Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA Spring Showcase 2011 Genel

Lansmanda oyunlardan önemli isimler yer aldı.

     Oyun sektörünün en büyük firmalarından biri olan Electronic Arts, geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin başkenti Londra'da özel bir lansman düzenledi. Firmanın her yıl düzenlediği ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen "Spring Showcase" adlı lansmana bizde Bölüm Sonu Canavarı ekibi olarak katılma şansını yakaladık.
  
     Batlefield 3
 
     Spring Showcase 2011 fuarının yıldızı tabi ki Battlefield 3 oldu. Frosbite Engine 2'nin de gücünü arkasına alan oyun için kapalı kapılar ardında özel bir sunum yapıldı.

      Battlefield 3'ü anlatmak için açıkçası kelime dağarcığımı zorluyorum. Zira oyunda eksik ve eleştirilecek bir yön bulmak neredeyse imkansız. Zaten önceki oyunlarda da mükemmel bir ses kalitesi yakalayan DICE ekibi, bu kaliteyi Battlefield 3'te bir adım daha ileri götürmüşe benziyor. Oyundaki ses kalitesinden dolayı oyuncuların kendilerini savaş atmosferine çok daha fazla kaptıracağını düşünüyorum.

      Frosbite Engine 2'nin teknik özellikleri mükemmel gözüküyor. EA Sports'un FIFA'da kullandığı animasyon motorunu kullanmak ise oyunu teknik yönden çok daha ileri taşımış. Türünün en iyi animasyonlarına sahip olan FIFA'nın animasyon kalitesi Battlefield 3'te de kendini göstermiş. Özellikle askerlerin yere yatarken ellerinden destek almaları ve bunu yumuşak ve son derece gerçekçi yerine getirmeleri oyunun gerçekçiliğini de arttıracaktır.

      Multiplayer modlarında da PC ve konsol teknik detaylarına göre farklı bir yapıa gidilmesi olumlu bir hareket olmuş. Ayrıca konsol sürümünde de Jet de dahil tüm araçları kullanabilmek konsol oyuncularını da ben de dahil olmak üzere sevindirecektir. İt dalaşı yapmak için şimdiden sabırsızlanmaya başladık.Battlefield 3 için patrick Basch ile yaptığımız ropörtaja aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 
 
     Alice: Madness Returns

    Lansmanda firmanın dağıtımını yaptığı birçok oyuna yer verilmişti. Bu oyunlardan birisi de 10 yılı aşkın bir süredir devamını beklediğimiz Alice: Madness Returns idi. Deneme şansını da yakaladığımız Alice'in yeni oyunu tıpkı ilk oyunda olduğu gibi gene kasvetli bir yapıya sahip. Özellikle mekan tasarımları ve atmosferi ile dikkatleri üzerine çeken Alice, bunun yanında aksiyon öğeleri ile de oyuncuları kendine bağlayabilir.

      Oyunun oynanış kısmına baktığımızda farklı dinamikleri birleştirdiğini gördük. Platform kısmında genelde Alice'in farklı özelliklerini kullanmamız gerekiyor. Örneğin gitmemiz gereken bir yere ulaşmamız oldukça zor ise Alice'in boyunu küçültüyor ve etrafta yer alan gizli öğeleri görebiliyoruz. Geri büyüdüğümüzde ise objelerin yeri yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. Doğru yere atlamak için zamanlamayı da doğru yapmamız gerekiyor.

     Söz atlamadan açılmışken Alice'in bir diğer özelliği de burada ön plana çıkmış. Havada birkaç kez zıplayabilen Alice, süzülme özelliğini de kullanarak daha yüksek ve ulaşılması zor yerlere ulaşabiliyor. Oyunun bu demosu da ayrıca birçok aksiyon sahnesine de yer verilmişti. En büyük yardımcımız ise elimizdeki kanlı bıçağımız oluyor. Oyunun afişlerinde de kendine yer edinen bu bışaç dışında aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz oyuncak bir at kafası ve küçük bir makineli tüfek (Turret) gibi silahlarımız da bulunuyor. Ayrıca Alice'in çılgınlığının üst seviyeye ulaştığı özel bir moda da yer verilmiş. Bu modda iken vuruşlarımız daha hasar verici olduğu gibi açtığımız şemsiye sayesinde gelen atakları da savuşturabiliyoruz.

      Demo oldukça kısıtlı olduğu için çok fazla bulmaca öğesi ile ise karşılaşamadık. Bunun gibi öğelere de yer verilirse Alice tıpkı ilk oyunda olduğu gibi oyuncuların damağında farklı bir tad bırakabilir.

      Lansmanda özel ropörtajlarımız ve görüntülerimiz de bulunuyor. Alice: Madness Returns için ise American McGee ile söyleşi yapma şansına eriştik. Alice Madness Returns için American McGee ile yaptığımız ropörtaja aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.


       Shadow of Damned

       Shadow of Damned aksiyon olarak başarılı bir yapıya sahip. Özellikle oyundaki silahlar ve aksiyon odağı iyi bir şekilde oyunculara sunulmuş. Aksiyonu en çok etkileyen unsur ise kamera açıları oluyor. Geniş alanlarda sorunsuz işleyen bu yapı, dar koridorlarda ise özellikle kalabalık düşman ataklarında oyuncuları zor durumda bırakabilir.

     Yamaoka'nın müziklerinin kendini belli ettiği yapımdaki genel atmosfer ise oyunun en beğenilen kısmı olabilir. Zira hem ara sahnelerdeki espirili yaklaşım hemde elde meşale taşıma gibi unsurlar oyunun atmosferini de olumlu yönde etkilemiş.

     Kısacası Shadows of Damned bazı ufak teknik hatalarından arındırılır ise oyuncularda farklı bir tad bırakacaktır. Shadows of the Damned için Akira Yamaoka ile yaptığımız ropörtaja aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 
 
     Kingdom of Amalur: Reckoning, Warp ve diğerleri

     Reckoning açıkçası lansmanda beni en çok şaşırtan oyunlardan birisi oldu. Irklar, sınıflar ve karakter yaratmadaki çeşitlilik ile oyunculara zengin bir başlangıç ve farklı oynanış mekanikleri sunan oyun daha Pre-Alpha aşamasında olmasına rağmen grafiksel olarakta etkileyici duruyor.

     Hikaye yönünden de merak uyandırıcı olan Reckoning, mekanlar açısından da doyurucu gözüküyor. Sunumdaki videoda gösterilen ve oynanan mekanlara bakacak olur ise aynı yerleri sürekli dolaşacağa benzemiyoruz. Bu da oyuncuları oyuna bağlayan en büyük etkenlerden birisi olacaktır.

      Oyunun eksi yönü ise bazı açık alanların çok fazla koridor şeklinde ilerlemesi olabilir. Zindanlarda ise bu sorun ayrılan yollar ile başarılı bir şekilde giderilmiş.

     Gatling Gears özellikle co-op kısmı ile beğenimi kazandı. Silah çeşitliliği ve oyun yapısı da indirilebilir bir oyun olduğunu göz önüne alır ise gayet tatmin edici. Warp ise lansmanın bir diğer dikkat çeken oyunu. Electronic Arts'ın partnerliğinde geliştirilen Warp, platform, aksiyon ve gizlilik unsurlarını bir araya getiriyor. Oyunda araştırılmak üzere gizli bir deniz altı labaratuarına getirilen Zero adlı bir uzaylıyı yönetiyoruz. Zero'yu kontrol ederek bilim adamı ve güvenlik güçlerini atlatıp, önümüze çıkan bazı bulmacaları çözmeli ve bu su altındaki araştırma merkezinden kaçmalıyız.

      Zero'nun sıçrama özelliği sayesinde duvarlar arasında geçerek yeni yollar açıyor, patlama özelliği sayesnde ise içerisine girdiğimiz düşmanlarımızı patlatabiliyoruz. Warp için yaptığımız ropörtajı ise aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 EA Spring Showcase
The Sims 3: Generations Ekran Görüntüleri 1916: The War You Never Knew'i Ücretsiz Oynayın
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CILGIN_TURK_96

24.4.2011 17:39:51

0
tesekkurler elinize saglik

quexstre48

24.4.2011 16:57:30

0
çok güzel olmuş teşekkürler :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız