Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçek Bilgilerle Su Altı Dünyasını Keşfedeceğiniz Dolphin Spirit Geliyor: İşte Tüm Detaylar

 
 
Magic Pockets tarafından geliştirilen ve Microids tarafından yayınlanacak simülasyon, macera, yaşam oyunu Dolphin Spirit: Ocean Mission, 20 Eylül tarihinde geliyor. Eğlenceli bir ada macerasını atılabileceğimiz bu yapımda çeşitli manzaralara doğru geçiş yapabilecek ve adının her bir kısmı keşfetmeye çalışacağız. Bir yandan keşif unsurları ile beraber oyunda yer alırken diğer taraftan ise farklı farklı işlere el atacak ve bu kapsamda oyundaki bütün içeriği deneyimleyebileceğiz. Açık alanlardan kapalı alanlara ilgi çekici kısımlardan deniz hayatına kadar birçok alana geçiş yapabileceğimiz oyunda yunus arkadaşımız yer alacak ve bu arkadaşımızla beraber okyanusların o canlı havasını sollayacağız.
 
Güneşli ve açık havanın olduğu bu ortamda elbette eğlenceli ve rahatlatıcı bir deneyim bizleri bekliyor. Oyun içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, sağı solu keşfedebiliyor ve bu kapsamında adanın tüm bölgesine uğramaya çalışıyoruz. Oyunda bir araştırmacı olarak yer alıyor ve karakterimizle beraber istediğimiz bölgeye doğru adım atabiliyoruz. Oyunda keşfedilmemiş hazineler, su altı dünyası ve yanımızda da bir yunus arkadaşımız bulunuyor. Bu arkadaşımızla beraber okyanusların derinliklerine dalabiliyor, buralarda bulunan gizli hazineleri ortaya çıkarabiliyor ve daha önce burada neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyoruz. Ayrıca burada adayı felaketten kurtarma gibi temel bir hikaye yer alıyor ve oyun bu hikaye etrafında dönüp duruyor. Dolayısıyla hikaye konusunda üst düzey bir içerik beklememenize tavsiye ediyorum.
 
Okyanusların derinliklerine geçiş yapabileceğimiz bir macera
 
 
 
Oyun bizlere rahatlatıcı bir temayla yaklaşmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla eğer gündelik hayattan sıkıldıysanız ve ağır rol yapma oyunlarından veya savaş oyunlarından çıkış yapmışsanız ve kendinize rahatlatıcı bir deneyim arıyorsanız bu oyun tam size göre diyebilirim. Oyun içerisinde tropik bir adada yer alıyor, bu adada istediğimiz şekilde maceraya atılıyor, denizlere açılarak istediğim bir şekilde su hayatına adapte olmaya çalışıyor ve denizlerdeki o ekolojiyi ve o hayatı tanımaya / öğrenmeye başlıyoruz. Denizlere de ilginiz varsa ve okyanusta yer alan canlılarla alakalı çeşitli bilgiler öğrenmek istiyorsanız bu oyuna göz atmanızda fayda var.
 
Su altı dünyasının gizli hazineleri keşfetmeye çalıştığımız tropik ada içerisinde farklı farklı macera unsurları bulunuyor. Bu macera unsurları ile beraber çeşitli görevlere atılabiliyor ve elimizde bulunan koleksiyon kitabını tamamlamaya çalışıyoruz. Oyunda koleksiyon kitabı ile beraber elbette kendimize ait bir amaç ediniyor, bunu doldurmak da oyundaki yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteriyor. Elbette koleksiyonu içerisinde farklı farklı ve ilgi çekici unsurlar bulunuyor. Bunları toplamak ve koleksiyon kitabını tamamlamak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Tropik ada macerasında yerel halkı kurtarmaya çalışıyoruz
 
 
 
Diğer taraftan bulunduğumuz bu tropik ada içerisinde sadece biz değil yerel halk da bulunuyor. Bu yerel halkla beraber etkileşime geçebiliyor, onlardan görevler alabiliyor ve onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu görevleri yerine getirirken elbette belki de biraz zorlanabiliyor ancak eğlenceli kısımlar bizleri bekliyor diyebilirim. Bunun dışında bu görevleri yerine getirdikten sonra farklı farklı koleksiyon ürünlerinin sahibi olabiliyor ve bu parçalarla beraber de kendi koleksiyonumuzu tamamlamaya çalışıyoruz. Bir taraftan ada içerisinde tatil yapmaya çalışırken diğer taraftan ise yerel halkla beraber iç içe geçebiliyor, onlarla ilişkilerimizi ilerletebiliyor ve hatta onlardan birçok konuda yardımlar alabiliyoruz. Dolayısıyla burada bulunan halk bizlerle beraber etkileşime sürekli olarak geçiyor.
 
Fantastik bir maceraya atılacağımız oyunda gizem dolu ve sihirli içerikler bulunuyor. Oyun içerisinde bir yandan hikayeyi deneyimlerken diğer yandan ise sağda solda bulunan sırları ve gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etraftan gerçekten de keşfedilecek unsurlar bulmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü keşif olayı birçok rahatlatıcı oyun deneyimi içerisinde büyük yer kaplıyor ve bunlarla beraber de oyundaki oynama süremiz artış gösteriyor. Eğer düz bir hikaye anlatımıyla ve sıradan içeriklerle karşımıza gelirse elbette bir süre sonra bu oyunlardan sıkılmış oluyoruz ancak keşif unsurlarıyla beraber oyundaki içeriklerin daha da genişlemiş olduğuna görebiliyoruz.
 
Gerçek bilgilerle beraber deniz hayatı anlatılıyor
 
 
 
Geliştirici ekibi belirttiğine göre oyun içerisinde gerçek hayattan alınmış deniz hayatı ile ilgili çeşitli bilgiler bulunuyor. Yani gerçekten de denizlerle ve okyanus hayatı ile ilgili birçok bilgiyi öğrenmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde yer alan bilgiler gerçek hayatta da kabul görmüş bilgiler olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bir yandan eğlenirken diğer taraftan öğrenebiliyorsunuz. Bu da deniz hayatına ilgi gösterenlerin ve bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenlerin gerçekten de hoşuna gideceği bir durum. Oyun oynarken bir yandan deniz hayatını öğrenebiliyor, deniz hayatı içerisinde hangi canlıların yaşadığını görebiliyor ve bu canlıları nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliyorsunuz.
 
Elbette bu canlıları keşfederken ve bu canlılar hakkında çeşitli bilgiler öğrenirken içlerinde hem vahşi hem de dost canlısı hayvanlar bulunuyor. Hayvanlarla beraber istediğimiz bir şekilde bilgiler edinebiliyor bunun dışında ise oyunda yer alan mekanik sayesinde bunları fotoğraflayabiliyoruz. Fotoğraflarla beraber kendi fotoğraf koleksiyonumuzu yapabiliyor ve böylece birçok canlanan nasıl göründüğünü bu oyun içerisinde görebiliyoruz. Elbette okyanus hayatı içerisinde görmediğiniz ve ilgi çekici canlılar yer alıyor. Bunları da bu oyun sayesinde görebiliyorsunuz.
 
 
 
Ada macerasına atılacağınız ve eğlenceli bir yapıyı deneyimleyebileceğiniz oyunda çok çeşitli deniz canlıları bulunuyor ve koleksiyon kitabınızı bu deniz canlarıyla beraber tamamlayabiliyorsunuz. Oyunda keşfedilmeyi bekleyen vahşi hayvanlar ve ilgi çekici manzaralar yer alıyor. Bunları da keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun zaten araştırma ve bu canlılar hakkında çeşitli bilgiler öğrenme temelli olarak karşımıza çıkıyor.
 
Steam sayfası
 
 
 
Okyanusun derinliklerine girebileceğiniz ve birçok hayvanı burada öğrenebileceğiniz yapın 20 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve deniz hayatı hakkında çeşitli bilgiler öğrenmek ve bir yandan da eğlenmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Daha önce de bahsettiğim gibi istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunun çıkış yaptığını bu kapsamda unutmuyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Dolphin Spirit Ocean Mission
Life is Strange: True Colors - İnceleme Space for Sale için Yeni Ekran Görüntüleri ve Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız