Dragon Quest X Yaklaşık 6 Yıldır Geliştiriliyor

Alkan Adakaner

Dragon Quest 10'un online olması bazı oyuncuların tepkisine yol açmıştı


     Dragon Quest serisi Japonya'nın en popüler oyunlarından birisi ve bu ülkede Final Fantasy kadar çok sevildiğini (hatta daha çok) söyleyebiliriz. Square Enix bu seriyi bundan sonra Nintendo platformlarına özel olarak geliştirecek gibi görünüyor.
 
     Dragon Quest 8'i Playstation 2 için piyasaya çıkaran Square Enix daha sonra radikal bir kararla Dragon Quest 9'u Nintendo DS için çıkaracağını açıklamıştı. Şimdi Dragon Quest 10 ise Wii ve Wii U ekranlarına geliyor ve ortaya çıkan bilgilere göre bu oyun yaklaşık 6 yıldır geliştiriliyor.
 
     2004 yılında Dragon Quest 8'in piyasaya çıkmasının ardından Square Enix 10. oyunun çalışmalarına başlamış. Hatırlarsanız serinin 8. ve 9. oyununu Level-5 geliştirmişti. Oyunun gelecek yıl piyasaya çıkacağını da göz önüne alırsak Dragon Quest 10 yaklaşık 7 yılda tamamlanmış olacak.
 
     Diğer Dragon Quest oyunlarından çok daha büyük bir dünyaya sahip olacak olan Dragon Quest 10'un bu kadar uzun sürede geliştirilmesi aslında şaşırtıcı değil. Dragon Quest 8 ve 9 arasında bile en az 4 yıllık bir zaman var.