Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout 4, Çıkış Gününde PC'de Dota 2 ve CS: GO'yu Bile Alt Etti


    Senelerden beri büyük merakla beklenen Fallout 4 en nihayetinde bugün çıkışını yapmış ve büyük bir oyuncu kitlesini de peşinden sürüklemişti. Hali hazırda Steam üzerinde çıkan üçüncü parti oyunların rekorunu bir bir kıran Fallout 4, oyun dünyasının en önemli platformları arasında gelen Steam'de en tepeye oynamaya devam ediyor.
 
    Steam'de ne tarz bir oyun çıkarsa çıksın genelde ilk üçte illa ki Valve'ın Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 ve Team Fortress 2 üçlüsünden en az ikisini görüyorduk. Fakat Fallout 4, çıkışıyla beraber Steam istatistik raporlarında Valve'ın oyunlarını bile alt etti.
 
    Geçtiğimiz dakikalarda güncellenen listeye şöyle bir baktığımızda Fallout 4, anlık olarak en çok oynanan oyun olarak karşımıza çıktı. Aşağıda raporun alındığı anda Fallout 4'ü aynı anda oynayan 444 binden fazla oyuncu, oyunu zirveye taşıdı. Tabii gün içerisinde milyonlarca oynanan Dota 2 ve Counter Strike: Global Offensive gibi oyunların elde ettiği en yüksek anlık oyuncu sayısı daha yüksekte görünüyor ancak yıllardan beri Steam'de ilk kez böyle bir durum yaşanıyor, hem de sadece singleplayer oynanan bir oyunun sayesinde.
 
 
    Elde edilen bu sonuç, Fallout 4'ün çıkış gününde PC'de en az 445 bin sattığını gösteriyor. Bir kez daha vurgulamakta fayda var bu veri Fallout 4'ü veya diğer oyunları gün içerisinde oynayan toplam oyuncu sayısını değil, oyunları o an oynayan oyuncu sayısını göstermekte.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Fallout Fallout 4 RPG Aksiyon Açık Dünya PS4 Xbox One PC
Rise of the Tomb Raider'ın Çıkışı Şerefine Lara Croft GO İndirimde Guild Wars 2 Çıkışından 3 Yıl Sonra İlk Raid'ine Kavuşuyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FreeMaNMeliH

13.11.2015 00:03:06

0
Yavaş yavaş berlin duvarı gibi yıkılır dota da hiçbir oyun kalıcı değildir...

BSC Misafiri

12.11.2015 16:49:05

0
1hafta sonra dota yine zirvede xd

BSC Misafiri

12.11.2015 16:48:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Dediginizi elbette herkes gibi biz de anliyoruz ama size asil rpg olayinin olayin akisina karar verme oldugunu anlatamiyorum. Maalesef karakter tasarlama son yillarda rpg njn ozu gibi algilaniyor ama kesinlikle boyle degil. Tavsiyem bununla ilgili cok guzel yazilar var, nicin boyle oldugunu izah eden. Sonucta kendi fikrinizi beyan ediyorsunuz saygimiz var ama birisi cikip bence yogurt siyahtır dedikten sonra alacagi tepkiye benzer bir tepki de alirsiniz rpg oyunculari tarafindan.
Çok güzel anlatmışsınız ama sadece seçimler sonuçlar değil olay rpg oyunlarının temeli özgür oynanıştır bu özgürlük sizin seçimleri yapmanızı sağlar Witcher ise dünyasında çeşitli ırklar sınıflar vb. yüzlerce ayrıntı bulundurmasına rağmen bunların kullanılamamasıdır. Örneğin neden bir mage elf ile oynayamıyoruz?

MoÇü

11.11.2015 23:32:12

0
şuan 465,652 hey maşallah

İdrak İstimlak

11.11.2015 20:41:29

0
Dediginizi elbette herkes gibi biz de anliyoruz ama size asil rpg olayinin olayin akisina karar verme oldugunu anlatamiyorum. Maalesef karakter tasarlama son yillarda rpg njn ozu gibi algilaniyor ama kesinlikle boyle degil. Tavsiyem bununla ilgili cok guzel yazilar var, nicin boyle oldugunu izah eden. Sonucta kendi fikrinizi beyan ediyorsunuz saygimiz var ama birisi cikip bence yogurt siyahtır dedikten sonra alacagi tepkiye benzer bir tepki de alirsiniz rpg oyunculari tarafindan.

KortX

11.11.2015 20:35:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Hocam nasıl nispeten daha RPG oluyor, bir açıklayın mümkünse? 80'li yıllardan beri oyun oynarız, RPG'de en sevdiğim türlerdendir ve The Witcher serisi bırakın RPG olmayı, RPG'nin ağababasıdır. Karşı çıkmanıza rağmen yazınızda RPG'den anladığınız şeyin karakteri tasarlama, kuşatma olarak anladığınız anlaşılıyor ki daha önce de yazmıştım, bunu ifade etmenize rağmen aksini de bir kaç cümle sonra söylemişsiniz. Bu işin sana göresi, bana göresi yok. Bunları "bana göre", "nispeten" gibi laflarla metin oyunların olduğu dönemden gelen birine anlatmayın bari...
Burada sonuçta yorum yazıyoruz ve hepimizin kendine ait görüşleri var. "Bana göre" dememdeki sebep de kendi fikrimdir. Birçok kişiye göre Witcher RPG oyun olsa da, bana göre Witcher RPG oyun değildir. 2 diyalog 3-5 değişik senaryo ile RPG sınıfına girmez bir oyun. Witcher 3'ü oynamadığım için birşey diyemem ama 2. oyun öyle çok da fazla açık dünya tarzında değildi. Bir kere RPG dediğin zaman akla, özgürlük gelir. Witcher ne kadar özgür bir oyun? Oynadığın karakter belli, çevrendeki ana karakterler belli, oyunda sadece seçim hakların var diye RPG türüne sokamazsın. Günümüzde çoğu senaryo oyunlarında bile seçim hakkı tanınıyor. Herkes kendini Geralt ile özdeşleştiremez ve o karakteri sevemeyebilir. Ama oynadığınız gerçek RPG oyunlarında o karakterin yerinde siz varsınızdır. Yani RPG oyunda karakteri "sırf karakteri tasarlama olarak anlıyorsunuz" demişsin ama, sırf öyle görmüyorum ama temelini oluşturan yapıtaşlarından biridir RPG'nin karakter oluşturma. Tek bununla yine olmaz, bütün o açık dünya, diyaloglar, dostları düşmanları kendimizin belirlemesi, seçtiklerimize göre gelişen olaylar da temelini oluşturur. Bunların biri eksikse RPG türüne girmez bir oyun. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

BSC Misafiri

11.11.2015 20:08:34

+1
Witcher kadar overrated bir oyun yok bethesda bu işi biliyor

Wayward Son

11.11.2015 18:05:45

-1
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Hocam nasıl nispeten daha RPG oluyor, bir açıklayın mümkünse? 80'li yıllardan beri oyun oynarız, RPG'de en sevdiğim türlerdendir ve The Witcher serisi bırakın RPG olmayı, RPG'nin ağababasıdır. Karşı çıkmanıza rağmen yazınızda RPG'den anladığınız şeyin karakteri tasarlama, kuşatma olarak anladığınız anlaşılıyor ki daha önce de yazmıştım, bunu ifade etmenize rağmen aksini de bir kaç cümle sonra söylemişsiniz. Bu işin sana göresi, bana göresi yok. Bunları "bana göre", "nispeten" gibi laflarla metin oyunların olduğu dönemden gelen birine anlatmayın bari...
Katılıyorum. RPG dediğiniz kavram karakter tasarlamadan da olur. Bırakın RPG'yi, en sevdiğim oyun serisi olan Deux Ex'te karakter mi tasarlıyoruz? Hayır. Ancak dibine kadar özgürüz, dibine kadar yaptığımız seçimlerin sonucunu görüyoruz. Rol yapma oyunlarında en önemli unsur olan atmosfer, klasik CRPG'lerde (Baldur's Gate, Pillars of Eternity vb.) çok detaylı anlatım ve betimlemelerle sağlanır. Bu yüzden de çok fazla metin okursunuz. Mesela rüzgarlı bir ormanı, gün batımında tasvir ederlerken en az iki paragraflık bir yazıyla size atmosferi anlatırlar. Witcher gibi oyunlarda ise ortamı zaten kanlı canlı görürsünüz. Witcher 3 o kadar detay doluydu ki, size CRPG'lerin 1-2 paragrafla anlattığı ortamı 5 saniye içerisinde hissettiriyordu. Oyunun her noktası ufak detaylarla (görsel, işitsel) doluydu. Bu da size "rol yapma" atmosferini dibine kadar hissettiriyordu. Rol yapma oyunları elbet yalnızca atmosferle sınırlı değil. Yaşayan bir dünya lazım, özgürlük lazım, akılda kalıcı NPC'ler lazım. E Witcher bunların hepsine fazlasıyla sahip. Baldur's Gate ne kadar RPG ise, Witcher, Deus Ex gibi oyunlar da o kadar RPG'dir. Ancak Baldur's Gate bitter çikolata ise, Witcher sütlü çikolatadır, tüketimi daha rahattır. Adı üzerinde, rol yapma oyunu. Size o "rolü" yaşatabilmesi için görsel, işitsel öğelere, yaşayan dünyaya, karakterlere ve sağlam atmosfere ihtiyacı var. Bu yüzden en zor oyun türü RPG'dir (Adventure ile beraber). Karakter yaratma, yetenek ağacı vs. elbette çok önemli RPG öğeleri. Ama 50 tane yetenek yerine bana çok daha yoğun atmosfer versinler onu tercih ederim.

İdrak İstimlak

11.11.2015 17:28:03

0
Hocam nasıl nispeten daha RPG oluyor, bir açıklayın mümkünse? 80'li yıllardan beri oyun oynarız, RPG'de en sevdiğim türlerdendir ve The Witcher serisi bırakın RPG olmayı, RPG'nin ağababasıdır. Karşı çıkmanıza rağmen yazınızda RPG'den anladığınız şeyin karakteri tasarlama, kuşatma olarak anladığınız anlaşılıyor ki daha önce de yazmıştım, bunu ifade etmenize rağmen aksini de bir kaç cümle sonra söylemişsiniz. Bu işin sana göresi, bana göresi yok. Bunları "bana göre", "nispeten" gibi laflarla metin oyunların olduğu dönemden gelen birine anlatmayın bari...

KortX

11.11.2015 14:14:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator RPG'lerde asıl mesele karşılaşılan olaylar, durumlar sonrasında verilen kararlar ve onların sonuçlarıdır. Choose and consequence derler buna... The Witcher serisi oyun tarihi boyunca bu hissiyatı oyunculara en derinden hissettiren oyunların başında gelir. Öyle bir durum ortaya çıkar ki, yaptığınız seçimlerin sonuçları ile karşılaşınca genelde bir pişmanlık çıkar ortaya. Gerçi mesajınızın sonunda demişsiniz ama karakter yaratma, ona statlar verme, kişiselleştirmeyi RPG sanan bir zihniyet var ne yazık ki. Bunu güzel ifade etmişsiniz ama bir kaç cümle önce de bunun RPG olmadığını ifade etmişsiniz. Ortada bir çelişki var anlayacağınız...
Ben bir çelişki göremedim? Zaten Witcher serisinin "benim düşünceme göre" RPG olmadığını belirttim. En fazla "nispeten RPG" kategorisinde olabilir. Neyse sonuçta bu benim görüşüm ve herkesin anlamasını beklemiyorum. Daha fazla tartışmaya gerek yok. Konu epey sapıyor.

smalsrol

11.11.2015 13:42:17

0
@d3vstator aynen öyle, @Chekd ben witcher'ı fallout ya da elder scrolls ile karşılaştırmıyorum, 3 oyunun da RPG olduğunu söyleme çalışıyorum. Fakat Witcher 3 hem RPG hem aksiyon ağırlıklı olduğu için bazıları oyunu RPG sınıfından çıkarıyor ama Witcher 3 aksiyon ve Rpg'yi çok iyi harmanlayabilmiş bir oyun. Bana sorarsanız ,oynadıgım kadarıyla, Fallout 4 de aksiyon ağırlıklı bir oyun olmuş. Zaten eski fallout fanları Obsidianın yapmış oldugu Fallout New Vegası daha çok sever çünkü New vegas tamamen seçimler ve diyaloglar üzerine kurulu bir oyundur. Fakat hem Fallout 3 hem de Fallout 4 ( ikisini de Bethesda yaptı) Aksiyon-Rpgdir.

İdrak İstimlak

11.11.2015 12:31:26

+4
RPG'lerde asıl mesele karşılaşılan olaylar, durumlar sonrasında verilen kararlar ve onların sonuçlarıdır. Choose and consequence derler buna... The Witcher serisi oyun tarihi boyunca bu hissiyatı oyunculara en derinden hissettiren oyunların başında gelir. Öyle bir durum ortaya çıkar ki, yaptığınız seçimlerin sonuçları ile karşılaşınca genelde bir pişmanlık çıkar ortaya. Gerçi mesajınızın sonunda demişsiniz ama karakter yaratma, ona statlar verme, kişiselleştirmeyi RPG sanan bir zihniyet var ne yazık ki. Bunu güzel ifade etmişsiniz ama bir kaç cümle önce de bunun RPG olmadığını ifade etmişsiniz. Ortada bir çelişki var anlayacağınız...

Rachsuchtig

11.11.2015 12:16:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: Robin. yinede bir last of us değil.
Yav he he

Patren

11.11.2015 11:49:39

0
konsollarda 15 milyon satmistir ilk gunden

CheKD

11.11.2015 09:12:36

0
Şu oyunları karşılaştırmaktan vazgeçipte oynamaya odaklansak daha iyi olmaz mı?The Witcher 3 de şahane bir oyun,Fallout 4 de.İki oyununda kendine has özellikleri var ve bu özellikleri ile beğeniliyorlar zaten.Fallout serisi The Witcher serisinin hikayesi gibi bir hikayeye sahip değil,The Witcher serisi de Fallout serisindeki özgürlüğü sahip değil ama bu iki oyununda kaliteli ve güzel olduğunu değiştirmez.The Witcher 3 ve Fallout 4'ü karşılaştırmak zaman kaybından başka bir şey değil bence.

BSC Misafiri

11.11.2015 07:57:14

-1
Witcher mi gercek rpg yapmayin. Tamam cok iyi oyundu 3 oyunuda bitirdim 3. oyun bence icine rpg dinamikleri serpilmis aksiyon oyunuydu. O oyunu kiyaslicaksaniz bence elder scroll ile degil shadow of mordor gibi oyunlar ile kiyaslayin.

BSC Misafiri

11.11.2015 07:56:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: Robin. yinede bir last of us değil.
Kıyamam...

F355 Challenge

11.11.2015 06:09:42

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Robin. yinede bir last of us değil.
Yazık lan kimin çocuğuysa.

KortX

11.11.2015 05:58:01

-1
İkisinin de son oyunlarını oynamadım ancak, Witcher 2'yi ve Fallout'un eski serilerini oynamış biri olarak, Witcher tam bir RPG oyunu değil bence. Bir kere karakterini bile kendin yaratamıyorsun. Çevrendeki dostun düşmanın belli. Tamam belki herkes oynayamaz. Dövüş sistemi zor bir oyun. Zaten zor oynanışı çoğu insan da sevmez. Kolay olsun aksiyon bol olsun ister. Ama zor olması, Witcher'ı RPG türüne sokmaz benim düşüncem. Sonuçta Rol yapma oyunu adı üstünde, dostunu düşmanını, karakterin güçlerini, karakteri kendisini vs şeyleri kendin belirlersin. Witcher o kadar serbest bir oyun değil. Açık dünya olabilir, diyalog sistemi olabilir. Ama bu o oyunu RPG yapmaz. Kendiniz de demişsiniz zaten "oyuna iki diyalog koy, iki kişiselleştirme, iki power up al işte sana RPG oyunu oldu." diye.

smalsrol

11.11.2015 02:23:07

-1
quote:

Orjinalden alıntı: KortX
quote:

Orjinalden alıntı: There goes your life Kaç tane daha haber yapacaksınız
PS4 ve Xbox için bu tip haberler yapılıyorsa veya ne kadar sattığına dair her ay hangi oyun en çok satmış konuyorsa, PC için de konabilir. Yorum yaparken az taraflı yapın da böyle haberlerin altında saçma sapan yorumlar görmeyelim. Ha, Fallout'u sevmeyebilirsin. Ama bu oyun zaten her kesime hitap etmez. Aslında bir tarafım oynamak istiyor bir taraftan bana da sıkıcı geliyor. Fallout'un diğer oyunlarını oynama süreme bakarsan zaten fanı olmadığımı anlarsın. Ama şunu söyleyeyim, aksiyon, macera oyunlarını çoğu kişi oynayabilir, Witcher gibi oyunları çoğu kişi oynayabilir, ama gerçek RPG oyunu herkes oynayamaz ve sevemez. O yüzden bu kadar seveni var diye şişirme oyun falan diyemezsin. Zaten başarısız bir oyun olsaydı Diablo 3 gibi unutulup giderdi... Bu arada Dota'yı geçmesi iyi olmuş. Dota gibi oyunların artık bitmesi lazım PC kanadında. Ama geçen haberde Dota 2 paralı olsa oyuncu sayısı çok daha az olurdu demiş biri. Doğru demiş. Çoğu kişi beleş olduğu için oynuyor. Zaten genel zamanlarda ilk üçte olan oyunların ikisi beleş. Diğeri de 3TL'ye kadar düşmüş bir oyun.
Çoğu dediğine katılmamla beraber Witcherı herkesin oynayabileceği oyun kategorisine sokman yanlış olmuş. Witcher da gerçek bir hardcore Rpgdir. Ama fallout 4 de oldugu gibi günümüze uyarlanmış aksiyon/dövüş sistemine sahiptir. Zira günümüzde, old school dediğimiz RPG oyunları sadece benim gibi o dönemde yaşamış ve o tarz ile haşir neşir olanlara hitap eder. Ama Witcher, Elder Scrolls( obliviondan itibaren ) ve Fallout ( 3 den itibaren) ve bunun gibi oyunlar eski RPG türünün modernize edilmiş halleridir. Yeni nesilde ise şöyle bir anlayış yerleşmeye başladı, oyuna iki diyalog koy, iki kişiselleştirme, iki power up al işte sana RPG oyunu oldu. Bana göre Fallout 4 ün başarısı, F2P anlayışının ve grafik fetişliğinin hakim oldugu şu dönemde ,hardcore oyunculuğun hala ölmediğini gösteren sevindirici bir olay.

KortX

11.11.2015 02:04:01

-1
quote:

Orjinalden alıntı: There goes your life Kaç tane daha haber yapacaksınız
PS4 ve Xbox için bu tip haberler yapılıyorsa veya ne kadar sattığına dair her ay hangi oyun en çok satmış konuyorsa, PC için de konabilir. Yorum yaparken az taraflı yapın da böyle haberlerin altında saçma sapan yorumlar görmeyelim. Ha, Fallout'u sevmeyebilirsin. Ama bu oyun zaten her kesime hitap etmez. Aslında bir tarafım oynamak istiyor bir taraftan bana da sıkıcı geliyor. Fallout'un diğer oyunlarını oynama süreme bakarsan zaten fanı olmadığımı anlarsın. Ama şunu söyleyeyim, aksiyon, macera oyunlarını çoğu kişi oynayabilir, Witcher gibi oyunları çoğu kişi oynayabilir, ama gerçek RPG oyunu herkes oynayamaz ve sevemez. O yüzden bu kadar seveni var diye şişirme oyun falan diyemezsin. Zaten başarısız bir oyun olsaydı Diablo 3 gibi unutulup giderdi... Bu arada Dota'yı geçmesi iyi olmuş. Dota gibi oyunların artık bitmesi lazım PC kanadında. Ama geçen haberde Dota 2 paralı olsa oyuncu sayısı çok daha az olurdu demiş biri. Doğru demiş. Çoğu kişi beleş olduğu için oynuyor. Zaten genel zamanlarda ilk üçte olan oyunların ikisi beleş. Diğeri de 3TL'ye kadar düşmüş bir oyun.

KaptanKenway

11.11.2015 01:59:10

+7
quote:

Orjinalden alıntı: Robin. yinede bir last of us değil.
Last of us'la Fallout 4'ü karşılaştıracak ne yaşadın merak ettim şimdi.

Wayward Son

11.11.2015 01:57:54

+7
quote:

Orjinalden alıntı: There goes your life Kaç tane daha haber yapacaksınız
Kesinlikle katılıyorum. Sitede yalnızca uzay teknolojisine sahip PS4 haberleri yapılmalı.

esmerbuyucu

11.11.2015 01:50:38

0
Hani İngiltere'deki oyun satışları??

There goes your life

11.11.2015 01:31:23

-6
Kaç tane daha haber yapacaksınız

encuni

11.11.2015 01:26:20

+5

R-10

11.11.2015 01:16:26

-1
İlginç.

smalsrol

11.11.2015 00:59:13

+7
Ya Pc oyunculuğu ölmüş yeaa. Şöyle adam gibi oyun çıktı da biz mi oynamadık ? Şimdi asıl soru şu, acaba Fallout 4 skyrimin başarısını geçebilecek mi ?

Robin.

11.11.2015 00:57:08

-16
yinede bir last of us değil.

Hoid

11.11.2015 00:54:13

+14
PC de oyun satmıyor yiaa .

Basteryus

11.11.2015 00:44:59

0
Dota 3. sıraya düşmüş, HL3 confirmed
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout 4
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız