Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hayatta Kalma Oyunu Erzurum PC için Çıktı

 
Türk yapımı hayatta kalma oyunu Erzurum, dün itibarıyla PC için çıkışını gerçekleştirdi.

Steam'de %15 indirimle 21,25 TL.

Oyunun tanıtım yazısı ve PC sistem gereksinimleri:
 

Erzurum, Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden biridir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde seyahat etmek çok saçma bir fikirdi. Taylan'ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan'ı daha büyük dertler bekliyor.

Erzurum; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele ettiğin bir hayatta kalma oyunudur. Bu zorlu şartlarla mücadele edebilmek için odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmalısınız, uyumak için yatak bulmalısınız, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçler...Kısacası sizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalısınız. 
  
HİKAYE : Kahramanın oyun boyunca karşılaştığı olayları ve hikayenin sonunu keşfetmek için Hikaye modunu oynayın.

SERBEST MOD : Eğer hikaye moduyla aynı mekaniklere sahip sonsuz bir oyun modu istiyorsanız, Serbest mod tam size göre. Eğer oyuncu ölürse, en son kayıttan devam edebilir. Tam anlamıyla sonsuz bir oyun modudur.

MEYDAN OKUMALAR : Bu bölüm, daha zor bir oyun deneyimi isteyen tecrübeli oyuncular içindir. Çeşitli türde meydan okumalardan birini seçerek kendinizi deneyebilirsiniz. Bu türlerden bazıları bitmeyen fırtına, daha soğuk hava, zamanlı görevler, daha fazla yırtıcı hayvan vb. 
 
BÜYÜK AÇIK DÜNYA
9 kilometrekarelik alanıyla, oyun dünyası size çok sayıda keşfedilecek alan sunuyor. 30'dan fazla bölge keşfedilmeyi bekliyor.

DİNAMİK HAVA, SICAKLIK VE ZAMAN
Hava, sıcaklık ve zaman birbirleriyle bağlantılıdır. Güneşli yada bulutlu gün, dondurucu gece, sabah ayazı gibi gerçekçi doğa olayları dinamik olarak oluşur. Ayrıca hafif kar yağışı, yoğun kar yağışı, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları da rastgele oluşur.

KENDİNİ SICAK TUT
Odun yada kömür toplayıp sobada ateş yak. Arkana yaslanıp sıcak çayını yudumlarken pencereden bembeyaz karın yağışını izle.

BİRİNCİ ŞAHIS VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS
Oyun içinde değiştirilebilen iki kamera açısı : Birinci şahıs ve üçüncü şahıs.

ORTAMLARI YAĞMALA
Dünyayı keşfet ve hayatta kalmana yardımcı olması için yemek, yakıt, cephane, giysi, tıbbi ürün, araç gereç ve zanaat malzemeleri topla.

ZANAAT VE YEMEK TARİFLERİ
Basit aletler, gelişmiş aletler, elektronik aletler, cephane ve daha fazlasını yapmak için malzeme topla. Kebap, tarhana çorbası, Türk kahvesi, ekmek gibi lezzetli yiyecekleri pişirmek için gıda malzemeleri topla.

SİLAHLAR
Kendini kana susamış yırtıcı hayvanlardan korumak için tabanca, tüfek gibi silahlar bul.

AVLA YADA AVLAN
Yemek için geyik, tavşan avla. Ayılara, kurtlara ve yaban domuzlarına av olmaktan kaçın.
 
MİNİMUM:
İşletim Sistemi: 64 bit Windows
İşlemci: Intel Core i5-2500K@3.3GHz / AMD FX 6300@3.5GHz
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 / AMD Radeon R9 290
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 6 GB kullanılabilir alan 
 
ÖNERİLEN:
İşletim Sistemi: 64 bit Windows
İşlemci: Intel Core i7-4770K@3.5GHz / Ryzen 5 1500X@3.5GHz
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580
DirectX: Sürüm 12
Depolama: 6 GB kullanılabilir alan 

 
Fragmanı:

Bu haberin bağlantısı
URL
Erzurum Proximity Games Hayatta Kalma Oyunu
Star Wars Republic Commando Switch'e Gelecek Gibi Görünüyor DICE LA Yeni Battlefield Oyunu Üzerinde Çalışıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TossA CoinTo Your Witcher

25.2.2021 11:28:26

+1
İyi bari sevindim buradaki herkes mantıklı yorumlar yapmış. Din milliyet gazına gelip yüceltmemiş oyunu.

LeftEyeNine

25.2.2021 09:20:47

+1
Beyler bi toplum alımla bu oyunumuza destek veşrlakşslkda Şaka lan şaka, çalıp çırpıp vatan millet ezan basarak modaya uymuş olan bu çalıcı çırpıcıya kuruş yok kuruş. Geliştiricinin bir önceki oyunu da Small Sister'mış. "Big Brother" şakalı yani. Çok afedersiniz "s*kimle domates ezebiliyorum" falan diye replikler geçen cinsel içerikli bir oyun asdghhagda Bu çalıcı çırpıcı ekip asla şaşmaz bak, nerede din satan adam var, evveliyatına bakacaksın.

Guest-ADF35784A

25.2.2021 03:25:29

0
jahonun yayınında izledim. tek şaşırdığım şey unreal enginle yapılmış olması. oyunu yapan kimse tek bir özelliği var unreal engini kullanabiliyor. onun dışında oyun 10 üzerinden 1. özetle oyundaki tek düzgün şey environment. haritanın üzerine birkaç yapı eklemiş ama meshlerle environment o kadar uyumsuz ki çevrenin hazır aset olduğu çok belli. modeller, texturler, ui audio fx çok çok kötü. mekanikler anlamsız. senaryo yok. hiçbir şey yok yav kısca. Unreal'da tecrübesi olan biri kasarsa 40-50 saatte çıkartır bu işi

ByKayseriLi38

14.2.2021 01:22:20

0
Oyun zaten ağır çöp onu geçtim sistem gereksinimleri nedir öyle BF mi oynuyoruz? Youtube de şimdi türk oyunu as bayrakları diye her önüne gelen videosunu çekiyor.

richardfeymanınsaçı

14.2.2021 00:32:08

+2
hazır asetlerlee yap iki tane bayrak koy al sana yerli milli hadi destek olalım 1 kuruş para vermem böyle oyunlara 20tl ye az önce 20tlye just cause + deus ex aldım

tundra202006

14.2.2021 00:18:11

0
oynunn çok eksiği var insan türkçe dublaj bari yaptırır saz koydurmak çok kötü yavaş piyano koydur yada keman sesi bide boşta yürürken çalmıyor mekana gelince çalıyor birçok sorun var bitmemiş henüz ama çok kötüde değil bence yapabiliyorsanız sizde yapın koyun steama satsın

IcyTea Lemon

13.2.2021 10:19:30

+1
Sirf turk yapimi diye para verecekseniz, 2-3 asset ile 10dk da biten bir oyun yapip sunayim bana da destek olun o zaman?

erkahn

13.2.2021 02:53:25

0
cok para degil ama oyun harbiden dandik yav

TulparHAN

12.2.2021 23:06:27

0
almanızı tavsiye etmem olabilecek en berbat oyun milliyetçiliği kullanarak vurgun yapılmaya çalışılmış bir de 20 tl üstü fiyat çok komik

BSC Misafiri

12.2.2021 18:51:06

+1
sanki ortada remnants of naezith gibi bir iş var da destek olmuyoruz. türkü koymuşmuş, adamdaki standarta bak :D vasat işleri hayatta övmem, destek de olmam.

abayismail

12.2.2021 16:21:38

+2
Ortada oyun yok ki.. Alanlar da memnun değil ortada bir olmamışlık var. Sorun destek olup olmamak değil. Yap ortaya güzel bir şey 40tl olsun millet alsın.. Sen Long Dark'ı evir çevir adını Erzurum yap sonra piyasaya sal.. Sırf milliyetçilik.. Savunanların elinde kalan tek argüman milliyetçilik kaldı.. Oyun sektöründe kimse oyunu yapanların şeceresine bakmıyor. Ne indie oyunlar patladı kimse sorgulamadı kimin oyunu.. Herkesin zamanı kıymetli. Herkes iş güç sahibi... Boş oyun oynayacak zamanımız yok zaten..

teknocu_guvercin

12.2.2021 16:06:26

0
Eleştirininde bir üslubu olur. Kısıtlı bütçeyle yerli oyun yapılıyor ve bu oyun 1 paket sigara parasına satılıyor, burda milenyum bebeleri, grafik fetişleri oyuna acımasız eleştiriler yapıyor. Oyunu aldım, 2-3 arkadaşada söyledim onlarda alıcak. bizim desteğimiz yeter.

Ornitorenk_Perry

11.2.2021 21:13:20

+4
Alıp %100leyeceğim, hatta 2-3 tane daha alıp giftlerim insanlara; destek olmak lazım. Potentia gelsin asıl, o muhteşem olacak./s

Weautx

11.2.2021 20:28:25

+3
Memlekette sağılacak inek çok, yapana da helal olsun kitlesini çok iyi tanıyor.

Metal-Gear

11.2.2021 20:14:20

0
Umarım bu oyundan güzel sonuçlar elde edilir ve daha fazla motivasyon ile daha iyi maddi fırsatlar eşliğinde daha güzel oyunlar yaptıklarına da şahit oluruz. Günümüzde indie oyunlar, hatta hobi amaçlı yapılan oyunlar bile daha gelişmiş bir görünüme sahipken, bunun çağın gerisinde görünüyor oluşu biraz sönük bir ilk izlenim oluşturuyor. İşin teknik kısmından zaman tasarrufu yapıldıysa insanlar içerik kısmında büyük beklentilere gireceklerdir. Örneğin çoğu RPG oyunu teknik açıdan mucizevi değildir, ama içerikleri ile ön plana çıkar. Daha kapalı kutu oyunlar ise teknik başarımları ve hikaye anlatımı gibi şeylerle ön plana çıkar. Yani oyun yaparken bir şeylerden kısıyorsanız başka bir şeye çok fazla odaklandığınızı hissetirmeniz lazım. Erzurum ilk bakışta bunlardan mahrum gibi görünüyor, oynamadığım için bilmiyorum belki de insanı bağlayan özellikleri vardır. Bunlardan ötürü sert eleştirilere maruz kaldığını düşünüyorum. Temennim ise iyi yönde, bir proje ortaya koyduysan muhakkak belli düzeyde bilgi sahibisindir. Bildiklerini daha iyi projelerle değerlendirmek için belki motive olman gerekebilir, umarım daha çarpıcı projeler görürüz ekipten.

haktan24

11.2.2021 19:58:29

+2
Gercekten yorumlara bakıyorum insanlarımızın içi kararmıs resmen bakın ben objektif olarak bakıyorum olaya kimisi günde 2 3 paket sigaraya 40 50 lira para verir bi kahve ıcer 15 20 lira para verir ancak 20 liraya oyun bir şekilde esinlenerek yapılır üstüne eklenir ve satısa cıkarılır önemli olan hataları varsa ki var geri dönüs saglayacaksınız arkadaslar yani bu oyun 100 150 liraya cıkan aaa oyun degil neyin kafasını yasıyorsunuz gercekten adam akıllı yorumlar varmı diyorum yok ben yapımcı falan degilim karıstırmayın bu şekilde yorum yapıyorum long dark tabiki üst kalite bir oyun gelip onla bunu karsılastırmayacaksın o adamlardaki teknoloji calısan vs vs etkenler cok üst seviyede bu oyunu yapan 1 kişi yanlıs bilmiyorsam adam bizim kültürümüze göre tasarlamıs güzel türküler koymus bakın keyfinize neden bu kadar kin kustunuz hakikatten anlayamadım zevk meselesi bu alırsın almassın sana kalmıs alan insanada keriz silkeleme yok bilmem nedir ne degildir yaftası yapıstıran var arkadaslar biraz kendinize gelin gercekten cok komik yorumlar alın oynayın ve ya oynamayın bu kadar abartmayın ne yapıyorsunuz ? ülkende ne gelişmişte dogru düzgün oyun yapan firmayı veya kişileri yerden yere vuruyorsun önce bunu bi sorgula....

Jutdxx

11.2.2021 19:56:46

+2
Erzurum'da kuzey ışığı olduğunu bu oyun sayesinde öğrendim

Rindaman

11.2.2021 19:25:49

+1
Yavaş be kardeşim, daha vurmayın öldü..

BSC Misafiri

11.2.2021 19:05:47

0
Bir emek var. Long darktan esinlendikleride belli. İzlediğim kadarıyla açık dünyası çok boş. Daha fazla şeyler eklemeleri lazım. Evler hep aynı standart çeşitlilik az. Oyunun ismi de yanlış tercih olmuş. Oyun Erzurumda geçiyor diye adını koymak zorunda değildiniz. Bilmiyorum ama Türk yapımcılar bu tarz oyunlara vakit ayıracağına şöyle 2 boyutlu ama çok çeşitli çok fazla şeyler yapabileceği oyunlara yönelmeli. Neden bizden bir stardew valley çıkmasın.

BSC Misafiri

11.2.2021 17:48:26

+1
ya tamam oyunun özgün bi tarafı yok, benim de hiç ilgimi çekmiyor açıkçası ama burada nefret kusmaya neden ihtiyaç duyuluyor onu anlamadım. adam çalıntı assetlerle oyun yapmış işte. bok gibi de geç.

JackTim

11.2.2021 17:46:20

+6
Keriz silkeleme oyunu.

BSC Misafiri

11.2.2021 17:43:06

+7
Tamam 15 liraya latte içerim daha iyi bir tercih. Yani bu oyunun Türk oyun sektörüne bir katkısı var diye düşünüyorsanız bir şey demiyorum.

Gye_Baek

11.2.2021 17:32:20

+14
Ülkece çalma ve çakma konusunda üstümüze yok. Oyun çöp. Bunu alacağıma Uruz alırım daha iyi en azından el emeği göz nuru bizden bir oyun. Destekleyecekseniz böyle oyunları destekleyin. Netten 3-5 aset alıp oyun yapıp çakma olan oyunları değil.

BSC Misafiri

11.2.2021 17:31:55

+5
Satın alıp oynamamak geliştiriciye değil geliştiricinin banka hesabına destek olmak olur. Gerçekten oyunun yapimcisina destek olacak isen oyunu oynayıp eksiklerini dürüst bir şekilde geri bildirim yapacaksın. Bu şekilde yapımcı kendini geliştirebilir.

BSC Misafiri

11.2.2021 17:24:51

+18
sırf geliştirici desteklemek için oyun alın diye tavsiye veren var yapmayın abi. sanki umut vaat eden bir iş çıkmış da ben alıp destek olacağım.. şu oyunun sizin gibi düşünenlerden para kazanmak için yapıldığı o kadar belli ki düşmeyin bu tuzağa. hatırlarsınız URUZ diye bir oyun çıkmıştı o da türk yapımıydı ve adamlar oturup pixel art çalışıp türk mitolojisi üzerine kafa yormuşlardı, evet eksikleri vardı ama farklı bir şey yapmaya çalışmışlardı destek olacaksanız böyle oyunlara olun. long dark'ın aynısını ismini erzurum yapıp iki türk bayrağı ekleyerek çıkarmak cidden desteklenecek bir iş değil hatta bence direkt kötü niyetli bir oyun. para vermeyin

Gvzgvz

11.2.2021 16:47:18

0
İsimden kaybetmiş

deniz1204

11.2.2021 16:40:29

+1
sadece geliştiricileri desteklemek için satın alınıp oynanmayabilir.

f 22 raptor

11.2.2021 16:33:06

+1
Arkadaşlar sizi anlıyorumda latte içsek zaten 15₺ 21₺ çok para da değil açıkçası

BSC Misafiri

11.2.2021 16:16:37

+31
Pardon ama Türk yapımı diye övecek halim yok bu oyunu. Gerçekten oyuncu olanlarda övmez herhalde. Kopyala yapıştır assetlerle sırf para amacıyla yapılmış bir oyun. Kazandırmayın böylelerine. Nice emek harcanan ama sırf görselliği yüzünden belki de geçtiğiniz daha Türk oyunlar var.

deniz1204

11.2.2021 16:16:06

+12
valla arkadaşlar size tavsiyem uzak durun çok para değil ama yani emek var birşey demek istmiyorum ama oynayana allah akıl filir versin

BSC Misafiri

11.2.2021 16:15:43

+3
21,25 TL çöpe atmaca yeeey

BSC Misafiri

11.2.2021 16:15:39

0
Özgünlük sıfır ama olsun. As bayrakları.

BSC Misafiri

11.2.2021 16:06:17

+23
keşke sadece türk yapımı olduğu için oyun övmeyi bıraksak ne güzel olur. sadece överek kimseye faydamız olmuyor ve firmalar yapıcı eleştiri almadığı için aynı hatalarla oyun çıkarmaya devam ediyorlar.

haktan24

11.2.2021 15:10:59

0
Uzun zamandır bekledigim bir oyundu dün itibari ile satın aldım benim için çalan türküler bile yeterli sıradaki türk yapım ı oyunu olan potentia da onuda alacagım destek şarj anca böyle böyle büyüyebilir piyasa...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Erzurum
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız