Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout Posteri Sunduğu İçin Bethesda Dava Etti


     Bethesda her ne kadar oyunlarıyla birlikte saygı duyulan, büyük hayran kitlesi toplayan bir firma olsa da, yaptığı ilginç davalar ile de gündemde kalıyor. Sanırım Bethesda ile Mojang arasındaki "Scrolls" gerginliğini duymayanınız yoktur. İşte bir yenisi daha...
 
     Aralık 2011'de kurulup, Fallout serisine adanan Fallout-Posters.com isimli site, Bethesda tarafından dava edildi. Site içerisinde illegal yollara başvurmadan sadece Fallout serisiyle ilgili kendi yaptığı posterleri diğer fanlarla paylaşan Erling Andersen, isim hakları dolayısıyla ünlü firma tarafından dava edildi. Davanın ardından Andersen'in sitedeki kendi elinin emeği posterleri silinmiş gözüküyor.
 
     Fallout-Posters.com projesinin başına gelenlerle ilgili Andersen'in sözleri şu şekilde;
 
"Daha önceden de kendi çapımda bu tip posterler yapıyordum. Fakat sonradan düşünüp, diğer fanlarla da paylaşmaya karar vermiştim. Siteyi açtıktan sonra tüm dünyadaki Fallout hayranlarına yardım etmeye başlamıştım. Ama sadece birkaç hafta sonra mail kutumda gördüğüm iletiye inanamadım. Sanırım bu projeyle ilgili istediğim en son şey Bethesda tarafından dava edilmek olurdu."

 
      Davanın sürecini merak ediyorsanız Andersen'in blog sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Kendisi şuan için itirazına yanıt beklemekte.

Bu haberin bağlantısı
URL
Fallout : New Vegas Bethesda Softwork PS3 PC Xbox 360 fallout-posters dava bethesda
İlk Prototype 2 İnceleme Sonucu: Başarılı Bir Oyun BioWare, SWTOR Eleştirilere Cevap Veriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Quadhros

17.4.2012 21:29:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: artenis Bethesda birilerini örnek alıyor olabilir, reklama her firmanın ihtiyacı vardır ne kadar güçlü olursa olsun (bkz: apple davaları)
Kesinlikle katılıyorum, Bethesda gibi saygın ve büyük bir firma bu tür basit şeylerle gündeme gelmemeli..

kabuto7013

17.4.2012 14:48:36

+1
dava edilecek onca şey varken gidip bir nevi Fallout'u sevdirmeye çalışan birini dava etmeleri beni oldukça üzdü.böyle basit şeylerle reklamını yapmış olmuyor insanlardan tepki alıyor.2'nin ve new vegas ın tr yaması çıktığında orjinal olarak alıcaktım ama sayelerinde vazgeçtim.

artenis

17.4.2012 11:46:56

+3
Bethesda birilerini örnek alıyor olabilir, reklama her firmanın ihtiyacı vardır ne kadar güçlü olursa olsun (bkz: apple davaları)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout: New Vegas
+ TAKİBE
AL
32 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız