Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Fallout 4 Eski Nesil Konsollarda Asla Çalışmaz"


       Fallout 4'ün pek çok oyuncuyu etkileyen duyuru videosu öncesinde Bethesta'nın sitesinin kaynak kodlarında görülen PS3 ve Xbox 360 kodları oyunun eski nesil konsollara da geleceği yönünde bir söylenti çıkarmıştı. Resmi duyuru sonrası bu durum böyle olmadığı ortaya çıktı. Bethesta'dan Fallout 4'ün eski nesil konsol sürümü hakkında ilk açıklama geldi.
 
       Bethesta'nın topluluk müdürü Matt Grandstaff, oyun forumu NeoGAF üzerinden şu sözlere yer verdi: "Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz."
 
      Fallout 4'ün PS4, Xbox One ve PC için geliştirildiğini hatırlatalım. Oyunun duyuru videosunu halen izlemediyseniz aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak neogaf.com Fallout Fallout 4 RPG Aksiyon Açık Dünya PS4 Xbox One PC
Lichdom: Battlemage Yeni Nesil Konsollara Geliyor Amazon Büyük Bir PC Oyunu Geliştiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Apoc

9.6.2015 13:15:58

0
eskilerin(ps3,xbox360) ömrü tükeniyor rip

BSC Misafiri

8.6.2015 17:34:05

+1
Kaldı ki çoğu kişi medium ayarlarda oynuyor, komik. Bir oyunun grafik kalitesi kötü ise senin ayarları ultraya çekmen hiç bir anlam ifade etmez o yine kötü olacaktır. Adam konuyu bilmiyor.

winxperror

8.6.2015 12:36:28

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Grafiklere takılmayan arkadaşları hiç anlamıyorum. Benim de fanı olduğum, çok beğendiğim oyunlar var ve grafikleri kötü oldu mu lanet okuyorum neden diyorum.
Siz niye bunu söyleyemiyorsunuz neden azıyla yetinesiniz ki. Firmayı eleştirin daha iyisini isteyin. Yaşım 28 Fallout hiç oynamadım (çok şey kaçırıyor olabilirim) bu grafik oynanabilirlik olayını genel söylüyorum.

Witcher 3 ün oynanabilirliği hat safhada ne ararsan var fakat bazen youtube dan 2013 trailer a bakınca küfredesim geliyor.

Oyunu beğenme demiyorum, bunun konusu hikayesi yeter diyebilirsin, ne dersen de haklısın ama grafikleri olmasa da olur deme kendine yalan söyleme.
Adamlar da keyfine düşürmüyor.Çok zor açık dünya oyunlar aşırı iyi grafikler.Kaldı ki çoğu kişi anca medium grafikler oynuyor.Niye boşu boşuna yapsınlar? Yapabilseler bile niye kendilerini çok grafik için zorlasınlar.Grafik istiyorsan git etrafına bak en iyi grafik o.Oyunun amacı seni çok başka maceralara götürmek.Bildiğin sen oyunları eğlenmek için değil bildiğin tüketmek için oynuyosun.

BSC Misafiri

7.6.2015 21:58:31

-1
Grafiklere takılmayan arkadaşları hiç anlamıyorum. Benim de fanı olduğum, çok beğendiğim oyunlar var ve grafikleri kötü oldu mu lanet okuyorum neden diyorum. Siz niye bunu söyleyemiyorsunuz neden azıyla yetinesiniz ki. Firmayı eleştirin daha iyisini isteyin. Yaşım 28 Fallout hiç oynamadım (çok şey kaçırıyor olabilirim) bu grafik oynanabilirlik olayını genel söylüyorum. Witcher 3 ün oynanabilirliği hat safhada ne ararsan var fakat bazen youtube dan 2013 trailer a bakınca küfredesim geliyor. Oyunu beğenme demiyorum, bunun konusu hikayesi yeter diyebilirsin, ne dersen de haklısın ama grafikleri olmasa da olur deme kendine yalan söyleme.

BSC Misafiri

7.6.2015 21:58:21

+1
Fallout'un kalitesi ve hikayesinin mükemmelliği herkez tarafından bilinir. 10 sene öncesinin grafikleriyle bile oyun çıkmış olsa, kalitesi dolayısıyla ortaya koyacakları oyundan kimsesin şüphesi olmaz, ancak, günümüzün oyun motorları kullanılarak mükemmel bir oyunun üzerine mükemmel bir atmosfer gerçekçiliği katılabilir. Katılmasada, Bethesta'nın oyunculara çok güzel bir oyun sunacağı kaçınılmaz.

BSC Misafiri

7.6.2015 21:50:04

0
Bethesta'dan çok talihsiz bir açıklama.Acaba çucukmu kandırıyorlar?

Biyonik Kumanda

7.6.2015 20:17:37

0
NPC'nin diyaloğu olması gibi şeylerin çok fazla işlem gücü gerektirmediğini biliyorum.Bahsettiğim konu hazır seslendirmesi yapılmış ve yazıya dökülmüş şeylere tıklayarak ulaşmak değil. Benim bahsettiğim şey oyunda belirli olan her mekan, her eşya, npc ve oyuncunun kendisi, birbirleriyle bağlantılı. Şöyle bir örnek göstereyim. Bu adamların oyun motorunda 00000007 kodlu npc oyuncunun kendisinin npc yani non-playable halidir. PC'de oynadığım Skyrimde komut konsolundan 00000007 kodu ile kendimden iki tane spawnladım ve birini öldürdüm. Diğer kendim ölen kendimin cesedine bakıp "Bunu yapan her kimse bulacağım!" dedi. Yani 00000007 kodlu npcyi sevdiğini belirten bir cümle duymuş oldum. Ve oradaki ikinci kendimi de öldürdüm. Sonra iki tane daha kendimden spawnladım ve yine birini öldürdüm.Diğeri bu sefer ikinci spawnladığım ikiliden ilk ölen kendimin cesedine bakarak "Ne büyük kayıp!" dedi. Yani ilk çağırdığım ikiliden kendimi iki kere öldürdüğüm için kendim beni sevmez oldu. Bu da basit tabiki yoksa Skyrim o konsollarda çalışmazdı. Fakat tekrar kendimi spawnladığım zaman bana şu Winterhold'deki kolejden atıldığımı söyledi. GTA 5'de sokaktaki yayadan daha anlık tepkiler alırsın ve hatırlamaz herhangi bir eylemi.Belirli isimleri yoktur zaten.Ateş edersin kaçar, korkar ki aslında son oyunda da bunu geliştirmişler bazı yayalardan görünüşüne veya ait olduğu yere bağlı olarak özel tepkiler alabilirsin.Ve bu bile o konsolların son döneminde yapılmış ve o konsolları sonuna kadar zorlayan bir oyun. Kolej Skyrimde bir mekan.Ve yaptığım olumsuz hareket (kendimi öldürmek) beni kolejden atmalarına yani farklı bir işleme sebep oldu. Sonra o mekana gidip oradaki npclerle konuşup koleje geri dönmem gerekti. Yine farklı mekan ve içindeki farklı npclerle ilişkili. Bu örneği eski nesil konsolun çalıştıramayacağı bir şey olduğunu savunduğum için vermedim. Veremezdim de çalıştırmış zaten. Ama bu örneği göz önünde bulundurmalıyız çünkü Fallout 4 gibi bir duyurudan bahsediyoruz. O Winterhold koleji gibi bir sürü toplulukla bir npcnin ve oyuncunun artı ve eksi yönde hazırlanmış olan tepkilerinin çok çeşitli olacağını düşünüyorum. O çeşitlilik içerisinde bence adamın kurmuş olduğu cümle kabul edilebilir bir sebep. Bakıp göreceğiz. Oyun hele bir gelsin. Ben bu adamların kullandığı oyun motoruna hayranım.Tam bir RPG motoru. Morrowind'i oynayarak anlayabiliriz bunu. Morrowind şu trailerdaki grafiklerle gelseydi PS3 ve Xbox360 onu da çalıştıramazdı.

WHITE_Wolf

7.6.2015 18:56:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: Biyonik Kumanda

Bahsettiğim şeyler açık dünya oyununa ait özellikler.Bu oyunun Fallout'un ve hatta Skyrim'in bir kaç katı büyüklüğünde olacağından ve daha çok işlem gücü isteyeceğinden adım gibi eminim. Bunu öyle teknik bilgiyle belirtmiyorum. Bu Bethesda oyunlarının dosyalarıyla azıcık yüz göz olduğum için biliyorum.Yüz modellemesi örneği de bu büyük esp dosyasında sadece bir hiç. Ayrıca npc suratı da belirli değerlere göre belirlenir tıpkı karakter yaratma ekranında olduğu gibi sen o örneğe takılma. GTA 5'i baz alacaksak GTA 5 'deki NPC ile Bethesda'nın Gamebryo oyun motorunu kullanarak yaptığı RPG oyunundaki NPC tamamen farklıdır. Bethesda oyunundaki NPC bir şeyleri hatırlar yapay zekası ve oyuncu ile ilişkisi işlem gücünü yüzlerce npcnin olduğu ve oyuncu ile ilişkisinin olduğu dünyada yeterince zorlar. Fizik motoruna bağlı olarak ölünce şekil alır daha sonra lootlanabilir ve içindeki her eşyanın kendi kaplaması, yanında bir sürü script ile sağlanmış değer ve yere atıldığında nasıl gözükeceği vb.. şeyleri vardır. Şimdi bu yüzlerce eşyanın npcnin mekanın bu yeni nesil teknolojiyle belirlenmiş etkenleri kırpılırsa sen yeni bir oyun yapmış olursun. Var olan oyunu eskitmiş olursun. Aynı fikri farklı yerlerden savunduğumuzu farkettim fakat ben kıvırdıklarını düşünmüyorum. Şu ana kadar yaptıkları şeyi çalıştıramayacağını söylemiş adam. Haklı da. Nasıl haklı olduğunu yukarıda anlatmaya çalıştım. Ve şu beceremediklerini iddia eden arkadaş için daha somut örnekler sunabilirim. Bir şeyi becerebilmekle zaten inşa edip eskitmek arasında fark vardır.Bu öyle kırpılabilir bir oyun motoruyla kırpılabilir bir şekilde yapılmıyor.. Söz veriyorum daha sonra eski nesil konsolun yeni nesil fallout'u nasıl kaldıramayacağı ile ilgili daha fazla somut örnek sunacağım Şimdi uykum var :D.
Şimdi verdiğin cevapları hatırlaması nerdeyse hiç işlem gücü gerektirmez çok basittir hatta kodlamaya giriş derslerinde if else mantık yapısı yada switch case mantık yapısının tam kavranması için oto chat programları yazdirilir. Npc lerde bu programlar daki gibi konuşursun yani kullanıcı şu seçeneği seçerse şu cevaba atla şeklinde. Açık dünyayı gösteremez diyorsun ama burda gine eski neslin farkı ortaya çıkıyor ibm in power pc mimarisi sayesinde hard disk ram gibi kullanılabiliyor yani teorik olarak oyunu tamamını ram de çalıştırır gibi oluyor tabi şu var ram kadar hızlı değil.Zaten bu sayede gta 5 çalıştı ve özellikle draw distance artirabildiler Son olarak şu aşamadan sonra tabiki oyun eski nesle gelistirilmez Çünkü geliştirme süreci nerdeyse bitmiş tweak ve bug temizliği yapiliyordur Önceden de dediğim gibi büyük firmalar oyun daha geliştirilmeye başlamadan pazar araştırması yapar sonra oyun geliştirilmeye başlar Şu söylediği kabul edilebilir bir bahane değil Not Şuan pc kullanıyorum konsolum yok

neo-life

7.6.2015 15:02:15

-1
neyi tartıştığınızı anlamak mümkün değil hala eski nesilde bu işlem gücü yeter mi şu animasyon yeter mi gelse kesin kasar diyorsunuz da sanki yeni nesil konsollara multiplatform çıkıp da 30 fps yi sabit verebilen oyun varmış gibi adam kısaca yapmayacağını söylemiş marka kendi markası ürün kendi ürünü zorla mı yaptıracaksınız.

canguler917

7.6.2015 14:32:40

0
tamam herşey grafik değil.ama bu görüşün arkasına sığınıp 2015 yılında böyle grafikleri önümüze sürerseniz bizi aptal yerine koymuş olursunuz

re_dooma

7.6.2015 11:05:15

0
Bir oyunu oynanabilirliğine göre değilde grafiğine göre eleştiren casual oyuncudan başka bir şey değildir gözümde.

David Attenborough

7.6.2015 10:07:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Keras

http://i.ytimg.com/vi/drgDeSuhfqo/maxresdefault.jpg gta 5, ps3de çok süper grafikliymiş gerçekten. fallout 4ün grafiğini beğenmemen normal.
Pc'ye göre Ps 4'te de iyi değil. Yeni nesil konsollara da çıkarmasınlar o halde.

Keras

7.6.2015 09:48:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: S. Hawking Gören de Cry Engine 4 ile yapıyorlar sanacak. Altı üstü dandik grafikli Fallout oyunu. Eski konsollar Gta V'i görmüşse bunu da gayet iyi bir şekilde açardı. Tek açıklaması tembellik.
Hem böyle açıklama yapmaya zamanları olduğuna göre boş durmasınlar bir zahmet. 15 sene öncesinin animasyonlarına sahip karakterleri bir düzeltsinler. Half Life bile göze bu kadar kötü görünmüyordu.
http://i.ytimg.com/vi/drgDeSuhfqo/maxresdefault.jpg gta 5, ps3de çok süper grafikliymiş gerçekten. fallout 4ün grafiğini beğenmemen normal.

OldGamers86

7.6.2015 09:34:27

0
Sakın çıkarma, hatrım kalır. :)

David Attenborough

7.6.2015 08:54:35

0
Gören de Cry Engine 4 ile yapıyorlar sanacak. Altı üstü dandik grafikli Fallout oyunu. Eski konsollar Gta V'i görmüşse bunu da gayet iyi bir şekilde açardı. Tek açıklaması tembellik. Hem böyle açıklama yapmaya zamanları olduğuna göre boş durmasınlar bir zahmet. 15 sene öncesinin animasyonlarına sahip karakterleri bir düzeltsinler. Half Life bile göze bu kadar kötü görünmüyordu.

silverygt

7.6.2015 07:54:06

0
Formalar ufaktan desteklerini cekmeye basladilar..

2K

7.6.2015 06:03:17

-1
Oyuncuların bir çoğunu anlamak gerçekten mümkün değil Fallout 4 duyurulmuş adamlar grafik konuşuyor. Bu grafiklere takan arkadaşların eminim büyük bir çoğunluğu 2,3 ve New Vegas'ı oynamamış ya da düzgün, içine girerek oynamamış kişiler. Yanlış anlaşılmasın kimse Fallout oynamak, sevmek zorunda değil ya da bunları yapmadı diye oyuncu değil olmuyor fakat bu seri için hikaye, çeşitlilik, yaşayan bir dünya önemliyken geliştiriciler grafiklerden kısmış ya da çok üzerine gitmemiş olabilir kaldı ki bence grafikleri de oldukça iyi gözüküyor.

BSC Misafiri

7.6.2015 03:22:59

-1
Eski nesile uğraşmamak için yalandan kelime yapıyolar böylelikle oyunuda abartmış oluyolar.fallout neymiş

Biyonik Kumanda

7.6.2015 02:47:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: SentnieL

Bu dediklerin fallout 3 te yada new vegas ta yokmuydu hadi onları geçtim gta 5 nasıl çalıştı?Bilgisayar mühendisliği okuyorum az buçuk oyun motorları hakkında bilgim var isteyen firma heleki bunlar gibi büyük firmalar bu oyunu wii u bile çıkarır.O söyledğin özellikler kısılabilir ve kırpılabilir şeyler.Heleki yüz modellemesi demişssin o dediğin en kolay kırpılabilen şey düşür poligon sayısını bitti gitti.Zaten kimse gerçekçi yüz mimikleri beklemiyor eski nesilden. Burdaki olay daha öncede dediğim gibi tamamen ticari bethesda pazar araştırması yapmıştır.Sonuçta eski nesile oyunu geliştirmek karlı değil sonucu çıkmıştır.Direk böyle diyemecekleri için kıvırıyorlar
Bahsettiğim şeyler açık dünya oyununa ait özellikler.Bu oyunun Fallout'un ve hatta Skyrim'in bir kaç katı büyüklüğünde olacağından ve daha çok işlem gücü isteyeceğinden adım gibi eminim. Bunu öyle teknik bilgiyle belirtmiyorum. Bu Bethesda oyunlarının dosyalarıyla azıcık yüz göz olduğum için biliyorum.Yüz modellemesi örneği de bu büyük esp dosyasında sadece bir hiç. Ayrıca npc suratı da belirli değerlere göre belirlenir tıpkı karakter yaratma ekranında olduğu gibi sen o örneğe takılma. GTA 5'i baz alacaksak GTA 5 'deki NPC ile Bethesda'nın Gamebryo oyun motorunu kullanarak yaptığı RPG oyunundaki NPC tamamen farklıdır. Bethesda oyunundaki NPC bir şeyleri hatırlar yapay zekası ve oyuncu ile ilişkisi işlem gücünü yüzlerce npcnin olduğu ve oyuncu ile ilişkisinin olduğu dünyada yeterince zorlar. Fizik motoruna bağlı olarak ölünce şekil alır daha sonra lootlanabilir ve içindeki her eşyanın kendi kaplaması, yanında bir sürü script ile sağlanmış değer ve yere atıldığında nasıl gözükeceği vb.. şeyleri vardır. Şimdi bu yüzlerce eşyanın npcnin mekanın bu yeni nesil teknolojiyle belirlenmiş etkenleri kırpılırsa sen yeni bir oyun yapmış olursun. Var olan oyunu eskitmiş olursun. Aynı fikri farklı yerlerden savunduğumuzu farkettim fakat ben kıvırdıklarını düşünmüyorum. Şu ana kadar yaptıkları şeyi çalıştıramayacağını söylemiş adam. Haklı da. Nasıl haklı olduğunu yukarıda anlatmaya çalıştım. Ve şu beceremediklerini iddia eden arkadaş için daha somut örnekler sunabilirim. Bir şeyi becerebilmekle zaten inşa edip eskitmek arasında fark vardır.Bu öyle kırpılabilir bir oyun motoruyla kırpılabilir bir şekilde yapılmıyor.. Söz veriyorum daha sonra eski nesil konsolun yeni nesil fallout'u nasıl kaldıramayacağı ile ilgili daha fazla somut örnek sunacağım Şimdi uykum var :D.

Nashwood

7.6.2015 02:20:32

0
Grafikler pek yeni nesillik durmuyor gelistirirler herhalde.

Tiny Titan

7.6.2015 02:13:07

0
Artık eski nesile desteğin kesilmesini düşünenlerdenim hatta sadece ps4 x1 ve pc ye çıkan oyunlar kafadan +1 gözümde ama o grafiklerle ps3 te 2 tane fallout 4 çalıştırırsın bethesda yeme bizi şimdi

WHITE_Wolf

7.6.2015 02:06:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: Biyonik Kumanda
alıntı:

Orjinalden alıntı: ikipac

Ahah :D

"Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz."

O zaman MGS 5 nedir :D Beceremiyok un adı asla çalışmaz olmuş. Aham şaham grafikte yok yapay zeka denilmiş MGS 5 örneğiyle yine çıkarım karşınıza :D


Mükemmel NPC ilişkileriyle çıkabilir misin? Karakterin kullanabileceği yüzlerce silahın mermisinin yayılma değerinden tut da menzil değerine kadar her şeyin değerinin olduğu bir oyun motoru ile..? Karakterin giyebileceği yüzlerce giysi ve aksesuarın (ki bunların da hasar koruma değerinden tut da ağırlık değerine kadar bir çok değeri var) ayrı ayrı modellemelerle bağdaştırılmış olmasıyla çıkabilir misin? Ve ayrıca bu her şeyine değer biçilmiş silahları ve giysileri taşıyan yüzlerce NPC..?(ki bu npclerin de kendi surat modellemelerini de katalım hesaba) Ve bütün bunların yeni nesilin katacağı yeniliklerle gelmesi.. Sadece yapımcının kullanılabilir kıldığı G.E.C.K'i kullanarak o esp dosyalarını bir kurcala. Oyun boş bir oyun değil.
Bu dediklerin fallout 3 te yada new vegas ta yokmuydu hadi onları geçtim gta 5 nasıl çalıştı?Bilgisayar mühendisliği okuyorum az buçuk oyun motorları hakkında bilgim var isteyen firma heleki bunlar gibi büyük firmalar bu oyunu wii u bile çıkarır.O söyledğin özellikler kısılabilir ve kırpılabilir şeyler.Heleki yüz modellemesi demişssin o dediğin en kolay kırpılabilen şey düşür poligon sayısını bitti gitti.Zaten kimse gerçekçi yüz mimikleri beklemiyor eski nesilden. Burdaki olay daha öncede dediğim gibi tamamen ticari bethesda pazar araştırması yapmıştır.Sonuçta eski nesile oyunu geliştirmek karlı değil sonucu çıkmıştır.Direk böyle diyemecekleri için kıvırıyorlar

thief garrett

7.6.2015 02:05:21

0
Çalışmaması doğal çünkü oyundaki detaylar komplike şekilde olacak bu da işlem gücünü artıracağından eski nesil yeterli olmayacak ayrıca bazı arkadaşlar o zaman mgs 5 ne diyorlar E kardeşim Fallout evreni ve diyalogları ne biliyim detaylarıyla bölüm bölüm ilerleyen mgs 5'i mi karşılaştırıyorsun ?

Guest-80E0AD28F

7.6.2015 01:28:43

-2
quote:

Orjinalden alıntı: ikipac Ahah :D

"Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz."

O zaman MGS 5 nedir :D Beceremiyok un adı asla çalışmaz olmuş. Aham şaham grafikte yok yapay zeka denilmiş MGS 5 örneğiyle yine çıkarım karşınıza :D
adam haklı ne derseniz deyin

fiko1616

7.6.2015 01:00:44

0
hala ps 3 xbox 360 mı kullanan var :D ilginc 4 k geliyor 8 k ya gecicez biz ps 4 iyi deil pc ye bile zararı dokunuyor laha ps3 diyolar ilginc bide grafik den ziyade arkadaslar yazmıs zaten oyun cok detaylı bi ah ah

Biyonik Kumanda

7.6.2015 00:55:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: ikipac Ahah :D

"Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz."

O zaman MGS 5 nedir :D Beceremiyok un adı asla çalışmaz olmuş. Aham şaham grafikte yok yapay zeka denilmiş MGS 5 örneğiyle yine çıkarım karşınıza :D
Mükemmel NPC ilişkileriyle çıkabilir misin? Karakterin kullanabileceği yüzlerce silahın mermisinin yayılma değerinden tut da menzil değerine kadar her şeyin değerinin olduğu bir oyun motoru ile..? Karakterin giyebileceği yüzlerce giysi ve aksesuarın (ki bunların da hasar koruma değerinden tut da ağırlık değerine kadar bir çok değeri var) ayrı ayrı modellemelerle bağdaştırılmış olmasıyla çıkabilir misin? Ve ayrıca bu her şeyine değer biçilmiş silahları ve giysileri taşıyan yüzlerce NPC..?(ki bu npclerin de kendi surat modellemelerini de katalım hesaba) Ve bütün bunların yeni nesilin katacağı yeniliklerle gelmesi.. Sadece yapımcının kullanılabilir kıldığı G.E.C.K'i kullanarak o esp dosyalarını bir kurcala. Oyun boş bir oyun değil.
quote:

Orjinalden alıntı: ikipac Ahah :D<br><br>"Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz."<br><br>O zaman MGS 5 nedir :D Beceremiyok un adı asla çalışmaz olmuş. Aham şaham grafikte yok yapay zeka denilmiş MGS 5 örneğiyle yine çıkarım karşınıza :D
Neyse, sen büyüyünce mühendis ol, eski nesle fallout 4 çıkar. Abi çocuk mgs ile fallout karşılaştırmış ya :D , kendime diyip duruyorum şu bsc'deki yorumları okuma diye ama yok olmuyor, yine okuyorum

Himurajutsu

7.6.2015 00:29:59

0
Ahah :D "Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz." O zaman MGS 5 nedir :D Beceremiyok un adı asla çalışmaz olmuş. Aham şaham grafikte yok yapay zeka denilmiş MGS 5 örneğiyle yine çıkarım karşınıza :D

Wayward Son

7.6.2015 00:09:56

0
Eski nesilde çalışamayacak olması bir tek grafik kalitesiyle mi ilgili? Sitemizin grafik bağımlıları yine yanlış yere bakıyorlar. Aynı anda ekrandaki karakter sayısı, yapay zeka, oyun alanı gibi kriterler zaten hiç sistemi yormaz he mi? Onu geçtim, 360 yüzünden Skyrim'in baya kırpılan özelliği vardı ki PC'ye mod ile geldi daha sonradan. Garibim PS3 sahipleri 360'ta bluray olmadığı için oyunu yarım yamalak oynadılar. Hayır atıyorsunuz, ancak tutamıyorsunuz da.

Biyonik Kumanda

6.6.2015 23:46:13

0
Açıklamanın neye göre yapıldığını bilemeyiz.Mükemmel bir duyuru gerçekleşti sonuçta. Platformların özellikleri ve arasındaki farklar sadece grafiğe dayalı değildir. Ayrıca grafik kalitesi trailerda iyi gözüküyordu. Bethesda'nın rol yapma oyunları grafik ile değil npcler arasındaki ilişki ve oyuncunun oyun dünyasıyla ilişkisi ile sevilmiş ve ünlenmiştir. Tabi bunu anlayacak oyuncu sayısı azınlıkta ve o sebeple daha ilk videoyu izleyerek oyunu kötülüyorlar. Ne zaman Fallout ile ilgili mantıklı bir yorum görsem/yapsam, Call of Duty Adv. Warfare sever forum ergenleri tarafından eksilenmiş veya kötülenmiş olarak görüyorum o yorumu. Fallout oynamamanız için ne kadar para istiyorsanız vereyim kardeşlerim. Ne olur bunu Call of Duty veya önünüze geleni ordu emriyle öldürdüğünüz shooter oyunu sanıp oynamaya veya hakkında yorum yapmaya kalkmayın çünkü bu oyunda The ink spots dinleyip yok olmanın eşiğini geçmiş koca bir eyaletin/şehrin çorak topraklarında seçimlerle, hayatta kalma mücadelesiyle,mutasyonla ve daha bir sürü faktörle boğuşuyor olacaksınız. Eğlenemezsiniz yani o yüzden yazdım bunları. Her şey sizin eğlenmeniz için.

Bromdr

6.6.2015 23:43:34

-1
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Oyun eski nesil konsolda çalışırdı diyenlere sesleniyorum..
Fallout 3 vs Fallout 4
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın


Bir hayli aynı gibi duruyor!
Gözlerini kontrol ettirsene bi sen.Paran yoksa para toplayıp yollayalım seni?

Keras

6.6.2015 23:36:06

0
oyunları diğer oyunlarla kıyaslamayın. aynı serideki önceki oyunlarla kıyaslayın. fallout 4 de new vegas ve fallout 3e göre muhteşem bir gelişme var. onun dışında grafiği beğenmeyenler google'a *skyrim modded graphics* yazıp baksın. çıkacak modların arasında büyük ihtimalle 4k dokular, enb vs olacak. yani grafiği sorun etmenize gerek yok. tabii mod desteği gelmezse sorun edebilirsiniz ama büyük ihtimalle gelecektir.

Ellie_Williams

6.6.2015 22:43:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: weNM Oyun eski nesil konsolda çalışırdı diyenlere sesleniyorum.. Fallout 3 vs Fallout 4 Bir hayli aynı gibi duruyor!
Konu kilitlenebilir...

ardaq

6.6.2015 22:23:13

-4
duyuru videosunu görünce sadece eski nesile çıkacak sanmıştım

weNM

6.6.2015 21:45:27

+2
Oyun eski nesil konsolda çalışırdı diyenlere sesleniyorum.. Fallout 3 vs Fallout 4 Bir hayli aynı gibi duruyor!

Chirrut Imwe

6.6.2015 21:41:11

0
Adamlar hakli Skyrim'in 3x büyüklükde oldugunu sizdirmis biri...Bence oyunun grafikleri harika duruyor.Kaplama kalitesi ve modellemeler cok güzel.

neo-life

6.6.2015 21:31:50

+1
arkadaş neyi tartışıyorsunuz anlayamadım hangi çıkan oyun yeni nesil konsollarda doğru düzgün çalıştı da fallout 4 ün eski nesle çıkmasını bekliyorsunuz anlamıyorum

gultekinlive

6.6.2015 21:30:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Vl.Murad

Grafik diye genellediğimiz şey sadece ışıklandırma veya kaplama olayı değil ki. İyi güzel derken görselliğin oyuna ne kadar yakıştığını tartışmak gerek. Bir diğer mesele zaten işlem gücü gerektiren tek şeyde render olayı değil. Nesne sayısı, animasyonlar, yapay zeka, çevre gibi onlarca etken var ve bu durumda 2005'de çıkışını yapan bir konsolun bu zenginlikteki bir içeriği kaldıramaması normal
Yapay zeka ve animasyonlarda yeni nesilde yeni nesil olan bir şey görmedik.
Oyunların eski nesile çıkması demek, yeni neslin kapasitesinin kısılması demek, adamlar da bunu istemiyor, mesela oyunlar sadece pc'ye çıksa oyun Dünyası her sene çağ atlar, ama konsoldaki donanım hep aynı ve üreticiler de konsol tarafını kaybetmemek için oyunları kısıyor.

AVB44

6.6.2015 21:11:00

0
oldgenciler rahatsız

pcrex

6.6.2015 21:09:12

+1
vay arkadaş :D bizim ergenler oyun yapımcısı olmuş fallout4 ü ps3 e çıkaracaklar :D skyrim çıktıysa bu da çıkarmış. o kadar basit bir şey olabilir mi? onu geçtim daha fallout4 nasıl bir oyun içinde nasıl dinamikler barındırıyor, hiç bir bilgisi yok sıfırdan ezbere sallamasyon. nereden nereye geldin be bsc şu yorumlara bak. bunlar yapay zekayı fizik etkileşimi, gölgelendirme AA gibi aç kapa olduğunu sanıyorlar :) biride yazmış ki crysis3 çıktıysa bu da çıkar :D crysis3 ün ps3 versiyonunu oynadı mı bilmiyorum ama crysis crysis olalı böyle zulüm görmedin, başka bir oyun olmuş adeta farklı bişey çevirmişler çalışsın diye ;)

Hoid

6.6.2015 21:08:08

0
Şu videoların kendiliğinden başlamasını bir türlü çözemediniz .

MytHnfr

6.6.2015 21:07:17

+2
Aslında adam yanlış bir şey dememiş videodaki gibi gelecekse oyun bence de eski nesil kaldırmaz. Ama ne olur kırparsın ne yapar edersin çıkar bir şekilde ama bu biraz da yapımcıya bağlı yani Watch Dogs'u gören görmüştür eski nesilde yani nerden tutsan elinde kalan cinsten. Oyunun grafiklerini neyle kıyaslıyorsunuz garibime gitti ama bence fena değil yani benim hoşuma gitti. Ayrıca oyunun grafiklerini Skyrim ile bir tutan arkadaşlar modları silsin bir kez daha baksın.

Dürüstİnsan

6.6.2015 21:06:31

0
Yorumlara bakıyorumda herkes sanki mühendis Adam yaptığımız şeyler çalışmaz diyor zaten. Oyun motoruna bakar herşey. Zaten bethesda ps3 tarafında iyi iş çıkaramıyor. Yeni nesil pc tabanlı ve daha rahat şekilde geliştirirler. Ben grafiklerden çok haritanın büyüklüğü ve girilen heryerde loading olup olmayacağını merak ediyorum. Adamın açıklamaları umudumu arttırıyor. Neyse 10 gün sonra belli olacak herşey
Beyler her şey grafiğe mi bağlı ? Yok neymiş , grafikler kotuymus, eski nesilde çalışırmış . Cod gibi fps oyunu mu lan bu ? Crysis'le karşılaştırmış gidip , beyler açık dünya oyun bu ,binbir türlü detay var, grafikler piksel olsa ne yazar ? Biri de demişki üşenmisler de ondan yapmıyorlar , lan aynı mantıkla adam oyunu yapmaz daha iyi . Görün işte beyler görün, yorumlardakiler ülkenin genel insan tipini gösteriyor. Skyrimle karşılaştırmış, skyrimde ayrıntı mı var ? Görevlerin yüzde sekseni şunu kes, biç de bak hediye verecem. Modlar olmasa çürür gider o oyun, modlar da konsola yok zaten. Skyrim gibi olacaksa oyun hiç çıkmasın zaten , yıl olmuş 2015 , skyrim günümüzün durumuna uygun mu ? Bir witcher 3'e bak bir ona.

TLOU

6.6.2015 21:02:13

+2
quote:

Orjinalden alıntı: SentnieL
alıntı:

Orjinalden alıntı: Vl.Murad

alıntı:

Orjinalden alıntı: Scorcher

Doğru değil bence. Ben grafikleri maalesef iyi bulmadım. Ayrıca isteseler yapabilirler, uğraşmak istemiyorlar.


Grafik diye genellediğimiz şey sadece ışıklandırma veya kaplama olayı değil ki. İyi güzel derken görselliğin oyuna ne kadar yakıştığını tartışmak gerek.
Bir diğer mesele zaten işlem gücü gerektiren tek şeyde render olayı değil. Nesne sayısı, animasyonlar, yapay zeka, çevre gibi onlarca etken var ve bu durumda 2005'de çıkışını yapan bir konsolun bu zenginlikteki bir içeriği kaldıramaması normal

Valla kusura bakma ama o konsollara ne oyunlar çıktı ve çalıştı nedeni ise pcden farklı bir mimari kulanmaları idi bknz power pc) fallout 4 te çalıştırır hemde rahat ama burdaki amaç belli bunlar sonuçta ticari şirketler gelir gider hesabına göre hareket ederler.Eski nesil konsollara çıkarmama kararı demekki eski nesilde satışlarından beklentileri düşük yapım giderlerini karşılamaz diye hiç uğraşmama yönüne gitmişler
Hala bi dünya dolusu eski nesil kullanıcısı varken Fallout gibi bir efsane az satmazdı dostum sen merak etme.Bethesda oyundan kısmak istemiyor demek ki böyle bir açıklama yapıldı.En güzel örneği Shadow Of Mordor'dur bunun herhalde.

Yusac

6.6.2015 20:47:49

+1
Skyrim çalışıyorsa bence buda çalışır. Çok ta bir fark olacağını sanmıyorum kullandıkları motor aynı sonuçta.

WHITE_Wolf

6.6.2015 20:46:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: Vl.Murad
alıntı:

Orjinalden alıntı: Scorcher

Doğru değil bence. Ben grafikleri maalesef iyi bulmadım. Ayrıca isteseler yapabilirler, uğraşmak istemiyorlar.


Grafik diye genellediğimiz şey sadece ışıklandırma veya kaplama olayı değil ki. İyi güzel derken görselliğin oyuna ne kadar yakıştığını tartışmak gerek.
Bir diğer mesele zaten işlem gücü gerektiren tek şeyde render olayı değil. Nesne sayısı, animasyonlar, yapay zeka, çevre gibi onlarca etken var ve bu durumda 2005'de çıkışını yapan bir konsolun bu zenginlikteki bir içeriği kaldıramaması normal
Valla kusura bakma ama o konsollara ne oyunlar çıktı ve çalıştı nedeni ise pcden farklı bir mimari kulanmaları idi bknz power pc) fallout 4 te çalıştırır hemde rahat ama burdaki amaç belli bunlar sonuçta ticari şirketler gelir gider hesabına göre hareket ederler.Eski nesil konsollara çıkarmama kararı demekki eski nesilde satışlarından beklentileri düşük yapım giderlerini karşılamaz diye hiç uğraşmama yönüne gitmişler

EyesNight

6.6.2015 20:43:52

+1
Grafikle genelleme yapmayın please

White Death

6.6.2015 20:43:17

+1
Sorun grafiklerde değil zaten. Açık dünya bir oyun ve muhtemelen oldukça büyük olacaktır. Çeşitlilik, yapay zeka, animasyonlar gibi şeyleri de işin içine katınca birşeyler kısmadan gelmesi zordu oyunun.

Halille

6.6.2015 20:35:51

+1
Bir kere ''çalıştıramaz'' olayı hikaye.Elbet çalıştırır ama ne olur işte kaplamalar kötü,daha az eşya,çevre kısıtlaması v.b eylemlere girişirler.Eski nesil konsollarda çok da güzel oyunlar var yani...Zaten adamın dediği''Yaptığımız şeyler asla PS3 ve Xbox 360'ta çalışmaz.'' Yani adamların yaptığı oyun(Full bir şekilde) eski nesil konsollarda çalışmaz.Bu da doğru.

luganoguz

6.6.2015 20:26:55

-2
Crysis 3 o konsollarda çalıştıysa bu çok daha rahat çalışırdı bence isteseler. Crysis 3'ün grafiklerine bakın bide buna

Vl.Murad

6.6.2015 20:23:22

+4
quote:

Orjinalden alıntı: Scorcher Doğru değil bence. Ben grafikleri maalesef iyi bulmadım. Ayrıca isteseler yapabilirler, uğraşmak istemiyorlar.
Grafik diye genellediğimiz şey sadece ışıklandırma veya kaplama olayı değil ki. İyi güzel derken görselliğin oyuna ne kadar yakıştığını tartışmak gerek. Bir diğer mesele zaten işlem gücü gerektiren tek şeyde render olayı değil. Nesne sayısı, animasyonlar, yapay zeka, çevre gibi onlarca etken var ve bu durumda 2005'de çıkışını yapan bir konsolun bu zenginlikteki bir içeriği kaldıramaması normal

inSidieuX46

6.6.2015 20:21:57

+1
Üst düzey grafikleri yok ki ne demek çalıştıramaz? Adam gibi yapmadık deselerdi daha iyiydi sanki :/

CoreGame

6.6.2015 20:19:46

-1
Mgs v eski nesilde bile gayet iyi grafikler verirken fallout 4 MÜ çalışmıcak ??

Guest-313783FBA

6.6.2015 20:05:48

-1
Doğru değil bence. Ben grafikleri maalesef iyi bulmadım. Ayrıca isteseler yapabilirler, uğraşmak istemiyorlar.

Sir Maximus is BACK

6.6.2015 20:04:23

-4
zaten yıl 2015 eski nesile çıkarmanın bir anlamı da olmaz artık.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout 4
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız