Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

F1 2017 Oyunundaki Klasik Ferrari F2002, Mod Yapımcısından Araklama Mı?

 
     Codemasters tarafından geliştirilen F1 2017, güncel araçlara ev sahipliği yaptığı gibi Formula 1 tarihinin efsanevi araçlarını da bünyesinde barındırıyor. Bunlardan bir tanesi de Michael Schumaer ile özdeşleşmiş olan Ferrari F2002.
 
     Ancak görünüşe göre F1 2017 oyununda kullanılan Ferrari F2002'nin modellemeleri tam olarak Codemasters'a ait değil. Bir başka ünlü simülasyon oyunu Assetto Corsa için araç modellemeleri yapan Somchith Vongprachanh, F1 2017'deki Ferrari F2002'nin tanıtım videosunu görünce şüphelenmiş ve modellemenin kendi yapmış olduğu modellemeye fazlasıyla benzediğini görmüş. Kendi modellemesinin Codemasters tarafından çalınacağına ihtimal vermediğini söyleyen mod yapımcısı firma ile iletişime geçmiş ve durumu aktarmış. Codemasters cephesinden ise aylar sonra yanıt gelmiş.
 
     Mesajda ise şu ibareler yer alıyor: "Yanıtlamakta geciktiğimiz için özür dileriz. Modellemeler konusunda çok fazla bilgi veremiyoruz. Ancak senin modellemen için şunu söyleyebiliriz ki ücretsiz olarak ulaşılabiliyordu ve bize kendi modelimizi üretme konusunda son derece iyi bir referans sağladı. Kişisel olarak konuşacak olursam senin modellemen en iyilerden bir tanesi ve inanılmaz detaylar barındırıyor. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."
 
     Görüldüğü üzere Codemasters cephesi, modeli direkt olarak araklamasalar da bu modeli referans aldıklarını kabul etmiş. Konu ile ilgili uzman görüşü alma adına her iki modelleme de 3D model yapan kişilere gösterilmiş ve gelen yorumlar bu kadar benzerliğin mümkün olmadığı yönünde. Her tasarımcının kendine has bir çalışma şekli var ve aynı modeli tasarlayan 2 farklı modellemecinin projelerinin mutlaka belirli noktalarda ayrışması gerekir. Ancak buradaki benzerlik tesadüf olmayacak düzeyde şeklinde yorumlanmış.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak rockpapershotgun F1 2017 Codemasters
OGN, 2018 Yılının Başında Kore İçin PUBG Ligi Başlatacak The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ın 2. DLC Paketi Yıl Sonunda Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
F1 2017
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız