Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Guild Wars 2'de Para Olayı Nasıl İşliyor?

Gold'lar ve Gem'ler satılıp alınabiliyor.
 
     Bildiğiniz gibi Guild Wars 2'nin aylık ücreti olmayacak ve oyunda micro-transaction sistemi benimsenmiş olacak. Yani oyun içi dükkanlarda gerçek para karşılığında satışlar gerçekleştirilecek.
 
     Oyuncular, aslında müşteri olarak oyunun çıkışından sonra ne kadar harcayacağına kendileri karar verecek. Ne kadar harcama yaparsanız yapın tam oynanabilir bir oyuna sahip olacaksınız fakat ekstra ücret verdiğinizde sizleri mutlu edecek ek içeriklere ve hizmetlere sahip olacaksınız. Ayrıca oyun ekibini desteklemiş olacaksınız.
 
      Tabii hiç bir zaman diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan özel eşyalar gibi içerikler bulunmayacak.
 
     Guild Wars 2'nin ekonomisi Gold, Karma ve Gem'ler üzerinden işleyecek. Gold, oyun içi alışverişlerde kullanılan para birimi olacak. Kazanılan Karma'lar ise Gold gibi alışverişlerde kullanılmayacak ve daha eşsiz içeriklere erişmek için kullanılacak. Gem'ler ise gerçek para karşılığında satın alınarak Gold satın almak gibi şeylerde kullanılacak. Eğer istediğiniz bir eşya varsa bunu ya oyunda kasarak toplayacağınız Gold'larla alacaksınız, ya da gerçek para vererek Gem kullanarak Gold sahibi olacaksınız.
 
     Bu sistem aynı zamanda tüm MMO'larda bulunan üçüncü parti Gold satan firmaları saf dışı ederek bunu oyuncuların ve ArenaNet'in ellerine veriyor (RMT - Real Money Trading). Bu gibi firmalar oyun içerisinde kullanıcıları rahatsız edecek kadar çok reklam yapıyorlar, botlarıyla oyunu mahvedebiliyor ve hack'leyerek oyuncuların hesaplarını boşaltabiliyorlar. Bu sistemde isteyen oyuncu istediği kadar Gold'u verecek, satan oyuncu da karşılığında istediği kadar Gem'i satacak. ArenaNet de bundan komisyon alarak oyunu güncellemeye devam edebilecek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
mmorpg pc Guild Wars 2 ArenaNet NCsoft
Raccoon City Yapımcısı İncelemelere Çok Şaşırdı The Amazing Spider-Man Kapakları Yayımlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hakimichi-kun

21.3.2012 21:51:22

0
Buraya yorum yazan arkadaşlar pek GW oynamamış galiba, gerçek parası olan konuşmayacak,konuşamayacak bu oyunda, Oyunun ustaları ve uzun zamandır oynayan oyuncuları zaten para sıkıntısı çekmeyecek, parayla gold alan o goldlada item alan acemiler yine kekilecek pvp de. Oynamayı bilmiyenleri zaten pve'dede fazla barındırmaz millet takımda,UNUTMAYIN ilk oyunda itemden daha önemli olan şey taktik ve buildlerdir.

CeyCeySaN

21.3.2012 19:13:35

0
Tamam iyi güzel real parayı oyun parasına çevireceksin burada sıkıntı yok.Diğer Oyuncular ne yapsın o zaman zaten real parayla oyun parası alan kişi itemlerini alacak giyecek eee o adam bana para exp item kastırır mı.İtem,para olayını geçtim exp bile kastırmaz bana

escapethelife

21.3.2012 19:12:00

0
E parası olan konuşucak yine ne anladık bu işten. Hani avantaj elde edecek birşey olmayacaktı. Avantajın en büyüğü sanal paraları gerçek parayla satmak değil midir?

BSC Misafiri

21.3.2012 19:07:31

0
Peki ya goldsellerlar arenanetin yari fiyatina satarsa? :)

sheldoncooper

21.3.2012 16:50:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri yani f2p gibi olan ama çok kaliteli bir mmo mu olacak ?
oyun diğer oyunlar gibi bir kere satın alınacak, oynamak için bir daha para vermek gerekmeyecek.(ek paketler de satın alınacak)

Last Peony

21.3.2012 16:21:53

0
http://www.guildwars2tr.com/forum/showthread.php?tid=755&pid=11218#pid11218

jrazrael

21.3.2012 16:16:21

+2
Desene yine emek değilde para konuşucak diğer F2P oyunlardaki gibi.

BSC Misafiri

21.3.2012 16:03:12

0
Şimdi GW2 güzel bir oyun olucak.Belki herkez benle aynı fikirde olmaz ama bu pay 2 play olamyıpda oyuna parayla item ticareti gelince bence olmuyor.Aradaki oyunculuk farkını öldürüyor.Millet iyi oyunculuğunu gösteremiyor.Aylık bir ücret koysalardı ama iteme gerçek parayı karıştırmasalardı çok daha iyi olurdu.

BSC Misafiri

21.3.2012 16:02:32

0
yani f2p gibi olan ama çok kaliteli bir mmo mu olacak ?

creed87

21.3.2012 15:09:05

0
gw nin bu yönünü seviyoruz hll olsun arenanet çıksada oynasak
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Guild Wars 2
+ TAKİBE
AL
39 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız