Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Frogwares, The Sinking City'nin Dijital Mağazalardan Kaldırılma Sebebini Açıkladı

 
H. P. Lovecraft evreninden esinlenen macera ve araştırma oyunu The Sinking City Haziran 2019'da piyasaya sürülmüştü ve oyun bu yıl içerisinde PlayStation Store, Xbox Store, Epic Games Store, Steam ve GOG üzerinde satıştan kaldırıldı.

Geliştirici Frogwares, oyunun dijital mağazalardan kaldırılma sebebi hakkında açıklamada bulundu.

Frogwares ile yayıncı Nacon, eski adıyla Bigben Interactive, 2017'de oldukça standart bir anlaşma imzalamış. Bu anlaşmaya göre Nacon oyunu satma ve ticarileştirme hakkına sahipken geliştirme sürecinde belli aşamalarda ulaşıldıkça Frogwares'a ödeme yapacağına ve oyunun haklarının Frogwares'da kalacağına anlaşılmış.

Frogwares tarafından belirtilene göre Nacon ödemelerde sürekli olarak bir aydan fazla bir süre gecikiyormuş ve Nacon başka bir Lovecraft oyunu Call of Cthulhu üzerinde çalışan Cyanide stüdyosunu satın almasından sonra Frogwares'dan oyunun kaynak kodunu talep etmiş.

"Tekrar söylüyorum. Bigben Interactive/Nacon IP'ye sahip değil. Oyunun satıcısı. Geliştiricisi veya yaratıcılarından biri değil. Bu taleplerini reddettikten sonra dört aydan fazla bir süre finansal destek almamız durdu."

Oyun çıktıktan sonra Nacon, Frogwares'ın önceki sözleşmelerini iptal etme girişiminde bulunmuş ve bu da geliştirici ekibin oyunun satışlarından herhangi bir gelir elde edememesi demek. Nacon'un bu hareketinden sonra Frogwares'ın yasal savaşı başlamış.

Dava açıldıktan sonra Nacon'un raporlarında oyunun satışlarının veya gelirlerinin doğru bir şekilde hesaplanmasını imkansız kılan çok sayıda tutarsızlık bulunmuş. Frogwares logosunun oyunun PlayStation 4 ile Xbox One kutularından ve pazarlama materyallerinden kaldırılması da oyunun haklarının kimde olduğuna dair yanlış bir izlenim vermiş. Hatta Frogwares'ın haberi olmadan The Sinking City temalı bir masaüstü rol yapma oyunu yapıldığı bile ortaya çıkmış.

"Bigben Interactive/Nacon ile 11 ay boyunca iletişime geçmeye ve bu sorunları çözmeye çalıştık fakat hiçbir zaman tatmin edici bir yanıt alamadık. Tüm bu sebeplerden dolayı 20 Nisan 2020 tarihinde sözleşmeyi feshetmeye karar verdik."

"Bu ihlaller, engeller ve işbirliği yapmama konusundaki isteksizlikleri göz önüne alındığında oyunun satışlarının Bigben Interactive/Nacon'a gitmemesi için son çare olarak The Sinking City'i mağazalardan kaldırma kararı aldık."

The Sinking City şu anda Origin'de ve oyunun resmi web sitesinde satışta. Frogwares yakında oyunu kendi yayıncılığı altında diğer dijital mağazalarda tekrar satışa sunmayı umuyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak frogwares The Sinking City Frogwares H.P. Lovecraft Macera soruşturma oyunu
Guild Wars 2 Steam'e Geliyor Halo Infinite'in 2022'ye Erteleneceği ve Xbox One Sürümünün İptal Edileceği Söylentileri Yalanlandı

TheNewAtilla

26.8.2020 09:00:03

0
Güzel oyundu yazık olmuş. Umarım çözülür
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Sinking City
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız