Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout 4 Next Gen Güncellemesi Ne Zaman Geliyor? Tüm Detaylar

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Bethesda ekibinin üstlendiği Fallout 4 için yeni nesil güncelleme yolda. Açıklanan detaylara göre güncelleme 25 Nisan tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için yayınlanacak.
 
Yeni Güncelleme oyunun kalitesini arttırıyor
 
 
 
Kıyamet sonrası açık dünya aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunan Fallout 4’ün mevcut PlayStation 4 ve Xbox One sahipleri ücretsiz bir yükseltme güncellemesi alacak. Yeni güncelleme ile beraber performans ve kalite modu seçenekleri, kararlılık iyileştirmeleri ve görev düzeltmeleri oyuna dahil edilecek.
 
Diğer taraftan yeni güncelleme PlayStation 5 ve Xbox Series X|S konsollarında 60 fps'lik bir deneyimi getirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra arttırılmış çözünürlük desteği ile beraber daha iyi bir şekilde oyunu oynayabiliyorsunuz.
 
Öte yandan PC kullanıcıları için ücretsiz bir Fallout 4 güncellemesi de yolda. Bu güncelleme içerisinde geniş ekran ve ultra geniş ekran desteği, Creation Kit düzeltmeleri ve çeşitli görev güncellemeleri bulunuyor. Oyun aynı zamanda Epic Games platformuna geliyor. Son olarak güncelleme sonrası oyun, Steam Deck onayını alacak.
 
Oyunda neler var?
 
İlgi çekici bir Kıyamet sonrası dünyada yer almak ve serinin sevilen bir oyununu denemek istiyorsanız şu anda tam sırası diyebiliriz. Oyunun yakın zamanda yeni nesil güncellemesi gelecek ve bu güncelleme ile beraber daha üst düzey sistemlerle, çözünürlükte desteklerle ve daha fazlasıyla karşılaşabileceksiniz. Aynı zamanda oyuna en iyi deneyimi yaşamanın fırsatı olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Fallout 3 ve The Elder Scrolls V: Skyrim oyunlarının ödüllü geliştiricileri tarafından bizlere sunulan bu yapım, o dönem için en iddialı yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyordu. Şimdi ise yine çok oynanan ve tutulan yapımlar arasında bulunuyor. Oyunda istediğiniz şekilde açık dünyada gezebiliyor, kaynakları keşfedebiliyor, etraftaki donanımları toplayabiliyorsunuz.
 
Kıyamet sonrası bir ortamda olduğunuzdan dolayı elbette çok sık insanlara rastlanmıyor ve tuhaf yaratıkların ve kirli bir atmosferin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca ilgi çekici ortamlarda kendinizi bulabiliyor, bu ortamları keşfetmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor, ilgi çekici karakterlerle, düşmanlarla ve daha fazlasıyla beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda burada hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.

Hayatta kalma mekaniklerinin yer aldığı bu yapımda elbette etraftaki kaynakları toplamak, kendi bölgenizi kurmak ve ilgi çekici müttefikleri bünyenize dahil etmek oldukça önemli. Yanınıza farklı karakterler dahil edebildiğiniz ve aynı zamanda tek oyunculu bir şekilde ilerleyebildiğiniz yapımda hayatta kalma sanatına burada öğrenmeye hazırlanıyor ve Kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğunuzdan dolayı burada neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Nükleer bombalarının atıldığı ve kıyametten 200 yıl sonrasının konu alındığı bu yapımda elbette daha önce belirttiğimiz gibi yakın zamanda yani 11 Nisan tarihinde seriyi temel alan bir dizi yayınlandı. Dizinin ilk sezonunun tüm bölümleri aynı anda Amazon Prime Video hizmetine dahil oldu ve dilediğiniz şekilde şu andan itibaren izleyebiliyorsunuz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve hayranların da bir hayli dikkat çektiği bir seri olarak karşımıza çıkan bu oyun, oynanması gereken ve muhakkak yer vermeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

Yeni nesil bir açık dünya yapısı ile beraber yer alabildiğimiz, açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebildiğimiz ve aynı zamanda iddialı bir yapısının olduğu bu yapımda oyunun dünyası gerçekten de dikkat çekici yapıları bünyesinde barındırıyor ve hayatta kalan tek kişi olarak biz de burada ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunun özünde seçimler bulunuyor ve bu seçimleri en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Seçimlerin bizleri nereye götüreceği konusunda elbette bilgi sahibi olmak için oyunda doğrudan sonuçlara doğru odaklanmak durumunda kalıyor ve yaptığımız seçimlerin doğrudan sonuçlarını burada görebiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyimi elde edebilir ve deneyimi burada kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Çorak topraklarda yer alabildiğiniz ve toprakların artık öyle olmadığı bu yapımda etrafı keşfederken açık dünya içerisinde kaybolabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken tuhaf düşmanlarla ve radyasyona maruz kalmış canlılarla karşılaşabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için de elinizdeki silahlara, yakın dövüş mekaniklerine ve daha fazlasına güvenmek durumunda kalıyorsunuz. Her seçimin sizi farklı noktalara götürdüğü, gerçekten de ilgi çekici bir hayatta kalma mekanikleriyle karşılaşabileceğiniz bu yapımda yeniden inşa etmek için elinizden geleni yapmaya koyuyor ve kaderinizi burada belirlemenin yollarını arıyorsunuz.
 
Çorak Toprakları dilediğiniz şekilde hayat vermeye çalıştığınız özgürlüğün bir hayli ön planda olduğu yapımda elbette farklı şekillerde hayatta kalan gruplar bulunuyor. Bu gruplara istediğiniz şekilde yaklaşabiliyor, onlardan görev alabiliyor ve hangi gruba yönelmek istiyorsanız ona göre kendi hamlelerinizi yani seçiminizi gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Zaten serinin bir önceki oyunlarında da aynı şekilde bu durum mevcuttu ve dilediğiniz şekilde farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyordunuz. Şimdi ise daha gelişmiş bir senaryo sistemi ile ve seçim unsurları ile beraber kendi yolumuza devam etmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Farklı yaşayan grupların yer aldığı burada her bir yaşayan grubun farklı amaçları ve hedefleri bulunuyor. Hangi amaç uğruna hareket ediyorlarsa biz de kendimize bir hedef belirleyebiliyor ve hangisi bize uygun geliyorsa ona göre biz de bu gruplara ve karakterlere yanaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapacağınız hamleye göre değişenlik gösteren bir dünya sistemi bulunuyor ve dünyanın şekillenmesi için burada yaptığınız seçimler oldukça önemli arz ediyor.
 
Seçimleri kendinize göre yapabildiğiniz ve aynı zamanda doğrudan sonuçlarına ulaşabildiğiniz yapımda nükleer serpintilerinin bulunduğu ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için çeşitli sırları açığa çıkarmaya hazırlanıyor ve karakterlerle beraber de diyalog içerisine girebiliyoruz. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebildiğimiz ve ana görevlerin gerçekten de dikkat çekici olduğu ve aynı zamanda yan görevlerin de ana görevlerden aşağı kalır yanının kalmadığı bu yapım oyuncular tarafından bir hayli seviliyor.

Kıyamet sonrası ortamlarda yer almak istiyorsanız ve kendinize farklı ortamlara doğru götürmek istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyunda özgürlük ve hürriyet için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve elinizden geleni yaptığınız takdirde elbette devasa bir açık dünya içerisinde kendinizi bulmaya hazırlanıyorsunuz. Açık dünya içerisinde ne yapmak istiyorsanız onu yapabiliyor, elinizden geldiğince tüm seçimleri sizi gerçekleştirebiliyor, güç için yarışan birden fazla gruba katılım sağlayabiliyor ve tek başınıza ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. İsterseniz bu gruplara katılım sağlayabilir, isterseniz de tamamen tek başınıza ilerlemek durumunda kalıyor ve hiçbir gruba mensup olmak zorunda değilsiniz. Dolayısıyla seçimler tamamen sizin oluyor ve her seçime uygun bir son da burada karşınıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de oyunculara özgürlük sunulan ve seçimlerin tamamen ortamları değiştirdiği bir durumun aktarıldığı bir dünyada bulunuyoruz.

Özel bir karakter olarak yer alabildiğimiz yapımda yüzlerce kolan seçeneğinin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda karakterimizin görevleri bulunduğu da devasa bir açık dünyada kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz. Özel karakter sistemi ile beraber dilediğimiz şekilde istediğimiz gibi bir karakter oluşturabiliyor, kendi karakterimize istediğimiz duyguları aşılayabiliyor, gücümüzü, zırhımızı ve diğer taraftan karizmamızı kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Dolayısıyla her unsura burada dokunabiliyor ve istediğimiz istatistiği burada yükseltebiliyor ve karakter geliştirme ekranı ile beraber de kendi gücümüzü burada dengeleyebiliyoruz.
 
 
 
Çorak topraklardaki her seçimin bize ait olduğu ve bu seçimlerin sonucunu doğrudan görebildiğimiz yapımda kendi kaderimizi belirleyebiliyor ve hayatta kalma mekanikleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Oyunda menzilli silahlardan yakın dövüş silahlarına kadar istediğimiz şekilde aksiyon sistemi içerisine geçiş yapabiliyor, kendimizi korumak için elbette burada büyük bir mücadele vermeye hazırlanıyor ve tuhaf düşman çeşitlerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanları olduğundan bahsedebiliyor ve bu patron savaşları ile beraber de oyunda zorlu bir mücadele içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Bazı düşmanlar elbette daha zorlu ve ölümcül bir şekilde karşımıza çıkarken onların zayıf noktalarını belirleyebiliyor, yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren unsurlarla beraber hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemlerine geçiş yapabiliyor ve böylece düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda oyunda yağmalama sistemi bulunuyor ve bu sistem ile beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bu sistemin ne kadar değerli olduğunu oyun içerisinde anlayabiliyorsunuz.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca diğer taraftan düşmanların üstesinden gelmek için elbette elinizdeki silahları ateşleyebiliyor, sınırlı kaynaklarla beraber yer alabildiğiniz bu yapımda elinizdeki kılıçları, bıçakları ve daha fazlasını sallayabiliyor ve düşmanların üzerinden bu şekilde gelebiliyorsunuz. Bir asker olarak en iyi yetenekleri bir araya getirebileceğiniz ve yetenekler arasından seçim yapabileceğiniz bu yapımda istediğiniz gibi istatistiklerinizi yükseltebiliyor, ikna etme kabiliyetinizi artırabilir ve diğer teknoloji destekleriyle beraber de kendi karakterinizi burada şekillendirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yetenek ağacının oldukça geniş olduğundan bahsedebilir ve istediğiniz gibi bu beceri sisteminin şekillenmesine yardımcı olabiliyorsunuz.
 
 

Yeni nesil güncellemesi ile beraber elbette oyunda hem çözünürlük desteklerinin artacağını hem de monitör desteklenen bir hayli yükseleceğini aktarabiliyoruz. Daha önce belirttiğimiz gibi çift monitör desteğinin yanı sıra aynı zamanda üçlü monitör desteği ile beraber yer alabildiğiniz bu yapımda yeni nesil grafiklerinin, aydınlatma motorunun ve ilgi çekici bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
Tahrip edilmiş ormanlardan terk edilmiş şehirlere, boş arazilerden yıkık dökük harabelere kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz yapımda her köşede farklı tehditler bizleri bekliyor ve bu tehditleri ortadan kaldırmak ise tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca şiddetin ve aksiyonun oldukça dozunun yüksek olduğunu ve yer yer de duran bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde keşiflere ve açık dünyaya hakim olan bir yapı sergilendiğinden dolayı elbette biz de burada ilerlemek durumunda ve hikayeyi biraz daha açmak durumunda kalıyoruz.
 
Saldırılarımıza seçebileceğimize sinematik sistemlerin yer alabileceği bu yapımda en iyi şekilde keyfimize çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve oyun içerisinde elbette dinamik unsurların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Yine hava koşullarını değiştiği gecenin ve gündüzün olduğu ve aynı zamanda gece karanlığında ilerlemenin daha zorlu olduğu bu yapımda istediğiniz şekilde uyuyabiliyor, kendi bölgenize inşa edebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve dikkat çekici mekaniklerle beraber de karşılaşabiliyorsunuz.
 
 

Toplayabildiğiniz, inşa edebildiğiniz ve farklı karakterlerle beraber tanışabildiğiniz bu yapımda aynı zamanda o karakterlerin görevini yerine getirerek kaynakları elde edebiliyor ve çeşitli kaynaklarla beraber de kendi bölgenize inşa ederek işçilik sistemi içerisinde farklı öğeleri toplayabilir ve aynı zamanda bu arada farklı donanımlar oluşturabilirsiniz.
 
 Oyunda zanaatkarlık mekaniği bulunuyor. Zanaatkarlık mekaniği ile beraber topladığınız kaynakları bir araya getirebiliyor, ilgi çekici unsurları tekrar oluşturabiliyor ve daha fazla detay ile beraber buradaki yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Binlerce öğeyi toplayabileceğiniz, yükseltebileceğiniz ve inşa edebileceğiniz bu yapımda hem silahları oluşturabiliyor hem de zırhlarla, kimyasallarla ve yiyeceklerle beraber yolunuza devam etmek durumunda kalıyorsunuz. Bunun dışında elbette kendi yerleşim yerlerinizi tamamen inşa edebiliyor, yönetebiliyor ve daha fazla sistemle beraber burada yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız mutlaka bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de uzun bir oyun yapısını bünyesinde barındırır ve böylece siz de kendinize nükleer serpinti sonrası bir ortamda bulabiliyor ve bu ortamlarda hayatta kalmanın yollarını aramaya hazırlanıyorsunuz. Dikkat çekici unsurların bulunduğu seri şu anda sitenin platformu üzerinde indirim kapsamında yer alıyor. Dilediğiniz oyuna göz atabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Fallout Fallout 4 RPG Aksiyon Açık Dünya PS4 Xbox One PC
2024 BAFTA Oyun Ödülleri Kazananları Belli Oldu Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı

Jack Rabbit Slims

12.4.2024 23:40:29

+2
Şükür. Darısı RDR2'ye.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout 4
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız