Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gemi Yönetim Oyunu Ships At Sea Erken Erişim Olarak Geliyor

 
 
Sular üzerinde gezinmek ve keşif unsurlarından hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Çok çeşitli denizlerde gezinebileceğiniz ve çeşitli heyecanlar yaşayabileceğiniz bu yapım, tek oyunculu ve eşli oyun modlarıyla güzel bir deneyim sunmak istiyor. Oyunda Norveç Adaları'nda bulunan açık dünyada gezip tozabiliyor ve istediğimiz şekilde etrafı keşfedebiliyoruz. Keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğu ve istediğimiz şekilde dilediğimiz gibi gezebildiğimiz yapım, bizlere manzaralarla ve atmosferlerle beraber güzel bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Oyunda kargo taşımacılığı yapabilir, ticari balıkçılık görevlerini üstlenebilir, okyanusun elimizin altında olduğunu görebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Altımızdaki gemilerle ve diğer teknelerle beraber istediğimiz gibi görevlere atılabilir, bu görevleri yerine getirerek daha gelişmiş teknelerle yol alabilir ve daha fazlasını bu oyunda görebiliriz. Oyun içerisinde oldukça popüler olan çeşitli modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber nasıl yer alabileceğin tamamen sana kalmış durumda.
 
İstediğiniz şekilde tek oyunculu mod içerisine geçiş yaparak kariyer modunu burada deneyimleyebilir veya diğer taraftan çok oyunculu modlarla beraber diğer oyuncularla farklı etkinliklere katılabilir ve burada eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Bir yandan rahatlatıcı bir deneyimle beraber sunulmak istenen yapımda diğer yandan okyanusun zevkini çıkarabilir ve balıkçılık maceranızı burada başlatabilirsiniz.
 
 
 
Oyunu geliştiren ekip, daha önce farklı şekillerde balıkçılık deneyimini bizlere sunan stüdyodan geliyor. Yepyeni bir oyun olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım, suları ayağımızın altına getiriyor. Bunun dışında hayranların beğenisini kazanan serilerle beraber karşımıza çıkan bu yapım, eğer stüdyonun daha önceki oyunlarını oynadıysanız, size tanıdık özelliklerle beraber gelebiliyor. Yeni nesil bir gemi simülasyonu olarak deneyimleyebileceğimiz ve gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşılaşabileceğimiz bu oyun hamlelerimize göre değişkenlik gösteren unsurlarla geliyor.
 
Geliştirici ekip burada hayran kitlesinin oldukça fazla olduğunu ve bu hayran kitlesine en iyi oyun deneyimini sunmak için ellerinden geleni yapmaya koyulduklarını aktarıyor. Tutkulu hayran kitlesine en çok istedikleri özellikleri sunmayı hedefleyen geliştirici ekip, kargo gemileriyle ön plana çıkan bir yapıyı bünyesinde barındırarak bir oyunu bizlere sunmak istiyor. Arkadaşlarımızla beraber etkileşime geçebileceğimiz bir Norveç Denizi içerisinde istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Burada açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor, buraları keşfedebiliyor, hizmet verebiliyor, kargo gemileriyle beraber burada kargoculuk yapabilir ve ticari balıkçılık kariyerimize burada başlayabiliriz.
 
Elbette balıkçılık yapmak burada oldukça zorlu bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Çünkü burada sadece biz balıkçılık yapmıyor, aynı zamanda diğer ticari gemilerin de burada balıkçılık yaptığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca en iyi balıkları bizim toplamamız ve bu sayede daha fazla balıkla beraber kazancımıza kazanç katmamız gerekiyor. Bu şekilde oyunda güzel bir deneyim elde edilebiliyor ve deneyimlerimizi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bu da oyunda yer alabileceğiniz güzel deneyimlerden bir tanesi diyebiliriz.
Oyunu yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyor, arkadaşlarımızla beraber etkileşime girebiliyor ve dünya çapındaki oyuncularla bağlantı kurabileceğimiz bir yapı ile ilerleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yeni oynanış özellikleri bulunuyor ve bu oynanış özellikleri ile beraber son derece ayrıntılı bir balıkçılık deneyimine adım atabiliyoruz. Bunun dışında balıkları tutmak için elbette büyük ağlar kullanabilir, oltalar atabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Ek olarak burada hizmet ve kargo görevlerine de adım atabilir ve bu sayede hem kendi kazancımızı yukarılara çıkarabiliriz.

Geliştirici ekip, Nvidia ekibi ile beraber işbirliği yaptığını ve bu işbirliği kapsamında yeni bir su sistemi üzerinde çalıştıklarını açıklıyor. Bu su sistemi ile beraber elbette daha gerçekçi bir yapıyı bizlere sunmak istiyor ve biz de burada yer aldığımız süre boyunca en iyi deneyimi elde etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre burada tutkulu hayranlar için en iyi deneyim sunulmak isteniyor ve en çok istenilen özellikleri bir araya toplayarak yeni bir deneyim burada ortaya çıkarmak durumunda kalınıyor. Teknolojik geliştirmelerle ve sinematik unsurlarla yer alabileceğimiz bu okyanus macerasında elbette simülasyon ve macera unsurları ön plana çıkıyor. Aynı zamanda keşif unsurları da burada yine azımsanamayacak kadar ön planda diyebiliriz. Çünkü oyunda etrafı keşfederek ve elimizden geleni yapmaya koyularak çeşitli alanlarla fiziksel temaslara gelebiliyor ve buraları kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Çok çeşitli gemiler içerisinde seçim yaparak ilerleyebileceğiniz ve her geminin burada farklı şekillerde karşımıza çıktığı yapımda elbette mekanikler de gemiye göre değişkenlik gösterebiliyor. Yeni nesil gemi simülasyonu diyebileceğimiz bu yapımda yeni teknolojilerle beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda hizmet ve kargo görevlerine adım atabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici simülasyon unsurları bulunuyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi hem kargoları teslim edebiliyor hem de balıkçılık yapabiliyoruz. Bunun dışında oyunda dünya çapındaki oyuncularla bağlantı kurabiliyor, yeni oynanış özellikleri ile beraber son derece ayrıntılı balıkçılık sistemine geçiş yapabiliyor ve hizmet ve kargo gemileri ile beraber de oyunda farklı şekillerde yol alabiliyoruz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre su sisteminin ve fizik sisteminin bir hayli gelişmiş olacağı ve aynı zamanda fiziksel sistemlerin de ilgi çekici bir şekilde bizlere sunulacağı bildiriliyor. Okyanus simülasyonu içerisinde yer alabildiğimiz yapımda Norveç kıyılarına doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada dinamik bir hava sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Peki nedir bu dinamik hava sistemi? Bu sistem dahilinde gün içerisinde yağmurun, sisin, yıldırımın ve fırtınanın farklı şekillerde bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve ilgi çekici hava koşulları ile beraber de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
 
 
Bu hava koşulları elbette içerisinde bulunduğumuz ortamın deneyimini bir hayli etkileyen unsurlar arasında bulunuyor ve bunlarla beraber de kendimizi bu tarz hava koşullarına doğru hazırlamamız gerekiyor. Zorlu hava koşulları ile beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde her türlü hava içeriğiyle karşılaşabilir ve kendimizi bir yandan güneşli içerikle bulabilirken diğer yandan ise doğrudan fırtınalarla beraber karşılaşmamız mümkün diyebiliriz.
 
Oyunda, diğer taraftan farklı kelimeler içerisinde gezip tozabilirken, bunun dışında yeniden oluşturulmuş limanları keşfedebiliyoruz ve buralara adım atabiliyoruz. Alet ve ekipman satın almak için mağazaları ziyaret edebileceğimiz ve gemilerimize yükseltebileceğimiz bu yapımda her bölgenin kendine ait özellikleri ve sistemleri bulunuyor. Bu kapsamda mağazaları ziyaret ederek elbette istediğimiz şekilde buradan satın alınabilecek unsurları alabiliyoruz. Aynı zamanda gemilerimizi yükseltmek, bakımlarını yapmak ve onları onarmak için de tersaneye doğru yol alabiliyoruz.
 
Bu sistemlerle dilediğimiz şekilde yer alabildiğimiz yapımda, aslında ekipmanlara dayalı bir ortam içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Oyuna ne kadar çok güçlü ekipmana ve donanıma sahip olursak, o kadar çok kendi görevlerimizi hızlı bir şekilde yerine getirebilir ve böylece macera içerisinde biz de kendimize güçlü bir şekilde bulabiliriz.
Bunun dışında, lisanslı gemilerin burada bulunduğunu aktarabiliyor ve ek olarak atmosferik gerçekçi simülasyon unsurlarının bize sunulduğunu söyleyebiliriz.
 
Oyunda gemilerin elbette sağa sola çarpması veya kullandığımız süre itibarıyla yıpranması gibi mekanikler bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber dilediğimiz şekilde gemimizi onarabiliyor, tersaneye giderek bu geminin tamirini yapabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla, burada gerçekçi bir sistem olduğunu aktarabiliyor ve bu sistemlerle beraber de kendi deneyimimizi özelleştirebiliyoruz, ekipmanlara dayalı ilgi çekici sistemlerin bulunduğu yapımda geliştirici ekip önceki oyunlarından ilham aldığı yapıları burada daha gelişmiş bir şekilde sunmak istiyor.
 
 

Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda çarpıcı grafiklerin olacağından bahsedebiliyoruz ve derin simülasyon deneyiminin bize sunulacağını aktarabiliyoruz. Bu grafikler eşliğinde gemi simülasyon deneyimine adım attığımız süre boyunca sürükleyici görseller bizi bekliyor ve büyük bir macerayı atılarak burada denizlerin efendisi olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Burada tek oyuncuda bir sistem olduğu kadar aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 oyuncuya kadar destek sunan çok oyunculu bir mod sisteminin yer aldığından bahsedebiliyoruz.
 
Tek bir kariyer yolu ile sınırlı olmadığımız yapımda elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve gideceğiniz yollar burada değişik örnekler gösterebilir. Farklı özelliklere sahip gemilerin bulunduğu bu yapımda denizcilik yolculuğuna büyük bir adım atabilir ve belirli bir sisteme bağlı kalmadan kendi kariyerimizi özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Hem kariyerimizi yükseltirken hem de diğer etkinliklere katılım sağlayabilir ve aslında bir yandan 3 işle beraber uğraşabiliyoruz, bu da oyunda yer alan çeşitli özelliklerden bir tanesi diyebiliriz.

Gerçekçi ortamlarda yer aldığımız yapımda kargo işlerine adım atabilir ve kargo nakliyecisi olarak görev alabiliriz. Bunun dışında malları yükleyebilir, boşaltabilir, haritadaki çeşitli konumlara doğru ilerleyebilir ve bu malları boşaltıp elbette paramızı kazanabiliriz. Bunun dışında servis operatörü olarak yer alabileceğimiz yapımda bir gemiyi komuta edebilir ve diğer gemilere önemli destek sağlamak için elimizden geleni yapabiliriz. Servis operatörü burada diğer gemilerin bakım ve onarımlarını yapabilir ve biz de burada elbette bu onarımları gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan ticari balıkçılık sistemine geçiş yapabilir ve bu balıkçılık sistemi ile beraber temel ekipmanlarla istediğimizi gerçekleştirebilir ve balıkçılık sistemine adım atabiliriz. Balıklar burada en iyi şekilde yer alabilir ve heyecan verici bir balıkçılık deneyimini burada yaşayabiliriz. Norveç üzerinde yer aldığımız süre boyunca açık dünya içerisinde gezip tozabilir ve yine okyanus sistemi ile beraber burada dinamik ekonomik sistemin birleşmesini gözlemleyebiliriz. Yeni deniz yaşamı yapay zeka sistemiyle beraber de oyunda üst düzey bir sistemin olacağına aktarabiliyoruz.
 
Son olarak, bu yapım içerisinde etrafı gezip tozarken elbette farklı balık türlerinin olduğunu da aktarabiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde somon balığından benek de yayın balığına kadar yeni balık türlerinin bulunduğunu aktarabiliyoruz. Diğer taraftan lisanslı gemilerin burada yer alacağını söyleyebilir ve her bir geminin farklı navigasyon sistemlerinin güvenliğini ve doğruluğunu sağladığını belirtebiliriz.
 
Bu sayede farklı navigasyon ekipmanlarının olduğunu ve en iyi deneyimi burada yaşamak için elimizden geleni yapmaya koyulduğunu ifade edebiliriz. Ek olarak, oyunda ağ taşıyıcısı, halatlar, ağ çekicisi ve daha fazlasının yer aldığını belirtebiliriz. Yani gemiye ait her ekipmanın burada bulunduğunu aktarabiliriz.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Ek olarak, oyunun 9 Mayıs tarihinde erken erişim sürümü olarak çıkış yapacağını aktarabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Troy Baker, GTA 6'da Ana Karakteri Seslendirmeyecek Intel XeSS, 1.3 Sürümüyle Daha İyi Görüntü ve Performans Sunacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız