisidir.

ankara

6.3.2014 10:00:16

-1
Helal kojima

Wayward Son

6.3.2014 09:23:37

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İmkansız , ülkemizde oyunların amacı batılı toplumların bizlere zaman kaybı yaptırarak önümüzü kesme düşüncesi hakim ayrıca oyunun 0-10 yaş arasında ki çocuklar tarafından oynandığını 18 yaşında ki çocuğa "kocaman adam oldun hala oyun mu oynuyorsun ?" diye de bir zihniyet var ilkine katılsam da ikincisi durumun vahim olduğunu gösteriyor en azından benin gözlemlediğim bu .
Kafaya gel. Senin yaratacak bir şeyin varsa zaten yaratırsın, kimse önünü kesemez. Tek dert oyunlar mı? Apaçi dansı yapıp salak salak videolarını internete koyan, Vine'da şebeklik yapan, kedi kesen, Kurtlar Vadisi'ne özenen, tek derdi futbol olan gençliğin de sorumlusu oyunlar he mi? Bizim gençliğimiz zaten süper, çok üretken ama oyunlar önlerini kesiyor :(((((((((( Sen eğitim sistemini güzel yaparsan, çocuk günde 5 saat oyun oynasa da sistemin güzel işler, kimse önünü kesemez. Afedersiniz boktan eğitim sistemimizle günde 10 saat ders çalıştırılsa bile bu gençlikten bir halt olmaz. Öğrendiği şey çöp çünkü. Yalnızca okuldan bahsetmiyorum, aileler de çok cahil. Kojima'ya gelirsek dedikleri sonuna kadar doğru. Cesur oyunlar yok mu? Var, Omikron ilk aklıma gelen. Kitap ya da filmle oyunları karşılaştırmam ama. Bunlar, olan hikayeni anlatmak için birer araçtır. Yani hepsi ortak bir amaca, "hikaye" anlatmaya yarıyor. 30-40 yıl önce oyunlar yoktu, filmler,kitaplar, resimler ve tiyatro vardı. 100 yıl önce oyunlar ve filmler yoktu, kitaplar, tiyatro ve resimler vardı. Kitaplardan önce tiyatro, tiyatrodan da önce mağara duvarına çizilen resimler vardı. Yani insanoğlu, "hikayesini" anlatacak bir medya aracı daima buldu. Teknoloji geliştikçe başka araçlar da çıkacaktır. Bu yüzden Kojima'yı sonuna kadar destekliyorum, oyunların filmlerden ya da kitaplardan hiçbir eksiği yok.

İzmirli Samuray

6.3.2014 09:09:14

-1
tüm ps3 leri kulandım ama hiç oynamak kısmet olmadı inşallah alıcam oyunu

Himurajutsu

6.3.2014 03:58:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: onur3161 Cod black ops da da vardı hatırlarsanız.
aynen hocam. cod bo gelmiş geçmiş en iyi senaryoya sahipti cod oyunları arasında.

The_Rahip

6.3.2014 00:23:17

+3
Sonuna kadar katılıyorum. Hayatımızda olan hersey oyunlardada olmalı, Kojima ozellikle Mgs serisinde oyundaki anlik duygulari oyuncuya yansitabilen biri.

Babblebabble

5.3.2014 23:58:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: onur3161 Cod black ops da da vardı hatırlarsanız.
Ne güzel senaryoydu valla.Serinin ne önceki ne de sonraki oyunlarında öyle bir senaryo göremedim.

mementopolis

5.3.2014 23:53:47

0
Raiden´de zamaninda cocuk askerdi belki o da bu yeni oyun / hikayede yer ediyordur.

r0ket

5.3.2014 23:28:49

0
bir filmden yada bir kitaptan kat kat üstün oyunlar yok değil. en büyük en mükemmel örneğide HALF LİFE mevcut. onu takip eden güzel hikayeli oyunlarda aklımda kalanlardan ve sıralama olmaksızın birkaçı; last of us, bioshock, fallout, mafia, sanitarium.... ben kabul ettikten sonra kimlerin kabul ettiği yada etmediği fark etmez benim için.

DeepImpact.

5.3.2014 23:21:49

+1
Cod black ops da da vardı hatırlarsanız.

BSC Misafiri

5.3.2014 23:14:45

+1
İmkansız , ülkemizde oyunların amacı batılı toplumların bizlere zaman kaybı yaptırarak önümüzü kesme düşüncesi hakim ayrıca oyunun 0-10 yaş arasında ki çocuklar tarafından oynandığını 18 yaşında ki çocuğa "kocaman adam oldun hala oyun mu oynuyorsun ?" diye de bir zihniyet var ilkine katılsam da ikincisi durumun vahim olduğunu gösteriyor en azından benin gözlemlediğim bu .

alito

5.3.2014 23:02:34

+3
Kojima'nın kıymetini bilmeyen oyuncu değildir. Kojima gibi yapımcılar, dünyada bir elin parmağını geçmez. Değerleri bilinmezse, gelecek nesiller onlar gibi yapımcıları artık bulamaz.

BSC Misafiri

5.3.2014 23:01:12

0
Konu Olarak Mgs Serileri Hep Derin Olmuştur,Yüksek Kalitedeki Seneryo,Anlatım,Karakterlerin Kişilikleri Hep Akıllarda Kalmıştır,Sinematikler,Müzikleri Hep 1 İnci Sınıf dır,"Metal Gear Solid V"Böyle Geliyor Dolu Dolu Bir Oyun Akıllada Kalıcılı İle Zirvede Yer Edeneceği Şimdiden Garanti
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız