Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Killzone: Shadow Fall'da Tek Ekranda 24 Düşman

 
   Resmi PlayStation dergisine konuşan Guerilla Games'den Eric Boltjes yeni nesilde artan görsel seviyenin sadece çevre detaylarını etkilemeyeceğini, ekranda görülecek düşman sayısının da fazlalaşacağını belirtti:
 
"Bir oyun tasarımcısı olarak benim görevim ekrana daha fazla oyun etkeni yerleştirmek. Daha fazla düşman tipi ve daha farklı silah tasarımları gibi. Böylece etrafta oynanacak daha çok şey bulabiliriz. Daha önce ekranda yalnızca 6, 7 düşmana kadar çıkabiliyorduk ve düşmanlar aynı tipte olmak zorundaydı. Şimdi ise bu rakam 24'e çıkmış durumda. Bahsettiğim rakam sadece düşman sayısı. Farklı türde düşmanları, yıkılabilir çevreyi ve de diğer dinamik etkenleri de bu ekrana ekleyin. Ancak düşman askeri olarak limitimiz 24. Şayet ekrana 25. düşmanı eklersek framerate sorunlarıyla karşılaşıyoruz."
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Guerilla Playstation 4 Sony Killzone shadow fall FPS
Dead or Alive 5'in Halloween Kostümleri 25 Dolar Zynga'nın MOBA'sı Steam Çıkışını Gerçekleştirdi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Rseen

10.11.2013 10:19:35

0
.

BSC Misafiri

19.10.2013 00:46:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri hala grafik yarıştıranlar var inanılmaz.
isterse ekranda 1 milyon düşman göstersin. daha herhangi bir killzone oyunu cod 4 kadar bile güzel, heyecanlı, eğlenceli olamamışken, ve bu da olamayacakken bir anlamı yok.
daha oynamadan etmeden yorum yaptığın için fail.

BSC Misafiri

18.10.2013 16:05:40

-2
hala grafik yarıştıranlar var inanılmaz. isterse ekranda 1 milyon düşman göstersin. daha herhangi bir killzone oyunu cod 4 kadar bile güzel, heyecanlı, eğlenceli olamamışken, ve bu da olamayacakken bir anlamı yok.

serGinnio

17.10.2013 17:03:43

0
Mario 128 i bilen var mı yoksa araştırın

Riwalp

17.10.2013 15:37:21

0
freshmind doğru söylemiş ve haklı 2006 da aldığımız pc bugun tarih oldu ise , bugun ki teknolojiyi neler yapabilir.

Stackalloc

17.10.2013 12:15:18

0
poligon sayisina orantili

Denizcagdar

17.10.2013 02:52:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT
alıntı:

Orijinalden alıntı: Denizcagdar

Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :))

Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi

İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ
3 GB DDR2 800 Mhz Ram
ATI READON HD 7770 Ghz Edition
Ecs G31T-M7 Anakart

... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.

O kişinin düşüncesi ne olursa olsun yargılması senin üstüne vazife değil, imzasına sistem olarak isterse "P4 1.7ghz, 2gb ram, agp 5500 fx " yazar. Bu şahısı bu haberi okuyanların içinde sana aşağılama hakkı vermez.

Sen bana savunduğunu söyle daha sahip dahi olmadığın piyasaya çıkmamış 1 ürünü övüyorsun, babanın hisse sahibimi Borsada bu işden paramı kazanıyor?
2000 yılların başında çıkmış şimdilerde ki 2.el değeri 350tl zor eden atariye sahip oluncamı o kişiyi küçümseme hakkını kendine buluyorsun
Senin yetişdiğin ortamı bilmem ailen gelişimi tamamlamana ne kadar faydası olduğu ortada yarıla yarıla büyütmüşler ki karşındakinin imzada ki sistemi görünce yarılabilme kabiliyetin gelişmiş

DH forum kuralı 2. madde başlangıcı:
2.Forumlarımızda, aşağılayıcı, alaycı, başkalarını küçümseyen, adminlere veya kullanıcılara saygısızlık içeren, müstehcen, kaba, iftira niteliğinde, nefret dolu, tehdit edici, huzursuzluk çıkartmaya yönelik, başka kullanıcıların kimliğini açıklayıcı...

Şimdi dersin ki sende cümle arası benle alay ediyorsun, senin yapmaya çalışdığının yanında az bile yazdım...
Ps 4'e ait bir oyunun haberinde kalkıp pc platformu üzerinden politika yapılıp belli bir cephe alınıyor ve konuya dahil olunuyor ise bunun bir sebebi ve makul bir düzlemi olmalı. Kaldı ki bunu yazarak alınabilecek cevapları da hesaba katmalı. Benim orada dalga geçtiğim sistemi değil. O sisteme rağmen yaptığı hareket. Hangi nesili tatmışta yeni nesil tırt çıktı diye Ps 4'e ait bir haber başlığının altında üstelik haberi tamamen ters anlayıp o tarz bir yorum atabiliyor. 16 yıldır oyuncuyum. Deneyim edinmediğim platform kalmadı. Hangi pc hakkında ortalıkta savunmaya değecek şiirler varda insanlar okumuyor ? Ps 4 daha çıkmadan kendisini rakiplerine göre, yapımcı söylemlerine göre, kullanıcı kesimin görüşlerine göre kanıtlayabilmiş bir platform olarak gözüküyor(en azından çizdiği profil bu). Kesin konuşmak her ne kadar mantık çerçevesinde yanlış olsa da (beklemek daha mantıklı manasında) tecrübe edindiğimiz onca ıvır zıvırın bir parça getirisi ile tahmin yürütmek mümkün. Ben konsolu ön sipariş edinenlerdenim ve bekliyorum. Şimdi soruyorum. O adamın böyle bir başlığa o yorumu oraya yazması ile benim ona onun seviyesinde verdiğim cevap arasında ne fark var ? Yine söylüyorum, istediğin kadar inkar et, yada ahlak polisi kesilip tribünlere oyna ama sorarlar. Senin elinde ne var da ne oynadın da ne deneyim edindin de ne yaptın da kalkıp o yorumu oraya yazıyorsun. O sistem ile hangi oyunu oynamışta KZ:SF'de 25 değilde 24 "AI" nin aynı ekranda olmasını hoş görmüyor. Ben arasında gayet güzel mantık ve bağlantı kurdum ve ona göre cevap verdim sevgili ahlak polisi. Benim sevdiğim, ön siparişini verdiğim, elimdeki kanıt ve sektörün ilerlediği yön ile doğru orantılı olan beklenti ve görüşlerim bir seçim yapmama sebebiyet verdi. Tek bir yorum ile -7 yi alıp benim gibi onlarca insanın görüşüne "tırt" diyerek senin bahsini ettiğin seviyenin çok altına inmiş oldu. Sende analiz etmeden bunu savunarak aynı seviyeye iştirak ettin. Adam Ps 4 konusuna tırt olmuş yazıyor pc yi o başlık altında savunuyor ama elinde oyun oynayabileceği pc yok. Amaç burada provake etmek değildir de nedir ? Ki etmişte oldu...

aykut291

17.10.2013 01:34:34

0
Yeni nesile herzaman yeni çıkacak konsollar yön veriyor. Ps4 çıkarken birçok frima yeni nesil grafik motoru duyurdu ve ps4 de uyarladı. Pc fanları ****a laf atacağına gitsin oyunları orjinel alsın pc öne geçirisin yapımcılar da Konsolların gücü yetmeyecek şekil de bir oyun yapsın da ozaman konuşsunlar.Evet pc donanım bakımın dan daha üstün olabilir ama o üstün donanımı sonuna kadar kullananan yapımcı hani?

BSC Misafiri

17.10.2013 00:56:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock69 Bakıyorumda bir arkadaş beni küçümseyip dalga geçmiş ben hiç birşeyi savunmam ve savunur isemde savunmam için çok yüksek özellikte bir pc ye ihtiyacım yok, ben ps4 almayı düşünüyorum peki ben almayı düşünüyorsam neden savunmuyorum sizin mantığınız bundan ibaret bir çağ kapanıp yenisi açılıyor oyun dünyasında, bu tür haberler görmek ne kadar normal tekrar söylüyorum kötü bir pc ye sahip olmam tarafımı belirlemez ki taraf tutarak ta yorumlamıyorum
bf4'ün watch dogs'un ps4 ile ilgili performans değerleri geldi ne kadar tatmin edici, ben pc de oynamayacağım pc ye o kadar para veremem ama param olsa tabiki pc toplarım ps4 kusursuz değil kimse bunun muhabbetini çevirmesin burda
Arkdasm hersey grafik degil ama su an wii'yi acip sonic colors'un grafiklerini begenirsin, dreamcast'i acip Shenmue'ye hayran kalabilirsin yani onlarla su konsolu karsilastirdigin da arada daglar kadar fark var ve yine de memnuniyetsizlik almis basini gidiyor. Bu sizin yaptigini ben oyun oynuyorum degil, gercek gibi grafikler görmek istiyorsan bayil para cok guclu bir bilgisayar topla. 400 dolara iyi alet toplamis adamlar, oyunlarin görselligi zaten iyi olacak hele exc oyunlar gercekten iyi olacaktir. Birakin su grafik yarisini, oyunculuk havada partikul var, yerde cim yok degil. asil olan eglence eglenceli degilse hicbir anlami yok.

Nathan__Drake

17.10.2013 00:02:16

0
Killzone Shadow Fall'un grafik kalitesini günümüz Pc'leri en erken 2 yıl sonra çoğu kimsenin alamayacağı sistem gereksinimleri ile yakalar.Burda oyunu eleştirenleri anlamıyorum daha önce hiç böyle grafik görmedikleri halde nasıl oyunu eleştirirsiniz?BF4 gibi oldgen bir oyunu yüceltirken şuana dek görülmemiş grafikli oyunu eleştiriyorlar.Birisi BF4 haberi paylaşmış.Yeni nesil konsollar BF4 gibi oldgen oyunu açmazsa zaten piyasaya çıkmasın.BF4'ün Xbox One'da 720p olmasının tek nedeni oyunu çok büyük kusurlar olsa dahi alan düşüncesiz konsol oyuncularıdır.Dice'da bu durumu fark edip oyunu konsola neredeyse hiç yapmamış FB3 motorunu sırf Pc için yapmıştır.Eminim ki Xbox One o oyunu 1080p rahat kaldırırdı.Zaten BF4 fiyasko bir oyun olacak 1 sene sonra adını bile unutacağız asıl bomba seneye E3'te HALO ile gelecek.Pc fanboyları bakalım Xbox One'ı aşağılarken şimdi ne yapacaklar.Zaten yeni nesilde sistem gereksinimleri ortada.COD Ghost bile konsol ayarında grafik için 780 isterken hala bazı hayalperestler 4K oynayacağız diyorlar.Oldgen BF4 2K oynamak için 3 ekran kartı kullanılmış.Acaba gerçek yeni nesil oyunlar 1080p için neler isteyecekler.Bu konsollar gerçekten de çok güçlüler hiç öyle Pc fanboyu firmaların özensiz oyunları ile konsolların gücünü kötülemeyin.

Sherlock69

16.10.2013 23:46:08

-6
bu kadar üstüme atlayacağınızı bilseydim yazmazdım siz tapın ps4 lere başka diyecek sözüm yok

BlackBeasT

16.10.2013 23:34:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Denizcagdar Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :)) Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ 3 GB DDR2 800 Mhz Ram ATI READON HD 7770 Ghz Edition Ecs G31T-M7 Anakart ... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.
O kişinin düşüncesi ne olursa olsun yargılması senin üstüne vazife değil, imzasına sistem olarak isterse "P4 1.7ghz, 2gb ram, agp 5500 fx " yazar. Bu şahısı bu haberi okuyanların içinde sana aşağılama hakkı vermez. Sen bana savunduğunu söyle daha sahip dahi olmadığın piyasaya çıkmamış 1 ürünü övüyorsun, babanın hisse sahibimi Borsada bu işden paramı kazanıyor? 2000 yılların başında çıkmış şimdilerde ki 2.el değeri 350tl zor eden atariye sahip oluncamı o kişiyi küçümseme hakkını kendine buluyorsun Senin yetişdiğin ortamı bilmem ailen gelişimi tamamlamana ne kadar faydası olduğu ortada yarıla yarıla büyütmüşler ki karşındakinin imzada ki sistemi görünce yarılabilme kabiliyetin gelişmiş DH forum kuralı 2. madde başlangıcı: 2.Forumlarımızda, aşağılayıcı, alaycı, başkalarını küçümseyen, adminlere veya kullanıcılara saygısızlık içeren, müstehcen, kaba, iftira niteliğinde, nefret dolu, tehdit edici, huzursuzluk çıkartmaya yönelik, başka kullanıcıların kimliğini açıklayıcı... Şimdi dersin ki sende cümle arası benle alay ediyorsun, senin yapmaya çalışdığının yanında az bile yazdım...

haganeno

16.10.2013 23:32:28

+1
#freshmind Üstadım, yazdıkların neredeyse rehber niteliğinde olmuş. Gönül ister ki bu yazıyı üşenmeden herkes okusa ve bir daha bu tartışmayı hiç yapmasa. ama maalesef, biliyorum ki, bu tartışma ne bitecek nede yön değiştirecek.

bloodTime

16.10.2013 23:32:20

0
iyi bari ...

LathspeLL

16.10.2013 23:27:25

+2
Haberin orjinali böyle değil. Ekran 24 askerin görünmesi mevzusu değil, 24 tane tamamen kendine has AI sahibi düşmanın olması asıl haber. Yapay zekanın her bir asker için ayrı hesaplanması işlemciye yük bindiriyor, daha önce 6 düşman'ın yapay zekasını kaldırabiliyordu sistemler, PS4 ile 24'e çıkarabilmişler. Yapay zeka derken L4D'de ki zombie'ler gibi herhangi bir AI kullanılmamış düşmanlar değil, size göre düşünen, siper alan, kaçan, yani karar veren AI'nin sayısı bu. Yoksa ekrana doldur doldurabildiğin kadar düşman.

TheBladeRunner

16.10.2013 22:42:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock69 http://pixelenemy.com/battlefield-4-on-ps4-comparable-to-medium-settings-on-pc-like-night-day-difference-to-current-gen-version/ bu haber yeterli olur heralde daha ne kadar konsol savunalacak tırt çıktı bildiğin yeni nesil
hocam attigin linkde adamin soyledikleri kendine gore.BSC de TGS da ki oynanis videosunu oldukca iyi gozukuyor dedi.Ben bu oyunu GamesCom da oynadim kanli canli agzimdan cikan ilk kelime oha oldu ama BSC burun kivirdi.BF4 un konsollarda ne olcagi bir muamma.BF4 un grafik kalitesi olarak KZSF u yakalamasi bence oldukca zor hangi platformda olursa olsun. Tirt ciktigi dedigin konsolun oyunun KZSF un direk oynanis videosu http://www.youtube.com/watch?v=A9POECqVDpc pc ultra da her hangi bi oyunda boyle grafikler gorduysen beri gel. Baska bi oyun ilk gordugum gorsellerde ve videolarda hic begenmedigim bir oyun AC4 Black Flag.Bu yep yeni video da oyun ps4 uzerinden oynaniyor ve grafikler ucmus durumda. http://www.youtube.com/watch?v=jHDfm2AYZS4. Bunlar yeni nesil degil yeni konsol diyen arkadasinda ozellikle Infamous Second Son ve Ryse i kesinlikle konsollar ciktiginda oynamasini tavsiye ederim.O zaman bunlarin yeni nesil oldugunu ve daha henuz baslangic oldugunu tekrar hatirlayacaktir. Bir arti daha.Bildigim kadari ile KZSF PS4 un erken kitleri uzerinde gelistirilmeye baslanmis final kitleri uzerinde degil.Donanimin cok yeni olmasi ve adamlarin konsolun gucunu maximize etmekden henuz cok uzak olduklari halde 45.000 poligon 24 ayri karakter i ayni anda gosterebilmeleri cok buyuk bir performanstir.

berkayde

16.10.2013 21:50:49

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yeni nesil değil yeni konsol bunlar.
yav hiç mi yorumları okumadın şu an hangi oyunda ekranda aynı anda 24 den fazla hatta eşit sayıda karakter görüyorsun? dikkat edersen ekranda tek bir karede. çevrede 50-60 düşman olabilir. ama gözünüzle okumuyonuz ki. yorumları da okumuyosunuz. freshmind ın yorumunu öneririm (qapaq qibi cevap yazmış)

BSC Misafiri

16.10.2013 21:36:53

-4
Yeni nesil değil yeni konsol bunlar.

freshmind

16.10.2013 21:33:10

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Alondate freshmind, ben sana kalkıp bütün oyunları 60 fps alarak oynuyorum falan mı dedim? Castlevania, bioshock infinite, batman arkham city, far cry 3 gibi sağlam oyunları eziyet çekmeden oynatıyor mu bu sistem bana? Oynatıyor. O zaman sayfalarca saçmalamaya gerek yok. Benimle alakası olmayan şeyler yazıp en sonunda da beni gerizekalı yapman çok komik olmuş helal sana
Ben pc oyunculuğuna bir cevap niteliğinde yazdım o yazıyı. Senin atmış olduğun yorumda sebep oldu. Seni geri zekalı falan yapamam, öyle bir gücüm veya hakkım yok. Mesajımın o kısmını düzelttim. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem veya kalp kırdı isem özür dilerim. Yalan yanlış birikim ve fikirlerin ortalığı karıştırmasından bıktım. Hayvan gibi bir pc'ye sahibim ve hakkını verebilecek kafamı ağrıtmayacak oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Belki de bu kadar dolu ve öfkeli olmamın sebebi hakkını alamadığım pc'nin bana yaşattıklarıdır... Bu yazıyı da o pc'den yazdığımın farkında olarak bunları savunuyor ve söylüyorum. Sevgilerimle, saygılarımla.

Alondate

16.10.2013 21:28:11

-5
freshmind, ben sana kalkıp bütün oyunları 60 fps alarak oynuyorum falan mı dedim? Castlevania, bioshock infinite, batman arkham city, far cry 3 gibi sağlam oyunları eziyet çekmeden oynatıyor mu bu sistem bana? Oynatıyor. O zaman sayfalarca saçmalamaya gerek yok. Benimle alakası olmayan şeyler yazıp en sonunda da beni gerizekalı yapman çok komik olmuş helal sana

thekingmobile

16.10.2013 21:21:34

0
ya kardeşim konsol adı üstünde oyun konsolu şeysi oyun oynamak için yapılmıştır. yok pc. yok bilmem ne. bence pc konsol idye bi savaş olamaz. bence nintendo ve diğerleri diye bir savaş olur olacaksa. pc oyunların yapıldığı yerdir. konsolsa oyunun oynandığı yerdir. eğer zenginseniz pc oyuncusu olursunuz. bir konsola 600 dolar vermek varken neden konsolun ömrü bitene dek pcye 3000 dolar para bayılayım ki.

skullomania

16.10.2013 21:11:35

0
cihazın kapasitesine göre iyi bi rakam

BSC Misafiri

16.10.2013 21:05:22

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Aksel123 Bide yeni nesil diyolar asıl yeni nesil PC konsollar hep önünü kapatıyo sonraki nesile artık :D



Not: PS 3 sahibiyim hemen fanboy yazmasınlar diye yazdım.
Pc'yi konsollar değil, torrentçi sömürgenler ordusu önünü tıkıyor maalesef.Esas onlar yüzünden pc hakettiği yerde değil ve onlar yüzünden hep geriden geliyor.

BerkayDr

16.10.2013 21:04:59

+2
@freshmind Kardeş 4-5 aydır bu forumlardayım senin ki kadar harika bir yazı görmedim.Benim son kullandığım konsol PS2 idi bozulmuştu sonra da başka konsol almadım.Şu zamana göre güzel bir PC'im var 1200 Tl mi neydi fiyatı.Neyse işte o PC'yi aldım geçen sene.Ancak aldığım zamandan beri derdi bitmedi Mavi ekran veriyor, Windows problem çıkartıp duruyor,PC takılıp duruyor du işte Program çalışmayı durdurdu falan filan bir çok hata veriyordu sürekli işte sonra PC bir gün açılmadı tamire verdik Anakart'ı tamir ettiler falan 100 lira mı ne tuttu ama çoğu hata hala devam ediyor hala ha bir de oyunları açamama problemine kesinlikle katılıyorum.Yeni çıkan oyunlar Medium'da zar zor 30 FPS görüyorum.O yüzden önümüz deki yaz PS4 almayı düşünüyorum.Bu PC yüzünden nadir rahat oynayabiliyorum ancak PS4 alınca oyunların keyfine varacağımı biliyorum.

deebrown

16.10.2013 21:04:13

+4
freshmind Hocam seni sadece tebrik ediyorum. Söylediklerini son harfine kadar samimi bulup destekliyorum. Fanboya çıkar adımız şimdi yine.

mementopolis

16.10.2013 20:56:57

0
Bizim elemanlar haberi anlamamis bir taraflarindan donanim ve yazilim üreticisi gibi konusyorlar . Hangi oyunda 25 Tip Farkli karakder düsman gördünüz ? Crysis 3 ´de bile 2 tip düsman cogu ayni isterse bu bölüm bölüm faklilassin. Admalar oyuna "RENK" katmis anlamiyorsunuz . Bu Önümüsdeki sene duyrulmamis oyunlarda daha haycanli olacakdir.

Ahayri

16.10.2013 20:55:40

0
Valla o konuda Mount & Blade tarzı oyunlar 10 numara. Multiplayerda 200 - 250 kişi birbirine giriyordu :D.

arkham92

16.10.2013 20:49:58

0
__freshmind__ Tüm samimiyetimle söylüyorum bu kadar güzel anlatılamazdı yani, mükemmel açıklamışsın her şeyi. Anlamayan da artık zaten...

Denizcagdar

16.10.2013 20:32:45

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Alondate
alıntı:

Orijinalden alıntı: Denizcagdar

Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :))

Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi

İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ
3 GB DDR2 800 Mhz Ram
ATI READON HD 7770 Ghz Edition
Ecs G31T-M7 Anakart

... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.


Ekran kartı haric, o sisteme benzer bir şey var elimde fakat piyasadaki tüm oyunları medium-high civarlarında oynuyorum. Kasa dev monitore bağlı, 1920x1200 çözünürlükte kullanıyorum aleti. Nasıl oluyo bu? HD 5770 ile hemde??
O sistemden çok daha iyi bir sistemim var ama güncel oyun performansı rezaletin de ötesinde, söylediğine kendinin bile inandığını zannetmiyorum. Buyur bi benchmark at bakalım . Total War Rome II de , Crysis 3'te, Battlefield 4'te , Witcher 2'de, Metro Last Light'ta, ya da en iyisi GTA V'te :)) ...

freshmind

16.10.2013 20:28:25

+11
quote:

Orijinalden alıntı: Alondate
Sistemim; 660 ti zotac amp! 16gb DDR3 1600mhz cas9 ram Gigabyte Ga 970 ud3 anakart 1 tb seagate barracuda HDD Phenom II X4 965BE 3.8 - 4.0ghz(kullanıma göre, overclock ile) 650w TT psu Dev monitör ? Bu sistemi 32" Samsung 6 serisi bir lcd ile kullanmaktayım. Son derece titiz, şişirmeden, hırpalamadan kullanabildiğim her kaynağı kullanarak şu sistemi yönetmekteyim. Verdiğim paranın tek bir kuruşunu bile hak ettiğini düşünmüyorum. Yıllardır pc camiasının içerisindeyim. Her türlü işletim sistemini, her türlü apartı, cihazı mümkün mertebede kullanmış deneyim edinmiş bir şahsiyetim. Defalarca çevreme, kendime sistem toplamışlığım ve bir zamanlar ! memnun olmuşluğum var. Hatta bir zamanlar amcama karşı deliler gibi pc yi savunmuşluğum adına türlü türlü orda burda yazılar yazmışlığım var. Bahsini ettiğim şu sistem henüz daha 9 ayını doldurmadı. Ama gel görki 9 yıllık konsolun yaptığını yapamadı. Bilmeyene yutturacaksın birde. Aldığım gibi uçak motoru gibi ses çıkaran değiştirmek zorunda kaldığım işlemci fanı mı, voltaj sorunları ile boğuşan ram'i mi, 1 hafta boyunca işletim sistemine çektiğim tonlarca ayarı mı, hiç sebebep yokken tak diye ortada patlak veren sorunları mı anlatayım sana ? Şu sistemler Total War Rome II'yi oynayamıyorum yahu, Shogun II den dah kötü görsellere sahip bir oyunu oynayamıyorum. Bak daha dün Uncharted 3 , Resistance 3 , Last of Us 'ın siparişini verdim. Artık kör olmanın fanboy olmanın bir manası yok. Olan bizlere oluyor. 1700'e topladım şu sistemi. Ama tek bir kuruşunun bile hakkını vermedi. Gel biraz gerçekçi olalım. Bahsini ettiğin şey, 2013 yılında topladığın bir pc'nin 2013 yılı ve aşşağısı yıllarda çıkışını yapmış oyunları bööylee korsan korsan çatır çatır oynatması ise "oyunlar" klasörüne girince 199 tane oyunun simgesinin orda belirmesi ise şu tartışmayı şurada keselim ve sen sapına kadar haklısın diyeyim bitsin bu konuşma. Ama oyunculuk bu değildir ! Verdiğin paranın hakkıda bu değildir. 2013 yılında topladığım bir pc 2012 çıkışlı bir oyunu bana son detay sevyesinde günümüz teknolojilerinin getirileri ile sunamıyorsa orada çok büyük bir AHLAK (bak dikkatini çekiyorum teknolojik falan değil, bildğin AHLAK) sorunu vardır. Tabiki de 2013 te toplanan bir pc 2012-2011-2010 menşeli (böyle kelimeler kullanıyorum, biraz google a girip araştırma yapmana sebep olucam, kelime dağarcığını geliştirmene yardımcı olacağım ama kusuruma bakmazsın inşallah) bir oyunu çatır çatır oynatacaktır. Önemli olan o pc'nin 2014-2015-2016 da iş yapıp yapmayacağıdır. 5 yıl önce toplamış olduğum kasasının böyle süslü püslü bir Raidmax kasa olduğu sistemim var. Hadi çıkarayım o tozlu kilerden ve iş yapsın ... Hadi elini vicdanına koy ve söyle .. Bahsini ettiğin sistem Total War Rome II'yi, Watch Dogs'u , Division'ı , BF 4'ü , Witcher 3'ü, ileride çıkması muhtemel GTA V'i , Dragon Age: Inqusition'ı , Homefront 2'yi vs vs... ultra ayarda 1080p lerde oynatacak mıdır ? Onu geçtim yeni nesil konsollar ortalığı kavururken, Ps 4 eğlence-oyun-donanım platformunda dünya üzerinde şimdiye kadar en çok ön sipariş almış cihaz olarak tarihe geçmiş iken , port oyunlardan beni kurtarabilecek mi ? Klavye tuşlarının bile zaahmet edilip pc ye aktarılmadığı oyunlardan beni kurtarabilecek mi ? Yoksa 2013 teknolojisi ile toplanmış bi pc 1 yıl sonra artık AYARLARI kısma derdinden kurtulabilecek mi ? Crysis 3'ü ne zaman ultra da oynayabilirim ? OYUN OYNUYORUZ OYUN ! Devlet yönetmiyoruz. Kitap kitap sorunlar ile bir ton mecra ile, üstüne birde harıl hurul para dökerek birşeyleri oynamaya ÇALIŞMAK -oynamak değil, çalışmak- hangi aklın hangi beynin hani IQ nun ürünüdür ? İş hariç, kişisel manada 1 milyar pc şu anda varken ve kullanılıyorken, neden oyunlar pc platformunda 1-2 hadi senin için 3 milyon barajlarını ıkını sıkıla çabalamalarına rağmen aşamıyorlar. http://www.chip.com.tr/...aki-ucurum_33564_5.html Konsolu olan her bireyin evinde mutlaka film seyredebileceği, internete girebileceği, yazı-iş gibi mecralarda dökümanlarla uğraşabilmeye yetecek orta alt sınıf bir pc'si vardır. Kaldı ki oyun oynamak için neden o kadar para döküp işkence çekeyim hangi aklın hangi uygarlığın ürünü bu ? Al o 1700'e pc topladık yine oynadığımız oyun eninde sonunda LOL, Dota 2, Path of Exile, Diablo 3, World of Warcraft... Mmo ve f2p çöplüğüne dalmış gidiyoruz. Her iki platformda da orjinal oyun kullanıldığı baz alınırsa Konsol her türlü pc'den kat be kat katran katran daha uygun bir fiyat/performans oranı sunacaktır ve sunmuşturda. Bahsini ettiğim pc sistemine , Xbox 360'a ve Ps 3'e sahip olan ve deneyim edinmiş bir kişi olarak bunları aktarıyorum. Eğlenmek için oyun oynanır, rahatlamak için, farklı dünyalara dalmak için, mutlu olmak için. Oyunun ortasında mavi ekran yemek ya da "çalışmayı durdurdu" hatası almak için değil ! 60 fps yi yakalamak için her seferinde oyunların ayar kısmına girip Anti-aliasing ler ile gölgeler ile uzak çizim mesafeleri ile uğraşmak için değil. Takarsın diskini dalarsın oyununa ! Bitti ! Okuma zahmetini gösterebileceğini zannetmiyorum ama ola ki öyle bir şey başardı isen öncelikle tebrikler sonrasında ise teşekkürler !

Alondate

16.10.2013 20:16:49

-5
quote:

Orijinalden alıntı: Denizcagdar Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :))

Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi

İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ
3 GB DDR2 800 Mhz Ram
ATI READON HD 7770 Ghz Edition
Ecs G31T-M7 Anakart

... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.
Ekran kartı haric, o sisteme benzer bir şey var elimde fakat piyasadaki tüm oyunları medium-high civarlarında oynuyorum. Kasa dev monitore bağlı, 1920x1200 çözünürlükte kullanıyorum aleti. Nasıl oluyo bu? HD 5770 ile hemde??

560ti

16.10.2013 20:09:30

0

Denizcagdar

16.10.2013 19:55:38

0
Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :)) Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ 3 GB DDR2 800 Mhz Ram ATI READON HD 7770 Ghz Edition Ecs G31T-M7 Anakart ... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.

Nathan__Drake

16.10.2013 19:53:48

+1
Bilmeden yorum yapmak gerçekten de çok kolay değil mi?Şu anda En kaliteli dokular KZ'da.Buna rağmen hiç bir oyunda olmayan tek ekrana sığan fizikler,ışıklandırmalar,yıkılabilir çevre ve çoğuı oyunun ana karakteri detayında ki 24 düşman ile devrim yaratacak.Bazılarınız anlamak bile istememiş herhalde.24 kişi aynı anda tek ekranda görünmek oyunda 24 kişi ile mücadele etcen denilmiyor.Eminim ki çok sevdiğiniz BF4 bile tek ekranda 24 tane ana karakter detayında düşmanı sergileyemez.Bunun üstüne birde daha önce hiç bir oyunda olmayan çevre detayı ekleniyor. http://www.youtube.com/watch?v=G8UhrlEx8ho Şu videoya bakın ve daha iyisini gördünüz mü diye kendinize sorun bakalım.Daha iyisi sizin çok sevdiğiniz uzay mekiği teknolojisi barındıran Pc'lerde olmayacak aksine çok kötü olduğunu düşündüğünüz PS4 ve Xbox One'da HALO ve İnfamous ile olacak.Son kez size David Cage'nin sözlerini tekrar hatırlamanızı istiyorum.

BSC Misafiri

16.10.2013 19:45:44

-1
Tek istediğim bu oyunun pc ye çıkmaması. İnş sadece ps4 e çıkar. ezik pciler.

BSC Misafiri

16.10.2013 19:45:40

+1
Çok iyi, zaten birsürü NPClerde bile 40.000 poligon kullanmışlar, ana karakter gibi detaylı

BSC Misafiri

16.10.2013 19:45:35

+1
[quote]Orijinalden alıntı: tembelpbci Bunu bilmiyordum PS4DE bile 24 adamda 25.de frame düşüyorsa daha ne diyeyim .[/quote] [quote]Orijinalden alıntı: tembelpbci Bunu bilmiyordum PS4DE bile 24 adamda 25.de frame düşüyorsa daha ne diyeyim .[/quote] Yav siz hakikaten birşeyden çakmıyorsunuz. Diğer oyunlarda kıytırık duman olunca FPS düşüyor. KZ de ise çok detaylı 24 karakteri aynı ekranda birden gösteriyor. Adamlar çıkıp boş konuşmaz, biraz düşünün anlarsınız

BSC Misafiri

16.10.2013 19:45:23

+1
Ya ne bos sacmaliyorsunuz sanki pc' de herkesin bilgisayari altin kaplama 16 cekirdekli zart zurt. Neymis 25'ci ekrana girince frame dusuyormus. Allah size akil fikir versin. Oyun oynamanin bile tadini kaciriyorsunuz. Bizde de pc var hic gelip aaa su fos bu fos demiyoruz aisl olan oyunlar oyun iyiyse sorun yoktur arkdas kötu bir oyunu 60-90-180 fps de oynasan ne yazar. Oyunun karakter tasarimlarin olsun, mekanlar, efektler olsun görsellik yuksek bir duzeyde 400 dolarlik makinadan mucize mi bekliyorsunuz daha ne olsun Neogaf'ta burun kivrilmiyor buraya gelince ooo aaa ps4 fos cikti falan rts mi bu oyun. gören de her oyun da ayni anda 24 adamla savastiginizi sanacak.

gamerasi

16.10.2013 19:45:17

+1
Aklı başında insanların yorumlarını okumak ne kadar keyif verici... Bir de tersini düşünün...

BSC Misafiri

16.10.2013 19:45:05

0
Olumsuz yorum atanlar kendilerini komik duruma düşürmüş. En iyi çevre, çok detaylı 24 karakteri birden aynı ekranda aynı anda gösteriyor. Zaten KZ'nin detay seviyesi ile diğer oyunlar bir değil...

BSC Misafiri

16.10.2013 19:45:01

+2
Yapımcı süper birşeyden bahsediyor da fancıklar anlamıyor. Böyle süper detaylı (ve farklı) 24 karakteri birden tek ekranda göstermek her baba yiğitin harcı değil. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1266564_10151893230125100_1445002176_o.jpg

RedTurkei

16.10.2013 19:39:37

0
saçmalamısınız tamam cihaz bomba güçlü değil ama yinede idare eder o grafik ve efektlerle 25 kişi çok iyi demektir 10yıl önceki wowda bile 35kişi oldumu fps 20ye düşüo hatta 100kişi oldumu 2-3 sonrası makine reset atıyo dene istersen

Denizcagdar

16.10.2013 19:37:37

+4
Şu cehaletten kurtulduğumuz gün asıl bayramdır. Japon stüdyolarının o saçma sapan birbirinin kopyası akın akın üstünüze gelen yapay zekanın "z" sini barındırmayan oyunlar haricinde hangi oyunda 24-25 düşmanı aynı anda tek ekranda tek kadrajda gördünüz arkadaş ? Burada adamların tek suçu rakam verip, sizin gibilerin eline malzeme vermek. Killzone 2 - Killzone 3 insanın dibini düşüren görsellere sahipti, muazzam kapasiteli Cell gibi bir işlemciye sahip bir cihazda bile 6-7 düşmanı aynı ekrana koyabiliyorlarmış, ki o da birbirinin aynı düşman tiplerinden oluşuyormuş. Kaldı ki bu kalite de, fizik ve yapay zeka da işin içine katılıdığında , birbirinden tamamen farklı 24 düşman tek karede artık görünebilecek diyorlar. Biz buraya kadar yaptık demişler. Yolda yürürken kafasına yanlışlıkla ilk okul 3.sınıf matematik kitabı düştüğü için yerden alıp kitaba bakan bir insan bile, aradaki kapasite ve güç farkını çok basit bir doğru orantı ile hesaplayabilir. Oynadığınız oyunları bir aklınıza getirin bakalım . Hangi sahnede dikkat tek ekranda, yani o an baktığınız tek kadrajda (yoksa çevrede 50 tane düşman olabilir) birbirinden farklı 20-30 tane düşmanı aynı anda gördünüz ? Beyinlerinde ki boşluk , temizlik ve yokluk şu yorum ekranlarında da olsa da kurtulsak. Sağı solu laf olsun diye kirletmemek lazım. Grafik denilince ilk akla gelen oyun olan Killzone 2 ve Killzone 3'e göre artan grafik kalitesi bir yana aynı ekranda 4 kat daha fazla, çeşitli düşman ve düşman dinamikleri görülebilecek. Bunun neresi kötü ?

Kreuger

16.10.2013 19:05:18

-7
daha önce yazdim ps4 ü cok sisirdiler o kadar güclü bir makina degil kullandigi cpu gpu zaten 2-3 yasinda, gördünüz iste sony bile 25. düsmanda frame düsüyor diyo bunun neresi yeni nesil ????

RealArek

16.10.2013 19:04:55

-5
Bide yeni nesil diyolar asıl yeni nesil PC konsollar hep önünü kapatıyo sonraki nesile artık :D Not: PS 3 sahibiyim hemen fanboy yazmasınlar diye yazdım.

Sherlock69

16.10.2013 19:01:36

-8
......

tembelpbci

16.10.2013 19:00:00

-7
Bunu bilmiyordum PS4DE bile 24 adamda 25.de frame düşüyorsa daha ne diyeyim .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Killzone: Shadow Fall
+ TAKİBE
AL
22 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız