Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Grounded PS4, PS5 ve Switch'e Geliyor

 
 
Yayıncılığını Xbox Game Studios'un ve geliştiriciliğini Obsidian Entertainment ekibinin üstlendiği çok oyunculu hayatta kalma oyunu Grounded yeni platformlarına gelmeye hazırlanıyor. Açıklanan bilgilere göre oyun 16 Nisan tarihinde PlayStation 5, PlayStation 4 ve Switch için piyasaya sürülecek.
 
Grounded eğlenceli hayatta kalma deneyimini sunuyor
 
 
 
Bildiğiniz üzere Grounded ilk olarak 28 Temmuz 2020 tarihinde Xbox One ve Steam ile Microsoft Store üzerinden PC platformu için erken erişim olarak yayınlandı. Tarihler 27 Eylül 2022'yi gösterdiğinde ise oyun tam sürüme kavuştu ve bu sürüm Xbox Series, Xbox One ve PC için çıktı.
 
Tek başınıza veya yanınıza çağırabileceğiniz üç arkadaşınızla beraber oynayabileceğiniz yapımda minyatür karakterler oluyor ve dev böcek ordularına, örümceklere ve daha fazlasına karşı mücadele ediyorsunuz. Klasik hayatta kalma mekaniklerinin yer aldığı oyunda kendi bölgenizi inşa edebiliyor, bir yandan ana hikaye boyunca elde edebileceğiniz görevleri tamamlamaya çalışıyor ve arka bahçenin tehlikeli ortamlarına bir bakış atabiliyorsunuz.
 
Yeni fragman 
 
 
 

 
 Grounded detayları
 
Ilgi çekici bir hayatta kalma deneyimi sunan bu yapımda, minik karakterleri kontrol edebiliyoruz. Oldukça geniş bir dünyada yer aldığımızdan dolayı her bir unsur devasa görünüyor. Minyatür karakterleri kontrol ederek böceklere, karıncalara ve örümceklere karşı savaşmak durumundayız. Her bir unsur burada gerçekten de büyük boyutlarda karşımıza çıkıyor. Karınca boyutundan daha da küçük olduğumuz bu yapımda arka bahçemizi şekillendirmek için elimizden geleni yapıyoruz.
 
Bir yandan böcek türleri ile kapışırken diğer yandan ise kendi bölgemizi korumak için arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyoruz.

Bu oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber işbirliği modu içerisinde oynayabiliyorsunuz. Geniş dünyayı keşfederken karınca boyutundan daha da küçük olduğumuz bu yapımda yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor.
 
Oyunda birinci şahıs kamera bakış açısı bulunuyor ve bununla beraber de çok özel bir hayatta kalma macerasına adım atabilirsiniz. Her şeyin devasa göründüğü bu dünyada yapabilecekleriniz sınırsız.

Her şeyin devasa olduğu bu yapımda etrafı keşfedebilir, inşa edebilir ve hayatta kalma mekanikleri ile beraber karakterinizi hayatta tutmak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Oyunda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri keşfedebilir ve keşifler ile beraber yağmalayabileceğiniz çeşitli kaynakları sırt çantanıza atabilirsiniz. Etraftaki bitkileri kullanabilir ve arka planda yer alan hikayenin görevlerini yapabilirsiniz. Neden bu duruma geldiğinizi araştırabilir ve tekrardan büyümenin yollarını aramak için elbette bu görevleri tamamlamak durumundasınız.

Bu görevleri isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber işbirliği içerisinde yapabilirsiniz. Bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber yapmak çok daha güzel ve eğlenceli bir deneyimi sizlere sunabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarınızla oynamanızı tavsiye ediyoruz. Arkadaşlarınızı yanınıza davet ettiğiniz esnada elbette sesli sohbet ile beraber istediğiniz şekilde sohbet edebilir, neler yapabileceğiniz konusunda fikir alışverişi yapabilirsiniz. Bunun dışında hızlı bir şekilde kaynak toplayarak ve zamandan da tasarruf ederek kendi bölgenize inşa edebilir ve korunaklı bir yer kurabilirsiniz. Dolayısıyla arkadaşlarınızla beraber koordineli ve planlı bir şekilde ilerlemek oyunda sizi daha avantajlı duruma getiriyor diyebiliriz.
 
 

Oyunda ana görevleri tamamlamak elbette sizin temel hedefleriniz arasında yer alıyor. Bununla beraber yer aldığınız yapımda bu görevleri tamamlayarak farklı kaynakları elde edebilir ve ilgi çekici bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabilirsiniz. Elbette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan hikaye belli başlı noktalarda oyuncuların dikkatini çekmek durumunda ve bu oyun bazında da konuşacak olursak gerçekten de farklı noktalara değinmiş ve farklı bir dünya içerisinde yer aldığımızı belirtebiliriz.

Görevler bazı noktalarda oldukça ilgi çekici olabiliyor ve bir bölgeye doğru ilerlediğimiz zaman buralarda neler olup bittiğini gerçekten merak etmek durumunda kalıyoruz. Genel olarak bakacak olursak tatmin edici bir görev dizaynının olduğundan bahsedebiliriz.
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, mağaralara doğru geçiş yapabilir, çukurlardan geçebiliriz. Farklı teknolojik içeriklerle karşılaşabilir ve daha fazlasını buralarda görebiliriz. Sahil kenarlarına geçiş yapabilir, sağda solda gezip tozabilir, yaprakların üzerine çıkabilir, ağaçlara tırmanabilir ve daha fazla etkileşim unsurlarıyla beraber yer alabiliriz.

Etraftaki kaynakları toplayarak kendi bölgemizi korumak için elbette ilk etapta küçük küçük donanımlarla başlıyoruz ve bunlarla beraber öncelikle etrafımızı çitlerle çevirmek durumunda kalıyoruz. Çitlerle çevirdiğimiz ve büyük kalaslarla beraber kendimizi koruma altına aldığımız ve çevresini belirlediğimiz yapımda daha sonrasında ise etrafımızdaki çitlerin seviyesini daha da yükseltebilir ve bunları büyük bir duvar haline getirebiliriz.
 
Daha sonrasında ise kapımızı inşa edebiliyor ve bu kapıyla beraber içeri girip çıkmayı kolaylaştırabiliyoruz. Etrafına duvarlarla çevirdiğimiz kendi bölgemizin elbette çevresini dizayn ettikten sonra içine neler konabileceği konusunda da arkadaşlarınızla beraber hemfikir olabiliyor ve ona göre de kendi planlarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Kendinize ait bir depolama alanını inşa edebileceğiniz ve dışarıdan getirdiğiniz kaynakları bu depoya koyabileceğiniz yapımda kendi bölgenizi ilmek ilmek tek tek bu şekilde yükseltebiliyor ve neler yapmak istiyorsanız oyuna dahil edebiliyorsunuz. Su altına doğru geçiş yapabildiğiniz ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz yapımda buraları keşfederek farklı hazinelerle karşılaşabiliyor ve ilgi çekici hikaye unsurlarıyla beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
Oyunda dünyanın geniş bir yansıması bizlere sunuluyor. Ancak geniş olmasına rağmen elbette burada tehlikeli bir ortamla karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda 4 oyuncuya kadar destek sunuluyor ve bunlarla beraber de istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Ek olarak buralarda kabloların bile devasa göründüğü bir ortam bizlere sunuluyor. Karınca boyutunda olduğumuz bu yapımda gerçekten de her şeyin devasa olarak bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Diş macunu ve diş fırçasının bile bizlere bir yol sağladığı ve üzerine çıkabildiğimiz yapımda tema olarak çok güzel bir atmosfer yakalanmış ve bu atmosfer oldukça güzel bir şekilde bizlere sunulmuş diyebiliyoruz.

Hayatta kalma mekaniklerinin yer aldığı yapımda elbette diğer oyunlarda nasıl mekanikler bulunuyorsa aynı şekilde bu yapımda da bulunuyor. Diğer taraftan yer aldığı süre boyunca etrafı keşfedebiliyor, inşa edebiliyor ve hayatta kalmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Neden bu kadar küçük olduğumuzu ve nasıl bu hale geldiğimizi çözmeye çalıştığımız yapımda ana görevler tamamen bu sorunun cevabını bulma hakkında bizlere sunuluyor ve biz de bu sorulara cevap bulmak için bu görevleri tamamlamak durumunda kalıyoruz. Oyunda ilerledikçe ve görevleri yaptıkça bu soruların cevapları yavaş yavaş yanıt buluyor ve bize tekrar eski halimize dönmek için farklı etkileşim unsurlarıyla beraber karşılaşabiliriz. Doğru şekilde doğru hamleler yaptıktan sonra daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Ek olarak oyunda gece ve gündüz döngüsü bulunuyor.
 
Bu döngüyle beraber elbette işlerimizi gündüz halletmek çok daha iyi olabiliyor. Çünkü gece boyu ilerlediğimiz esnada daha fazla örümceğin veya böceğin bizlere saldırdığını ve daha agresif olduklarını görebiliyoruz. Aynı zamanda etrafı aydınlatmak için elbette elimizdeki ışıklandırma sistemlerini veya fenerleri ve hatta meşaleleri kullanmamız gerektiğini fark ediyoruz ve bu şekilde daha ürkütücü ortamlara geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gündüz boyunca işleri halletmek, gece boyunca ise uyumak çok da garanti iş diyebiliriz.
 
 

Yalnız başımıza veya arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz yapımda arka bahçeye istediğimiz şeyleri de inebiliyor ve en fazla 3 arkadaşımızı burada yanımıza davet edebiliyoruz. Toplamda 4 kişi olabileceğimiz yapımda aynı zamanda orijinal sonucu açık olmasa bile tüm ilerlemenizi ve dünyanızı başka bir oyuna aktarabiliyorsunuz. Bu da oyunculara sunulan kolaylıklar arasında bulunuyor. Paylaşılan dünyalar özelliği sayesinde de kendi dünyanızın ilerlemesini başka kısımlara aktarabiliyorsunuz. Bu da ilerlemenizin herhangi bir şekilde kaybolmasını engelleyebiliyor ve böylece yaptığınız hamleler ve harcadığınız zaman bir yere kaybolmuyor. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden oynayabileceğiniz bu oyunda elinize farklı silahlar alabiliyor ve akabinde ise böcekler ve devasa örümceklere karşı da savaşabiliyorsunuz. Örneğin oyunda kendi bölgenizi kurduğunuz zaman çeşitli topları buraya dikebilir, bu toplarla beraber örümceklere karşı ateş edebilir ve onları alt etmek durumunda kalabiliyoruz. Böylece onları toplayabilir ve çeşitli kaynaklarını da elimize alabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı bölgelerin bulunduğundan bahsettik ve her bölge içerisinde karşılaşabileceğiniz çeşitli düşmanların olduğunu da söyleyebiliyoruz. İrili ufaklı böceklerin haricinde bir de burada devasa böcekler bulunur ve onları alt etmek elbette daha zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Dolayısıyla burada arkadaşlarla beraber daha koordineli ve planlı hareket etmek, düşmanı yuvasından çıkardıktan sonra ona sürekli olarak yorgun hale getirmek ve aynı zamanda sürekli olarak hasar vermek oldukça önem arz ediyor. Mağaralar içerisinde korku dolu anlarla karşılaşabileceğiniz ve çok sayıda ortamda beraber oyundaki yerinize alabileceğiniz yapımda hiçbir yerin güvenli olmadığını aktarabiliyor ve kendi bölgenizin bile aslında burada tehlike içerisinde olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Arka bahçemizdeki yaratıklara müdahale edebileceğimiz ve aynı zamanda tuhaf böceklerin de olduğu bu yapımda her şeye hazırlıklı olmamız oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber kendi oyun tarzımızı oyuna adapte edebiliyor, karakterimiz ile beraber çeşitli bonusları ve avantajları etkinleştirmek için oyun içi özelleştirme sistemlerine bakabiliyor ve aynı zamanda karakterimizi arka bahçede farklı tehlikelerin bulunduğunu da aktarabiliyoruz.
 
 

Kendi oyun tarzımızı oyuna adapte edebileceğimiz ve bununla beraber oyun içi özelleştirmelerin bulunduğu bu yapımda diğer oyunculardan farklı olabilir ve üzerinize farklı kostümler veya elbise parçaları giyebiliyorsunuz. Kendi istatistiklerinizi yükseltebileceğiniz ve aynı zamanda farklı kaynaklarla beraber zırhlar yapabileceğiniz yapımında elbette bu zırhları ve silahları yapmak için etraftaki kaynakları toplayabiliyor ve bu kaynaklardan oldukça fazla yararlanabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve ilgi çekici karakterlerin burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Bahçedeki tehlikelerle beraber başa çıkabileceğimiz bu yapımında istatistiklerimizi yükseltmek ve güçlenmek oldukça önemli çünkü bununla beraber hem daha güçlü olabilir hem de aldığımız hasarlar daha da azalabiliyor. Bunun dışında kendi silahlarımızı üretebileceğimiz, yükseltebileceğimiz ve zırhları üzerimize takabileceğimiz yapımda kaynakların aslında bir zanaatkarlık mekanik sistemi sayesinde bir araya getirildiğini ve aynı zamanda yeni silahlar üretebildiğimiz bu yapımda kaynakları bir araya getirerek yeni donanımları da üretebileceğimizi aktarabiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlar hayatta kalma deneyimini sevenleri ve aynı zamanda ilgi çekici bir yapıyla beraber karşılaşmak isteyenlere hitap ediyor. Hayatta kalma mekaniklerinin temelini burada görebilir ve aynı zamanda her şeyin devasa olduğu bir dünya içerisinde biz küçük bir karınca kadar olmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun artık yeni platformlara çıkış yapmaya hazırlanıyor ve burada daha fazla oyuncu ile beraber bir araya gelmeyi bekliyor. Yeni sistemlerle beraber yer alabildiğimiz yapımında istediğiniz şekilde hayatta kalma mücadelesine adım atabiliyor ve arkadaşlarınızla beraber de koordineli bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Oyunun temel hedefi içerisinde hayatta kalma bulunuyor ve bu hayatta kalma mekaniklerini burada doğrudan görebiliyor ve akabinde ise görevleri yerine getirerek tekrar eski haline gelme macerasına kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi orijinal sunucuları açık olmasa bile kendi dünyanızdaki ilerlemeyi başka sunucuya aktarabilir ve böylece kaldığınız yerden istediğiniz gibi devam edebiliyorsunuz. Bu da oyunculara kolaylık sağlayan destekler arasında bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Grounded Microsoft Obsidian Entertainment birinci şahıs co-op hayatta kalma oyunu Xbox One PC
Contra: Operation Galuga 12 Mart'ta Çıkıyor Prison Architect 2 Ertelendi: İşte Yeni Tarih

BSC Misafiri

22.2.2024 15:24:56

0
NCK: İlk çıktığında Steam'de 250 TL idi, sonra 50 TL'ye düştü, o zaman almıştım. Her zaman bana Karınca Z filmini hatırlatır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grounded
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız