Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Karşınıza Resident Evil 6 İle Çıkmayacağım"

 
 
     CAPCOM'un şu sıralar en gözde oyun yönetmenlerinden Jun Takeuchi, Resident Evil 5'in ardından merakla beklenen Lost Planet 2 ile yeniden oyuncularla buluşacak. Xbox Magazine ile yaptığı bir röportaj sırasında ise Takeuchi, olurda Resident Evil 6 yapılırsa projede kesinlikle yer almamayı düşündüğünü belirtti.
 
     Shinji Mikami ellerinde Resident Evil 4 ile büyük bir değişime uğrayan seri, eski fanları tarafından eleştirilmiş, 5. oyunla birlikteyse adeta popüler kültürün kurbanı oluvermişti. Oyunda ki "zombilerin kıyamet günü sonrası" atmosferi yerini bol kaslı adamların Afrika kabilelerini tekmelediği, 3. sınıf Hollywood filmlerine taş çıkaracak senaryosu ile tüm hissiyatını kaybetmiş bir hal almıştı. Tabii yeni nesil oyuncu arkadaşlar Resident Evil'ın bu halini daha çok sevdi.
 
     Peki ne oldu da Takeuchi bu açıklamayı yaptı ? Aslında eski Resident Evil fanatiklerinin dilinde dolandırdığı tek isimdi bu sebep : serinin babası Shinji Mikami...
 

" Evet, doğrusu Shinji Mikami'nin gölgesi peşimizde, aşırı deredece baskı altında kalmıştık. Ancak bizde kendi bakış açımızla bu devasa seriye taze ( taze ?!) bir bakış açısı getirmeye çalıştık. Kişisel olarak olası bir Resident Evil 6 projesine dahil olmayı düşünmüyorum. En azından üzerinden 2 Olimpiyat müsabakası geçmedikce. "
 
     Benim için "oyun" olmanın çok daha ötesinde olan Resident Evil serisi, verdiği hissiyatı, sahip olduğu ruhu ve atmosferi ile bizi adeta içine çekiyordu. Ancak ne filmleri ne de devam oyunları bu özellikleri koruyamadı. Bence Resident Evil çoktan öldü.
 
 


Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak resident evil re5 xbox ps3 xbox 360 aksiyon tps video inceleme
GeoW Üçlemesi Tek Bir Resimde Karşılaştırıldı Lost Planet 2 Çıkış Notları Gelmeye Başladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.8.2011 10:20:28

0
sizde hiç birşey bilmiyonuz ne ölmesi saçamalamayın resident evil harika bir oyun evet bende resident evil 3 ü çok seviyorum harika bir oyun herkez biliyorduki bu şekilde ilerleyeceğini vede ayrıca resident evil revelations var ve survivor horror yeniden o korkmalar devam edicek yük gemisinin içinde yine korku ve gerilim siz iyice saçmaladınız hiç birşey bilmiyonuz bari konuşmayın oyun harika capcom un en iyi oyunu olarak seçildi resident evil 4 yılın oyunu ödülünü aldı oyuna tek korku kısmından bakmayın ben resident evil 5 çıktığından 5-6 ay sonra oyunu oynadım oynamadan önce hep youtubede takip ettim ve harikaydı insanı çok etkiliyo gerçekten hayatınız resident evil sa anlarsınız oyunun güzelliğini resident evil 5 çıktığında dünya çapında kaç milyon satış yaptı

BSC Misafiri

7.8.2011 14:51:18

0
Malesef diğer arkadaşlara katılıyorum. Serinin ilk oyunları, Özellikle 2 ve 3' ü hele ki o oyunlar ilk çıktığında oynamışlardansanız yerini dolduracak hiçbirşeyi bulamamış olmanız olası :) O oyunlar için Ps9002 serisi bir makine almıştım, resident evil 3' de daha ilk ana bölümün sonunda CD kestiğimi bilirim. Geçemiyordum :D Daha sonra yine aklıma gelen olasılıkları denemek için birkaç gün sonra gidip aynı oyunu almış ve en sonunda becerip geçmiştim :P Tabi oyun tamamen Japonca olunca oynaması daha da bir bulmaca oluyor. Daha genç arkadaşların bu oyun deneyimini yaşamalarını isterdim ama günümüz grafikleri genellikle hikayeden ağır basıyor. Başka bir arkadaşın da önerdiği gibi çok tutulmuş olan bu serinin eski oyunları yeni bir grafik motoru ile elden geçirilip biraz rutuşlansa en azından yeni bir oyun kadar satacağından kesinlikle şüphem yok!

BSC Misafiri

21.4.2011 14:19:06

0
Ne resident evil öldü mü yok artık pessss. Ben resident evil in tüm serisini izledim. sonra araştırmak istedim ve oyununun çok daha farklı olduğunu öğrendim. Ama özellikle resident evil 5 in oyununu oynamamama rağmen hayran kaldım. oynamayı çok isterim açıkçası. resident evil 6 nın olması da harika olur bence. Ama eğer eskideki eğlenceli tüm özelliklerini korursa olur. Resident evil bence ölmedi. Benim için oynu çooook yeni doğdu. O nedenle neredeyse resident evil ile kalkıp onunla yatıyorum. çok seviyorum. Ama diğerlerimiz için de ölmedi. onlar için doğmuştu ve hala da yaşıyor bence. bu resident evil için kötü ama çok kötü bir eleştiri bence......!.......

BSC Misafiri

11.2.2011 17:23:20

0
EVET 31 YASIMDAYIM RESIDENT EVIL ILE TANISIKLIGIM 1995 SENESINDE PLAY STATION 1 ILE BASLADI O ZAMANLAR PC FELAN INTERNET CAFE FELAN YOKTU...BENDE PLAY STATION ALDIM VE..YANINDA BANA VERILEN RESIDENT EVIL-2....GERCEKTEN 2 VE 3 SERISININ UZERINE GELENLER ASLA BU OYUNLARI TUTMAZLAR YUKARIDA NO PROBLEM ISIMLI ARKIMINDE BAHSETTIGI GIBI KI BELLIKI YASI BENIMLE ASSAGI YUKARI... 2 VE 3 SERISI NE KADAR SIMDIKI ZAMAN TEKNOLOJILERI ILE YAPILMASADA HIKAYESI BILE YETIYORDU KALDIKI GORUNTULERI KORKUNC MUZIKLERI O BOSLUGA ACILAN VE ARDINDA NE ILE KARSILASACAGIMIZI BILMEDIGIMIZ KAPILARI.....KONUSU NE KADAR SACMADA OLSA GERCEK HAYAT ILE BAGDASTIRILAMAYACAK KADAR GERCEK DISIDA OLSA INSANA RESMEN SANKI O ANLARI YASIYORMUS GIBI O HISSIYATI VERIYORDU...SANKI O MAGNUMLA ZOMBILERIN KAFASINI UCURAN LEON KENNEDY DEGILDE BEN IDIM...HANI DERLER YA ANLATILMAZ YASANIR....HELE FILMLERINE ZATEN KONUSMAK BILE ISTEMIYORUM TAM BIR REZALET....SENE 2011 ARADAN TAM 16 YIL GECMIS VE BEN HALA RESIDENT EVIL 2 VE 3 SERISINI

BSC Misafiri

24.1.2011 16:27:44

0
Bence 6'sı çıkarsa çok satar.5'iyle zaten ilgileri topladı.6'sı yapılırsa 5den de güzel olur buna eminim...

darkmel

10.11.2010 00:30:43

0
keichi inafune artık yok capcom çöküşe geçti resident evil 6 da yok dolayısıyla

BSC Misafiri

23.7.2010 19:51:05

0
resident evil serisinin ilk oyunlarını oynamayanlar neyi kastettiğimizi anlayamaz. doğru! görsel olarak oyun her seferinde bir öncekinden daha iyi oldu ama bu da normal zaten. her sene oyun sektörü daha ilerledi. ama bu tek başına bir oyunu güzel yapmaz. serinin son oyunları oyuncunun zekasını çok çalıştırmasına gerek bırakmıyor, vur ilerle mantığında yapılmış oyunlar. ilk çıkan oyunlarda bazen bir problemi çözmek için bile çok zaman harcadığımı bilirim. resident evilin ilk oyunu birkaç kez bitirdim ve her seferinde yeni olaylarla karşılaşmıştım. bir odaya ilk oynayışınızdan 5 dk önce girdiğinizde odanın içinde farklı biri ile karşılaşabiliyordunuz ve bu da oyunu daha zevkli hale getiriyordu.

BSC Misafiri

15.7.2010 14:38:37

0
r.e serisi 4.oyundan sonra beğenmedim.nerde önceki oyunlarda heyecan korku dolu zamanlar?

bilalorg

7.5.2010 12:13:21

0
bence resident evil tüm serileri güzel

HyDro-X-GEN

6.5.2010 23:12:10

0
Capcom bunları dinlemiyorki "n0.pRobLem " capcomun amacı söylediğim gibi yeni oyuncu çekmek bunuda başarıyo ... Ben capcomdan yeni RE istemiom eskilerini oyunculara geri kazandırmalarını istiyorum ... Keşke eski re serilerini yeni nesile düzenleyebilse...

n0.pRobLem

6.5.2010 21:19:50

0
@HyDro-X-GEN Aslında çakıştığımız noktada bu. Benim için bir oyundan çok daha ötesiydi her zaman Resident Evil. Racoon City sokaklarında yürüyen, R.P.D odalarında gezinen, ölü bir polisin kucağından pompalıyı alan da oyun karakteri değil bendim sanki. Sorun zaten kamera açılarının değişmesi değil. Kaldı ki RE 4 kamera sistemi yeni nesilde Geow'un, Uncharted'ın temelini oluşturdu. Sorun oyunun atmosferi ve hikayesinde. Mesela Nemesis gibi sağlam bir geçmişe ve hikayeye sahip olan harika bir boss vardı. Şimdi afedersiniz iri göğüslü bir kadın geliyor elinde bir enjektör, hoppp anında boss oluyor. Hiç bir orjinalliği yok. Resident Evil 2'yi hatırlayın mesela; William Birkin'in inanılmaz diriliş hikayesini. Tam G-Virüs'ü çalacakken yakalanışını ve elindeki son virüs örneğinide mecburen (hadi birazda boss olalım mantığıyla değil) kendine saplayışını.... Hikaye zaten inanılmaz kötü. Hani bazı oyunlarda öncelik grafiktir sonra bunu sallama bi hikaye ile geçiştirirsin ya, buda o hesap. Tüm seri oyunlarını orjinal olarak alıp koleksiyon yapan, zamanında cümle cümle oyundaki belgeleri tercüme eden birisi olarak Resident EVil serisinin şu anki haline acıyorum. Nerde 97 yazında korka korka oynadığım Resident EVil 1 nerde bu oyun. Nerde o alacakaranlık atmosfer ? Raccoon City'nin bir köşesinde kızıyla kucak kucağa ölmüş bir baba, hedefine ulaşamamış bir paralı asker, intihar eden bir anne, arka sokaklardan gelen çaresiz çığlıkların zombi uğultuları arasında kayboluşu ve Albert Wesker'ın inanılmaz ihaneti. Benim içimde tarifi imkansız bir yeri vardı kısacası Resident Evil serisinin. Bu yüzden herhalde hala re 2 - re 3 - re remake oynuyorum :)

mertvontrier

6.5.2010 20:50:08

0
Resident Evil serisi dördüncü oyun ile yeniden hayat buldu. Popülerliğini kaybeden seri ölü toprağını atmış oldu. Daha çok oyuncuyu kendine çekti. Siz eskiyi özlemle anmaya devam edin.

laserion

6.5.2010 20:08:15

0
RE1,RE2,RE3 ve Zero en iyi olanlardı bence Nemesis tarafından kovalanmak ayrı bir zevkli kılmıştı 3'üncü oyunu hele o bulmacalar yokmu işte gerçek RE serisi böyle harika bir yapımdı. Malesef Capcom para delisi bir firma olup çıktı ve artık eski kalitesini yavaş yavaş kaybediyor. İnşallah bu gidişata dur diyecek daha kaliteli yapımlar çıkaracak biri gelirde şu Capcom'a adam gibi kaliteli oyunlar ile karşılaşırız.

Bernhard

6.5.2010 19:23:04

0
Code Veronica'dan sonra piyasaya çıkan hiç bir Resident Evil oyunu iyi değildi. Resident Evil serisi bence de öldü.

HyDro-X-GEN

6.5.2010 19:17:31

0
Talha abi sözlerine aynen katılıyorum eski havası hiç yok ama bide şöyle düşün eski kamera açısıyla çevre detaylarını ayrıntılı olarak işleyemezlerdi ama omuz hizasından kullanılan kamera açısıyla hem grafiksel hemde oynanış olarak büyük bir evrim geçirdi bu evrim serinin eski oyuncular tarafından pek beğenilmesede seriye birçok yeni oyuncu kazandırdı CAPCOM'un amacıda buydu bence ve amacına ulaştı ... Peki bu değişim olmasaydı ne olurdu ? bide bunu düşünelim bence grafik olarak çok yüksek seviyede olmaz ama oynanış ve atmosfer olarak gayet başarılı olurdu. buda eski oyunculara yeterdi artardı bile ama yeni oyuncu kazandırıcağını zannetmezdim . BU DEĞİŞİM OLMASAYDI NELER FARKLI OLURDU SİZCE ?

Ares

6.5.2010 19:08:05

0
kim ne derse desin re serisi bana göre 4 ile öldü, tamamiyle aksiyona dayalı oyun haline geldi, re3 yada veronica da insanı geren, ulan bu nereyeydi düşüncesini beynmize sokan oyun zinciri kırıldı.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 5 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız