Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy XVI seriyi bir üst boyuta taşımayı hedefliyor: Çıkışa az kaldı

 
Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, macera oyunu Final Fantasy XVI, 22 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde üst düzey bir aksiyon rol yapma deneyiminin bizlere aktarılması hedefleniyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun, seri tarihinin en üst düzeyi deneyimini bizlere aktaracak ve bu kapsamda yeni geliştirmeler ve mekaniklerle de oyuncuları konsol başına kilitleyecek.
 
Oyun 6 ay boyunca PS5'e özel olacak 
 
 

22 Haziran tarihinde çıkış yapacak olan bu yapım ilk etapta sadece PlayStation 5 konsoluna geliyor. Oyunun 6 ay boyunca PlayStation 5 konsoluna özel olması planlanıyor. Bu süreçten sonra elbette diğer platformlara gelişini de düşünebiliriz ancak hangi platformlara geleceği konusunda şu an için herhangi bir açıklama ve detay bulunmuyor. Dolayısıyla o oyunun ilk 6 aydan sonraki sürecinde bu durumu değerlendirebiliriz.
 
Bu durumu 7. oyunun remake sürümü ile karşılaştıracak olursak; 7. oyunun yeniden yapım sürümü ilk etapta 6 ay boyunca PlayStation 5 konsoluna özel olarak kalmıştı. Daha sonraki süreçte ise yalnızca PC platformuna çıkışını gerçekleştirdi. Bu yeni oyun ile beraber de bu durumun ortaya çıkması bekleniyor ve öngörülüyor. Dolayısıyla bu yapım için de böyle olabileceğini varsayabiliriz.
 
 

Geldiğimiz noktada oyun hakkında birçok bilgi ortaya çıktı ve birçok detayı geliştirici ekip içerisinde yer alan kişiler bizlere aktardı. Oyun için şu ana kadar hem oynanış videoları hem arka planda yer alan hikaye hem de daha fazlası oyunculara sunulmuş durumda. Bu kapsamda oyunun temel yapısını biliyor ve beklentilerimizi ona göre ayarlayabiliyoruz. Daha önce yapılan açıklamalara göre oyunun ana hikayesinin yaklaşık olarak 35-40 saat olacağı söylenmişti. Bunun yanı sıra serinin en farklı oyunu olacağını ve daha üst düzey bir aksiyon rol yapma deneyiminin sunulacağı belirtilmişti. Öte yandan ister ana hikayeden istersek de yan görevlerden gitmiş olalım bu oyunun seri içerisinde yer alan diğer oyunlara göre daha farklı bir deneyimin aktarılacağı belirtiliyor.
 
Farklı bölgelere doğru geçiş yapıyor ve keşfedebiliyoruz 

Serinin en yeni oyunu ile beraber elbette kontrol ettiğimiz karakteri güçlendirebiliyor, geliştirebiliyor ve elimize farklı farklı silahları alabiliyoruz. Bu silahlarla beraber de karşımıza çıkan düşmanları ve düşman gruplarını ortadan kaldırabiliyor. Farklı bölgelere doğru ilerleyip bu bölgeleri de temizleyebiliyoruz. Oyunda her bölgenin kendine ait teması, yapısı ve atmosferi bulunuyor. Bu atmosferleri ve manzaraları bir yandan keşfederken diğer yandan ise kendimizi rol yapma deneyimine kaptırabiliyor ve buralarda bulunan karakterlerle beraber de etkileşime geçebiliyoruz. Etkileşime geçerek farklı görevler elde edebiliyor ve bu görevleri yaparak da işimize yarayacak öğeleri elde edebiliyoruz. Bu öğelerle beraber daha güçlü konuma gelebiliyor ve düşmanları da bu kapsamda daha kolay bir şekilde alt edebiliyoruz.
 
Oyunda standart zorluk bulunuyor 
 
 

Final Fantasy XVI serinin önceki oyunlarına göre daha fazla oyuncuya hitap etmek için orta zorlukta bir oyun deneyimini bizlere aktaracak. Daha önce seri yönetmeninin açıkladığı üzere oyunun ana hikaye modu içerisinde farklı farklı erişebilirlik özellikleri ve donanabileceğimiz birçok eşya bulunacak. Eşyalarla beraber de karşımıza çıkacak olan düşmanları kolay bir şekilde alt edebilecek ve bu kapsamda standart zorlukla beraber farklı bölgelere doğru adım atabileceğiz. Oyunun zorluğu standart olarak karşımıza çıkacak ve bu kapsamda ne zor ne de kolay bir deneyim bizlere aktarılacak. Dolayısıyla bu oyundan her oyuncunun tatmin edilmesi planlanıyor.

Bu standart zorluk yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli erişebilirlik seçenekleriyle ve farklı farklı öğelerin karaktere verilmesi ile beraber biraz daha kolay hale gelebiliyor ve oyun içerisinde sürekli olarak hızlıca ilerleyebiliyoruz. Bu kapsamda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki gizemleri açığa çıkarabiliyor, eğer düşman varsa buraları kolay bir şekilde temizleyebiliyor ve bu kapsamda farklı farklı yetenekleri kullanabiliyoruz. Standart zorlukla beraber ilerleyeceğimiz bu yapım içerisinde yeni mekanikler ve yeni oyun içi özellikler de bizleri bekliyor.
 
Arka planda geniş kapsamlı bir hikaye anlatılıyor 
 

Öte yandan elbette oyun içerisinde arka planda bir hikaye bizlere aktarılıyor ve bu hikaye ara sahnelerle ve oyun içi diyaloglarla beraber destekleniyor. Oyunda fark farklı düşman türleri bulunuyor ve bu düşman türlerinin her birinin kendine özgü özellikleri ve becerileri bulunuyor. Tabi bunları alt etmek için onlara karşı çeşitli hamleler yapabiliyor ve onların saldırılarından kaçınabiliyoruz. Öncelikle onların nasıl saldırdığını görmeye başlıyor ve saldırılarına göre kendimizi korumaya alabiliyoruz. Saldırılarını yaptıktan sonra ve kendimizi savunduktan sonra karşı saldırıya geçerek onları kolayca alt edebiliyoruz. İsterseniz de direkt olarak kombolar gerçekleştirip hamle yapmasını engelleyebiliyorsunuz.
 
Patron savaşları da yer alıyor 
 
Oyunda normal düşmanların dışında bir de patron savaşları bulunuyor. Patron savaşları normal düşmanlara karşı daha zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Patron savaşlarında elbette daha çok vakit geçirebiliyor ve buralarda çok daha zorlu bir dövüş deneyimi bizlere sunuluyor. Patronlar her bölgede bulunuyor ve bunları alt ederek farklı farklı öğelerin kilidini açabiliyoruz ve donanabiliyoruz.
 
Geniş bir açık dünya ve keşfedebileceğimiz kısımlar bulunuyor 
 
 

Oyunda diğer taraftan açık bir dünya bulunuyor. Bu açık dünya içerisinde yeni bölgeleri keşfedebiliyor, mağaralara geçiş yapabiliyor, devasa kütüphaneler içerisine dalabiliyor, yıkık dökük harabelere ilerleyebiliyor ve daha fazla bölgeye geçiş yapabiliyoruz. Oyunda açık dünya içerisinde çeşitli binek hayvanları da bulunuyor ve bu binek hayvanlarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye koyulabiliyoruz. Oyunda bu bölgelerin her birinin kendine özgü atmosferi ve manzaraları bulunuyor. Buraları keşfetmek ve manzaraları açığa çıkarmak için elbette buraları istediğimiz gibi gezebiliyor ve keşfedebiliyoruz.

Uzak doğu temalı bu yapım içerisinde elbette serinin diğer oyunlarında olduğu gibi hızlı bir aksiyon ve dövüş mekanikleri bizleri bekliyor olacak. Oyunda düşmanlara karşı hızlı bir şekilde çeşitli kombolar gerçekleştirebileceğiz ve bu kombolarla beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda yine diğer taraftan çeşitli bitirici animasyonlar da bulunacak ve düşmanları bu bitirici animasyonlar ile beraber estetik bir şekilde ortadan kaldırabileceğiz.
 
Büyü güçlerini düşmanlara karşı kullanabiliyoruz 
 
 

Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli elementsel ve büyü güçlerimiz de bulunacak. Bu büyü güçleriyle beraber düşmanları istersek dondurabilecek istersek yere vurduğumuz sert darbe ile beraber onları sersemletebilecek diğer taraftan ise ateş gücüyle beraber onları yakabileceğiz. Oyunda farklı farklı bu tarz büyü güçleri bulunacak ve bunları da düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için kullanabileceğiz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çok çeşitli beceriler bulunacak ve bu becerileri de dilediğimiz gibi geliştirebileceğiz ve güçlendirebileceğiz. Ne kadar çok yeni yetenek açabilirsek ve ne kadar çok bu becerileri yükseltebilirsek o kadar çok düşmanlara karşı hasar vurabilecek ve onları daha hızlı bir şekilde ortadan kaldırabileceğiz.
 
Geniş bir teknoloji ağacı bulunuyor 

Oyunda düşmanlar genel anlamda toplu bir şekilde karşımıza çıkacak ve bir süre boyunca bu düşmanlar üzerimize doğru akın edebilecek. Dolayısıyla oyunda bunları toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için yeteneklerimizi kullanacak ve bu yeteneklerle beraber onları yok edebileceğiz. Oyunda yine geniş bir teknoloji ağacımız bulunacak. Bu teknoloji ağacı ile beraber hem karakterimizi seviye atlatabilecek hem yeni yeteneklerin kilidini açabilecek hem de bu yetenekleri geliştirebileceğiz. Geniş kapsamlı bu teknoloji ağacı ile beraber aksiyon rol yapma deneyiminin dibine vurabileceğiz diyebilirim. Oyunda bu yeteneklerle beraber düşmanlara çeşitli hasarlar vurabilecek ve bu yetenekleri geliştirerek yüksek boyutlara ulaştırabileceğiz. Diğer taraftan kullandığımız yetenekleri daha fazla çeşitlendirebilecek ve bu kapsamda farklı farklı yetenekleri birleştirerek çeşitli kombolar yapabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde sürekli olarak aynı yetenekleri kullanmak zorunda kalmayacak açabildiğimiz yeni yeteneklerle beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğiz. Bu da oyun içerisinde bizlere farklı bir deneyimin kapısını aralayacak. Sürekli olarak aynı yetenekleri kullanmak bir zaman sonra oyuncuları sıkabiliyor ve oyundan çabuk soğumasına neden olabiliyor. Dolayısıyla oyunda açabileceğimiz yeni yeteneklerle beraber bu sıkıcılık ve sıradanlık ortadan kalkacak. Böylece daha zevkli bir deneyim elde edebileceğiz.

Final Fantasy XVI içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyerek çeşitli karakterlerle diyaloglara girebilecek ve bunlarla etkileşime geçebileceğiz. Etkileşime geçtiğimiz karakterlerden istersek çeşitli görevler alabilecek, bu görevlerle beraber farklı nesnelerin ve öğelerin sahibi olabileceğiz. Bunun dışında yine çeşitli nesneler alabileceğimiz satıcılar bulunacak. Bunlarla beraber diyalog içerisine girerek farklı unsurları envanterimize katabileceğiz.
 
 
 
Oyun daha çok bizlere karanlık bir atmosferi ve yapıyı sunacak. Bu kapsamda kendimizi sürekli olarak bir şeylerle kapışırken bulabilecek ve düşmanların üzerimize sürekli olarak akın ettiğini görebileceğiz. Final Fantasy XVI'da yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı düşman türleri bulunacak ve bu düşman türleri arasında patron savaşları da yer alacak. Patron savaşları gerçekten geniş bir dövüş deneyimini bizlere sunacak ve bu kapsamda uzun süreler boyunca  bu patronlarla uğraşacağız. Patron savaşları içerisinde tuşlara hızlıca basmamız gereken sekanslar, tüm yeteneklerimizi kullanmamız gereken anlar ve zorlu bir deneyim bizlere aktarılacak. Bunun yanı sıra sadık dostumuz kurt ile beraber de bu düşmanları ve patronları ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Final Fantasy XVI, 22 Haziran tarihinde PlayStation 5 konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda ve Playstation mağazasında 799 Türk lirasından satışta.
 
Oynanış videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Final Fantasy XVI Square Enix Creative Business Unit III PS5 PC
Nintendo'nun yeni konsolu için gelişme! Beklenenden geç çıkacak Eğlenceli shooter oyunu Zombie Soup 7 Haziran'da geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.5.2023 10:09:18

0
FF 15 gibi playstation 2 dönemi seviyesinde, her tarafın görünmez duvarlarla dolu olduğu bi açık dünya olmaz umarım bu sefer

aykut291

18.5.2023 06:44:36

0
Merakla beklediğim Oyun arasında ama biraz erteleme aldı benim için Çünkü Diablo 4 le Starwars Jedi Survivor bütçe olarak iyi sarstı beni malesef.Agustastada Baldur Gate var bakalım Oyunsuzluktan boğazımı kurudu şimdi hepsi peş peşe çıkıyor.

KAKÁ

15.5.2023 13:45:08

0
Ben bu tarz ffden memnunum ff15 ve 7 remakei zevkle bitirdim. Umarım bu da güzel olacak, valkyire elysium ve forspokendan sonra son şansı zaten yoksa çöp bir firmadan öteye gidemeyecek benim için square enix.

Yanfo

13.5.2023 17:59:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr ne üst seviyesi oyunu DMC Fantasy yaptınız. Sadece ismi kaldı. Geri kalan her şeyi bozdunuz.
haklı bir serzeniş. bence seriyi ikiye ayırmaları lazım Yakuza gibi. bir seri aksiyon-rpg olarak, diğer seri ise klasik sıra tabanlı veya karma bir rpg sistemiyle devam etmeli.

Krone

13.5.2023 16:27:08

0
Bu oyunla beraber seriyi adam edecekler anlaşılan. Sıkıcı mekanikler hack’n slash havasıyla can bulmuş. Merakla bekliyoruz.

mehmetalpertr

13.5.2023 14:54:05

+1
ne üst seviyesi oyunu DMC Fantasy yaptınız. Sadece ismi kaldı. Geri kalan her şeyi bozdunuz.

BSC Misafiri

13.5.2023 14:10:47

0
Sony yeter adamlar zaten ölü.Tekmelemekten ne zevk alıyorsun
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XVI
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız