Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Killzone: Shadow Fall Sadece 1.5 GB Ram Kullanmış

Konsolun tüm özellikleri kullanılırsa neler yapılır hayal etmek kolay değil

      Sony konferansında Killzone: Shadow Fall'un 30 fps hızında çalıştığının söylenmesi bazı oyuncularda hayal kırıklığı yaratmıştı. Hayal kırıklığına uğramaları gerekir mi tartışılır, ama oyunun geliştiricilerinden birisi önemli bir açıklama yaptı.
 
     Killzone: Shadow Fall'un Playstation 4'ün sadece 1.5 GB'lık Ram'ini kullandığını belirten bir geliştirici, PS4'ün geliştirici kitlerinin çoğunun sadece 1.5 GB'lık Ram'e sahip olduğunu belirtiyor. Yani konsolun son geliştirici kitleri ancak 8 GB'lık Ram'i kullanma imkanı sunacakmış.
 
      Bu da demek oluyor ki Sony'nin geliştirici kitleri henüz konsolun son haliyle aynı güce sahip değil. Bu nedenle geliştirme kitlerinin son halleri dağıtıldığında çok daha iyi grafiklere ve detaylara sahip oyunlarla karşılaşma şansımız olacak. 

     Sanırım Unreal Engine 4'ün Playstation 4'teki detaylarındaki ayrıntılarının daha düşük olmasının nedeni de geliştirici kitleriyle ilgili olsa gerek. Bakalım Sony bu konularda resmi bir açıklama yapacak mı?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Guerilla Playstation 4 Sony Killzone shadow fall FPS
Neversoft, Call of Duty'nin Geliştiricisi Oldu Call of Duty Yapımcılarının Yeni Oyunu E3'te!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

led__Zeppelin

10.3.2013 16:04:09

0
%100 ünü kullansın ister %10 unu. oyun devrimi gerçekleşti her oyunu single multi, mikip attım kenara. oynamadığım oyun kalmadı. ama ksf için her gün geri sayıyorum. bırakın bu işleri gidin quake tarzı cod mod oynayın amg. askerlerin kasketini urup head shot yapın puhaha. Amerika uzaya çıktı senaryolar hep aynı grafikler hep aynı. bi killzone vardı adam gibi senaryolu oda devrim yaptı yeni oyunuyla. iki tane birden alıcam helal olsun adamlara

BSC Misafiri

1.3.2013 00:59:44

0
Yahu akıl var mantık var, Killzone serisi konsola özel bir oyun, nasıl geliştirici kiti 1,5 gb oluyor :) Konsola özel bir oyunun başarısı maksimum değerde olmalı ki serinin hayranları o türdeki büyük rekabet ortamında tatmin edilebilmeli, hem ben yıllardır oyun piyasasını takip ederim, geliştirici kitleri konsol çıkışında bekleyenlere olabildiğince çok ve çabuk oyun hazırlatmak amacıyla konsolla birebir güçte olurlar. Bu demecin kaynağı ismen belli olmadığına göre asıl amacının da ne olduğunu anlamak pek zor değil.

any77

27.2.2013 18:05:41

0
BAKIN DEDİKLERİNİZİ BİLİYORUM VE TAMAMEN KATILIYORUM. Benim demek istediğim bu tür güçlü ramların karşısına neden hd7850 gibi orta bir kart koyulmuş. bu kadar güçlü ramlar'ın karşısına en azından hd7970 ya da gtx 680 gibi bir kart olması gerekirdi. Ram'ın gereksiz fazla koyulmuş olması konusuna gelirsek, bu konudaki yorumum aslında şu yönde: Konsolda kullanılan har hd7850'ye benzer bir kart ve bu kart'ı gddr5 ram olarak düşünürsek rahat, tep tepe 4gb gddr5 bir ram yeterlidir. Neden 8 gb koyulmuş. Hepsi bir kelime oyunu. Yok kitler, zartlar zurtlar. Sonuç orta da. Kullanılan 1,5 gb'lık bir miktar. İsterse 8 yazsın özellikler bölümünde. Kullanılan 1,5 ise 8 gb olsa ben ne yapayım. Ayrıca bu oyunda 1,5 gb'lık bir ram kullanılırsa, watch dogs'ta da 2 gb kullanıldığını var sayarsak, çok daha iyi grafiklere sahip bir oyun çıktığında da, maximum 4 gb kullanacaktır. Yani bu oyunda 1,5 kullanılmış, ileride 8 gb kullanılırsa 5-6 kat iyi grafikli oyun olacak diye bir şey yok. Zaten bu killzone sf oyununun biraz daha ilerisi tamamen gerçek gibi oluyor zaten. Eee, gerçek grafikten ileriye gidemezler ki zaten hedef gerçek grafik . Gerçek grafik de ramların sadece 3-4 gb'ını kullanır eğerki bu oyunda 1,5 gb ram kullanılmış ise . Düzgün bir şekilde cevap yazarsanız sevinirim

bkaakco

27.2.2013 13:33:19

0
Kavga yerine dönmüş burası. Özelden devam ediniz ileri gidecekseniz.

knocksthedoortwice

27.2.2013 12:22:11

0
geldim ezikcigim benim.Beni cahillikle suclayan herife bakin önünde pc olmasa iki soru sorsam aaaa diye dili tutulacak adam hala kalkmis bana ezik diyor.Sizin gibilerini cok gördük birazdan pm den mesajimi alirsin-EmuMaster isin olmayan seylere karismak gibi huylarin mi var?

EmuMaster

27.2.2013 12:01:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bazı arkadaşlar 8 GB RAM fazla demiş, bazıları daha ddr4 çıkmadı demiş DDR5 nereden geldi demiş. İlk olarak; Playstation 4 çıkması demek önümüzdeki 5-6 yıl bu teknolojilerle sınırlanarak oyun yapılacak demektir. Sadece sistem değil ekran kartıda bu RAM'i kullanacak. O yüzden 8GB gayet makuldür bol keseden atılmamış bence. DDR5 olayında ise yanlış anlaşılma var. PS4'te kullanılacak hafıza hem ekran kartı için hemde sistem için kullanılacak toplam RAM miktarıdır ve GDDR5 şu anda bizim masaüstü pc'lerde kullandığımız ekran kartlarında mevcut. Yani uzaydan inmedi bu teknoloji. Ayrıca ekran kartlarında kullanılan bu GDDR5 RAM'lerin DDR3 lere göre daha hızlı olduğunu ve daha pahalı olduğunu da biliyoruz. Bu 1.5 GB RAM kullanma olayıda tamamen reklama dönüştürülmüş gövde gösterisi. Yani 1.5'te buysa 8 de neler olur gibisinden. Ayrıca ilk kitler çıktığında sistemde tam olarak ne kadar RAM konulacağı belli olmadığında 1.5'te sınırlandırılmış olabilir. Sonuçta BETA bir Kit.
Hayret başka bir misafir'den aydınlatıcı bir bilgi teşekkür ediyorum yazı için Her misafir senin gibi olsa hocam keşke. Aynı şey benimde aklıma geldi.Şimdi 8 gb ram duyuruldu ama bu paylaşımlımı paylaşımsızmı en önemli sorulardan birisi bu? Birde evet masaüstü bilgisayarlardaki ekran kartlarında şuan gddr5 teknolojisi kullanılıyor.Sanırım ddr5 ile gddr5 olayı ayrı diye düşünüyorum. Sony konferansta ekran kartına "1.84 tflops amd next gen based graphic engine" demişte bunun modeli mimarisi ne?Saat hızı bellek hızı ne en önemlisi kullandığı bellek ne? Hocam kitlerden için beta demişsin.İyide ps3 bu sene kesin çıkacak en azından 1 bölgede diye açıklama yaptı sony.Buda büyük ihtimal japonya olacak.Killzone 4'de makinanın çıkış oyunu olsa 1 seneden az bir zamanda adamlar beta kit ile mi oyun yapacaklar? Sony nintendo gibi yapmadan şu makinanın özellikleri adam akıllı açıklansada milletin aklındaki sorular bir gitse.WiiU çıktı ben halen donanımından bir haberim bilen yokmu yav o makinanın işlemci hızı ram hızı falan nedir?Kullandığı gpu nedir

EmuMaster

27.2.2013 11:53:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC BSC eziği ne oldu kayıp , ilkokulu alert durumları gelir hiç bilmediği konularda bunu anlamadım der.Bildiğin kadar anlatırsın bu seferde sen ne biliyor olursun ,iyi sen anlat biz okuyalım cıx onuda yapamıyor.Hakaret etmeye başlar, ee al üyelik PM at anlaman için kafana vura vura öğretelim onuda cıx yemiyor.<br> <br> Fizyolojik olarak dışardan bakıldığında erkekğe benzer ama iç dünyasında östrojen hormonları daha baskındır. Üyeliğinden gelemez bilmediğinden yada cevap vericek yetiye sahip olmadığından BSC eziği modlarından atar yapar. Senin için üyelik alcam felam diyip ailesi günlük net izni veridği kadar takılır.<br> <br> Unutmadan bir özellikleri daha var hakaret eder seni tahrik eder. Sende dolaylı olarak hakaret etmeye başladığında neden hakaret ediyorsun demeye başlar ,hemen geri vites <img src="http://img.donanimhaber.com/image/s3.gif" align="middle" border="0" alt=""> kelime oyunları yapmaya başlarlar.Bi bitmediniz ....
Anket açılsada şu misafir üyelikleri kapattırsak oy toplayıp.Yani herkes misafir maskesi takar oldu kim kim, kim ne değil belli olmalı hep. Valla hocam tıpkı dediğin gibi adamlar sinir etmekten başka bir işe yaramıyor.Hayır çok kavga çıkdı bu fitne fesat herifler kimse aradan bi giriyor virüs gibi bir laf atıyor kaçıyor ondan sonra 10-20 sayfa tartışma. Aga şuraya girip bir şeyler okuyalım yazalım öğrenelim diye giriyoruz bakıyoruz türkiyenin en büyük forumlarından birinde olan mesajlara bak.Yemin ediyorum hep aklı çocuk adamlar var. Çocuk olupta aklı olgun olana lafım yok ama şu yaşı farketmeyip çocuk gibi sırf ortalığı kızıştıranlar yokmu senelerdir bunun ceremesini çekiyoruz.

BSC Misafiri

27.2.2013 07:20:52

+1
Bazı arkadaşlar 8 GB RAM fazla demiş, bazıları daha ddr4 çıkmadı demiş DDR5 nereden geldi demiş. İlk olarak; Playstation 4 çıkması demek önümüzdeki 5-6 yıl bu teknolojilerle sınırlanarak oyun yapılacak demektir. Sadece sistem değil ekran kartıda bu RAM'i kullanacak. O yüzden 8GB gayet makuldür bol keseden atılmamış bence. DDR5 olayında ise yanlış anlaşılma var. PS4'te kullanılacak hafıza hem ekran kartı için hemde sistem için kullanılacak toplam RAM miktarıdır ve GDDR5 şu anda bizim masaüstü pc'lerde kullandığımız ekran kartlarında mevcut. Yani uzaydan inmedi bu teknoloji. Ayrıca ekran kartlarında kullanılan bu GDDR5 RAM'lerin DDR3 lere göre daha hızlı olduğunu ve daha pahalı olduğunu da biliyoruz. Bu 1.5 GB RAM kullanma olayıda tamamen reklama dönüştürülmüş gövde gösterisi. Yani 1.5'te buysa 8 de neler olur gibisinden. Ayrıca ilk kitler çıktığında sistemde tam olarak ne kadar RAM konulacağı belli olmadığında 1.5'te sınırlandırılmış olabilir. Sonuçta BETA bir Kit.

BlackBeasT

27.2.2013 05:23:32

+2
BSC eziği ne oldu kayıp , ilkokulu alert durumları gelir hiç bilmediği konularda bunu anlamadım der.Bildiğin kadar anlatırsın bu seferde sen ne biliyor olursun ,iyi sen anlat biz okuyalım cıx onuda yapamıyor.Hakaret etmeye başlar, ee al üyelik PM at anlaman için kafana vura vura öğretelim onuda cıx yemiyor. Fizyolojik olarak dışardan bakıldığında erkekğe benzer ama iç dünyasında östrojen hormonları daha baskındır. Üyeliğinden gelemez bilmediğinden yada cevap vericek yetiye sahip olmadığından BSC eziği modlarından atar yapar. Senin için üyelik alcam felam diyip ailesi günlük net izni veridği kadar takılır. Unutmadan bir özellikleri daha var hakaret eder seni tahrik eder. Sende dolaylı olarak hakaret etmeye başladığında neden hakaret ediyorsun demeye başlar ,hemen geri vites kelime oyunları yapmaya başlarlar.Bi bitmediniz ....

ae2096

26.2.2013 19:42:11

0
bence o 8 gb'ın anca 2 gb'ı oyun için ayrılmıştır. sonra da final kitleri dağıtılmadı diye çevirmişlerdir.

saffet12

26.2.2013 18:42:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Evet dedikleriniz doğru. Katılıyorum ama bunlar sadece bir teori. Asıl bilgileri ileride göreceğiz. Yani ben tam olarak anlam veremiyorum. 4 GB bile tepe tepe yetiyorken 8gb koyup birde masraf etmişler. Neyse, dediğim gibi, konsol çıkınca göreceğiz. Azıcık sabır[:'(].
Dogru tabi 8 neden diye şuda var ps3 256 md sistem 256 mb ekran karti toplamda 512 mb rem vardi yapimcilar yetmiyo yetmiyo diye galyana geldi adamlarda al 8gb dedi tabi yeni konsollarla yepyeni bi sayfa acildi girafikler coşucak belki 8gb da zamanla az gelcekdir bence düşün ps3 cikti zaman 512 mb hayli hayli yetiyodu ve o zaman göre yeterliydi şimdilerde en kötü oyun 4 veya 2 gb istiyo

any77

26.2.2013 18:29:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: saffet12

O kadar yapimci yalan konuşmuşsa bileme tabi şuda var pc4 bi devre var gpu cpu hepsi onda bizim pc gibi soket yok onu takayim bunu takayim amd zaten ati şirketini de sayıbı yani sacma olmaz ddr5 kulanmasi ve o dev markalarin kulanmama nedeni bizim remler gibi 4 gb bi rem cikaramiyo galiba hani ekran karti var öküz gibi üstündeki rem 1 gb oda tüm kartin her tarafi bellek yani düşün neden cikarmadi adamlar 4 gb rem cikarsa ona özel anakart da yapmasi lazim ki o anakart da kocaman bişey olmasi lazim cikarmamasini neden üretimde olabilir bir sürü nedeni vardir
Evet dedikleriniz doğru. Katılıyorum ama bunlar sadece bir teori. Asıl bilgileri ileride göreceğiz. Yani ben tam olarak anlam veremiyorum. 4 GB bile tepe tepe yetiyorken 8gb koyup birde masraf etmişler. Neyse, dediğim gibi, konsol çıkınca göreceğiz. Azıcık sabır .

any77

26.2.2013 18:27:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sen kimsin de seninle asık Atamiycakmisim adama bak Ulan bu ne ukalalik. Sen kendini kaf dagimda goruyosun yazik karsindaki adami alt edemeyince kufur edersin. Ezik olan Ben degil sensin
Dostum sakin ol. Zaten sizi de gördük 2-3 ay önce af edersiniz konuyu hatırlayamadım. Yanlış kişi iseniz affola . Sakin olun biraz. "Bu ne şiddet, bu ne celal!" Düzgün bir şekilde cevap yazar mısınız? Bu arada siz kimsiniz? Amacım tartışmak değil ama kendinizi bir şey zannediyorsunuz her halde? Bana "sen kimsin de..." gibi bir tabirle yaklaşamazsınız. Çok cesaretli iseniz gelin özelden pm atayım. Ev adres. Gelin konuşalım. Oradan öyle yazması kolay geliyor. Zaten sizin şahsiyetinizi her kes görmüş, ve biliyordur zaten. Her konuda bir mesajınız, var. Ve %90'ına yakını ise yalan yanlış bilgiler. Post kasmak işiniz olmuş. Arka arkaya 4-5 tane mesaj yazmak işinize geliyor. Hepsini toparlayıp bir mesaj atarsanız kirlilik olmaz. Yavv bu bsc misafiri olayı da zaten çok sıktı arkadaş. Neyse, adminler gerekeni bilir...

saffet12

26.2.2013 18:26:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Doğru diyorsunda daha ddr5 ramların tam olarak teknolojisini kingston gibi dev markalar bile keşfedemedi. Hadi ddr4 deseler inanacağım. Çünkü ddr4 ramlar yakın zamanda piyasada olacak ama ddr5'te neyin nesi. Sony geleceğe ışınlanıp mı ram getirdi günümüze. EE cevap hayır olduğuna göre bu ddr5 konusu da çürüdü. En önemli gerekçelerden biri ise dediğine göre bu ddr5 ramlar çok hızlı diyorsun. Tahmin ediyorum GELECEKTE evet hızlı olacaklar, fakat bu ramlar gerçekten ddr5 olsaydı, bu ramların karşılığı olarak da bir 7850 mi koyarlardı bir düşün!
O kadar yapimci yalan konuşmuşsa bileme tabi şuda var pc4 bi devre var gpu cpu hepsi onda bizim pc gibi soket yok onu takayim bunu takayim amd zaten ati şirketini de sayıbı yani sacma olmaz ddr5 kulanmasi ve o dev markalarin kulanmama nedeni bizim remler gibi 4 gb bi rem cikaramiyo galiba hani ekran karti var öküz gibi üstündeki rem 1 gb oda tüm kartin her tarafi bellek yani düşün neden cikarmadi adamlar 4 gb rem cikarsa ona özel anakart da yapmasi lazim ki o anakart da kocaman bişey olmasi lazim cikarmamasini neden üretimde olabilir bir sürü nedeni vardir

BSC Misafiri

26.2.2013 18:17:33

0
Sen kimsin de seninle asık Atamiycakmisim adama bak Ulan bu ne ukalalik. Sen kendini kaf dagimda goruyosun yazik karsindaki adami alt edemeyince kufur edersin. Ezik olan Ben degil sensin

any77

26.2.2013 18:15:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri BSC Misafiri Tartışmalara Forbes noktayı koymuş. PS4: True Next gen ..PS4 gibi bir sistem toplayamazsınız. Sistem belleği de GDDR5. ddr3 bu kadar performans http://www.forbes.com/sites/erikkain/2013/02/25/you-cant-build-a-ps4-why-sonys-next-console-is-truly-next-gen-and-your-pc-isnt/ aynen katılıyorum
Bu ddr5 ram meselesi sadece kağıt üzerinde. bak görürsünüz. Daha ddr4 ramlar bile çıkmamışken sony bir 10 yıl ilerisine mi atladı yani Çok saçma. Madem bu ramlar gerçek ddr5 ramlar. Öyle ise gerçek pc ddr5 ramları çıktığında konsol ramından daha performanslı olmaması gerekiyor. Eğer gerçek ddr5 ramlar çıktığında ps4'teki ddr5 ramlardan daha önde bir performans sergilerse demekki sony sadece bir kelime oyunu yapmış demektir. Bence büyük ihtimal böyle olacak. AYRICA SANKİ BÜTÜN SİSTEM RAM'A BAĞLIYMIŞ GİBİ KONUŞMAYIN. MADEM BU RAMLAR ÇOOOK GÜÇLÜ RAMLAR, O ZAMAN BU RAMLARIN KARŞISINA GTX680 GİBİ BİR KART KOYARLARDI Kİ DENGELENSİNLER.

any77

26.2.2013 18:08:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: saffet12

Rem üzerinde duruldu ama durulmasini bi sebebi var ddr5 bu ekran kartlarinda kulanilar rem senin benim kullandımız ddr3 remlerden cok daha hizli ve fiyatida o derece yüksek şey gibi düşün hdd ssd arasindaki fark gibi tabi remlerde o kadar büyük bir fark varmidir bilemem
Doğru diyorsunda daha ddr5 ramların tam olarak teknolojisini kingston gibi dev markalar bile keşfedemedi. Hadi ddr4 deseler inanacağım. Çünkü ddr4 ramlar yakın zamanda piyasada olacak ama ddr5'te neyin nesi. Sony geleceğe ışınlanıp mı ram getirdi günümüze. EE cevap hayır olduğuna göre bu ddr5 konusu da çürüdü. En önemli gerekçelerden biri ise dediğine göre bu ddr5 ramlar çok hızlı diyorsun. Tahmin ediyorum GELECEKTE evet hızlı olacaklar, fakat bu ramlar gerçekten ddr5 olsaydı, bu ramların karşılığı olarak da bir 7850 mi koyarlardı bir düşün!

BSC Misafiri

26.2.2013 17:32:16

0
Burada ne söylense doğru olmaz şimdiden, gösterilen oyun görüntüleri çok kısa ve şimdilik ne olduğu çokta belli olmayan demolardı. Çıkmaya yakın daha geliştirilir mi o na ne şüphe ancak gerisinde de kalabilir. Killzone 4 görsel olarak temiz ve canlı renklere sahip. Bu da konsolun ilk oyunlarından biri için gayet yeterli. Biz teknoloji demosu istemiyoruz. Oyunun diğer kısımlarını görmediğimiz için daha fazla ne sunucağını tam bilmiyoruz. Herşey karakterin kılı tüyü değil. Düzgün bir oynanış, temiz ve anlaşılır modellemeler olsun yeter ki. Hem oyun eğenceli olmadıktan sonra napayım ben grafikleri. Killzone 4 grafikten ziyade kurguladığı atmosfer ile ilgi çekti. Benim gibi Fps sevmeyen ama düzgün bir içerik sunulduğunda oynayan biri için dikkat çekiciydi.

BSC Misafiri

26.2.2013 17:32:00

-1
BSC Misafiri Tartışmalara Forbes noktayı koymuş. PS4: True Next gen ..PS4 gibi bir sistem toplayamazsınız. Sistem belleği de GDDR5. ddr3 bu kadar performans http://www.forbes.com/sites/erikkain/2013/02/25/you-cant-build-a-ps4-why-sonys-next-console-is-truly-next-gen-and-your-pc-isnt/ aynen katılıyorum

BSC Misafiri

26.2.2013 17:31:14

0
yav he he

stun

26.2.2013 16:51:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri sıktı artık bu hacı ps2 den beri aynı laflar "daha konsolun %50sini bile kullanmıyoruz" :D yemezler artık hacı hayvan terli.
uc1 ile uc3 arasındakı farka bakalım, yada uc 2 ile uc 3 arasındakı farka baksakta yeter, aynı zamanda resistance 1 ile 3 , neslin başındakı multiplatform oyunlara baksakta olur... birde neslin sonundaki oyunlara... aradakı fark niye bukadar fazla.. yapımcının makınayı çözmesi zaman alıyor.. assassin's creed 1 e bak birde ac 3 e bak.. niye fark var.. o dalga geçtiğin yüzde hesapları gerçekte oyüzden.. hadi bunu geçtim... ortada biz makına falan göremedik , herşey mümkün olabilir.. geliştirici kit tespiti belki dogrudur belki değildir bilemeyiz.. ama bu kz 4 ün muazzam grafiklere sahip oldugunu ve bunun sadece bir başlangıç oldugunu değiştirmez

BlackBeasT

26.2.2013 16:51:05

0
@EmuMaster Eğlence işte ,benimle aşık atamaz cahal BSC zavallısı ,üyelik alırmışda alamamışda benim için alacakmışda ,geç bunları fanboycuk demekten ,hiçbirşey bilmediğinden acizlik yapıp küfür/hakaret etmekten başka ne biliyorsun yada ailen seni tam yetiştirememiş ,ben yanlış biliyor olabilirim ,bilipde yalanda yazabilirim madem sen doğrsunu biliyorsun cevap ver oda yok , BSC sümüklüsü üyelik al PM at yiyorsa ,İstanbul içi tercih sebebi ,kesin sen istanbulda değildirsin şimdi..:D Mesajlarımı tekrar tekrar oku bakim PS4 hakkında olumsuz ne yazmışım, bunu bile fark edemiycek kadar beyin fonksiyonların off durumda garyzekalı , oku anla bu adam ne demek istiyor sonra bilgin doğrultusuna bulaş ,komik durumlara düşmesin PCfanboycukları dediğin şimdi sana basmış olmadı mı ? cicim ,Bunlara oo PS4 %1 kullanarak KZ 4 oynuyormış yazıcaksın ,aklı o kadarına yetiği için hea e oldu şimdi alkış diyecek

PsiKoman

26.2.2013 16:25:12

0
Yine başlıyoruz killzone shadowfall sadece %1 ini kullanmış beylerrr.

EmuMaster

26.2.2013 14:53:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @CoolMnaiac<br><br><br>Birincisi hesabım yok. İkincisi arkada çalışacak dediğin seyler tamamıyle yapıcının isteğine bağlı Wii U da ki gibi zorunluluk yok bütün ram gücünü oyuna aktarabiliyorlar. Son olarak ben seni bi islerimi ki bi daha g.tunun üstüne oturamazsin. İnternetten oku gel yaz. Sana al su parçaları topla su pc yi toplayamazsin idda ediyorum gpu ve cpu nun neler için kullanıldığını bilmiyorsun ancak Google larsin senin olayın bu.
Nerden öğrensin millet işi gücü bırakıp kendi bölümünü bırakıp gidip yazılım mühendisliğimi okusun? Ne büyük nimet işte google.İngilizcende varsa gidip ingilizce kaynaktan okursun yoksa tomshardware donanımhaber vs vs gibi sitelerden teknik terimler özelliklerini öğrenirsin. Adama google'larsın demişsin sen daha bir tane üyelik açmaktan acizsin gelmiş buraya sana detayıyla anlatan insanlara halen ezik muamelesi yapıyorsun ayıp be kardeşim. E madem ram hakkında bilgin var o kadar hadi bak ben bilgiye aç bir insanım yeterki doğru bir şeyler öğreniyim anlatta dinleyelim o 8 gb gddr5 coolmaniac'ın dediklerinin yanı sıra extradan neler vaad ediyor yapımcıya ve oyuncuya söylede bilelim. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Habere gelirsek bu %1'ini kullanıyor 1.5 gb'ını kullanıyor vs vs gibi haberlerin bu kadar erken çıkacağını düşünmezdim. Sony'nin en nefret ettiğim yanıda bu zaten bir sony konsolu kullanıcısı olarak.Yav zaten sizin yaptığınız oyunların kalitesini asla ve asla sorgulamıyoruz.Ama şu gibi tartışma çıkaracak konular çıkınca al Allah delini zapt eyle kulunu işin cılkı çıkıyor. +üstten görünüş şehir dışında sunumda beni etkileyen o kadar şey olmadı.Modellemeler basit gözüktü.Halbuki ps3'deki killzone 3 bile daha çok şaşırtmıştı beni. Shadowfall'da ise sadelik söz konusu.Guerilla games'in killzone oyunlarının tasarımı bende hep hayranlık uyandırmıştı ama bu sefer sanki bf3'teki gibi bir detaysızlık ve sadelik var.Ve tesellation'u rahat renderleyecek bir makinada etrafta tesellation namına pek bir şeyde yoktu. E bu kadar sadelik ve detaysızlık üzerine çıkıpta 1.5 gb'ını kullanıyordu gibi geyik yapmayın.8gb ram büyük nimet ona eyvallah ama adam gibi kullanda bizde çıkıp helal olsun diyelim. Özellikle guerilla games'in böyle bir şey yapması dediğim gibi şaşırttı.İnsomniac falan olsa neyse. Ama deep down dersen bak onu izlerken ağzım açık kaldı 30 kere izlemişimdir full kaliteli halini indirip. Hatta bethasda'nın yeni elder scrools oyunu gözümün önünde belirdi diyebilirim. Neyse fazla takılmayın ister %1 ister %100 olsun adam akıllı bir oyun gelsinde gerisi mühim değil.Sonuçta oyunu oynayınca sizi %'lik oran değil sunum ve atmosfer tatmin ediyor.

BSC Misafiri

26.2.2013 14:27:44

0
Tartışmalara Forbes noktayı koymuş. PS4: True Next gen PS4 gibi bir sistem toplayamazsınız. Sistem belleği de GDDR5. ddr3 bu kadar performans veremez http://www.forbes.com/sites/erikkain/2013/02/25/you-cant-build-a-ps4-why-sonys-next-console-is-truly-next-gen-and-your-pc-isnt/

.::_MasterTech_::.

26.2.2013 14:23:58

0
Haberin resmi durumu özetler nitelikte olmuş :D. Hala şu verilere bakıp birde pc nin geldiği son nokta ile karşılaştırıp ps4 donanımı daha güçlü diyenlere acıyorum.Bunlar adeta fanatiktir.Bakarsın konsol kötüdür tanıtımdaki gibi değildir yine bunlar beğenir.Olmayan şey değil hani.Yeri gelince grafik önemli olmaz oynanabilirlik önemli olur.Uncharted 3 e gelir grafik önemli olur.Neyse çizginizi hiç bozmayın siz.Duruma göre davranın.Dünü unutun bu günü kutlayın.Donanımınız güçlü,hemde çok güçlü.Ama pc den daha güçlü değil.

BlackBeasT

26.2.2013 13:57:11

0
BSC eZİği 1.Hesabın olmasa banada kurulu gelmesin DH yada BSC üyeliğin varki önceden ezme yapmışım ki hale acısından duramıyorsun. 2.Yazdığım PS4 arka işleri yapımcı değil tamamen kullanıcın insiyatifinde,burdan 1 haltan almadığın gerçeğini anlıyoruz.Anlasan zati 8gb ramin bu arka plan işleri için perfornmas açıdan sykıntı yaratmıyacağını bilirdin 3.Sen 1 şey işlemezsin hesabı olupda BSC üyeliğinde yazacak kadar düşdüysen bu senin eZİK toplumda silik 1 kişilik olduğun göstergesidir (yüzüme söyleme cesaretin varsa PM olarak mektup adresini yaz gerekeni yapıcağımdan şüphen olmasın) bunu yazmayıda sevmem lakin nasılsa tırsak yemiyicek burda klayve delikanlısı olur uyduruk PC arkasına saklanır bu tipler 4.Senin gibi aile terbiyesinden uzak seviyesiz PC toplamam ,toplasamda bütün kasaya parçaları yerleştirir yeterli ağırlığa ulaşınca kafanda parçalardım NOT: Bu arada son yazdıklarım silinebilir , gereksiz kayıp 1 şahsiyete yazıldığından konu ile alakası yoktur sadece cevap amaçlıdır

BlackBeasT

26.2.2013 12:55:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Pc famboycuklari basmış yine burayı. Konsoldaki elden gecmis cpu ve gpu gu gücünü firmalar hariç kim biliyorda su cpu ve gpu bu rami doldurmaz diye kesin ifade veriyor. Artı ps4 arkada niye program çalıştırsın bunuda anlamadım. Sonra da Sony reklam yapıyormuş olsun. UE 4 e bakın ps4 versiyonunda bazı objelerin üstündeki kaplamalar es geçilmişti hiç optimize edilmediği çok belliydi. Bu haber doğru 8gb ddr5 üzerinde ki kaplama kalitesi hayal gücü ile sınırlıdır Quantic Dream in de dediği gibi
Kendi hesabınla bunları yazarmıyorsun sebebini sende biliyorsun ,ben yazayımda üyeliğinden okursun..!! PS4 arkada neden başka işlemler yapsın değil mi? oyun sırasında sosyal ağlara bağlı olucak bunu daha tanışma faslına ilk bununla girdiler.Üstelik yine sen oyun oynarkene download işlemleri yada sen oyunu downlad ederken oyunu ufaktan oynıyacaksın ve video kaydı yada Screen Shot yerine video clipleri kayıt yapma imkanı vericek ,adamlar keyfine mi 8gb ddr 5 sistemin ortak kulladığı havuz yaptı ,arkada elbette belli işler yapıcak cpu'nun belli çekirdekleride bu işler için ayrıldı demedimi ? huh!! Bende yazdım diğer arkadşada söyledi ram etkisini uzak sınır çizimleri diğer adı Draw Distance etkili olucaktır (PC'de Draw Distance ayarlaması yapan modlar veya oyun içi ayar bulunur) cpu+gpu haberleşmesinde rame ne veri göndericekse onu ileticek bu verilerde yine cpu+gpu saniyede işlediği işlem ile alakalı ,daha öncede yazdım 8gb ddr 5 bellekleri CPU'dan çok GPU doldurmak için kullanıcak , ddr5 belleklerin CL dediğimiz saniyede gecikme süresi kısa olmasından başka 1 işe yaramıyacağını şu forumda prof getirsen aksini söylemez.Hayal gücü ile sınırı olduğu yazmışsında o yalan , x86 mimarisinde güç cpu+gpu'nun izin verdiği kadardır. Playstation malumunuz OpeGL kullanır.DX aksine Gpu kullanımı kadar aynı oranda Cpu kullanmaya ihtiyacı var bu vesile ile DDR5 belleklerin önemi burda ortaya çıkıyor.(bunuda öğren bu arada yada araştır) Son olarak PC fanboycuklarını seni boy boy 8gb ddr5 gecikme süresinde işlesin (bu yakışık almadı gerçi BSC misafir kim olduğu hakkında bir fikrim olmadığı için kişiye hakaret sayılmaz)

Trust Me

26.2.2013 12:52:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Tabi zaten ram grafik birimi olarak görev yapar.
Bu misafir üyeliklerin cidden de kaldırılması lazım. Bir de neyin kafasını yaşıyorsa en iyi grafikli oyun demiş.

BSC Misafiri

26.2.2013 12:38:48

0
tartışmaya gerek yok ps4 çıksın hepimiz görelim ..

BSC Misafiri

26.2.2013 12:38:42

0
Sayın PC' ciler sizin o kötülediğiniz CPU, GPU ve ram bakın neler yapacak hepiniz birer PS4 almak zorunda kalacaksınız geçmişe bakıp lütfen PS3 o zayıf donanımla neler yapıyor görüyoruz :). Bakın görün PS4 nelere yapacak ağzınızı açıp bol bol sinekler yutacaksınız :) Saygılarımla.

BSC Misafiri

26.2.2013 11:30:23

0
Pc famboycuklari basmış yine burayı. Konsoldaki elden gecmis cpu ve gpu gu gücünü firmalar hariç kim biliyorda su cpu ve gpu bu rami doldurmaz diye kesin ifade veriyor. Artı ps4 arkada niye program çalıştırsın bunuda anlamadım. Sonra da Sony reklam yapıyormuş olsun. UE 4 e bakın ps4 versiyonunda bazı objelerin üstündeki kaplamalar es geçilmişti hiç optimize edilmediği çok belliydi. Bu haber doğru 8gb ddr5 üzerinde ki kaplama kalitesi hayal gücü ile sınırlıdır Quantic Dream in de dediği gibi

BlackBeasT

26.2.2013 11:10:44

0
Sony hisseleri ,PS4 tanışma faslında konsolunun son halini göstermediği için %3lük düşüş yaşamış ,bu sebep'den Sony gündemi PS4 ilgili habeler ile sıcak tutuyormuş Örnek:Sony PS4 2.el desteği sürecek ama (EA isterse kendi oyunlarında 2.el için kısıtlaması getirebilirmiş) x86 olunca 1nevi açık platform üretici destekler ama yazılımcı desteği tanırmı muamma ,4k video ve resim desteği var ama oyunlarda yok , KZ 1.5gb ram kullanırmış vs.

Cpt. Miller

26.2.2013 11:04:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şimdi bile en iyi grafikli FPS oyunu olmuş. Guerilla ve Sony büyük iş başarmış. 8gb GDDR5 kullandıktan sonra artık CGI kalitesi olur.
Tabi zaten ram grafik birimi olarak görev yapar.

İdrak İstimlak

26.2.2013 10:15:14

0
PS4'ün RAM'leri ile ilgili yanlış veya eksik diyelim bilinen şey bu RAM'lerin unfied (tümleşik) olarak gelmesi. PC RAM'lerinde olduğu gibi sadece CPU'nun üzerinde işlem yaptığı bir birim değil. Tümleşik olduğu için GPU'da bu RAM'ler üzerinde işlem yapacak. Zaten GDRR5 olarak gelmesinin temel sebebi de budur ve söylendiği gibi ucuz değil, aksine pahalı bir RAM türüdür. Bu yüzden PC'lerde olduğu gibi CPU ve GPU'dan daha önemsiz değil, en az onlar kadar önemli bir duruma geliyor. Draw Distance, kaplama kalitesi gibi oyunun görsel özelliklerini çok çok olumlu etkileyecek bir gelişmedir. KZ ne kadarını kullanmış veya kullanmamış bilemem ama ilerde çok faydasını göreceğimiz ve görsel anlamda bizi büyüleyecek oyunların altından hep bu GDRR5 RAM'ler çıkacaktır.

patriotic*

26.2.2013 09:07:45

0
Umarım Killzone ile sınırlı kalmaz grafikler.

BlackBeasT

26.2.2013 04:35:20

+1
8 değil isterse 16gb ddr10 ram olsun ,x86 olan sistemde ramin oyuna etkisi cpu+gpu kadar değildir. Render ,fizik hesaplama ve diğer işlemleri ram yapmaz.Ramin yaptığı datayı cpu yada gpu arasında ki haberleşmesini sağlamak zaten 8gb olan ddr5 ,8 çekirdekli atom işlemcilerdan biraz üstün 2.0ghz yakın modlanmış jaguar işlemci ile HD 7850-7870 arasında performas vere gpu 8gb ddr5 rami dolduramaz bunu yapıcak işlem gücüne sahip değiller.Ram kapatisenin yüksek olması sistemin daha geniş otabanda veri alışverişini hızlandırıcaktır, artan kalan ram kapasitesi ile PS3 arkada yapıcak işlerine yeter. Killzone 4 1,5gb ram kullanmasına şaşırmamak lazım , PS4 ddr5 ramları açık dünya oyunlarında daha geniş alanların çizimlerinde kapasite ve hızının etkisini belli eder

aterikasedi

26.2.2013 04:10:19

+1
Şimdi ortada bir bilinmeyen söz konusu.PS4'te kullanılan 8gb ram paylaşımlı mı paylaşımsız mı ?Yani rami ekran kartı ortak mı kullanıyor yoksa kendine ait başka bir ram modülü mü var ? Eğer kendine ait bir rami yoksa 1.5 gblık rami hem ekran kartı hem de sistem paylaşımlı olarak kullanmıştır.Bu durumda PS4 gelecekte çok daha iyi grafikler verebilir diyebiliriz.Yok ekran kartının zaten kendine ait bir rami var ve o 1.5 gb ramden bağımsız olarak kendi ramini kullandıysa o zaman durum biraz vahim.Bu demek oluyorki ilerde konsolda sadece normal ram kullanım miktarı artacak.Bu da grafiklerin daha iyi olması değil de daha geniş çevrelerin çizilmesi ve detayların artması olarak geri dönecek.

TheMEA

26.2.2013 02:10:24

0
Arkadaşlar öyle düşünmeyin. Ona kalırsa PC'ye çıkan her oyunun kat kat iyi olması gerekirdi konsoldan. Sonuçta konsollar sadece oyun için yapılıyor, böylelikle çıkan oyunlar direkt optimize olarak çıkıyor. Yani 8 GB PC'deki ram yok konsol'da yok o kadar, konsoldaki 512 MB RAM'in , PC'de ne kadara denk geldiğini çıkan oyunlarda gördük zaten. Optimizasyonla alakalı tamamen.

TheBladeRunner

26.2.2013 01:02:27

0
bu yorumuma belki bir suru eksi gelir ama konol ile pc farkina bir ornek vermek istiyorum: Yeni nesil olarak gorulmeyen ve bu konsollardan az bi farkla daha iyi olan Wii U yu ele alalim: 3 cekirdekli dusuk kapasiteli bir islenci hd4000 serisi bir ekran karti ve 1gb oyun 1gb OS ye sahip bir donanimi var.Bu donanim gunumuz pc donanimlarinda kac kat daha dusuk varin siz soyleyin ama bu konsola Most wanted in yapimcisi aynen soyle dedi " Wii U da ps3 ve 360 gore daha fazla ram var.O yuzden konsola PC DE KI YUKSEK KALITE ve YUKSEK COZUNURLUKLU KAPLAMALARI KOYABILDIK.Uzaklik cizgisi de ps3 ve 360 a gore cok daha iyi durumda" Bu kadar dusuk donanima sahip bir konsol dahi pc de ki kaliteyi yakalayabiliyor.Iste konsol pc farki budur.Birde PS4 donanimini adeta somuren oyunlarla karsilasirsak ki Naughty Dog a cok guveniyorum oyunlarin gorsel gucunu varin siz tahmin edin

BSC Misafiri

26.2.2013 00:35:28

0
@ hatalahutalapukaka arkadaş öyle diyorsun ama her konsol haberinde mesaj atmayı da eksik etmiyorsun .. okuma o zaman arkadaşım konsol ile ilgili haberleri .. yok olmaz hiç mesaj atmadan olurmu nefretini nasıl atacan .. konsolların size çektirdiklerini böyle atıyorsun işte .. saçma sapan mesaj atmadan olur mu yani

bkaakco

26.2.2013 00:33:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei gow uc olmasa hanginiz ps 3 alırdı adam gibi gerçeği söyleyin xbox 360 tasarım ve altyapı olarak önde beni güldürmeyin yok kolu şöyle güzel yok busu söyle... Realite bu ama ne yazıkkı bu oyunlar ps3 te nintendo versin bakayım mariosunu zeldasını donkeyini kim alır nintendo.. Ama işte bu xbox konsolu bu rakiplerine karşın tamamen bu başarıyı elde etmiştir.. Yiğidi öldürün hakkını verin
Konuyla ne alakası var şimdi yorumunun? Xbox üstüüün deyince madalya mı veriyorlar?

saffet12

26.2.2013 00:20:52

+1
Ya beyler ps4 şu an için laf atmak saçma daha sistem tam olarak bilinmiyo herkafadan bir ses cikiyo paylaşıyor 8 çekirdekli işlemci denildi hemen bi sonucu varildi ya arkadaş koca şirket ki sony yani sanmayin o tablet işlemcisin i oldu gibi kullanmazlar 5 yildir geliştirilir denildi 5 yil be adam onca zaman bunu yapmasi münkünmü vardir bişeyler DH ve Bsc konsolu görmeden öldürdüler nedir sony bu kin arkadaş ps3 duyuruldu zaman bir slayt gösterilmiş ps3 pc güçlü diye ki bu daha ne zaman o 2006 galiba o yüzden bir kın tutulmuş bi çiksin o zaman parcalarmi sinz test yapip yayinlarmisiniz yok efendim yok bu oyun mw3 ayni mi dersin ( Killzon ve mw3 ayni ) naparsaniz yapinda sabredin. saygilar

RedTurkei

26.2.2013 00:13:20

-1
gow uc olmasa hanginiz ps 3 alırdı adam gibi gerçeği söyleyin xbox 360 tasarım ve altyapı olarak önde beni güldürmeyin yok kolu şöyle güzel yok busu söyle... Realite bu ama ne yazıkkı bu oyunlar ps3 te nintendo versin bakayım mariosunu zeldasını donkeyini kim alır nintendo.. Ama işte bu xbox konsolu bu rakiplerine karşın tamamen bu başarıyı elde etmiştir.. Yiğidi öldürün hakkını verin

Mustafa

26.2.2013 00:08:51

+1
quote:

Orijinalden alıntı: edikey ps4 e 8 gb ram koymak saçmalık bence max. 2 veya 4 gb ram yeterli olurdu. Hele ki ps3 ün 512 ram kullandığını göze alırsak
Az ram koysalar 'Bunlardan da bu beklenirdi' derdiniz ya.Millet bir acayip.Adamlar rami yüksek tutuyor bu sefer de 2 veya 4gb yeterli olurdu deniyor.Şekilsiniz ya bir siz biliyorsunuz.

No-One

26.2.2013 00:07:37

0
Heh yine başladık % muhabbetlerine.

Fearless_tr

26.2.2013 00:03:28

-1
Hic ekran kartina ve islemciye deginen yok varsa yoksa 8 gb ram, bence microsoftun duyurusunu beklemek lazim beyler sony konsolunu microsoftan önce duyurarak hata yapti !

itachi237

25.2.2013 23:51:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: aykut291 Çok başarılı bir grafiği var. Ama ben yinede ısrarla söylüyorum NAUGHTY DOG sahneye çıkana kadar bekleyin
doğru tespit

Guest-F97E00D06

25.2.2013 23:50:48

0
ps4 e 8 gb ram koymak saçmalık bence max. 2 veya 4 gb ram yeterli olurdu. Hele ki ps3 ün 512 ram kullandığını göze alırsak

BSC Misafiri

25.2.2013 23:46:31

0
savaş ma seviş

BSC Misafiri

25.2.2013 23:46:29

+1
sıktı artık bu hacı ps2 den beri aynı laflar "daha konsolun %50sini bile kullanmıyoruz" :D yemezler artık hacı hayvan terli.

BSC Misafiri

25.2.2013 23:46:21

0
Ram'in ne işe yaradığını da artık biliyoruz, sağolsun arkadaşlar. E3'ü beklemeli...

BSC Misafiri

25.2.2013 23:46:08

0
\\RivenDeLL// arkadaş sende bir tutdurdun yeni nesil ps4'ün mimarisi pc'ye çok yakın diye .. oyun yapımını kolaylaştırmak için yaptılar bunu .. oyun port yapımında belki zorlaştırdılar neden biliyorsun çünkü çalışma şekilleri çok farklı olabilir yani.. içindeki parçalar pc çok benzemesi bu cıhazın çalışma şeklinin pc aynı olması anlamına gelmez .yani oyunun pc yapımını zorlaştıracak şeyler eklemişler belki. son olarak ta sende takmışsın ekran kartına sony daha iyi bileceksin .belki bu ekran kartı yeterli ve bu ekran kartı ilede inanılmaz işler başaracaklar .. bu ekran kartı ile pc baş edecek seviyede görüyorlar ki kendilerini konsola o kartı koyuyorlar... çok biliyormuş gibi anca dırdır nede olsa beyin bedava ama doğru şekilde kullansan daha iyi olur boşa kullanıyorsun .. konsolları kötülemekten başka işe yaramıyor o beyin ..

omar2425

25.2.2013 23:44:33

0
Kusura bakmayın biraz hızlı yazdım sonun da diyecektim :D

omar2425

25.2.2013 23:43:10

0
Ps4 duyurulduktan sonra sürekli kötü haberler aldık ps4 hakkın da,sonun iyi haber oh be.

saffet12

25.2.2013 23:41:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: KingofFears

Genelde yeni çıkan teknolojiler öncelikle pc platformunda görülürken pc tarafında halen kullanılmamasının bir sebebi olabilir mi?
Fiyatlari oldukca yüksek ve pc var ekran kartii üstünde yazar ddr5

TheBladeRunner

25.2.2013 23:30:43

0
bazi pc fanatiklerini cok uzecek bir haber yapmissiniz:size de ders olsun cok ozur dilerim ukalalik etmek istemiyorum ama konsol ciktikdan sonra sanki BSC olarak bi karalama girisiminde bulundunuz

Kazumatr

25.2.2013 23:29:11

-1
quote:

Orijinalden alıntı: xenferious ram pek önemli degil ki zaten ekran kartının gücü 1 sene sonra bitcek :D
ps3 un ekran kartida pc ekilere gore bitik ama suandaki oyunlari ayni ekran karti ve ram ile pc de calistirman imkansiz olur pc ile karsilastirmanizi anlamiyorum bunun tartismasini yapanlari ozellikle :) killzone 3 ps3 te 256 mb ram ile muhtesemdi 1,5 gb ile ciktiginda cok uthis bir oyun olucak pc ile karsilastirmanin hala alemine ps3 den ders almadimi pc ci arkadaslar tamam guclu pc niz anladik :D

Trust Me

25.2.2013 23:26:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: saffet12

Rem üzerinde duruldu ama durulmasini bi sebebi var ddr5 bu ekran kartlarinda kulanilar rem senin benim kullandımız ddr3 remlerden cok daha hizli ve fiyatida o derece yüksek şey gibi düşün hdd ssd arasindaki fark gibi tabi remlerde o kadar büyük bir fark varmidir bilemem
Genelde yeni çıkan teknolojiler öncelikle pc platformunda görülürken pc tarafında halen kullanılmamasının bir sebebi olabilir mi?

Trust Me

25.2.2013 23:25:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: saffet12

Rem üzerinde duruldu ama durulmasini bi sebebi var ddr5 bu ekran kartlarinda kulanilar rem senin benim kullandımız ddr3 remlerden cok daha hizli ve fiyatida o derece yüksek şey gibi düşün hdd ssd arasindaki fark gibi tabi remlerde o kadar büyük bir fark varmidir bilemem
Genelde yeni çıkan teknolojiler öncelikle pc platformunda görülürken pc tarafında halen kullanılmamasının bir sebebi olabilir mi?

TheseCrazyTurk

25.2.2013 23:22:32

+1
Ulan ne ps4 müş arkadaş. Yat ps4 kalk ps4. Gına geldi artık. Crysis3 çıkalı nerdeyse 1 hafta olacak adamlar hala inceleme yapacakta biz de göreceğiz. Ps4 ten başka yapacağınız şeylerde var sayın bsc ekibi. HATIRLATIRIM . . .

saffet12

25.2.2013 23:15:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL// "Konsolda 8gb, pc'de 32 gb olur" gibi yorumlar gördüm bazı yerlerde fakat yeni nesil ps4'ün mimarisi pc'ye çok yakın hatta aynı olduğu açıklandı zaten. Bu sebepten dolayı pc'deki 10gb ram (2gb windows kullansa) konsoldaki 8gb'ı karşılıyor. 1,5 gb'lık ram konusuna gelirsek sony reklam yapmasını iyi biliyor beyler. Kitler zartlar zurtlar vs vs. verdiği sonuca bakmak gerek. İsterse 1000 gb ram olsun. Kullandığı miktar bizim için önemli olan. Ben şahsen hiç inandırıcı bulmadım. çünkü bu killzone iyi ayarda grafikli bir oyun olduğunu düşünürsek ve 1,5 gb ram kullanıyor ise çok süper, yani gerçek seviyesinde grafik olunca da o zaman doğru orantı düşünürsek en fazla 4gb ram kullanacaktır. geriye kalan ne oldu? HİÇ İNANMADIM ZATEN BU HABERE... BİRDE SON ZAMANLARDA ÇOK FAZLA RAM ÜZERİNDE DURULDU. RAM SADECE BİR ÇAMAŞIR MAKİNESİNE SU GETİREN BİR BORU OLARAK DÜŞÜNEBİLİRİZ. ÖNEMLİ OLAN ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN MOTORUDUR. YANİ İŞLEMCİ VE EKRAN KARTI. RAM ALLAH RAM. TUTTURDUNUZ SANKİ SADECE BİR RAM VAR SİSTEMDE
Rem üzerinde duruldu ama durulmasini bi sebebi var ddr5 bu ekran kartlarinda kulanilar rem senin benim kullandımız ddr3 remlerden cok daha hizli ve fiyatida o derece yüksek şey gibi düşün hdd ssd arasindaki fark gibi tabi remlerde o kadar büyük bir fark varmidir bilemem

any77

25.2.2013 23:03:54

0
"Konsolda 8gb, pc'de 32 gb olur" gibi yorumlar gördüm bazı yerlerde fakat yeni nesil ps4'ün mimarisi pc'ye çok yakın hatta aynı olduğu açıklandı zaten. Bu sebepten dolayı pc'deki 10gb ram (2gb windows kullansa) konsoldaki 8gb'ı karşılıyor. 1,5 gb'lık ram konusuna gelirsek sony reklam yapmasını iyi biliyor beyler. Kitler zartlar zurtlar vs vs. verdiği sonuca bakmak gerek. İsterse 1000 gb ram olsun. Kullandığı miktar bizim için önemli olan. Ben şahsen hiç inandırıcı bulmadım. çünkü bu killzone iyi ayarda grafikli bir oyun olduğunu düşünürsek ve 1,5 gb ram kullanıyor ise çok süper, yani gerçek seviyesinde grafik olunca da o zaman doğru orantı düşünürsek en fazla 4gb ram kullanacaktır. geriye kalan ne oldu? HİÇ İNANMADIM ZATEN BU HABERE... BİRDE SON ZAMANLARDA ÇOK FAZLA RAM ÜZERİNDE DURULDU. RAM SADECE BİR ÇAMAŞIR MAKİNESİNE SU GETİREN BİR BORU OLARAK DÜŞÜNEBİLİRİZ. ÖNEMLİ OLAN ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN MOTORUDUR. YANİ İŞLEMCİ VE EKRAN KARTI. RAM ALLAH RAM. TUTTURDUNUZ SANKİ SADECE BİR RAM VAR SİSTEMDE

rambocuk

25.2.2013 23:02:30

0
Sony türkçe desteğiyle baş taçıcıdır güvenimiz sonsuz kalitesine

bkaakco

25.2.2013 22:59:56

0
Düşünsenize PS3'ün tüm RAM kapasitesinin 3 katı kadar RAM kullanmış oyun.

aykut291

25.2.2013 22:56:20

+2
Çok başarılı bir grafiği var. Ama ben yinede ısrarla söylüyorum NAUGHTY DOG sahneye çıkana kadar bekleyin

ErayG-TR

25.2.2013 22:51:41

0
Aslında PC oyuncusuyum ama sanırım yeni nesil konsollar ile birlikte bu durumum biraz değişecek.

jdfbj

25.2.2013 22:51:32

0
Bir savaş başlayacak gibi :D

xenferious

25.2.2013 22:43:20

+1
ram pek önemli degil ki zaten ekran kartının gücü 1 sene sonra bitcek :D

Trust Me

25.2.2013 22:35:13

0
İnansak mı?

itachi237

25.2.2013 22:15:52

0
bu nesilde ram darboğaz yapıyordu yeni nesilde işlemci yapacak.

senseman62

25.2.2013 22:11:52

0
bu konsolda da konsolun gücünün %100 kullanmadı gibi davalar çıkarsa hiç şaşırmam :D

BSC Misafiri

25.2.2013 22:06:06

0
Umalım da bu geliştici kit muhabbeti de diğer dedikodular gibi doğru çıksın. Şevkimizi kırıp tadımızı kaçırmasınlar.

BSC Misafiri

25.2.2013 22:06:00

0
ps3 gibi 256mb ram koyupta hata yapmadılarki yani demek istediğim ps4 de 2 gb ram koymadılar adamlar hayvan gibi 8 gb ram koydular dolu dolu...

any77

25.2.2013 22:02:40

-3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şimdi bile en iyi grafikli FPS oyunu olmuş. Guerilla ve Sony büyük iş başarmış. 8gb GDDR5 kullandıktan sonra artık CGI kalitesi olur.
en iyi grafikli fps mi? oha!!! bak bazı şeylere ha derim, kendi fikridir derim ama yürü git işine hadi. yanlış yerde dolanıyorsun...

Sherlock69

25.2.2013 21:57:21

0
İlerde zaten açık kalır ağzınız şimdi kapatın ilerde yorulmasın :D

Alpins951

25.2.2013 21:51:51

0
Yerinde bir ibretlik tespit olmuş daha ps4 te oha bu grafikler ne dediğimiz oyunlar dediğim çok olacak ben söyleyeyim.

BSC Misafiri

25.2.2013 21:48:36

-3
8 tam kullanıldıgında avatar görüntüsü olur xboxcı olarak ps4 alıcam

BSC Misafiri

25.2.2013 21:48:32

-2
Şimdi bile en iyi grafikli FPS oyunu olmuş. Guerilla ve Sony büyük iş başarmış. 8gb GDDR5 kullandıktan sonra artık CGI kalitesi olur.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Killzone: Shadow Fall
+ TAKİBE
AL
22 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız