Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Jonathan Blow:"Bağımsız Yapımcılar Yaratıcı Değil"

Braid, geçtiğimiz dönemlerin en önemli bağımsız yapımlarından.

    Bağımsız oyunlar söz konusu olduğunda akla gelen ilk isimlerden biri olan Braid'in yapımcısı Jonathan Blow, bağımsız oyunlarla ilgili büyük eleştirilerde bulundu.
 
    Yapımların bir çoğunu yenilikçi ve yaratıcı bulmadığını belirten Blow, piyasada bulunan oyunların da "utanç verici" olduğunu dile getirdi. Bağımsız geliştiricilerin daha büyük firmalara göre daha fazla risk alabilmesine rağmen birbirinden kopyalanan oyunların da çok olduğunu belirtirken, iPhone oyunlarını örnek göstererek "Çoğu yapımcı birbirinden bir şeyler kopyalıyor ve çok az değişiklikle oyunlarını piyasaya sürüyorlar. Aralarındaki tek fark ise yeniliği yapanın daha fazla satış rakamına ulaşması." şeklinde konuştu. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak BeefJack braid platform xbox 360 pc video inceleme
Square Enix, Dibe mi Vuruyor? "Yeni Nesil Daha Karmaşık ve Masraflı"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

- The Stig -

14.5.2013 22:56:09

0
Canıtın biraz fazla kibirli konuşmuş.. Klei Entertainment'i duymamuş galiba kendisi.. Bir çok oyun konusunda haklı ama şu son 2 senede 10 numara bağımsız yapımcılar tarafından oyunlar çıktı!

BSC Misafiri

14.5.2013 18:14:09

0
Yıllardır zevkle Süper Mario serileri oynamış biriyim ama Braid çok farklı ve başarılı bir oyun. Bağımsız oyunlar konusunda Braid yapımcısı çok haklı.

addidas_85

14.5.2013 13:48:59

-1
o zaman bütün fpslerde aynı, sizde azıcık bizi anlayın ;)

furkangoth

14.5.2013 13:14:37

0
Tamam adam haklı da kendisinin yaptığı oyun da super mario bros.'a benziyor. Ortaya iyi şeyler çıktığı sürece oyunların birbirine benzemesi kötü bir şey değil.

BSC Misafiri

14.5.2013 13:04:00

+1
Cümlesi noktasına katılıyorum. Artık sırf büyük firmaların hegemonyası altında olmadıkları için bütün bağımsız oyunlara bir sempati bir sıcaklık ile yaklaşılıyor. "Ay çok güzel, ay bak bir adam yapmış ama ne güzel renkler kullanmış, atmosferi çok çekici, hikayesi yok ama siz bakar bakar kendinizde hikaye çıkarırsınız bağımsız nede olsa" gibi kapitalizm karşıtı duruş sergileme çabası artık çok itici geliyor. Çok affedersiniz ama poku çıktı. Her yerde 3-5 dolarlık oyunlar, 1-2 kişinin yaptığı oyunlar .. Birde üstüne bunlar yaratıcılıktan ve bağımsız oluşlarının getirmiş olduğu avantajlardan yoksun olunca hiç çekilmiyorlar.

Curtius

14.5.2013 12:57:30

0
Yeni oyun istiyoruz Jon!!

BSC Misafiri

14.5.2013 12:21:35

0
Yeni bir braid gibi efsane bir oyun yapta oynayalım valla sıkıldım oyunlardan artık...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Braid
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız