Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Guerilla: "PS4 Sadece Yüksek Düzey Bir PC Değil"

 
   Killzone serisiyle PlayStation kullanıcılarının gönlünde taht kuran Guerilla Games teknik direktörü Michiel Van Der Leeuw, PlayStation 4'ü sadece yüksek düzey bir PC olarak adlandıranlara ve bu şekilde tanımlayanlara "troller" ve "fanboylar" dedi.

   Van Der Leeuw, gerçekleştirdiği bir röportajda  PS4 donanım mimarisi geliştirme aşamasında önemli bir söz sahibi olduklarını, bir önceki konsola göre daha PC tabanlı gibi dursa da özünde bir oyun konsolu olduğuna değindi ve PlayStation 4'ü bir PC olarak sıfatlandıranlara internet ağzıyla cevap verdi:
 
"İnsanlar şu anda troll'lüyor. Bir troll'e ne dersin ki? Troll'ü besleme, bu onları daha da büyütür. Her zaman için kutunun içine birbiriyle uyumlu ve iyi bir oyun keyfi sunacak son teknoloji donanımları yerleştiriyoruz. Bu da aynı şey; ama özünde bir konsol. En iyi donanım parçalarını kullanmak ve bunları PC'de olduğu gibi daha optimize hale getirmek, PlayStation 4'ü daha az konsol yapmaz. PC oyunculuğu kazandı diye etrafta dolaşan insanları hayal edebiliyorum. Kullandığımız parçalardan yola çıkarak pek çok tartışmaya sebep olanlar vardır. Ancak biliyorsunuz onlar sadece internette dolaşan fanboylar."
 
Daha sonra Van Der Leeuw PS4 ve son teknoloji PC arasındaki farkı açıklamaya devam ediyor:
 
"PC, farklı parçaların aralarında köprü oluşturduğu ve bazen tam anlamıyla uyum sağlayamadığı, olanağına göre randımanın düşük kaldığı bir sistem. Bizim sistemimizde hafıza, ekran kartı ve geriye kalan herşey dengeli. Emin olduğum bilinçli bir sonuç: hafıza hızı, yeterli düzeyde hesaplama ünitesi, sürücü hızı gibi detaylar bir araya geldiğinde tıkanılan, dar boğaza gelinen bir an yaşanmaz. Doğru hesaplanmış donanım birimlerinin bir araya gelmesi sizi,  donanımınızın herhangi zayıf noktası olmadığı konusunda emin kılar."
 
   PS4'ün donanımı geliştirilirken GPU, CPU  ve diğer detayların birbiriyle uyum sağlaması ve performansa herhangi bir etkisi olmaması için en az 5 defa çok önemli değişikliğe gidildiğini söyleyen Leeuw, PS4'ün PC benzeri mimarisi kullanmasıyla bir PC'ye dönüşmeyeceğini vurgulamış oldu.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Edge sony playstation 4 ps4 playstation next gen pc playstation 4 teknik özellikleri playstation 4 donanım
Deep Silver Yeni Nesli Sonradan Destekleyecek Armature Birden Fazla Oyun Üzerinde Çalışıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

- The Stig -

14.4.2013 23:31:55

0
bıktım artık pc'nizden de ps4'ünüzden de..

digimon52

12.4.2013 09:29:51

0
Dogru Söze Ne denir " Michiel Van Der Leeuw ". Adam hakli beyler bir kullanicinin sözü aklima geldi birde nickini hatirlayamicam galiba "ilkerxx"´di saniyorum . Ps4´ün sistemi birbirine uyumlu "Ahenk" icinde calisir diye.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

11.4.2013 17:39:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel
Dediklerine katılıyorum bu açıklamalar olacak mecbur adamlar ps4 oyun çıkarıyor övemesse konsolu almaz kimse.ps4 sistem özellikleri açıklandı içinde mobil platformlar için yapılmış apu var ram 8 olmasıda çok önemli değil sonuçta kzshadowfall o ramin 1.5 gb kullanarak gayet rahat çalışmış.Fazla ram ancak arkası güçlüyse işe yarar işlemcisi ekran kartı iyi olmayan pcye istersen 32 gb ram tak neye yarar. Bunun dışında ps4 amacı belli boşuna pcyle karşılaştırmayın ps4 sadece oyun için yapılmış bir makine ona çıkan oyunlarda ona göre port ediliyor.Önemli olan konsolun verimi istedğim zaman istediğim kadar oyun oynatabiliyorsa konsol görevini yapmıştır.Her ps4 konusunda pcyle ps4 karşılaştırmayı bırakın.

BSC Misafiri

11.4.2013 17:23:57

0
prequel optimizasyonun ne olduğunu ya kendiniz araştırın, yada güvendiğiniz ve bu konuda bilgisi olan bir bilgisayar mühendisi arkadaşınıza sorun derim. sonra bu bilgi ile birlikte en doğru sonuca ulaşacağınıza eminim. Ben şu kadarını söyliyeyim optimizasyon detayları kısmak demek değildir. yola başlamak için şöyle bir örnek vereyim, 256mb ramla ps3 ne garip işler yapıyor değil mi. benim 512 mb ram içeren laptopum skype açmakta aciz kalıp takılırken, ps3 bf3 gibi bi oyunu low ayarlarda açabiliyor konsola özgü oyunlarda harikalar başarıyor, soru şu peki bu nasıl oluyor. Cevap optimizasyon... peki nedir bu optimizasyon???? Forumun değerli kullanıcıları bu konuyu araştırırlarsa garip bir dünya ile karşılaşacaklar, size bunu garanti ederim

S.P.E.C.I.A.L.

11.4.2013 07:32:05

0
Sayısal değerler vermeden boş konuşmadan öte geçmez. Harmoni, ahenk, uyum falan filan... Bu ne yahu? Galatasaray başarısız olunca takımda ruh yok diyenler gibisiniz. Gel bana sayısal değer vererek teknik olarak farkı açıkla, inanayım. Söylediğiniz şeyleri donanım bilgisi sıfır insan da söyler. De ki şu şu birimler arasında iletişim şu kadar kısa, yazılım tarafında API kullanmadığımız için, işletim sistemi olmadığı için şöyle bir etki var de. Ama yok. Bu açıklamaları yapamayacaksanız susun. Kim kimi troll'lüyor acaba? Ben de muhtemelen PS4 alacağım ama benim ilgilendiğim şey oyunları. Böyle saçma sapan açıklamalarla kendinizi savunmayın. Ayrıca optimizasyon konusunda avantajları olabilir ama onlar aynı zamanda fazla dikkat çekmeyecek detayları kısarak da "optimizasyon" yapıyor. Optimizasyon benim için kalite kaybı olmadan verimli hale getirme demektir. Gel bana aynı kareden ekran görüntüsüyle iki oyunun grafiklerini kıyasla optimizasyonla en ufak bir kayıp olmadığını kanıtla, inanayım. 42" TV'ye 3 metreden bakarak optimizasyon muhabbeti yapıyorlar. PS4 en fazla daha verimli çalışır, ama biraz daha güçlü bir PC rahatlıkla ondan iyi sonuç alır. Dediğim gibi, ya savunduğun şeyi adam gibi savunacaksın ya hiç savunmayıp oyunlar gibi güçlü olan taraflarını öne çıkaracaksın, ki onlara birşey diyen yok zaten.

BSC Misafiri

11.4.2013 01:27:47

0
Noctis strife haklı, oyunun sisteme optimizasyonu için öncelikle tek bir sistem gerekir (donanım+yazılım kombinasyonu), Ama tekrar soruyorum peki bu optimizasyon ne demek, bu sorunun cevabı sistemin komponentlerinin arasında ki uyumla birbirine karıştırılıyor. Optimizasyon bundan farklı bişeydir. Optimizasyon nedir sorusuna verilen doğru yanıt konuyu anlamak adına ilk adımdır. Bunu ısrarla ikinci kez sormamın nedeni siz oyun ve teknoloji seven değerli forum takipçilerimize bir katkım olmasını istediğim içindir. hepimizin birşeyler öğrenmesi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hatasına düşmememiz içindir. Okuduğunuz için teşekkür ederim

Crynet

11.4.2013 00:08:03

-1
Biz PC Fanboyuyuz Peki Sen PS4 Fanboyu Olduğunu Anlatmışsın "Michiel Van Der Leeuw"

BSC Misafiri

10.4.2013 21:55:14

0
Onlar fanboy diyen yapımcının PS4 fanboyluğuluğunu izlediniz sevgili BSC okurları.

Noctis_Strife

10.4.2013 17:36:40

0
Optimizazyon eğerki tek bir donanım varsa ancak kusursuz yapılabilir. PC'de her oyunda bir yerlerde optimizasyon sıkıntısı vardır. Neden? Çünkü herkesin donanımı farklı ve hepsine göre oyunu optimize etmek imkansızdır, internette bakın, her oyunda sorun var diye yardım arayan birileri elbet vardır. PS4 için demek istedikleri tek bir donanım ve birbiriyle müthiş uyumlu teknik detaylar. Günümüz PC' piyasasında birinde 2GB windows 7 mi dersiniz, 2.3 GHZ işlemci ile GTX690 mı dersiniz... Her türlü komedi mevcuttur, bu konsollarda yoktur ve optimizayon ço çok kolaylaştıran bir etmendir, bunları söylüyorum ama çoğunun yine bir kulağından girip diğerinden çıkacak.

bkaakco

10.4.2013 17:29:03

0
Kim ne derse desin adam haklı.

BSC Misafiri

10.4.2013 15:42:32

0
Optimizasyon ne demek sevgili bsc takipçileri, optimizasyonu sistemin kendi içindeki uyum mu sanıyorsunuz. Konsollardaki sistemin (donanım ve yazılım) sorunsuz uyumu ile oyunun optimizasyonu aynı şeyler değildir. Üzerinde 4mb ram olan ps2 benim üzerinde 64mb gforce (detaylar tam aklımda değil) ekran kartı takılı olan bilgisayarımdan daha iyi bir oyun deneyimi sunuyordu. Sizce bu nasıl oluyor? Bana kalırsa bsc takip eden kitlenin epey bir kısmı sistem içindeki dar boğazlar oluşmasını engelleyen uyum ile o sisteme bir oyunun optimize edilmesi kavramlarını tamamen birbirine karıştırmış durumdalar. Sonuç: 7850 ayarında ekran kartıyla kaliteli görüntü mü olurmuş, bu ps4 çöp; tarzında anlamsız cümleler.

BSC Misafiri

10.4.2013 15:32:39

0
PS4 canavar ve herşey uyum içinde çalışıyor demiş kesinlikle haklı. PC'de yavaş sistem belleği var, sadece ekran kartı çıkarıp kaz gibi yoluyorlar, gıdım gıdım fahiş fiyatla grafik yükseltiyorlar. Nasıl kandırıldığınızı anlayın.

BSC Misafiri

10.4.2013 15:32:29

0
Bunları hep anlatılıyorz ama Trolle ne denirki, adamın da dediği gibi, bravo.

aydogdu1453

10.4.2013 15:29:46

0
Adam haklı.Bizim donanımımız full uyumlu demiş.Sürücü derdi de yok.Daah ne olsun misss missss.Oyunlarından önce konsol piyasaya bir çıksın bakalım.Bu söyledikleri ne kadar doğru.

ageof98

10.4.2013 15:29:30

-4
Onu bunu bırakın da yok Pc kazandı yok konsol kaybetti gibi laflar her zaman vardı.Ne için şimdi parladı bunlar anlamıyorum.Yok trollmüş yok fanboy'muş.İnsanlar neyin fanı olacağını sana mı soracaklar ? Sonra neymiş Demokrasiymiş neymiş özgürlükmüş.Adam bildiğin haddinizi bilin oturun yerinize demiş.Yıllar boyunca konsola özel oyunlar çıktığında resmen Pc ile dalga geçen kullanıcılara konuşan yok çünkü Pc'nin başında kimse yok.Eğer AB gibi önde gelen Pc firmaları bir kuruluş oluştururlarsa hiç bir sorun kalmayacak aslında.Çünkü rekabet ve bunun akabinde maliyetle birlikte fiyat da düşecek.Korsan azalacak vb Pc yükselecek.Neyse sonuç olarak Sony'ye birşey dokunmuş ki böyle konuşuyorlar yoksa işlerini anlamak çok güç.

TheBladeRunner

10.4.2013 14:54:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsola çıkacak oyunların kalitesi ve başarısı tartışılmaz ama hala konsol fanlarının bu sistemi saf donanım gücü olarak pc geçeceğini düşünmesi tam bir saçmalık. PC ilk maçı PS2 ye kaybetti, 2. maçıda PS3 e kaybetti ama bu sefer PC kazandığı ortada, görünen köy kılavuz istemez. daha çıkmamış bir konsolun 7850 seviyede bir GPU su ile GTX680 i optimizasyonla(hani işletim sistemi yok ya konsolda onun farkı) bile geçebilecek olsa AMD Nvidiayı alaşağı ederdi zaten, e neyi tartışıyorsunuz o zaman beyler, gerçeleri söylemek ne zamandan beri trollük oldu.
tamam guzel kardesim sen donanim uzmani ve oyun gelistiren bi adam dan cok daha iyi teknik bilgiye sahpsin.Bu adam da kim oluyor.Gozlerim bir iki kisiyi ariyorda onlar boyle haberlerin altina gelmezler.Gellselerde soyluyecek bisey bulamayip karalamak adina sacmalarlar.Ayriyeten 7850 ile geleceginide nerden cikardin?

GT_55

10.4.2013 14:27:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsola çıkacak oyunların kalitesi ve başarısı tartışılmaz ama hala konsol fanlarının bu sistemi saf donanım gücü olarak pc geçeceğini düşünmesi tam bir saçmalık. PC ilk maçı PS2 ye kaybetti, 2. maçıda PS3 e kaybetti ama bu sefer PC kazandığı ortada, görünen köy kılavuz istemez. daha çıkmamış bir konsolun 7850 seviyede bir GPU su ile GTX680 i optimizasyonla(hani işletim sistemi yok ya konsolda onun farkı) bile geçebilecek olsa AMD Nvidiayı alaşağı ederdi zaten, e neyi tartışıyorsunuz o zaman beyler, gerçeleri söylemek ne zamandan beri trollük oldu.
Ps3 çıktığında 8800 gt vardı.Ondan daha güçlüydü.Şu an ise kim kazanır bir şey diyemem ama ps4 tanıtımında gösterilen oyunların grafiklerin hiçbirini daha pc'de karşılığı yok.

numenorian

10.4.2013 13:56:27

+3
Yahu benim merak ettiğim olay da şu Piyasaya çıkan bir 'X' oyunun pc donanımında stabil olarak oynanabilmesi için minimum bir sınırı oluyor peki ya mantık yürütürsek bir de maksimum düzeyde oynanabilmesi içinde bir sınır gerekmiyor mu o zaman.Yani şimdi ben gtx690'ımla veya şu efsanevi titan veya mars adındaki kartımla ultra über süper grafikle en üst düzeyde oynuyorum.La bende para da b.k hani diyelim 'gideyim şu makineye bir tane daha titan alayım da zaten ultra da oynuyorum double ultra da oynayım' diye bir olay mı var aaa bi bakmışım 3 tane titandan sonra ekranda mermiler fırlıyor filan mı bu ne mantıksızlık ps4 ün grafik yongası bence bu nesilde de yeterli her şey paraya bakar o bahsettiğiniz kartların parasında bir konsol çıkıyor piyasaya biz zengin ve gelirimiz yüksek bir ülke olduğumuz için pek tabi beğenmeyebiliriz ama bizden bile geliri yüksek olan diğer ülkelerin siz farkında değilsiniz ama en çok önem verdikleri konu bu.Yeni nesil konsollarda asıl önemli olan bu maddeden yola çıkmış durumda bizim 80 milyonluk nufusumuza rağmen 50 milyon toplam nüfusu olan polonyayla kıyaslandığında bir elin iki parmağını geçemeyen bu oyuncu kitlesinin yüksek donanım isteyip fiyatına koyayım kredi diyen kesimi sony i, microsoftu hiç ilgilendirmiyor. En iyi paralara grafik ve yonga olarak alınılabilir en iyi oyun cihazı çıkarılıyor ki grafik olarakta daha kıyısını gördüğümüz tanıtımlarda hiçte öle iğrenç,çamur gibi bir kalite yok. Ayrıca bu konsol firmalarında pazarlama ve ar-ge de bizim pc başında düşünemediğimiz çakallıklara sahip, bu işte alanlarında uzman kişiler çalışır ki bu yukarıdaki yorumda da bu iki departmanın ar-ge kısmındaki kişilerden biri yapmış.Şimdi benim bu işi yapmamış bile olsam aklıma gelen şey: -biz yeni konsolumuzu yapılandırırken gittik amd ile anlaştık ve o da ne en büyük rakibimizde aynı şirketle anlaşmış peki ya diğer büyük üretici hatta bu anlaşmış olduğumuz şirketten daha iyi maddi durumu ve olanakları olan nvidia acaba bundan böyle nasıl bir strateji izleyecek zaten zırt pırt yeni kartlar yeni nesiller üretiyor benim bu üreteceğim cihazın ömrünü kısaltmak adına daha da sıkı çalışmaz mı pek tabi ki çalışır o zaman ne yapmak lazım? kendinizi bu yukarıda ki kişinin yerine koyup bir çözüm arayın bakalım neler çıkıcak

BSC Misafiri

10.4.2013 13:55:36

0
PS4'ü bütün yapımcılar çok begendi (bu destekle yeni nesili bile ele geçirebilir.) sadece pc fanboyları laf atıyor onların da niyeti farklı, ellerinde PS4 bile yok

BSC Misafiri

10.4.2013 13:19:07

0
Konsola çıkacak oyunların kalitesi ve başarısı tartışılmaz ama hala konsol fanlarının bu sistemi saf donanım gücü olarak pc geçeceğini düşünmesi tam bir saçmalık. PC ilk maçı PS2 ye kaybetti, 2. maçıda PS3 e kaybetti ama bu sefer PC kazandığı ortada, görünen köy kılavuz istemez. daha çıkmamış bir konsolun 7850 seviyede bir GPU su ile GTX680 i optimizasyonla(hani işletim sistemi yok ya konsolda onun farkı) bile geçebilecek olsa AMD Nvidiayı alaşağı ederdi zaten, e neyi tartışıyorsunuz o zaman beyler, gerçeleri söylemek ne zamandan beri trollük oldu.

aykut291

10.4.2013 13:10:26

0
Evet şimdi söz çok bilmiş bsc üyelerinde eminimki onlar herşeyi daha iyi bilirler Killzone yapımcısıda kim oluyomuş derler eminim buna.

TheBladeRunner

10.4.2013 11:58:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri ''Her zaman için kutunun içine birbiriyle uyumlu ve iyi bir oyun keyfi sunacak son teknoloji donanımları yerleştiriyoruz'' .yaw hehe son teknolojiymiş, kusura bakmayın da bence teknolojiyi biraz daha yakından takip edin derim sanki biraz uzak kalmışsınız. bide troll demiş utanmadan, john carmack damı troll, DICE yapımcıları da mı troll, donanım haber editörleri de mi troll. Bu boş muhabbetleri bırakın da somut şeyler gösterin. Şimdiye kadar gösterdikleriniz hiç de fark yaratan şeyler değil, bence 2. bir killzone 2 vakası yaşanacak, zaten sony bunu alışkanlık haline getirdi.
arkadasim KZ2 vakasi diye bisey yasanmayacak bunlar geride kaldi Sony bu sefer dersine cok iyi calisiyor arti olarak KZ3 un grafikleri o sunumda gosterilen KZ2 den cdaha iyi,varsa konsolun ac bak.Ne Carmack ne de Dice troll falan degiller. Carmack ps4 duyurulmadan aylar once "yeni nesiller 30fps de calisacak" dedi.20 Subattan sonra ise "anlasmam geregi ozgurce konusamam ama Sony muhendislik adina harika isler cikardi" dedi DICE ise yeni nesil konsollara yorumu su oldu:"Elimizde yeni nesil konsollarin final halleri yok ve hic bir oyun firmasinda oldugunada inanmiyorum.Bu yuzden bf4 un bu konsollar uzerinde nasil gorunecegini ve performasinin ne olacagini soyleyemem" dedi ki akabinde BF4 u resmi olarak yeni konsollara hal duyurmadilar. Bu da haberin detaylli linki BSC haberi ozetleyerek "Dice dan yeni konsollara yorum yok" dedi. http://www.vg247.com/2013/03/28/ps4-xbox-720-final-hardware-specs-still-a-mystery-says-dice/ Bu adamlar 1.parti yapimcilar.Konsollar gelistirilirken bu adamlarin fikirleri,onerileri baz alinarak gelistiriliyor.Konsolun gucunu ve performasnini en iyi bu adamlar biliyor cunku bu adamlar konsolu gelistiriyor.AMD cikip ps4 e piyasada hic olmayan ve guclu bir CPU gelistirdik diyor bazi insanlar hadi ordan cekiyor.Anlam vermek gercekden guc.Neyse adam zaten butun olayi anlatmis fazla soze de pek gerek yok.

GamerHand

10.4.2013 11:49:43

+2
Benim sevindigim nokta BSC ya da donanim haber ikiside ozunde ayni. Sevindigim sey kendilerinin yorumlarini ve dusuncelerini curutecek bu tip haberleri girebilecek kadar olgun olmalaridir. Mesut bey ya da BSC editorlerinin bilgilerinden suphe etmiyoruz. Okumus ve PC piyasasina gonul vermis insanlar. Ama onlarin donanim bilgisi biraz PC parcalarina benchmark yapmak uzerine, konsollarin calisma mantigi farkli oldugundan ve konsolu benchmark yapamadiklarindan tahmin yuruttuler. Biraz fazla tepki gostermis olabiliriz ama yukarida soyledigim gibi hani biz bile biseylerin farkindaysak konsollar adina ve bunu dile getiriyorsak ve oyun yapimcilarida bizi destekler aciklamalar yapiyorsa bunun ustune konusmanin anlami yoktur. Yukarida bir arkadasimiz 30FPS Thief 4 demis nedenini sormus. Daha oncede soyledim 60FPS yapmak oyunu yapanla ilgili hele ki PS4 ilk cikisi icin. Konsollar herzaman 30FPS oldu. 1080P 30FPS AA ve bolca efektle verecekse ben tatmin olurun. Tatmin olmayan ise parasina kiyip guzel bir PC toplar 100FPS ile ayni oyunu dikkat edin ayni oyunu pasalar gibi oynar. Zevklerin tartismasi olmaz. Ben bir insanin 300 dolar bir ekran kartina vermesine sirf oyun icin yorum yapmiyorsam benim ve Playstation zevkimede kimse yorum yapamaz. Bu yuzden arkadaslar Playstation sevenler olarak biz herkese saygi gosterelim cirkeflik etmeyelim ki farkimiz olsun...

PSAC

10.4.2013 11:10:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaşım tamam son teknoloji bir konsolunuz var peki niye eski bir grafik motoru kullanan thief 60 değilde 30 fps çalışacak neden BF4 60 fps de çalışamıyo adama sormazlar mı, sonrada pc fanboyu diyor, hayır hem ps2 hemde ps3 kullanmış biri olarak soruyorum ama yinede konsol fanları basıyor eksiyi bence troll kendileri oluyor da neysseeeee.
thief belki 60 fps gerek duymadı belki şirketle ilgili bir şey yani 30 yeterli buldu bunuda ps4 yetersizliğine bağlamak ne kadar saçma ..bf4 de 30 fps çalıştığını nerden biliyorsun .. ea demedi açıklma yapmadı .. yapsınlar açıklamayı öyle konuş .şuan yazılan haber gerçek ve bizzat sony tarafından yapılıyor ama senin söylediklerin dedikodudan ibaret ama yalan demiyorum ..

BSC Misafiri

10.4.2013 10:58:25

-1
Arkadaşım tamam son teknoloji bir konsolunuz var peki niye eski bir grafik motoru kullanan thief 60 değilde 30 fps çalışacak neden BF4 60 fps de çalışamıyo adama sormazlar mı, sonrada pc fanboyu diyor, hayır hem ps2 hemde ps3 kullanmış biri olarak soruyorum ama yinede konsol fanları basıyor eksiyi bence troll kendileri oluyor da neysseeeee.

Recharged

10.4.2013 10:00:48

0
PlayStation 4'ü sadece yüksek düzey bir PC olarak adlandıranlara ve bu şekilde tanımlayanlara "troller" ve "fanboylar" dedi. Yukarıda ki cümleden sonra söyleyecek çokta fazla bir şey yok bence.

BSC Misafiri

10.4.2013 09:47:51

+1
"İnsanlar şu anda troll'lüyor. Bir troll'e ne dersin ki? Troll'ü besleme, bu onları daha da büyütür." Adamlar güzel konuşmuş. Arkadaşlar beslemeyin trolleri, tartışmaya girmeyin, çünkü trollük yapmak için doğmuşlar çünkü. Biz Playstation 4'ü büyük bir zevk ile bekleyelim. Doğru düzgün PC oyuncuları zaten trollük yapmıyorlar. Bu troller takım tutar gibi PC, konsol, cep telefonu fanatiği olurlar. Hayatlarındaki her konuda troldürler ve fanatiktirler. Uzak durun, beslemeyin.

PSAC

10.4.2013 09:47:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri ''Her zaman için kutunun içine birbiriyle uyumlu ve iyi bir oyun keyfi sunacak son teknoloji donanımları yerleştiriyoruz'' .yaw hehe son teknolojiymiş, kusura bakmayın da bence teknolojiyi biraz daha yakından takip edin derim sanki biraz uzak kalmışsınız. bide troll demiş utanmadan, john carmack damı troll, DICE yapımcıları da mı troll, donanım haber editörleri de mi troll. Bu boş muhabbetleri bırakın da somut şeyler gösterin. Şimdiye kadar gösterdikleriniz hiç de fark yaratan şeyler değil, bence 2. bir killzone 2 vakası yaşanacak, zaten sony bunu alışkanlık haline getirdi.
dice yapımcıları ne dedi arkadaşım konsol hakkında olumsuz konuşmadılar ki bazı olumsuz haberler çıktı ama dedikodu olarak ..

BSC Misafiri

10.4.2013 09:44:12

-2
Yav he he 2 yıl önce çıkan gpu ps 4 den daha iyi be

BSC Misafiri

10.4.2013 09:44:02

-2
''Her zaman için kutunun içine birbiriyle uyumlu ve iyi bir oyun keyfi sunacak son teknoloji donanımları yerleştiriyoruz'' .yaw hehe son teknolojiymiş, kusura bakmayın da bence teknolojiyi biraz daha yakından takip edin derim sanki biraz uzak kalmışsınız. bide troll demiş utanmadan, john carmack damı troll, DICE yapımcıları da mı troll, donanım haber editörleri de mi troll. Bu boş muhabbetleri bırakın da somut şeyler gösterin. Şimdiye kadar gösterdikleriniz hiç de fark yaratan şeyler değil, bence 2. bir killzone 2 vakası yaşanacak, zaten sony bunu alışkanlık haline getirdi.

TheBladeRunner

10.4.2013 09:40:47

-1
Butun triollere harika bir cevap olmus. Daha dun ps4 e w7 yukleyip hic olmayan driverlari yukleyip Steam hesabin da ki oyunlari oynayacam diyolardi.Konsollar her zaman konsol olarak kalacaklar. Kendi yazilimlari ve kendi mimarileri olacaktir. X86 ile pc ye donusmez

GT_55

10.4.2013 09:40:20

0
[quote]Killzone serisiyle PlayStation kullanıcılarının gönlünde taht kuran Guerilla Games teknik direktörü Michiel Van Der Leeuw, PlayStation 4'ü sadece yüksek düzey bir PC olarak adlandıranlara ve bu şekilde tanımlayanlara "troller" ve "fanboylar" dedi.[/quote] Bunu bizde söylemiştik. Demek dh'de bunlardan baya var.Editörler bile.. Neyse, ama haberde eksik kalan bir şeyler daha var onlarıda ekleyelim. [quote]Guerrilla PS4'ün sadece "Güçlü bir PC" olmadığını, bunu söyleyenlerin ya troll ya da fanboy olduklarını söylemiş. EDGE dergisinde tamamı yayınlanacak olan röportajda, Sony ile ilk elden birlikte çalıştıklarını, özellikle grafik çipini, cpu'yu ve bileşenler arası veri alışverişini geliştirmek için 4-5 kere üzerinde düşünüp elden geçirdiklerini, ortada bir sistem yokken simülatörlerle KZ3 ve 4'ün ilk halini çalıştırıp, olası darboğazların ne gibi durumlarda olabileceğini öngörmeye çalıştıklarından dem vurmuş. Onun dışında da PC ile konsolun aslında aynı şey olduğunu ancak konsolun farkının tabii ki her şeyin detaylıca düşünülerek, değiştirilmemek üzere tek ve belli bir amaç için bir araya getirildiğini, bu yüzden de alınan sonuçların farklı olduğunu ilave etmiş. [/quote]

rambocuk

10.4.2013 09:38:21

0
ps1 ps 2 ps 3 ü baştan sona kullanan biri olarak bu konsoloda sonsuz güvenim var

PSAC

10.4.2013 09:37:41

0
işte bizim demek istediğimiz bu mesut bey duy .. ama şimdi oyunu o cihaza geliştiriyor övmesi normal dersiniz ... şunu da unutmayın ...ne cevo nede mesut bey veya diğerleri onlar konsolu geliştirmiyor , ps4 yapımında yanlarında değildiler veya konsolun sadece donanımını biliyor , performansını bilmiyorlar dı .. konsolu pc donanımı ile ile kıyaslıyorlardı ..onların dediklerine inanıyorsunuz da konsolu bizzat geliştiren performansını bilen sony nin dediklerine inanmıyorsunuz .. cevo F2P yı sony desteklemediğinden ps4 kötüledi belki nerden biliyorsunuz.. cevo sizi mi düşünüyor ? sizi düşünse F2P geçmez di ..bu arada mesut bey bu habere inanır veya inanmasın ama şunu söyleyin bu zaman kadar tüm konsollar bu şekilde çıktı .. son olarak pc ne kadar iyise konsolda o kadar iyi ..yeni konsolların çok geride kalması pc üçüp gitmesi hikaye .. pc yi uçuranlar da konsol hakında bilgisi olmayan insanlardır .. mesut beyde bir daha konsol hakkında konuşmasın bildiği konulardan konuşsun ..bizi ne kadar üzdü konuşmaları ile :( saygılar ..

GamerHand

10.4.2013 09:28:07

+2
Mesut Bey ve diger BSC topluluguna defalarca anlattik. Gecen gunku 8GB PS4 hafiza haberinde yazdiklarimi soyleyen PS4 yapimcilari ve Guerrilla Games koskocaman tesekkur :) Biz soyledik inanmadiniz, simdide mi inanmadiniz? (Telefonumda turkce klavye yok kusuruma bakmayin arkadaslar)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız