Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon Quest X Yaklaşık 6 Yıldır Geliştiriliyor

Dragon Quest 10'un online olması bazı oyuncuların tepkisine yol açmıştı

     Dragon Quest serisi Japonya'nın en popüler oyunlarından birisi ve bu ülkede Final Fantasy kadar çok sevildiğini (hatta daha çok) söyleyebiliriz. Square Enix bu seriyi bundan sonra Nintendo platformlarına özel olarak geliştirecek gibi görünüyor.
 
     Dragon Quest 8'i Playstation 2 için piyasaya çıkaran Square Enix daha sonra radikal bir kararla Dragon Quest 9'u Nintendo DS için çıkaracağını açıklamıştı. Şimdi Dragon Quest 10 ise Wii ve Wii U ekranlarına geliyor ve ortaya çıkan bilgilere göre bu oyun yaklaşık 6 yıldır geliştiriliyor.
 
     2004 yılında Dragon Quest 8'in piyasaya çıkmasının ardından Square Enix 10. oyunun çalışmalarına başlamış. Hatırlarsanız serinin 8. ve 9. oyununu Level-5 geliştirmişti. Oyunun gelecek yıl piyasaya çıkacağını da göz önüne alırsak Dragon Quest 10 yaklaşık 7 yılda tamamlanmış olacak.
 
     Diğer Dragon Quest oyunlarından çok daha büyük bir dünyaya sahip olacak olan Dragon Quest 10'un bu kadar uzun sürede geliştirilmesi aslında şaşırtıcı değil. Dragon Quest 8 ve 9 arasında bile en az 4 yıllık bir zaman var.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gematsu Square Enix Dragon Quest Wii Nintendo JRPG
Square Enix Yeni Bir Teaser Sitesi Açtı Ragnarok Odyssey Vita'ya Duyuruldu + İlk Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Valientee

8.9.2011 09:46:13

0
@mmert138 Dostum sana sonuna kadar katılıyorum Wii sanıldığı kadar güçsüz bir makina değil bunu 1. parti oyunlarıyla kanıtladı zaten. Skyward Sword da buna örnek olacaktır eminim. Bence Dragon Quest'in online olması daha eğlenceli olabilir bir mmorpg tadında olursa başından kalkmaz insan ama aylık ücret uygulaması çok kötü oldu , Japonya'da belli bir kitle vardır mutlaka o yüzden orda bu uygulamayı kullanabilirler ama Avrupada zaten Wii kullanıcıları kısıtlı artık bu yüzden belki Free to Play olarak yapabilirler diye düşünüyorum.

mmert138

8.9.2011 09:34:28

0
Sonunda Wii'ye de üzerinde uğraşılmış bi oyun çıkacak. Oyun firmalarının en büyük eksikliği bu, "Nasıl olsa güçlü değil, grafiğe gerek yok" diyerek oyunlarını hazırlayıp sunuyolar. Üzerinde uğraşılmış oyun olunca ne kadar güzel olduğunu görseler, tıpkı Super Mario Galaxy gibi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız