Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy XIII-2'den Oynanış&Hikaye Bilgileri

Noel ve Serah birlikte mücadele edecekler

     Bu haftaki Famitsu dergisinde Square Enix'in oyunlarına yönelik ayrıntılı bilgiler vardı. FF: Versus 13 ve Kingdom Hearts 3D'den sonra şimdi de önümüzdeki yılın başında raflardaki yerini alacak olan Final Fantasy XIII-2 ile ilgili bazı yeni bilgiler açığa çıktı.
 
    Öncelikle Final Fantasy XIII-2'nin Xbox 360'ta da tıpkı Playstation 3'teki gibi tek disk olacağını söyleyelim. Hatırlarsanız FF XIII, Xbox 360'ta 3 diskti. Bunun anlamı FF XIII-2'de daha az mı içerik olduğu? Yetkililer her iki oyundaki seslendirmelerin hemen hemen aynı miktarda olduğunu, buna rağmen sinematikler yerine gerçek zamanlı sahneler kullandıkları için oyunun daha az yer kapladığını da belirttiler.
 
     Oyundaki karakterlerimiz ile ilgili de bilgi veren Famitsu'da karakterlerle ilgili şu bilgiler yer alıyor:
 
Hope
Tokyo Game Show'da gösterilen Hope Final Fantasy XIII-2'den 10 yıl sonrasında 24 yaşında karşımıza çıkmıştı. O bir çeşit bilimsel araştırma grubunun liderliğini yapıyormuş.
Noel
Daha önce de açıklandığı gibi Noel gelecekten gelen bir karakter ve yok olmanın eşiğindeki bir dünyadan zamanımıza geliyor. Kendi zamanında hayatta kalan tek insan olan Noel'in belleği ile ilgili bir takım sorunları varmış.
KAIAS
Oyunun ilk videosunda Kaias'ı görünce onun kötü bir karakter olduğunu düşünmüş müydünüz? Sanırım hemen kötülük dedektörleriniz çalışmıştır. Oyundaki en büyük belalarımızdan birisi olacak Kaias'ın gerek Serah'nın dünyasına, gerekse de Lighning'in bulunduğu Valhalla'ya kötü etkilerinin olacağı söyleniyor.
 
     Bu arada oyunun videolarında Lightning'ten geliyormuş gibi görünen kara dumanın adının "Chaos"olduğu açıklandı. Ayrıca oyunda bazı yüksek şiddet içerikler sahneler de bulunacakmış. Bunların sayısı her ne kadar Final Fantsy Type 0'daki kadar çok olmasa da yine de sayılarının hiç de az olmadığı söyleniyor.
 
    Square Enix yetkilileri Final Fantasy XIII-2'de de Quick Time Events'lerin (ekranda beliren tuşlara belirtilen zamanlarda basma) bulunacağını söylüyorlar. Yalnız bu sahnelerde başarısız olursanız ekranda hata yaptığına dair herhangi bir işaret çıkmayacakmış.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak andriasang Final Fantasy XIII-2 Final Fantasy 13-2 Square Enix JRPG PS3 Xbox 360
Super Smash Bros. Universe Wii U'ya mı Geliyor? Sumioni'nin Batı'ya Gelme İhtimali Var

keremsl

21.9.2011 13:57:29

0
böle bi oyunun varlığından habersizdim :D ama gerçekten güzel bi oyun bu tarz oyunları severim.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIII-2
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız