Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Half-Life: Alyx Klavye ve Fare ile Oynandı

 
Oyuncuların Half-Life: Alyx'i VR olmadan oynayabilmeyi çözmesi sadece iki gün sürdü.

Valve, Half-Life: Alyx'i 23 Mart'ta PC'de Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Oculus Quest ve Windows Mixed Reality sanal gerçeklik cihazlarına özel olarak çıkardı ve oyun şimdiden klavye ve fare ile kısmen oynanabilir bir durumda.
 
Valve News Network kurucusu Tyler McVicker, oyunu VR olmadan klavye ve fare ile oynamayı başardı. Hatta Half-Life 2 HUD ekranını ve silahlarını kullandı. 
 
Oyunu VR olmadan oynamamıza imkan sunacak modlar beklediğimizden daha kısa bir sürede yayınlanacak gibi görünüyor. 
 
Bunun resmi bir mod olmadığını belirtelim. Valve geliştiricisi Dario Casali, oyunun sıfırdan sanal gerçeklik cihazları için oluşturulduğunu ve bunun klavye ve fare ile oynanabilecek versiyona aktarılmasının mümkün olmadığını söylemişti.

Videoyu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Half-Life Half-Life: Alyx VR Sanal Gerçeklik SteamVR Valve
Samurai Shodown DLC Karakteri Sogetsu Kazama 1 Nisan'da Dövüşe Katılıyor Dead Cells'in Yeni Güncellemesi Half-Life Levyesini Ekliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.3.2020 22:45:45

0
VR teknolojisi normal oyun sektörünü asla ele geçiremeyecek.Kendine ayrı bir yol açabilrise açar VR ancak gidip Cod oynamayı beklemeyin VR'da.O yüzden VR oyun yaparak hayatının hatasını yaptı valve umarım HL'ye yine küsüp bir 13 yıl daha bekletmezler.HL:3 normal çıkar umarım

ahuctsa

26.3.2020 16:48:13

+1
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Deswaaa Vr = çöpe giden paralar</blockquote> fakir avuntusu
Alacak paramız var diyelim aldık taktık oynuyoruz açtın half life alyxi oynuyorsun sarıyor ama devamlı oynamak istiyorsun ama oynayamıyorsun başın ağrıyor miden bulanıyor. 1 hafta içinde bitirdin oyunu dedin başka oyunlarda oynayayım aldın oynuyorsun oyunları sarmadı, hoşuna gitmedi. Kenara atıyorsun. sonuç? her ne kadar paramız olsada VR da oynanacak doğru düzgün oyun yok sıkılıyorsun ve bunun fakir avuntusuyla alakası yok her türlü paran çöpe gidiyor.

Sarohan

26.3.2020 16:10:08

0
Oynanması çok da önemli değil, Vr için tasarlanmış bir oyun ve Vr'a özel bir sürü mekanik var oyunda.

YildirimBuyucusu

26.3.2020 14:19:52

0
Söylüyorum şimdi, siz bu yeni Half Life oyununu adam akıllı PC'ye VR için geliştirmeden çıkarsaydınız, gerçek anlamda yılın en çok konuşulan oyunu olacaktınız. Ama VR için geliştirdiğiniz için oluşan hype'ı 5-6 kat azalttınız. 1 hafta daha konuşulup unutulacak oyun. Geçen sene Sekiro gibi bir oyun 3-4 ay boyunca konuşulmuştu. Sekiro'nun bile gerisinde kalacak. Valve yeni bir şeyler yapayım diyor ama, ben en basit sıkıntıyı söyleyim. İnsanlar yeri geliyor, 6-7 saat kesintisiz oyun oynamak isteyebiliyor. Peki VR başlığı takılı bir şekilde ne kadar oynayabilirsin. Max 2 saat. O 2. saat yaklaştığında da zaten kafan ağrımaya başlıyor ağırlıktan. Kısacası VR teknolojisi rahat olmayan bir teknoloji. Ama bir gün kaliteli grafikler ile vr başlığını takıp yatarak oynayabileceksem ve hafif bir şey olacaksa o zaman geleceği olabileceğini düşünmeye başlarım.

rambocuk

26.3.2020 14:10:44

0
oyun vr de baya dandik görünüyordu oynanış anlamında, bu şekilde dahada kötü görünüyor, vr kaskını takınca vr etkisi ile hoş gelebilecek bir şey yoksa katlanılmaz kötü

White Death

26.3.2020 14:04:56

0
Oyunun yarısı boşa gidiyordur klavye ile oynanınca muhtemelen

BSC Misafiri

26.3.2020 13:52:27

+1
böyle oynanacaksa hiç oynanmasın bu nedir

alsndnz

26.3.2020 11:32:43

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Deswaaa Vr = çöpe giden paralar
fakir avuntusu

BSC Misafiri

26.3.2020 11:23:07

0
Ya he he önüne gelen oyun uzmanı olmuş

gamerasi

26.3.2020 10:58:30

0
Bir kedi gördüm miyav dedi.

Deswaaa

26.3.2020 08:53:46

+10
Vr = çöpe giden paralar
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Half-Life: Alyx
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız