Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Disney Tema Parkların Kapatılması, Disney'e 1 Milyar Dolar Kaybettirmiş

 
Korona virüs sebebiyle filmlerin, dizlerin veya oyunların ertelenmesi gibi stüdyoların büyük kazanç sağladığı parklar da kapalı uzun bir zamandır. Bu durumdan da en çok etkilenen Disney olmuş gibi duruyor. 
 
Salgının etkisinin artmasından bu yana Disney'im tüm tema parkları kapatıldı. Son açıklanan resmi verilere göre şirketin geliri 2020'nin ikinci çeyreğinde %63 düşmüş. Sadece bu çeyrekte 1.4 milyar dolar kaybetmiş ve bunun 1 milyarı sadece tema parklarından. Yanlış anlaşılma olmasın, Disney yine de bu çeyrekte 18 milyar dolar gelir elde etti.
 
Bu süreçte Disney+ gibi bir hizmetlerinin olması Disney'in işlerini rahatlatmıştır. Ancak geçtiğimiz günler bir analistin yayınladığı rapora göre, bu sürecin uzaması ve yıl sonuna kadar devam etmesi durumunda Disney'in 20 milyar dolar zarar edeceği düşünülüyor. Disney'in piyasa değeri de geçtiğimiz günlerde iyice düşmüştü ve Netflix'in gerisinde kalmıştı. 
 
Parkların ne zaman açılacağı hala belli değil. Şimdilik sadece Şanghay'daki parkın 11 Mayıs'ta açılması planlanıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN Disney Disney+ haberler
Avatar 2'den Set Fotoğrafları Paylaşıldı Black Mirror'ın Yaratıcısı 6. Sezonun Neden Yakın Zamanda Yayınlanmayacağını Açıkladı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız