Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Killzone: Shadow Fall'dan Yeni Video


     PlayStation 4'ün duyuru konferansında gördüğümüz Killzone: Shadow Fall, konferansın en ilgi çekici oyunlarından bir tanesiydi. Duyurusuyla beraber oynanış videosunu gördüğümüz oyun için yeni bir video yayımlandı.
 
     Aşağıdan ulaşabileceğiniz videonun, oynanış videosundan pek farklı olmadığını söyleyebiliriz. Aynı olaylara şahit olsak da bu sefer olaylara dışarıdan bakıyoruz ve silah sesleri yerine oyunun hikayesini dinliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Guerilla Playstation 4 Sony Killzone shadow fall FPS video debut trailer
Wii Mini'nin Avrupa Fiyatı Belli Oldu Japonya Satışlarında MGR: Revengeance Liderliği
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

28.2.2013 17:56:17

0
Görsel olarak denmiş'te ben görsel tasarımcıyım, eklemeler yapayım. baştan sona orman, ev temasının kullanıldığı gerçek silahların kullanıldığı Far cry 3 sadece bunlara yoğunlaşmış bir proje yani ağacın ağaç gibi, denizin deniz gibi görünmesi gerekiyor. Zaten oyunda bu. Killzone 4 ise futuristik yapılara sahip bir konsept. Gerçek hayatta böyle araçlar yok, silahlar yok. Bunların hiçbiri gerçekte varolan şeyler değil. Gördüğüm kadarıyla ağaçlar, şehir, oyundaki hareketli ortam çok iyi yansıtılmış. anlayacağınız yaşayan bir dünya resmedilmiş. Killzone'da yer alan ağaçlar onlara çarptığınızda hareket eder mi şu an bilmiyorum. Ancak orman teması taşımayan bir bölüm ya da oyuna nazaran kağıt gibi de demek biraz komik. oyun alanının dışındaki ağaçlarıda yapraklarıda yapsınalr istersen ama parasını sen ödersin. Ağaçlar görsel olarak iyi resmedilmişler, gölgeler kötü falan değil geliş açısına ve ışık kaynağına göre uzayıp kısalıyor, yönleri, şiddetleri, değişiyor. Genel olarak skala'ya baktığınızda Killzone video'da sadece ağaç değil, bina, mavi bir deniz sunmuyor. arkadaşın dediği denizin deniz gibi görünmediği konusu tamamiyle hikaye. Deniz uzakta ve buna rağmen başarılı bir şekilde tasvir edilmiş. ayrıca çok uzaktaki şeyler bile modellenmiş gibi görünüyor. Bunları işi bilen adamlar yapıyor. Bugün 3Ds'te ki bir oyunda bile denizi deniz gibi görünürken Killzone'da uzaktaki bu kısmın deniz gibi görünemediğini idda etmek. :) Durun dahası var. varolan ağacı modellemek, varolan silahı modelle böylece hazıra yakın kaplamaların üstüne konmak. Gerçek silaha bakarak silah yap bunu Maya, 3D max kullanmayı bilen zaten yapıyor. Varolmayan silaha nasıl bir kaplama koyacağın, varolmayan bir aracı nasıl boyayacağın bunların hepsi küçük gibi görünen, oynarken düşünmediğiniz ama feci önemli detaylar. Benim tek beğenmediğim oyunda etraftaki ateşler oldu sanki çok sık tekrarlayan bir döngüleri var. Burada ps4 iyidir gibi laflar etmek ya da savunmak için gelip yazmadım. Mümkünse herkes atıp tutmasın. Killzone ile Farcry 3 apayrı şeyler onları birleştiren Fps olmaları. Cryisis 3 ile de karşılaştırmayın o da apayrı birşey. Hepsini sunduğu genişlik farklı. Bunu skyrim gibi düşünün, herşeyin belli bir kalitesi vardir, dengelidir. Fanatiklik yapmayın. belki de oyun alanı olarak bile kullanılmayacak bir ton yeri resmetmiş adamlar. Oyun kötü mötü çıkar bundan fazlasını sunmaz onlar çıkınca görücez. Hem ne o parabolik deyince adam mı oldunuz. biz fakültede kullanmadık bu lafları millet sözlük gibi maşallah.

RedTurkei

28.2.2013 10:34:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

kıskanç yalancı herif ..
neyi kıskanacam kardeşim insan gibi konuş. parasıyla değilmi konsol.. ücretini vergisini ödediğim ürünün hizmetini gerektiği gibi vermesini istiyorum yıl 2013 çok komiksin 64fps full +farcry3ü çalıştırmak için hangi donananıma ihtiyaç var bi bak istersen.. allaha şükür hiçbirşeyi kıskanılacak birşey yok.. su ana kadar almadığım konsolda olmadı ne istiyorsunuz anlamadım ps3 le 360 daki gibi çamurgibi oyunlar gelir 3sene sonra kör oldu gözleriniz algı sıfır oldu blurdan hala konusuyosun.. hepsi aynı ağaz exc oyunlarda bilmem ne grafikte binbirtürlü alicengizoyunuyla milleti idare ediyorlar az biraz görsel sanatlarla ilgilen anlarsın nedemek istediğimi gerisi noluyo acaba 8-10oyun vasatı yakalıyor diğerleri vasatın altında

BSC Misafiri

28.2.2013 10:17:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei ben konsol düşmanı değilimki bilakis eski kültürden gelmeyim sadece yeni nesile yakışmadığını söylemek istedim.. Tabiki de konsollar herzaman oyun gelişimini ve sektörü belirliyecektir..fizik efektide berbat bu arada lapa lapa kar tanesi gibi parçalanıyor betonlar ds3 teki kar efekti gibi
kıskanç yalancı herif ..

RedTurkei

28.2.2013 10:08:26

0
ben konsol düşmanı değilimki bilakis eski kültürden gelmeyim sadece yeni nesile yakışmadığını söylemek istedim.. Tabiki de konsollar herzaman oyun gelişimini ve sektörü belirliyecektir..fizik efektide berbat bu arada lapa lapa kar tanesi gibi parçalanıyor betonlar ds3 teki kar efekti gibi

BSC Misafiri

28.2.2013 08:24:12

0
"""RedTurkei allah razı olsun kardeşim bu insanlar shadow map resolution un ne demek olduğunu bilmiyorlar. parabolü de bilmiyorlar birilerinin anlatması lazım çünkü ya daha o kadar büyümemişler ya da büyüyüp de öğrenememişler.. zaten""" Shadow map dediğin 1980 lerden kalma bir teknik , hala parabolik nesne diyorsun. Bak bakalım her dilde "parabolik nesne" diye aratınca karşına ne çıkıyor? Eminim hayatında hiç directx sdk kullanmışlığın yok. Sadece oyun oynayarak teknik öğrenemezsin.

BlackBeasT

28.2.2013 03:34:09

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri "" olsin olsin...dx9c renk paleti yerine dx11 efekleri canlı renkler ,zamanla oyun motorlarını geliştirler , "" Hiçbir konsolda Directx yoktur. Directx windows işletim sistemi içibdir, ayrıca bir konsola uyarlı değildir. Ne xbox, ne de xbox 360 da directx komutları kullanılmamıştır. DX 11 destekli grafik kartı kullanılıyor diye DX de mutlaka kullanılacak demek bilgisizliktir. Sony de ayrıca konsoluna asla ve asla DX koyması mümkün dahilinde değildir.
RSX Opengl'mi Xenos Direct X'mi??? OpenGl,Direct3D,DirectSound,3dfx Glide PC'lerde özellikle oyunlarda son 10 senedir akla gelen ilk API'lerdir.Bunlardan Direct3D ve Direct Sound API'lerinin birleşmesi ile ortaya çıkan API'yede biz günümüzde Direct X adını veriyoruz.DX API'si Windows'un vazgeçilmezlerinden olduğu şu dönemde 4-5'li versiyonlardan günümüzde DX10.1 versiyonuna kadar gelmiş çok gelişmiş ve kullanılabilirliği çok kolay bir API'dir programcılar ve geliştiriciler için. Öte yandan 3DFX kartların zamanında kendine özel API standardı olan GLIDE sürümüde hafızalardan özellikle eski oyuncular adına silinmemiştir. Xenos çipi DX9c sürümü Shader Model 3.0 destekli bir GPU'dur. RSX çipi ise OpenGL üzerine bir kodlamaya sahiptir yalnız bu demek değildirki DX efektlerini ve kodlamalarını yapamaz,hepsini yapar ve fazlasınıda yapar arkadaşlar.Nasıl yaptığı ise güncel bir şekilde gözler önüne serilebilir.ID firması yıllardır OPENGL üzerine oyunlarını kurar ve oyun motorlarını geliştirir,DOOM 3,Quake 4 gibi son derece yeni oyunlar ve gelecekteki tüm ID oyunları DX10 desteklemeyeceğiz açıklaması ile gündeme gelmişlerdir.Peki bu yeni gelecek oyunlarda DX10 efetleri yada görselleri olmayacak grafikleri kötümü olacak! Kesinlikle hayır OPENGL hazır kalıplardan çok programcıların yeteneklerini zorlayan ve çok daha yüksek potansiyele sahip bir API olmuştur bugüne kadar DX API'si karşısında ama zor programlanır olması yüzünden hep 2. planda kalmıştır,ama görsel kalite olarak OPENGL API'si doğru eller altında çalıştığında ortaya inanılmaz derecede bir potansiyel çıkar,bunların örenklerini ID software hala daha bizlere göstermekte.OpenGl API'side DX gibi sürümlere sahiptir ve en son 3.0 sürümü açıklanmıştır. Peki burdan şu soru ortaya çıkıyormu RSX OPENGL API kullanıyorsa DX9c ile hayata giren HDR teknolojisini nasıl uyguluyor,RSX sadece OpenGl API'sini kullanmıyor zaten 7000 serisi bir kart olduğu için DX9c desteğide Shader Model 3.0 ile RSX tarafından kullanılıyor,ama buna ek olarak Nvidia'nın hep çip olarak başarılı ve güçlü olduğu OPENGL API'sinede tam destek veriyor ve çoğu zaman DX ile yapılamayan grafik efektleri OPENGL ile hayata geçirilebiliyor Burdan ve örneklerden anlayacağımız DX9c Shader Model 3.0 ile yapılan bir su efekti aşağı yukar farklı oyunlarda hep aynı şekli ve hareketleri anımsatabilir,ama işi OPENGL'e dökerseniz ve daha fazla uraşırsanız Shader Model 4.0 su efektini bile uygulayabilirsiniz,ama tabiki herşey optimizasyon ve sistem gücü ile ilgili.OPENGL çok daha fazla CPU'ya yük bindirirken DX bunu biraz daha az yapar. Son olarakta bugüne kadar CAD gibi bütün yazılımlar OPENGL API ile çalışırlar arkadaşlar,yani RSX OPENGL desteği olması bir avantajdır dez avantaj değil konuya hakim olmayanların söylediğinin aksine burayı oku istersen [:'(] http://forum.donanimhaber.com/m_20666690/tm.htm

2K

28.2.2013 01:13:18

-4
Far Cry 3 tamam güzel oyunda grafik konusunda KZ'in videosu ile kıyaslanamaz bile. KZ ile anca Crysis 3 kıyaslanır ki KZ'de ki detayların yarısı Crysis 3 de yok. -Adamın duvarda yansıması. -Molozların kalitiesi. -Kılık değiştirirken arada ki boşluklardan yansıyan ışıklar. Bu arada konsolları beğenmeyip PC'yi öven arkadaşlar bilmiyor ki oyun sektörü her zaman konsollar ile gelişir.Bu gerçeğin Dreamcast'dan beri oyun oynayan arkadaşlar farkına varmıştır.PC her zaman konsolları geçer ama atılımlar da sizin şu an beğenmediğiniz PC'yi engelliyor dediğiniz konsollar ile olur.Zaten yeni nesil konsolların hepsi PC mimarisi ile yapıldığından dolayı 3-4 sene boyunca her platformda aynı gözükecek oyunlar oynayacağız , geliştiriciler her platforma port etmeye eskisinden daha az uğraşacak bu sayede maliyetler düşecek ama daha dolu içerikli oyunlara sahip olacağız.Bu bile yeni nesil konsolları sevmeye yeter.

- The Stig -

28.2.2013 01:02:34

0
herkez donanım uzmanı olmuş.. artık donanım haberede gerek yok :)))

BSC Misafiri

28.2.2013 00:54:15

0
@RedTurkei ormanlık alan başka bir şey yok orda sanki bir şey gösteriyor .. denizin hiç gerçekciliği yok .. yandaki ağaç kağıt kaplama gibi duruyor .. ne kısakanç adamlar sınız ya ..

skullomania

28.2.2013 00:41:14

-1
RedTurkei allah razı olsun kardeşim bu insanlar shadow map resolution un ne demek olduğunu bilmiyorlar. parabolü de bilmiyorlar birilerinin anlatması lazım çünkü ya daha o kadar büyümemişler ya da büyüyüp de öğrenememişler.. zaten 'Bir cümle yeter sözden anlayana , Destan yazsan fark etmez laftan anlamayana. . . !' [Hz Mevlana]

RedTurkei

28.2.2013 00:20:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

sony ye söyleyelim de oyunun içine numaralı bir gözlükte koysunlar .. bu arkadaş gibi gözleri bozuk olan arkadaşlar için kesinlikle gerekli..
işinize gelmiyor ama doğru söylemiş. Hep ışık oyunları daha dikkatli bakın alın bakın bunlardan benim gameplayden... o yeni nesilse bu ne acaba patlama sahnelerin cabasıda var oyunda farcry 3 üstelik 60+fps full+

BSC Misafiri

27.2.2013 22:14:15

0
Bu kadar kaliteli şehir modellemesi, draw distance, ışıklandırma, efekler hiç bir oyunda yok bence. Sıradan bir NPC'nin atkısı bile 3d kumaş ile modellenmiş. Patlama sonic boom ile etrafı parçalıyor. Başka hangi oyunda sonic boom var?

BSC Misafiri

27.2.2013 22:14:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: skullomania video hakkında konuşmam gerekirsse kaplamalar çok zayıf ve kıyafetler vücuda yapışık hala yeni nesilde aynı arıza devam ediyor. hep köşeli detaylar kullanmışlar oval ve parabolik nesneleri ve yapıları kullanmaktan kaçınmışlar. önceki videolarda da soft shadows ları kullanmaktan kaçınmışlar ve gölge çözünürlükleri düşük kalmış. zateen ram in 8 gb sini kullanırlarsa makina feci kasar kullanabilecekleri maximumu yani oluru 6.5 gb dir. 30 fps ise facia tamamen frame den yemişler kasma olmaması için. bence xbox ın developer kit leri daha güçlü olacak ama sony piyasaya daha hakim olacak donanımsal açıdan da yeni nesil xbox daha güçlü olabilir ama internet e devamlı bğlı kalmak şartı çok sıkıntıı yaratabilir
sony ye söyleyelim de oyunun içine numaralı bir gözlükte koysunlar .. bu arkadaş gibi gözleri bozuk olan arkadaşlar için kesinlikle gerekli..

BSC Misafiri

27.2.2013 22:13:54

0
Arkadaşlar sizi bilmem ama ben oyun için konsol alırım. Konsol için oyun değil. Yani exleri bana hitap eden tek konsol SONY. Sadece Türkçe oyun çıkarması bile yeterli bir sebep iken kaliteli exlerle kendine bağlamasını biliyor. Grafiklerin nesini beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Daha bu oyunlar başlangıç oyunları. Sony babamın oğlu değil ama son atılımları beni yeni nesilde de PS ailesine yönlendiriyor. Gücüm yeterse yeni xbox'ta alabilirim ama güzel exler çıkarsa. Sadece Halo ve Gear of wars yetmez. Bide söylentiler doğru çıkarsa yenixbox ölü doğar benim için. Saygılar.

BSC Misafiri

27.2.2013 22:13:27

0
"" olsin olsin...dx9c renk paleti yerine dx11 efekleri canlı renkler ,zamanla oyun motorlarını geliştirler , "" Hiçbir konsolda Directx yoktur. Directx windows işletim sistemi içibdir, ayrıca bir konsola uyarlı değildir. Ne xbox, ne de xbox 360 da directx komutları kullanılmamıştır. DX 11 destekli grafik kartı kullanılıyor diye DX de mutlaka kullanılacak demek bilgisizliktir. Sony de ayrıca konsoluna asla ve asla DX koyması mümkün dahilinde değildir.

BSC Misafiri

27.2.2013 22:13:13

-1
"" parabolik nesneleri ve yapıları kullanmaktan kaçınmışlar. önceki videolarda da soft shadows ları kullanmaktan kaçınmışlar ve gölge çözünürlükleri düşük kalmış."" Bu nasıl bir açıklama ! Parabolik nesne diye bir şey yoktur. Soft shadow dediğin PS2 zamanında bile olan birşey. Dümdüz gölge olmayan her gölge soft shadowdur oyunun tüm gölgeleri soft shadow ve gölgenin çözünürlüğü olmaz. Gölge bir doku değildir efekttir ve Ram de yer kaplamaz, GPU 'den yer ancak. Birşey biliyormuş havasında uydurma terimleri kullanmayın.

BlackBeasT

27.2.2013 18:44:53

0
olsin olsin...dx9c renk paleti yerine dx11 efekleri canlı renkler ,zamanla oyun motorlarını geliştirler ,yeni oyun motorları görürüz.Hideo Kojima'da fox engine var ,square enix'de luminous var ,Capcom deep down oyunu yeni oyun motoru ile yazıyor. Epic games'in Unreal Engine 4ü var oğlu var. Yapımcıların bahaneleride kalmadı.PS4 oyun programlamak çok zor diye zırlamazlar.Yeni nesilde Platform kardeşliğini görceğiz..:D alayı x86 olucak ,PC komponet üreticiside kazanacak ,konsol üreticiside kazanacak ,oyun yapımcı daha kısa sürede port işleri için zaman ve işgücü için para harcamayacak

skullomania

27.2.2013 17:46:29

-3
video hakkında konuşmam gerekirsse kaplamalar çok zayıf ve kıyafetler vücuda yapışık hala yeni nesilde aynı arıza devam ediyor. hep köşeli detaylar kullanmışlar oval ve parabolik nesneleri ve yapıları kullanmaktan kaçınmışlar. önceki videolarda da soft shadows ları kullanmaktan kaçınmışlar ve gölge çözünürlükleri düşük kalmış. zateen ram in 8 gb sini kullanırlarsa makina feci kasar kullanabilecekleri maximumu yani oluru 6.5 gb dir. 30 fps ise facia tamamen frame den yemişler kasma olmaması için. bence xbox ın developer kit leri daha güçlü olacak ama sony piyasaya daha hakim olacak donanımsal açıdan da yeni nesil xbox daha güçlü olabilir ama internet e devamlı bğlı kalmak şartı çok sıkıntıı yaratabilir

rambocuk

27.2.2013 17:32:30

0
yaw tamam muhteşem yeni video koysunlar artık aynı şeyleri görmekten gına geldi

oxlayer

27.2.2013 17:30:20

0
ps4 oyunu ya ps4 alacam yada hd 5850 yi gtx 690 ile değiştircem
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Killzone: Shadow Fall
+ TAKİBE
AL
22 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız